Hur Skriver Jag Ut A3 -format På A4 -skrivare? Hur Kan Du Skriva Ut Ett Ark I Word? Möjliga Problem När Du Skriver Ut Ett Dokument

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skriver Jag Ut A3 -format På A4 -skrivare? Hur Kan Du Skriva Ut Ett Ark I Word? Möjliga Problem När Du Skriver Ut Ett Dokument

Video: Hur Skriver Jag Ut A3 -format På A4 -skrivare? Hur Kan Du Skriva Ut Ett Ark I Word? Möjliga Problem När Du Skriver Ut Ett Dokument
Video: Excel page setting for printing | Excel Tutorial 2024, April
Hur Skriver Jag Ut A3 -format På A4 -skrivare? Hur Kan Du Skriva Ut Ett Ark I Word? Möjliga Problem När Du Skriver Ut Ett Dokument
Hur Skriver Jag Ut A3 -format På A4 -skrivare? Hur Kan Du Skriva Ut Ett Ark I Word? Möjliga Problem När Du Skriver Ut Ett Dokument
Anonim

De allra flesta användare har standardutskriftsenheter till sitt förfogande. Ofta utvecklas liknande situationer på kontor. Men ibland blir svaret på frågan om hur man skriver ut A3 -format på en A4 -skrivare relevant . Som regel är det mest rationella tillvägagångssättet i sådana fall användningen av speciella programvaruprodukter. Med dessa verktyg kan du placera en bild eller ett dokument på två ark, som återstår att skriva ut och vika till en enda helhet.

Instruktioner

Förstå hur du exakt kan skriva ut A3 -format på en vanlig A4 -skrivare, Det bör noteras att sådana kringutrustning och MFP -enheter kan skriva ut i två lägen: stående och liggande.

Bild
Bild

Det första alternativet skriver ut sidorna 8, 5 respektive 11 tum breda och 11 tum breda . När du använder Word för att gå till liggande läge måste du ändra vissa sidinställningar. Dessutom kan läget väljas i parametrarna för själva skrivaren eller den multifunktionella enheten.

Det är viktigt att komma ihåg att i överväldigande majoritet av fallen är utskriftsutrustningen och motsvarande programvara som standard inriktade på sidans porträttorientering.

För att göra de nödvändiga ändringarna genom Word måste du:

  • klicka på "File";
  • öppna fönstret "Sidinställningar";
  • välj i avsnittet "Orientering" "Porträtt" eller "Landskap" (beroende på vilken textredigerare som används).
Bild
Bild

För att justera sidorienteringen direkt på själva utskriftsenheten behöver du:

gå till datorns kontrollpanel och öppna fliken "Enheter och skrivare"

Bild
Bild

hitta den använda och installerade skrivaren eller multifunktionsenheten i listan

Bild
Bild

högerklicka på utrustningsikonen

Bild
Bild

i menyn "Inställningar" hittar du "Orientering" -objektet

Bild
Bild

välj "Liggande" för att ändra orienteringen för de utskrivna sidorna efter önskemål

Bild
Bild

Många användare tycker att det är lättast att skriva ut storformat till standardutrustning direkt från Word. I det här fallet kommer algoritmen för åtgärder att se ut så här:

öppna dokumentet med den angivna textredigeraren

Bild
Bild

använda utskriftsfunktionen

Bild
Bild

välj A3 -format

Bild
Bild

ställ in 1 sida per ark för att passa sidan

Bild
Bild

lägg till ett dokument eller en bild i utskriftskön och vänta på resultaten (som ett resultat kommer skrivaren att utfärda två A4 -ark)

Det är viktigt att ta hänsyn till en nyans för att ändra utskriftsparametrar i skrivarens inställningar - det valda läget (stående eller liggande) kommer att användas av enheten som standard.

Användbara program

Utvecklare av specialiserad programvara försöker förenkla så mycket som möjligt många operationer, inklusive att skriva ut dokument och bilder av olika format på vanliga skrivare och MFP: er. En av de populära verktygen i detta fall är Plakat … Detta program har etablerat sig som ett effektivt verktyg för utskrift på flera A4 -ark. I detta fall sönderdelas bild- och textdokumenten till det erforderliga antalet komponenter i automatiskt läge utan kvalitetsförlust.

Bild
Bild

PlaCard har en funktion selektiv utskrift och bevarande var och en av delarna i form av separata grafiska filer. Samtidigt kännetecknas verktyget av maximal användarvänlighet. Samma det är värt att notera att användaren erbjuds cirka tre dussin grafiska format.

Ett annat effektivt verktyg som efterfrågas idag är programmet Enkel affischskrivare . Det ger en möjlighet på bara några klick skriva ut affischer i olika storlekar på standardutrustning med högsta kvalitet. Bland annat tillåter verktyget justera papperspositionen, storleken på det grafiska dokumentet, liksom parametrarna för layoutlinjerna och mycket mer.

Bild
Bild

Förutom de redan listade mjukvaruprodukterna har en multifunktionell applikation en ledande position inom popularitetsbetyg. Posteriza … En av dess funktioner är närvaron av ett block där du kan skriva text … I det här fallet kan användaren när som helst inaktivera denna funktion. För att göra detta måste du gå till inställningarna, inaktivera onödiga alternativ och klicka på "Apply".

Bild
Bild

Parametrarna för framtida sidor, inklusive antalet fragment, kan anpassas Mer information finns i avsnittet Storlek . Med bara några få musklick kan du skriva ut vilken fil som helst i A3 -format. Därefter behöver användaren bara vänta på att utskriften ska slutföra och fästa alla resulterande element tillsammans.

Möjliga problem

Alla svårigheter som kan uppstå när du skriver ut A3 -ark på en konventionell skrivare eller multifunktionell enhet, på grund av förekomsten av flera komponenter i texten eller bilden . Dessutom alla element måste ha limpunkter … I vissa fall är det möjligt avvikelser och snedvridningar.

Bild
Bild

Nu har användarna tillgång till mer än ett brett arsenal av specialiserad programvara . Dessa program hjälper dig med ett minimum av tid att skriva ut en A3 -sida, som består av två A4 -sidor.

Oftast ligger lösningen på alla problem i de korrekta inställningarna för de verktyg som används, liksom själva kringutrustningen.

Rekommenderad: