Hur Skriver Jag Ut En Sida Från Internet På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut En Bild, Artikel Och Annan Information?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skriver Jag Ut En Sida Från Internet På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut En Bild, Artikel Och Annan Information?

Video: Hur Skriver Jag Ut En Sida Från Internet På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut En Bild, Artikel Och Annan Information?
Video: GUIDE: Såhär skriver jag ut - hela mitt arbetsflöde för utskrift 2024, Maj
Hur Skriver Jag Ut En Sida Från Internet På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut En Bild, Artikel Och Annan Information?
Hur Skriver Jag Ut En Sida Från Internet På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut En Bild, Artikel Och Annan Information?
Anonim

Med utvecklingen av modern teknik har det blivit möjligt att anpassa skrivarens funktion för praktiskt taget alla uppgifter. Med hjälp av en kringutrustning kan du enkelt skriva ut innehållet i en fil på en dator, smartphone, surfplatta och skriva ut en intressant webbsida direkt från Internet.

Grundläggande regler

För moderna användare är det mycket viktigt att inte bara hitta nödvändig information: diagram, anteckningar, illustrationer, artiklar på Internet, utan också att skriva ut innehållet på papper för att kunna fortsätta arbeta. Skriva ut innehållet i en blogg, webbplats är lite annorlunda än att kopiera, eftersom du i det här fallet ofta måste redigera materialet som överförs till en textredigerare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika olika redigeringar i dokumentet, när bilden ofta går till kanterna och texten visas felaktigt eller med underlag, kodningar, är det nödvändigt att använda utskrift . En annan anledning som tvingar användare att vägra kopiering är oförmågan att utföra en sådan operation.

Ganska ofta är sidans sidor skyddade från kopiering, så du måste leta efter en alternativ metod för att lösa problemet.

För att skriva ut en sida från Internet på en skrivare är det första steget att:

sätt på datorn

Bild
Bild

gå online

Bild
Bild

öppna en valfri webbläsare, Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox eller en annan

Bild
Bild

hitta materialet av intresse

Bild
Bild

slå på skrivaren

Bild
Bild

kontrollera om det finns färg eller toner

Bild
Bild

skriva ut dokumentet

Detta är en snabb checklista över hur du förbereder dig för att skriva ut innehåll från den internationella webben.

Sätten

Det bör understrykas att det finns inga stora skillnader när du skriver ut illustrationer, textsidor från Internet i processen att använda olika webbläsare … För sådana ändamål kan du välja standardwebbläsaren, till exempel Google Chrome. Algoritm för handlingar kommer ner till enkla regler, när användaren behöver välja den text han gillar eller en del av den med vänster musknapp och sedan klicka på tangentkombinationen ctrl + p. Här kan du också se versionen för utskrift och vid behov ändra parametrarna - antalet kopior, borttagning av onödiga element och använda ytterligare inställningar.

Bild
Bild

Ett annat lika enkelt sätt - på den valda sidan på Internet, öppna menyn med höger musknapp och välj "Skriv ut". Detsamma kan göras via webbläsarens arbetsgränssnitt. Ingången till kontrollpanelen för varje webbläsare finns på olika platser, till exempel i Google Chrome, den är placerad längst upp till höger och ser ut som flera vertikala prickar. Om du aktiverar det här alternativet med vänster musknapp kommer en anpassad meny att visas där du måste klicka på "Skriv ut".

Bild
Bild

Det finns en annan metod för att skriva ut en bild, artikel eller ritningar . I huvudsak är det kopiering av material med efterföljande utskrift. För att använda den här metoden måste du välja användbar information på webbplatsens sida med vänster musknapp, trycka på ctrl + c -tangentkombinationen, öppna en ordbehandlare och infoga ctrl + v i ett tomt ark. Slå sedan på skrivaren och välj "Skriv ut filinformation på papper" i textredigeraren på fliken "Arkiv / Skriv ut". I inställningarna kan du öka teckensnittet, bladets orientering och mer.

Ofta på sidorna på många webbplatser kan du hitta mycket användbart länk "Skriv ut version ". Om du aktiverar den ändras utseendet på sidan. I de flesta fall återstår bara text och alla typer av bilder försvinner. Nu måste användaren ställa in kommandot "Skriv ut". Denna metod har en viktig fördel - den valda sidan är optimerad för utmatning till skrivaren och kommer att visas korrekt på arket i ordbehandlaren.

Bild
Bild

För att skriva ut ett dokument, text eller saga från Internet kan du använda ett annat enkelt sätt. Detta kräver:

  • öppna en webbläsare;
  • hitta en intressant sida;
  • fördela den mängd information som krävs;
  • gå till inställningarna för utskriftsenheten;
  • ställ in parametrarna "Utskriftsval";
  • starta processen och vänta tills utskriften är klar.

I de flesta fall är användaren intresserad av extremt användbart material, utan reklambanderoller och liknande information. För att uppnå den inställda uppgiften, i webbläsaren ett speciellt plugin måste aktiveras som blockerar annonser . Du kan installera skriptet direkt från webbläsarens butik.

Bild
Bild

Till exempel, i Google Chrome, öppna Program (uppe till vänster), välj Chrome Web Store och ange - AdBlock, uBlock eller uBlocker … Om sökfrågan lyckas måste programmet installeras och aktiveras (hon kommer själv att erbjuda detta). Nu är det vettigt att berätta hur du skriver ut innehåll med en webbläsare.

För att skriva ut sidinnehåll direkt från webbläsaren Google Chrome , måste du öppna menyn - högst upp till höger, vänsterklicka på flera vertikala punkter och välj "Skriv ut". Förhandsgranskningsläget för det ark som ska skrivas ut är aktiverat.

Bild
Bild
Bild
Bild

I gränssnittsmenyn är det tillåtet ange antalet kopior, ändra layouten - i stället för parametern "Porträtt", välj "Landskap". Om du vill kan du sätta en bock framför objektet - "Förenkla sidan" för att ta bort onödiga element och spara på papper. Om du behöver utskrift av hög kvalitet bör du öppna "Avancerade inställningar" och i avsnittet "Kvalitet" ställa in värdet till 600 dpi. Nu är det sista steget att skriva ut dokumentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skriva ut sidor med andra populära webbläsare - Mozilla Firefox, Opera, i Yandex -webbläsaren det är lämpligt att först hitta snabbmenyn för att anropa den önskade parametern. Till exempel, för att öppna huvudgränssnittet i Opera, måste du vänsterklicka på den röda O längst upp till vänster och sedan välja "Sida / Skriv ut".

Bild
Bild

I webbläsaren Yandex kan du också aktivera önskat läge via webbläsargränssnittet . Längst upp till höger klickar du på de karakteristiska horisontella ränderna, väljer "Avancerat" och sedan "Skriv ut". Här har användaren också möjlighet att förhandsgranska materialet. Justera sedan parametrarna enligt beskrivningen ovan och börja skriva ut.

Om du snabbt behöver aktivera det nödvändiga läget för utmatning av information till skrivaren kan du i varje öppen webbläsare använda kortkommandot ctrl + p.

Bild
Bild

Det finns dock situationer när det är omöjligt att skriva ut en dikt eller en bild, eftersom webbplatsens författare har skyddat sitt innehåll från kopiering … I det här fallet kan du ta en skärmdump och klistra in innehållet i en textredigerare och sedan använda en skrivare för att skriva ut dokumentet på papper.

Det är vettigt att prata om ett annat mycket intressant, men inte det mest populära sättet att skriva ut sidinnehåll - utskrift med anslutning av resurserna för den utländska, men gratis onlinetjänsten Printwhatyoulike. com … Gränssnittet är tyvärr på engelska, men att arbeta med snabbmenyn är intuitivt och kommer inte att orsaka några problem för användarna.

Bild
Bild

För att skriva ut en sida måste du:

  • ange webbadressen i webbläsarens sökfält;
  • öppna ett online -resursfönster;
  • kopiera länken till det fria fältet;
  • gå igenom skydd mot robotar;
  • klicka på Start.

Vi måste hylla resursen. Här kan du ställa in utskrift av hela sidan eller valfritt fragment , eftersom det finns en liten inställningsmeny för användaren längst upp till vänster.

Rekommendationer

Om du snabbt behöver skriva in text från Internet är det lämpligt att använda kombinationen av knapparna ovan . I andra exempel är det vettigt att noggrant justera utskriftsinställningarna för att få ett dokument av hög kvalitet.

Bild
Bild

Om du inte kan skriva ut innehållet kan du försök att ta en skärmdump och klistra in den i en textredigerare och skriv sedan ut den . Det är mycket enkelt att skriva ut den nödvändiga sidan från Internet. Även en oerfaren användare klarar uppgiften.

Det är bara nödvändigt att följa rekommendationerna och noggrant följa åtgärderna.

Rekommenderad: