Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En IPhone? 17 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Via Wi-Fi Och Andra Sätt? Hur Konfigurerar Jag Utskrift På Min Telefon?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En IPhone? 17 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Via Wi-Fi Och Andra Sätt? Hur Konfigurerar Jag Utskrift På Min Telefon?

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En IPhone? 17 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Via Wi-Fi Och Andra Sätt? Hur Konfigurerar Jag Utskrift På Min Telefon?
Video: How To - Print wirelessly from iPhone, iPad, or iPod Touch 2024, April
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En IPhone? 17 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Via Wi-Fi Och Andra Sätt? Hur Konfigurerar Jag Utskrift På Min Telefon?
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En IPhone? 17 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Via Wi-Fi Och Andra Sätt? Hur Konfigurerar Jag Utskrift På Min Telefon?
Anonim

Nyligen finns det en skrivare i nästan alla hem. Ändå är det väldigt bekvämt att ha till hands en så bekväm enhet som du alltid kan skriva ut dokument, rapporter och andra viktiga filer på. Ibland finns det dock problem med att ansluta enheter till skrivaren. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du ansluter en skrivare till en iPhone och skriver ut dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Ett populärt sätt är att ansluta via AirPrint. Det är en direktutskriftsteknik som skriver ut dokument utan att överföra dem till en dator. Ett foto eller en textfil går direkt till papperet från bäraren, det vill säga från iPhone . Denna metod är dock endast möjlig för dem vars skrivare har en inbyggd AirPrint-funktion (information om detta finns i manualen för utskriftsenheten eller på tillverkarens officiella webbplats). I det här fallet tar det bara några sekunder att lösa problemet.

Viktig! Du kan använda programväljaren och titta på utskriftskön eller avbryta tidigare inställda kommandon. För allt detta finns ett "Print Center", som du hittar i programinställningarna.

Bild
Bild

Om du gjorde allt som nämnts ovan, men ändå inte lyckades skriva ut, försök att fortsätta enligt följande:

  1. starta om routern och skrivaren;
  2. placera skrivaren och routern så nära som möjligt;
  3. installera den senaste firmware på skrivaren och på telefonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och denna populära metod är lämplig för dem som behöver skriva ut något från en iPhone, men deras skrivare har inte AirPrint.

I det här fallet använder vi trådlöst Wi-Fi-åtkomst. För att göra detta måste du göra följande:

  1. tryck på knappen på skrivaren som ansluter den till Wi-Fi;
  2. gå till iOS-inställningarna och gå till Wi-Fi-avdelningen;
  3. välj det nätverk där namnet på din enhet visas.
Bild
Bild

Den tredje mest populära, men inte mindre effektiva metoden: via Google Cloud Print . Denna metod fungerar med alla skrivare som är kompatibla med Apple -enheter. Utskriften utförs tack vare den elektroniska anslutningen av enheten till Googles moln, vilket avsevärt minskar tiden som läggs på utskriftsinställningar. Efter anslutningen behöver du bara gå till ditt Google -konto och göra kommandot "Skriv ut".

Bild
Bild

Ett annat alternativ för att ansluta en iPhone till en skrivare är handyPrint -teknik . Det liknar AirPrint i sina funktioner och ersätter det perfekt. Nackdelen med applikationen är att du kan använda den gratis i bara 2 veckor (14 dagar). Efter det börjar den betalade perioden, du måste betala $ 5.

Men den här appen är kompatibel med alla nya versioner av iOS -enheter.

Bild
Bild

Nästa applikation med liknande funktioner kallas Printer Pro . Den är lämplig för dem som varken har AirPrint eller en iOS -dator. När du installerar denna applikation måste du betala 169 rubel. Detta program har dock ett stort plus - en gratis version som kan laddas ner separat och se om det är bekvämt för dig att använda det här programmet, liksom om din skrivare är kompatibel med det här programmet. Den fullständiga betalda versionen skiljer sig genom att du måste öppna filer i detta program genom att gå till alternativet "Öppna …". Det är också möjligt att expandera filer, välja papper och skriva ut enskilda sidor, precis som vid utskrift från vilken dator som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Om du behöver skriva ut en fil från webbläsaren Safari måste du ändra adressen och klicka på "Gå".

Hur konfigurerar jag utskrift?

För att konfigurera AirPrint -utskrift måste du se till att denna teknik finns tillgänglig i din skrivare. Sedan måste du gå vidare till nästa steg:

  1. gå först till programmet som är utformat för att skriva ut filer;
  2. hitta alternativet "print" bland andra erbjudna funktioner (vanligtvis anges det där i form av tre prickar, det är lätt att hitta det där); funktionen att skicka dokumentet till skrivaren kan vara en del av alternativet "dela".
  3. lägg sedan en bekräftelse på skrivaren som stöder AirPrint;
  4. ange antalet kopior du behöver och andra många viktiga parametrar som du behöver för utskrift;
  5. klicka på "Skriv ut".
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att använda HandyPrint -programmet, efter att du har installerat det, kommer det att visa alla enheter som är tillgängliga för anslutning. Du behöver bara välja rätt.

Hur skriver jag ut dokument?

De flesta av de populära tillverkarna har sina egna applikationer utformade för att skriva ut dokument och foton från iOS -enheter. Till exempel, Om du undrar hur du skriver ut från en iPhone till en HP -skrivare kan du försöka ladda ner programmet HP ePrint Enterprise till din telefon . Med det här programmet kan du skriva ut till HP-skrivare via Wi-Fi och till och med via molntjänsterna Dropbox, Facebook Photos och Box.

Bild
Bild

En annan användbar applikation: Epson Print - Lämplig för Epson -skrivare . Denna applikation själv hittar den önskade enheten i närheten och ansluter den trådlöst om de har ett gemensamt nätverk. Detta program kan skriva ut direkt från galleriet, samt filer som finns i lagring: Box, OneDrive, DropBox, Evernote. Dessutom kan du på detta sätt skriva ut dokument som läggs till i programmet genom det speciella alternativet "Öppna i …". Dessutom har programmet en egen webbläsare, som ger dig möjlighet att registrera dig i onlinetjänsten och skicka filer för utskrift via e -post till andra utskriftsenheter från Epson.

Bild
Bild

Möjliga problem

Ett av de möjliga problemen när du försöker ansluta en skrivare och en iPhone är att enheten helt enkelt inte kan se telefonen. För att iPhone ska hittas måste du se till att både utskriftsenheten och telefonen är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk och att det inte finns några anslutningsproblem när du försöker mata ut ett dokument. Följande problem kan uppstå:

  • om du märker att skrivaren är ansluten till fel nätverk måste du avmarkera och markera rutan bredvid nätverket som anslutningen ska göras till.
  • om du ser att allt är korrekt anslutet, kontrollera om det finns några nätverksproblem; av någon anledning fungerar inte Internet för dig. För att lösa detta problem, försök koppla bort strömkabeln från routern och anslut sedan den igen;
  • det kan vara så att Wi-Fi-signalen är mycket svag, på grund av detta ser skrivaren inte telefonen; du behöver bara komma närmare routern och försöka minska mängden metallföremål i rummet, eftersom detta ibland stör utbytet av mobila enheter;
  • otillgänglighet för ett mobilnät är ett av de vanliga problemen; för att åtgärda detta kan du försöka använda Wi-Fi Direct.

Rekommenderad: