Hur Visar Jag En Bild Från En Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Från En Bildskärm Till En Dator?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Visar Jag En Bild Från En Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Från En Bildskärm Till En Dator?

Video: Hur Visar Jag En Bild Från En Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Från En Bildskärm Till En Dator?
Video: HUR MAN ÖVERFÖR BILDER OCH VIDEOR TILL OCH FRÅN EN DATOR!!!! 2024, April
Hur Visar Jag En Bild Från En Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Från En Bildskärm Till En Dator?
Hur Visar Jag En Bild Från En Dator På En TV? Hur överför Jag En Bild Från En Bildskärm Till En Dator?
Anonim

Många användare använder en tv som datorskärm. Detta är ett bekvämt alternativ för att titta på filmer eller arbeta när du behöver två skärmar. För att använda den här metoden bör du studera alla alternativ och regler med vilka du kan visa en bild från en dator på en TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur överför man med tråd?

För att korrekt kunna visa bilden från datorn till TV: n, bör du bekanta dig med alla alternativ i detalj, studera enhetens egenskaper. Genom att känna till alla befintliga metoder kan du korrekt överföra bilden från den bärbara datorn eller PC -skärmen till TV: n och använda din utrustning med maximal komfort.

Det finns flera alternativ som kräver en kabelanslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

VGA

VGA är en analog 15-polig kontakt som kan projicera en bild med en upplösning på upp till 1600x1200 pixlar. För arbete behöver du en speciell kabel, som kallas VGA . För att ansluta måste du kontrollera att det finns motsvarande kontakt på TV: n och datorn. Denna metod ger en högkvalitativ bild, men det kommer inget ljud. Därför är detta alternativ inte lämpligt för videouppspelning. För att anslutningen ska lyckas måste du aktivera VGA -anslutningen på TV: n. Detta görs i inställningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI

Denna metod anses vara optimal för att projicera mediefiler från en dator till en TV. Det kan ge en hög överföringshastighet även för tung data, interagerar inte bara med video utan också med flerkanaligt ljud. För att projicera en bild måste du ansluta de två enheterna med en kabel . Därefter växlar TV: n till AVI -läge.

För att få önskad bild måste du välja rätt port som kabeln är ansluten till.

Bild
Bild
Bild
Bild

På datorn måste du använda bildskärmsinställningarna, där önskad upplösning och projektionsläge för bildskärmar väljs. Båda skärmarna kan styras på en dator, det finns flera displayvarianter.

  • Duplicering . I det här fallet kommer bilden att vara identisk på båda skärmarna.
  • Utgång till endast en bildskärm . Den andra skärmen stängs av.
  • Expansion av skärmen . I detta fall fungerar TV: n som en andra skärm.

Inställningarna kan variera beroende på TV och PC -modell. Stäng av båda enheterna innan du ansluter kabeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

DVI

DVI är utformat för att överföra videofiler till digitala enheter. Den visade sig tidigare än den tidigare metoden och skiljer sig åt genom att det inte finns någon ljudåtergivning i den. För att fungera behöver du en speciell kontakt eller en TRS -adapter . Det andra namnet på en sådan adapter är en minijack. Många användare känner det som en dedikerad hörlursingång.

Dubblering kräver samma steg som för HDMI.

Bild
Bild

S-video

Detta är en analog kontakt och kan bara hantera 576i och 480i (TV -standarder) videofiler. Det kommer inte att kunna interagera med moderna definitionsformat . Inte varje TV har ett sådant gränssnitt, så du behöver en S-Video till RCA-adapter för att mata ut en bild från en dator.

Det rekommenderas inte att köpa en kabel som är längre än 2 meter . Detta beror på att kvalitetsförvrängning kommer att observeras vid denna längd. För att spela ljud måste du köpa en minijack och byta TV: n till rätt videokälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

USB

Om du ansluter USB-USB-kontakterna kommer du inte att kunna se videon. Denna standard är inte avsedd för driftskompatibilitet med videofiler. Därför kommer denna metod att vara relevant för visning av bilder, presentationer, enkla textdokument. I detta fall fungerar datorn som en flash -enhet.

Du kan använda TV: ns HDMI -utgång för att projicera skärmen . Detta hjälper adaptern, som ser ut som ett externt grafikkort. Du måste också installera drivrutinen från grafikkortet till datorn.

När du köper en adapter måste du välja en modell med stöd för Full HD och ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

LAN

Lan är en trådbunden, nätverksanslutning. Det kommer att vara relevant om TV: n inte har en Wi-Fi-modul. Följande steg krävs för att utföra skärmspegling. TV: n måste anslutas till routern med en nätverkskabel. Du bör kontrollera att DHCP: s dynamiska konfigurationsprotokoll finns på routern . Om nätverksenheten inte är konfigurerad måste du göra alla manipulationer manuellt.

Därefter ansluter en dator till samma nätverk. Du kan använda en kabel eller trådlös metod . Nu är ett program installerat på datorn, med hjälp av vilka filerna matas ut till TV: n. Du kan använda hemmediaserverprogrammet. Det sista steget är att öppna åtkomst till de filer du vill ha. Efter det kan du titta på data på TV.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats utan ledningar

Att projicera filer från en dator till en TV över ett nätverk är ett modernt, bekvämt och snabbt sätt att överföra data. Överföring med detta alternativ är endast möjligt om TV: n har en inbyggd Wi-Fi-modul.

Det här tillägget är endast tillgängligt i Smart TV-enheter. Överföringen kan göras på flera sätt.

DLNA

Det är ett gränssnitt genom vilket överföring av mediefiler över ett hemnätverk blir tillgängligt. Det kallas tekniken för att ansluta digital teknik till ett enda nätverk. Med den här metoden kan du visa på de TV -filer som finns i datorns interna mappar. För att ansluta en TV till en dator eller bärbar dator med denna metod behöver du följande sekvens av åtgärder.

  • Först och främst bör du ansluta TV: n till routern.
  • Sedan måste du gå till "Kontrollpanelen" på datorn genom att välja "Nätverk och Internet". Ett privat / hemnätverk krävs.
  • Nästa steg är att se de anslutna TV -enheterna.
  • För att spela det önskade objektet, högerklicka på den valda filen för att öppna en snabbmeny. Välj "Spela till" i listrutan.
  • För att filer ska kunna spelas upp på TV-skärmen krävs Wi-Fi-stöd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Miracast

Det är en teknik som kan förvandla en TV till en trådlös PC -skärm. Många använder den här funktionen eftersom den kan fungera med alla videoströmmar. Det betyder att videor med alla codecs kommer att visas på skärmen, oavsett format . Miracast kanske inte fungerar för alla enheter. Tekniken stöds endast av hårdvara som körs på en Intel -processor.

TV: n måste också göra nödvändiga inställningar . Du måste välja att aktivera WiDi-inställningen eller aktivera Wi-Fi. Om en Samsung -TV används har tillverkaren tillhandahållit en spegelbildsknapp för dem. När alla ovanstående steg är utförda måste du starta Charms -programmet. Programmet behöver en sektion "Enheter" och "Projektor". I vissa fall kommer projektornyckeln att ha ett annat namn - Överför till skärm.

Om din dator stöder Miracast -tekniken kommer ett fönster upp som ber dig lägga till en trådlös skärm.

Bild
Bild

Apple TV

Tillverkaren har utrustat var och en av sina produkter med AirPlay -alternativet. Den kan användas för att demonstrera bildskärmen på Apple TV. Det är värt att notera att datorer inte är utrustade med detta alternativ, men med hjälp av AirParrot -programmet kan du göra samma manipulationer. För att ansluta behöver du följande.

  • Gå till webbplatsen och välj Prova AirParrot.
  • Sedan bör du välja ditt operativsystem och ladda ner programmet.
  • När programmet laddas ner kan du använda gratisversionen. Arbetets längd kommer att vara 20 minuter.
  • På skrivbordet måste du högerklicka och välja Apple TV.
  • Nu visas innehållet på din datorskärm på Apple TV.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur anpassar jag bilden?

Ibland kanske bilden på TV: n inte matchar färgåtergivningen på datorn som körs på Windows 7, 8, 10, XP -plattformen. I det här fallet bör du kontrollera dina inställningar. Det enklaste sättet att välja en anslutning är via Wi-Fi. I det här fallet fungerar alla Windows utan fel. I modern hårdvara finns Wi-Fi-modulen i systemenheten. Om din TV stöder alternativet Smart TV kan du ansluta den till datorn. Detta kommer att kräva följande.

  • Gå till bildskärmsinställningarna på datorn (för detta, högerklicka på skrivbordet).
  • Välj avsnittet "Anslut till bildskärm" i avsnittet "Display".
  • När du väljer det här alternativet visas ett fönster på skärmen. I den bör du välja önskad enhet. I det här fallet dupliceras skärmen helt på TV: n.
  • Detta alternativ är relevant för alla operativsystem. Även Windows 10 stöder denna algoritm av åtgärder. Metodens bekvämlighet ligger i det faktum att en person inte alls kan använda den bärbara skärmen medan han arbetar vid datorn.
Bild
Bild

Om du bara vill se filmen på TV: n utan att dra hela datorskärmen behöver du andra åtgärder. I Windows 10 lade utvecklaren ett speciellt alternativ till den inbyggda spelaren, med vilken bilden kommer att visas på en annan skärm. För att använda funktionen behöver du bara inkludera önskad fil i "Filmer och videor".

När videon startar bör du klicka på ellipsen (den finns i det nedre högra hörnet) och välja "överför till enhet".

Bild
Bild

Möjliga problem

Det finns tillfällen då alla åtgärder utförs korrekt, men sändningen fortfarande inte spelas upp. Oftast kan du möta följande problem:

  • HDMA -kontakten fungerar inte. Om en sådan situation observeras kan du använda en annan kontakt, om den finns i TV: ns eller datorns design.
  • Defekt kabel kan fastna.
  • Datorn ser inte TV: n. En studie av inställningarna krävs här.
  • Om det inte hörs något ljud från TV: n bör du också kontrollera alla inställningar.
  • Anslutningsmetoden valdes felaktigt.

För information om hur och hur du ansluter en TV till en dator, se nästa video.

Rekommenderad: