Hur Rensar Jag Skrivarens Utskriftskö? Hur Tar Man Bort Ett Dokument Från Kön Via "Aktivitetshanteraren" Och Hur Man Avbryter På Andra Sätt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Rensar Jag Skrivarens Utskriftskö? Hur Tar Man Bort Ett Dokument Från Kön Via "Aktivitetshanteraren" Och Hur Man Avbryter På Andra Sätt?

Video: Hur Rensar Jag Skrivarens Utskriftskö? Hur Tar Man Bort Ett Dokument Från Kön Via
Video: Epicor Dashboard Creation Part 1 2024, Maj
Hur Rensar Jag Skrivarens Utskriftskö? Hur Tar Man Bort Ett Dokument Från Kön Via "Aktivitetshanteraren" Och Hur Man Avbryter På Andra Sätt?
Hur Rensar Jag Skrivarens Utskriftskö? Hur Tar Man Bort Ett Dokument Från Kön Via "Aktivitetshanteraren" Och Hur Man Avbryter På Andra Sätt?
Anonim

Förvisso stod varje person åtminstone en gång i sitt liv inför problemen med att skicka information till en skrivare. Enkelt uttryckt, när enheten skickar ett dokument för utskrift, fryser enheten och sidkön fylls bara på. Den tidigare skickade filen gick inte igenom, och andra blad ställde upp bakom den. Oftast uppstår detta problem med nätverksskrivare. Det är dock väldigt enkelt att lösa det. För att lösa detta problem har flera metoder utvecklats för att ta bort filer från utskriftskön.

Bild
Bild

Hur tar man bort genom "Aktivitetshanteraren"?

Det finns många anledningar till varför filutskrift stoppas eller sägs frysa. Alla användare kan träffa dem. Till exempel, när du skickar en fil till en frånkopplad utskriftsenhet, händer det i princip ingenting, men själva filen kommer naturligtvis inte att skrivas ut. Detta dokument står dock i kö. Lite senare skickas en annan fil till samma skrivare. Skrivaren kommer dock inte att kunna konvertera det till papper, eftersom dokumentet som inte har bearbetats är i ordning.

För att lösa detta problem antas det att den onödiga filen tas bort från kön på ett vanligt sätt.

Bild
Bild

För att helt rensa skrivarens utskriftskö eller ta bort oönskade dokument från listan, du måste använda de detaljerade instruktionerna.

  • Med knappen "Start ", som ligger i bildskärmens nedre hörn eller genom "Den här datorn" måste du gå till menyn "Enheter och skrivare".
  • Detta avsnitt innehåller namnen på alla enheter som är anslutna till datorn . Du vill hitta utskriftsenheten som hängningen har skett på. Om det är den primära enheten kommer det att markeras med en bock. Om den fasta skrivaren är valfri måste du söka efter den med namn från hela listan över enheter. Högerklicka sedan på namnet på den valda enheten och klicka på raden "Visa kön".
  • I fönstret som öppnas visas namnen på filer som skickats nyligen . Om du behöver göra en fullständig rengöring klickar du bara på "Rensa kö". Om du bara vill radera 1 dokument måste du välja det, trycka på Delete -tangenten på tangentbordet eller klicka på namnet på dokumentet med musen och klicka på "Avbryt" i menyn som öppnas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan du försöka återställa kön genom att starta om skrivaren eller till och med ta bort patronen. Men denna metod hjälper inte alltid.

Bild
Bild
Bild
Bild

andra metoder

Vanliga datoranvändare som inte har systemadministratörers kunskaper och färdigheter, som står inför ett skrivarstopp, försöker ta bort från dokumentet ett dokument som skickats för utskrift via "Kontrollpanelen". Men denna metod hjälper inte alltid. I vissa fall tas filen inte bort från listan, och själva listan rensas inte. I en sådan situation bestämmer användaren att koppla bort enheten för att starta om. Men den här metoden kanske inte fungerar heller.

I vissa fall kan skrivaren inte skriva ut på grund av ett felaktigt datoroperativsystem.

Bild
Bild

Detta kan bero på åtgärder från antivirus eller program som har tillgång till utskriftstjänsten .… I det här fallet hjälper den vanliga rengöringen av kön inte. Lösningen på problemet är att kraftfullt radera de filer som skickas för utmatning. Det finns flera sätt att göra detta i Windows.

Bild
Bild

Den enklaste metoden kräver att användaren kommer in i avsnittet "Administration ". För att göra detta, gå till "Kontrollpanelen" och klicka på namnet på avsnittet "Stora ikoner". I listan som öppnas måste du öppna "Tjänster", "Utskriftshanterare". Högerklicka på den, välj raden "Stopp". I detta skede stannar utskriftstjänsten helt. Även om du försöker skicka ett dokument till utmatning hamnar det inte i kön. Efter att du har tryckt på "Stop" -knappen måste fönstret minimeras, men det får inte stängas i något fall, eftersom du i framtiden måste återvända till det.

Bild
Bild

Nästa steg för att återställa skrivardriften kräver att du går till mappen Skrivare . Om enheten är installerad som standard finns den på "C" -enheten, mappen Windows System32. Då måste du hitta mappen Spool, där den nödvändiga katalogen finns. Väl i den här katalogen kommer du att kunna se kön av dokument som skickas till utskrift. Tyvärr kan vissa filer inte tas bort från kön. Denna metod innebär att hela listan tas bort. Det återstår bara att markera alla dokument och trycka på knappen Ta bort. Men nu måste du återgå till det minimerade fönstret i snabbåtkomstpanelen och starta enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra metoden för att ta bort dokument från kön, om utskriftsenhetens system är fruset, kräver att du anger kommandoraden.

På Windows 7 finns den i avsnittet "Standard", vilket är lättare att komma igenom "Start". För Windows 8 och Windows 10 måste du gå till "Start" och skriva förkortningen cmd i sökmotorn. Systemet hittar oberoende kommandoraden som måste öppnas. Därefter måste du ange flera kommandon som kräver en obligatorisk sekvens:

  • 1 rad - nätstoppsrulle;
  • 2: a raden - del% systemroot% system32 spolskrivare *. shd / F / S / Q;
  • 3 rad - del% systemroot% system32 spolskrivare *. spl / F / S / Q;
  • 4: e raden - nätstartspooler.
Bild
Bild

Denna borttagningsmetod är analog med den första metoden. Endast i stället för manuell styrning används automatiseringen av systemet.

Det är värt att notera att den presenterade metoden för fullständig rengöring är avsedd för skrivare som är installerade på "C" -enheten som standard . Om plötsligt skrivarenheten är installerad på en annan plats måste du redigera koden.

Den tredje metoden är utformad för att skapa en fil som automatiskt kan städa upp skrivarkön. I princip liknar den den andra metoden, men den har vissa funktioner.

Bild
Bild

Först och främst måste du skapa ett nytt anteckningsblock. För att göra detta kan du använda en lång väg genom "Start" -menyn eller en kort - genom att trycka på RMB på ett ledigt område på skärmen. Därefter anges kommandona rad för rad:

  • 1 rad - nätstoppsrulle;
  • 2: a raden - del / F / Q% systemroot% System32 spool Skrivare **
  • Linje 3 - nätstartspole.

Därefter måste du spara det utskrivna dokumentet genom alternativet "Spara som".

Bild
Bild

I fönstret som visas måste du ändra filtypen till "Alla filer" och ange ett namn som är bekvämt att använda . Den här filen kommer att fungera fortlöpande, så den bör ligga i närheten och ha ett tydligt namn så att andra användare inte av misstag tar bort den. När du har sparat anteckningsfilen måste du hitta den och dubbelklicka på den. Detta dokument öppnas inte, men kommandona som anges i det utför de nödvändiga åtgärderna, nämligen: rensning av utskriftskön.

Bild
Bild

Bekvämligheten med denna metod ligger i dess hastighet . När den har sparats kan en fil köras flera gånger. Kommandona i den går inte vilse och är i full kontakt med skrivarsystemet.

Det ska noteras att de presenterade metoderna för att helt rensa kön av dokument kräver datoradministratörsrättigheter . Om du går under en annan användare är det omöjligt att utföra sådana procedurer.

Bild
Bild

Rekommendationer

Tyvärr, även med kombinationen av sofistikerade enheter som en skrivare och en dator, uppstår många problem. Det mest akuta problemet är att skrivaren vägrar att konvertera elektroniska dokument till pappersmedier. Orsakerna till dessa problem kan vara mycket ovanliga.

Utrustningen kan ha stängts av eller patronen har tagit slut. Det viktigaste är att alla problem i samband med skrivarens misslyckande med att reproducera utskrift kan lösas.

Bild
Bild

Och du kan fixa de flesta arbetsfelen utan att ringa guiden.

Ofta är Print Spoolers systemtjänst ansvarig för utskriftsfel . Metoder och sätt att lösa detta problem presenterades ovan. Du kan använda "Aktivitetshanteraren", och om det inte fungerar kan du utföra en fullständig rengöring genom administrationen av datorn.

Bild
Bild

Men innan du går in i datorns operativsystem, flera andra mirakulösa metoder bör prövas som också kan hjälpa.

Starta om . I det här fallet antas det starta om antingen skrivaren eller datorn eller båda enheterna samtidigt. Men skicka inte ett nytt dokument för utskrift direkt efter omstart. Det är bäst att vänta några minuter. Om utskrift till skrivaren inte fungerade måste du lösa problemet i menyn "Aktivitetshanteraren".

Bild
Bild

Ta bort patronen . Denna metod avser ovanliga lösningar för problem med skrivarfrysning. Vissa modeller av utskriftsenheter kräver att du tar bort patronen för att starta om systemet helt, varefter dokumentet som skickas för utskrift försvinner antingen från kön eller kommer ut på papper.

Bild
Bild

Trasiga rullar . Vid frekvent användning av skrivare slits delar. Och först och främst gäller detta interna rullar. När de tar upp papper kan de stanna. Användaren kan dock enkelt ta bort arket. Men i kön kommer ett dokument som inte har bearbetats att hänga kvar. För att inte störa kön måste du omedelbart ta bort filen från utskrift via "Aktivitetshanteraren".

Rekommenderad: