A1 Plotters: Pappersval, Granskning Av Modeller Med Lasertryck Och Med CISS, För Ritningar, Skärning Och Svartvitt, Bläckstråleskrivare, Urvalsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: A1 Plotters: Pappersval, Granskning Av Modeller Med Lasertryck Och Med CISS, För Ritningar, Skärning Och Svartvitt, Bläckstråleskrivare, Urvalsalternativ

Video: A1 Plotters: Pappersval, Granskning Av Modeller Med Lasertryck Och Med CISS, För Ritningar, Skärning Och Svartvitt, Bläckstråleskrivare, Urvalsalternativ
Video: Printers for Canvas - Which are the Best? (Best 5 in 2021) 2024, April
A1 Plotters: Pappersval, Granskning Av Modeller Med Lasertryck Och Med CISS, För Ritningar, Skärning Och Svartvitt, Bläckstråleskrivare, Urvalsalternativ
A1 Plotters: Pappersval, Granskning Av Modeller Med Lasertryck Och Med CISS, För Ritningar, Skärning Och Svartvitt, Bläckstråleskrivare, Urvalsalternativ
Anonim

Dokument i stort format kan inte skrivas ut på en standardskrivare på grund av den kompakta designen. Därför utförs utskrift av sådana filer på specialutrustning - plotter.

Om vi betraktar plotteren från en konstruktiv och funktionell synvinkel, är den här enheten en förstorad skrivare . Det används ofta där det är nödvändigt för att organisera utskrift av teknisk eller konstruktionsdokumentation. Så, plotters är efterfrågade i tryckerier, som ofta kontaktas av studenter inom bygg- och ingenjörsspecialiteter för att skriva ut bilagor till termpapper och avhandlingar.

Bild
Bild

Särdrag

En plotter är en enhet som ger möjlighet att mata ut alla filer till ett materialmedium i A1, A0 -format . Utskrift på sådan utrustning utförs på en rulle av högkvalitativt konstruktionspapper, vars densitet når 80-90 g / m2. Dessutom ger de flesta modellerna möjlighet att mata ut material till:

  • vilken man;
  • kalkerpapper;
  • standardpapper.

Valet av media bör göras beroende på dokumentets krav och andra faktorer

Det rekommenderas att du bara köper en plotter om du planerar att ofta skriva ut filer i stora format. Om processen utförs extremt sällan, kommer köpet av en dyr enhet inte att motivera sig själv, och det är bättre att klara sig med en skrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av plotters för utskrift av stora format. Låt oss överväga de vanligaste.

Per'evoy … En oumbärlig enhet för dem som ständigt skriver ut stora ritningar, diagram eller kartor. Fördelen med denna maskin är att den producerar skarpa linjer under utskrift. Detta uppnås på grund av fjädern i designen.

Bild
Bild

Elektrostatisk … Klarar uppgiften perfekt. Efterfrågad bland designers och reklambyråer. Nackdelen med enheten är det höga priset och den imponerande kostnaden för förbrukningsmaterial. Dessutom är det värt att notera att arbetet med en sådan mekanism kräver speciella färdigheter, därför är det i det första skedet av utvecklingen av tryckverksamheten bättre att föredra billigare alternativ.

Bild
Bild

Termoplotter … Funktionsprincipen bygger på effekten av termisk överföring. Genom att öka temperaturen överförs bilden till tyg eller papper. De sista bilderna är skarpa och motståndskraftiga mot miljöpåverkan.

Bild
Bild

Jet … Det mest prisvärda alternativet för färgformat eller svartvita utskriftsenheter. Funktionsprincipen är densamma som för klassiska bläckstråleskrivare. Tryckfärg appliceras på ytan genom de medföljande sprayhålen. Som ett resultat är den resulterande bilden mättad, men det är inte alltid möjligt att uppnå den nödvändiga klarheten.

Bild
Bild

Laser … Designen är baserad på laserutskriftsteknik. Färgpulvret appliceras på de områden på rullen som laddas med motsatt laddning, som rullas över arket och lämnar ett avtryck av den nödvändiga delen av bilden. Innan du går ut går arket igenom ett baksteg i den medföljande ugnen.

Bild
Bild

Direktutmatningsplotter … Funktionsprincipen är densamma som för en termoplotter. Det önskade resultatet uppnås dock på grund av en speciell termisk film. Det värmer materialet inuti enheten på de platser där bilden krävs. Nackdelen med utrustningen är möjligheten att endast utföra svartvitt tryck.

Bild
Bild

Skärplotter … Det kallas också fräs. Lämplig för skrivare som producerar klistermärken eller andra tryckta produkter i stora volymer. Funktionsprincipen är att skära ut vissa element eller former. Själva enheten skriver inte ut.

Bild
Bild

Tillverkare producerar också högspecialiserade versioner av plotters. Dessa inkluderar fotoplotters, plotters, enheter med CISS. Alla är avsedda för användning inom specifika områden eller i produktion.

Tillverkare

Idag finns det ett stort antal modeller av plotters från olika tillverkare på marknaden för tryckutrustning. Låt oss se vilka enheter som visar sig vara av högsta kvalitet.

HP … För att skapa moderna plotters använder tillverkaren unik teknik för termisk bläckstråleskrivare, och utrustar också modellerna med en automatisk pappersinmatningsfunktion.

Bild
Bild

Epson … Detta företag är en av världsledarna inom tryckutrustning. Fördelarna med de producerade modellerna är hög utskriftskvalitet och utmärkt produktivitet. Dessutom har plottern en automatisk lägesfunktion och ett vanligt bläcksystem.

Bild
Bild

Mutoh … Under sin existens har detta företag uppnått imponerande framgångar. Enheterna som tillverkas av henne kännetecknas av en lång livslängd och hög utskriftskvalitet.

Bild
Bild

Kanon … Ett känt företag vars plotters är efterfrågade över hela världen. Skapandet av enheter sker på grundval av modern teknik, vilket gör att vi kan garantera utmärkt utskriftskvalitet. Skrivare i stort format med snabb utskriftsfunktion är populära idag.

Bild
Bild

Det finns andra företag som tillverkar utskriftsenheter för utmatning av filer till stora format. Därför har konsumenten mycket att välja mellan.

Hur väljer man?

Det är inte alltid möjligt att omedelbart välja en lämplig plotter, eftersom utbudet av erbjudna enheter helt enkelt är stort. För att inte göra ett misstag med köpet rekommenderas att ta hänsyn till flera rekommendationer.

  • Utnämning . Först och främst, innan du köper, måste du bestämma vad enheten behövs för. Om du till exempel behöver konfigurera reklamaffischer, broschyrer eller klistermärken behöver du inte en enkel plotter, utan en enhet som har en skärfunktion.
  • Utskriftshastighet . För att optimera din egen drifttid och uppnå önskat resultat rekommenderas att ta hänsyn till den optimala hastigheten när du väljer utrustning.
  • Fodertyp . Om plotteren är vald för företag, är roll-to-roll-enheten det bästa alternativet. Ett särdrag hos sådana enheter är deras kompakta storlek och låga materialkostnad för utskrift. När det gäller att använda en plotter i produktionen rekommenderas det att ge företräde åt plattbäddsmodeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

De angivna parametrarna hjälper dig att välja en plotter som passar de krav och behov som är bekväm att använda.

Rekommenderad: