Hur Skriver Jag Ut Ett Foto På En Skrivare? 15 Foton 3x4, 10x15 Och Andra Format, Utskrift Av Foton Från Internet Och En Flash -enhet I önskad Storlek

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skriver Jag Ut Ett Foto På En Skrivare? 15 Foton 3x4, 10x15 Och Andra Format, Utskrift Av Foton Från Internet Och En Flash -enhet I önskad Storlek

Video: Hur Skriver Jag Ut Ett Foto På En Skrivare? 15 Foton 3x4, 10x15 Och Andra Format, Utskrift Av Foton Från Internet Och En Flash -enhet I önskad Storlek
Video: How I Print Photos At Home 2024, Maj
Hur Skriver Jag Ut Ett Foto På En Skrivare? 15 Foton 3x4, 10x15 Och Andra Format, Utskrift Av Foton Från Internet Och En Flash -enhet I önskad Storlek
Hur Skriver Jag Ut Ett Foto På En Skrivare? 15 Foton 3x4, 10x15 Och Andra Format, Utskrift Av Foton Från Internet Och En Flash -enhet I önskad Storlek
Anonim

Fotoutskrift är en enkel sak. Du behöver bara ha till hands nödvändig utrustning och lämpligt papper, samt känna till de grundläggande reglerna. Experter rekommenderar att du använder färgbläckstråleskrivare för sådana ändamål. Men om kvaliteten på pappersbilder inte är en mycket viktig punkt för dig kan du skriva ut ett foto på en konventionell lasermodell. Låt oss överväga nyanser av att skapa foton i olika storlekar mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skriver jag ut ett 10x15 foto?

Först och främst är det värt att bestämma varifrån bilderna kommer. Direkt anslutning av kameran till en skrivare är möjlig med PictBridge -teknik . Du kan också skriva ut från ett USB -minne eller ett minneskort som sitter i datorn.

Du måste också köpa rätt storlek och typ av fotopapper . När du väljer det senare är det värt att överväga utrustningstillverkarens rekommendationer. Om du vill skriva ut ett 10x15 foto på en skrivare letar du efter papper med samma nummer på förpackningen.

Ibland anges också måtten i tum - 4x6.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva processen är ganska enkel:

  1. om utskriften utförs från en dator, leta reda på det foto som du vill överföra till papper;
  2. genom att högerklicka på bilden väljer du "Skriv ut";
  3. ange skrivarmodell i fönstret som öppnas;
  4. välj pappersstorlek (10x15 eller A6) och dess typ;
  5. bestäm hur bilden ska placeras på sidan, fundera på om du behöver marginaler;
  6. ange hur många kopior du vill få;
  7. bekräfta de angivna parametrarna och vänta tills processen är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skriver jag ut andra foton?

Processen att skriva ut fotografier av andra storlekar i de flesta fall är också enkel.

3x4

Innan du skriver ut en bild i den här storleken, förbered den. Som regel är detta foton för dokument. Därför kan du använda lämplig grafisk redigerare. Utskriftsprocessen är praktiskt taget densamma som beskrivits ovan . Den enda skillnaden är hur bilden kommer att placeras på papperet. Vanligtvis placeras flera små fotografier på ett stort ark samtidigt.

Glöm inte förhandsgranskningsalternativet. Detta kommer att se till att du har gjort allt rätt innan du skriver ut.

Bild
Bild

På flera A4 -ark

Ibland är bilden så stor att ett A4 -ark saknas (till exempel en affisch). Om så önskas kan du också skriva ut fototapeter på detta sätt, även om vanligtvis professionell stor utrustning används för sådana ändamål.

Bild
Bild

Klicka i så fall på bilden för att öppna utskriftsfönstret. Sedan måste du välja utrustning, storlek och papperstyp. På fliken "Layout" markerar du rutan bredvid ordet "Multipage ". Därefter måste du välja "Skriv ut affisch", ställa in önskade parametrar och starta processen.

Det är viktigt att komma ihåg att endast högupplösta bilder är lämpliga för sådana ändamål. Annars kan den slutliga kvaliteten störa dig.

Du kan också föranvända en tjänst som inte bara redigerar ett foto utan också delar det i lika delar (ProPoster).

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Sammanfattningsvis är det värt att ge några tips, som hjälper dig att göra vackra och högkvalitativa foton från elektroniska versioner.

  • Välj mellan matt och glansigt papper , överväga var fotot ska lagras. Om det kommer att ligga i ett album under en film eller stå i en ram under glas, är den matta versionen att föredra.
  • Oavsett bildstorlek, inspektera den noggrant innan du skriver ut . Du kan behöva justera ljusstyrkan och kontrasten, lägga till rikedom i nyanser, ta bort några defekter (till exempel röda ögon). Vissa moderna skrivare har automatiska korrigeringsalternativ. Om utrustningen inte är utrustad med ett sådant tillägg kan du använda grafiska redigerare (Paint. NET, Photoshop, etc.).
  • Tänk på att bilden kanske inte ser lika ljus ut på papper som den visas på monitorn . Om du ska skriva ut flera foton samtidigt, ta först ett testskott för att kontrollera matchningsgraden.
  • Experter säger att det är bättre att spara bilder i tiff -format snarare än jpeg . Detta gör att du kan maximera kvaliteten på dina foton vid utskrift.
  • Var uppmärksam på upplösningen . Om du vill få högkvalitativa bilder bör denna parameter inte vara mindre än 300 dpi.
  • Skynda inte att sätta in bilden i albumet eller ramen direkt efter att papperet har kommit ut ur skrivaren . Lämna bilden i luften i ungefär en halvtimme så att färgen torkar helt.
  • Om du vill skriva ut ett foto från Internet , du bör först ladda ner den till din dator och sedan fortsätta enligt schemat som beskrivs ovan. Du kan också använda en annan metod. I det här fallet måste du kopiera bilden, klistra in den i en textredigerare och sedan öppna den och skicka den till utskrift.
  • För att skriva ut foton från din telefon , du måste installera en speciell mobilapplikation, till exempel Dropbox. I det här fallet måste du skapa ett konto på datorn. Sedan är det bara att markera de foton som behöver skrivas ut på telefonen. De kommer att visas på datorn, varifrån du kan starta processen.
  • Om din skrivare har en Cloud Print Ready -etikett , du kan använda vilken molntjänst som helst för att skriva ut. Du behöver bara registrera dig på den. Om utrustningen inte stöder den här funktionen måste du använda en dator för att ansluta skrivaren till ditt Google -konto. Tjänsten "virtuell skrivare" låter dig skriva ut filer via "molnet" från vilken enhet som helst.

Rekommenderad: