Papper För Laserskrivare: Glansigt Papper För Färgskrivare, Dekal, överföring, Magnetiska Och Andra Typer. Det Bästa Papperet För Etikett- Och Fotoutskrift

Innehållsförteckning:

Video: Papper För Laserskrivare: Glansigt Papper För Färgskrivare, Dekal, överföring, Magnetiska Och Andra Typer. Det Bästa Papperet För Etikett- Och Fotoutskrift

Video: Papper För Laserskrivare: Glansigt Papper För Färgskrivare, Dekal, överföring, Magnetiska Och Andra Typer. Det Bästa Papperet För Etikett- Och Fotoutskrift
Video: Ultimate Sticker Paper Guide for Inkjet Printer 2024, Mars
Papper För Laserskrivare: Glansigt Papper För Färgskrivare, Dekal, överföring, Magnetiska Och Andra Typer. Det Bästa Papperet För Etikett- Och Fotoutskrift
Papper För Laserskrivare: Glansigt Papper För Färgskrivare, Dekal, överföring, Magnetiska Och Andra Typer. Det Bästa Papperet För Etikett- Och Fotoutskrift
Anonim

Att ha en skrivare på kontoret är ett absolut måste. Men idag köper många utskriftsenheter för hemmabruk. Många föredrar laserskrivare. För att enheten ska fungera länge utan störningar och skriva ut effektivt måste du välja bra förbrukningsmaterial. Därför bör du känna till egenskaperna och reglerna för att välja papper för en laserskrivare.

Karakteristisk

Moderna tillverkare producerar papper med olika egenskaper. Vissa är lämpliga för bläckstråleskrivare, andra för laserenheter. Man bör komma ihåg att användning av papper avsett för bläckstråleskrivare kan orsaka felaktig användning och till och med skada laserskrivaren.

Tillverkare sätter speciella markeringar på förpackningen med papper, vilket indikerar graden av kompatibilitet med typen av utskriftsenhet: det finns asterisker mittemot namnet på utskriftstypen - ju fler desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få rätt papper för din laserskrivare finns det flera kriterier att tänka på

  • Densitet . Detta är en av de viktiga indikatorerna för vilken enhetens korrekta funktion beror på. Densiteten mäts i g / cm3, den måste anges på förpackningen. Den optimala indikatorn är 80–90 g / cm3. Om papperet är lättare kan rullarna ta upp 2 pappersark, vilket kommer att orsaka besvär vid utskrift av ett dokument, eller så kan arket fastna inuti enheten eller gå sönder. Och om papperet är för tjockt blir det svårt för pickupvalsarna att ta upp det.
  • Smidighet . Ju högre kvalitet på papperet, desto tydligare blir bilden. Dessutom blir tonerkonsumtionen mer ekonomisk.
  • Stelhet . Hårt papper motstår böjning. Det är särskilt användbart när du behöver skriva ut stora dokumentmängder.
  • Opacitet . På OH -film syns utskriften på baksidan. Materialet är helt olämpligt för dubbelsidig utskrift.
  • Arket ska inte vara dammigt . Under drift kommer dammmikropartiklar att sätta sig på mekanismen, vilket gradvis kommer att sakta ner skrivarens funktion och som ett resultat av detta minska livslängden.
  • Fuktighet . Denna siffra bör inte överstiga 4,5%. Fuktigt papper krullar, det blir vågigt och kan fastna i skrivaren. Därför är det viktigt att förvara papper i originalförpackningen i ett torrt och svalt rum med en luftfuktighet på 50-60%.
  • Vit . Inte den viktigaste indikatorn, eftersom den inte påverkar skrivarens korrekta funktion, inte påverkar dess hållbarhet, påverkar inte utskriftskvaliteten. Indikatorn är viktig för uppfattningen av tryckta texter, därför är den avgörande när du förbereder seriösa externa dokument. I detta fall bör vitheten vara 92–98% och högre. Interna dokument utarbetas på ett medium med en hastighet på 90%.
  • Aciditet . En annan indikator som inte påverkar skrivarens funktion. Det är dock viktigt för dokumentens hållbarhet. Höga surhetsgrader orsakar gulning och nedbrytning av papper ganska snabbt, särskilt om det inte lagras på rätt sätt. Du kan till exempel observera att ark från en anteckningsbok eller tidning blir gula efter några dagar om de utsätts för solljus. Kontorspapper genomgår en särskild neutraliseringsprocess under produktionen, vilket avsevärt ökar hållbarheten. Till exempel på förpackningen av kontorspapper av hög kvalitet kan du hitta följande inskription: "perioden för arkivering av det producerade dokumentet är över 150 år."
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det är ofta nödvändigt att skriva ut inte bara vanliga texter och dokument, utan också fotografier, etiketter, omslag. Olika typer av papper används beroende på syftet.

Det mest populära och mångsidiga är belagt . Det kännetecknas av applicering av ett extra belagt lager, vilket förhindrar absorption och spridning av färg över ytan, så bilden är ljus och attraktiv. Förekomsten av ett belagt skikt bidrar till en ökning av vithetsindex. Detta papper kan vara matt eller glansigt. Blankt erhålls från matt genom att passera genom specialaxlar. Det blir tätare och tunnare vid beröring.

Bestruket papper finns i olika vikter, så det är lämpligt för olika tryckprodukter. Matt används ofta på kontoret för att skriva ut dokument, broschyrer, broschyrer. Glansigt för reklamprodukter, kalendrar, omslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetpapper har utmärkta egenskaper . Det ser ut som ett vanligt kontor. Papper är mer flexibelt eftersom det har många underbara egenskaper. För tillverkning används polyeten- eller polypropenfilm, så den utmärks av slitstyrka, fuktbeständighet, elasticitet, styrka mot böjning och töjning. Den har en slät, jämn yta och utsätts inte för deformation under utskrift.

En syntetisk produkt gör att du kan få en högkvalitativ bild med bra detaljer, bilden behåller ljusstyrkan länge, det är omöjligt att lämna en fläck på papperet. Denna typ är lämplig för tillverkning av turistkort, omslag, etiketter och etiketter, spelkort. Kafémenyer skrivs ofta ut på den, särskilt de som arbetar utomhus.

Bild
Bild

Genomskinliga självhäftande produkter ger stora möjligheter . Polyester, vinyl, polyvinylklorid, polyuretan används för tillverkning. Oftast utförs det i A3, A4 -format. Diabilder, klistermärken, etiketter och klistermärken, reklambroschyrer skapas av den. Den är lämplig för tillverkning av skyddande beläggningar för kontorsutrustning, skyltfönsterdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Magnetpapper är utmärkt för reklamartiklar . Det ser ut som belagt, men har ett magnetiskt lager som gör att det kan fästa vid metallytor. Det är ett slätt, tätt material som inte lämnar viklinjer efter vikning. De producerade plattorna, fotografierna, kalendrarna, reklammaterialet kan placeras på ytan med rost, där det är omöjligt att använda den självhäftande filmen.

Bild
Bild

Laserskrivare kan skriva ut bilder , som sedan överförs till keramik, trä, glas, plast . Detta kommer att kräva dekal eller gummipapper . Den har 2 lager: det nedre är vanligt papper, det översta är en speciell film för att rita. Den tryckta bilden används som dekal.

Bild
Bild

Med överföringspapper kan du snabbt överföra en färgbild till tyg, keramik, glas, trä samt en tatuering på en människokropp .… Produkten tillverkas på polymerbasis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att inte alla typer av papper är lämpliga för laserskrivare, eftersom uppvärmning av fixeringsenheten till höga temperaturer kommer att skada eller smälta materialet, vilket resulterar i skrivarfel.

Formater och storlekar

I enlighet med den internationella klassificeringen betecknas papper för dokument med bokstaven A, för tryckprodukter - B. Siffrorna anger storleken. Den största är A0, den minsta är A10.

Storleken på varje format är halva storleken på det föregående. Det vanligaste är A4. Dess mått är 210x297 mm.

Urvalstips

När du väljer papper för en skrivare är det värt att överväga alla nödvändiga parametrar, samt uppmärksamma formatet. Det är absolut nödvändigt att se till att produkten är lämplig för laserenheten . Det bästa papperet är det som matchar skrivarens specifikationer.

För en färgfotoskrivare bör du välja en kvalitetsprodukt med bra färggradering. För att skriva ut klistermärken behöver du tjockt flexibelt papper med släta kanter och snitt, en högkvalitativ limbas.

Rekommenderad: