Självhäftande Skrivarpapper: A4- Och A3-självhäftande Papper För Laser- Och Bläckstråleskrivare, Glansigt Klisterpapper För Utskrift Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Skrivarpapper: A4- Och A3-självhäftande Papper För Laser- Och Bläckstråleskrivare, Glansigt Klisterpapper För Utskrift Och Andra Alternativ

Video: Självhäftande Skrivarpapper: A4- Och A3-självhäftande Papper För Laser- Och Bläckstråleskrivare, Glansigt Klisterpapper För Utskrift Och Andra Alternativ
Video: Hur väljer du rätt skrivare? Elgiganten förklarar 2024, April
Självhäftande Skrivarpapper: A4- Och A3-självhäftande Papper För Laser- Och Bläckstråleskrivare, Glansigt Klisterpapper För Utskrift Och Andra Alternativ
Självhäftande Skrivarpapper: A4- Och A3-självhäftande Papper För Laser- Och Bläckstråleskrivare, Glansigt Klisterpapper För Utskrift Och Andra Alternativ
Anonim

Vi är alla vana vid kontorsark och fotopapper, men det finns också många andra bläckstråleskrivare. Till exempel självhäftande papper. Detta är ett speciellt material, som är en dubbel duk. Underifrån är dess yta standard, som en vanlig, och ovanifrån är den täckt med lim och skyddad från mekaniska påverkan från utsidan av en specialdesignad film.

Detta förhindrar att främmande föremål fastnar på den tryckta produkten av misstag.

Bild
Bild

Vid behov kan du skala av det översta lagret från det och hålla det på andra sidan på nästan vilken yta som helst. Det används inte särskilt ofta, men det öppnar nya möjligheter som kan hjälpa till med affärsutveckling. Den är väl lämpad för utskrift av klistermärken och dekaler, som kan fungera som bra reklam.

Bild
Bild

Särdrag

Självhäftande för skrivaren är gjord på lim. Den innehåller 4 lager. Det första är papper, följt av silikon, sedan lim, sedan det sista lagret, som är utformat för att skydda limytan och därefter kommer att tas bort. Det finns flera sätt att applicera bilder på sådana blad: offset, stencil och andra.

Bild
Bild

Självhäftande finns i ett antal olika format för att passa olika ändamål . Marknaden för försäljning av sådana produkter kan delas in i professionella och icke-professionella. Om du vill skriva ut något i små mängder är det andra alternativet lämpligt för detta. Det återstår bara att välja format och typ av självhäftande.

Dess fördelar, förutom många storlekar, format och färger, är också dess överkomliga pris, presentabla utseende och användarvänlighet.

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns olika typer av självhäftande, klassificerade enligt flera kriterier.

Efter format

Självhäftande papper finns i olika storlekar:

  • A4;
  • A3;
  • A3 +;
  • A2.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dukar och lakan med indelningar

Som regel har A4- och A3 -ark skåror. Notch-ark behövs för att göra färdiga etiketter enkla att ta bort från baksidan. Klistermärken kan ha valfri form: fyrkantiga, runda, ovala och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet klistermärken på ett ark kan variera beroende på produktens form och storlek, från fyra till 66 bitar placeras på ett ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även självhäftande papper kan säljas i dukar utan hack.

Bild
Bild

Omslagstyp

Beroende på vilken typ av beläggning, självhäftande kan vara av flera typer.

  • Värmeöverföring . Innehåller mikrokapslar som innehåller färg. Vid en viss temperatur brister dessa kapslar.
  • Vin självhäftande . Kan beläggas eller obelagd. Denna typ är utformad för att skapa vackra etiketter för förpackningar, flaskor och så vidare.
  • Rulla . När du behöver skriva ut något i stora mängder är det lättare att göra det på matt papper som säljs i en rulle.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Oftast säljs självhäftande papper i A4-format. Dess mått är standard: 297x210 mm med en diagonal på 364 mm. A3 -formatets mått är 297x420 mm. A4 -ark kan ha:

  • 2 celler (mått på varje 210x148,5 mm);
  • 3 celler (210x99 mm);
  • 4 delningar (105x148,5 mm);
  • 6 avdelningar (105x99 mm).
Bild
Bild

Förutom dessa vanligaste divisioner finns det andra. Det största antalet divisioner som kan sälja ark i butiker: 189. Storleken på varje division kommer i detta fall att vara 25, 4x10 mm.

Runda celler kan ha olika diametrar, av vilka antalet celler också beror.

Bild
Bild

Textur

Beroende på texturen har självhäftande papper olika alternativ

  • Matt … Sådant papper är obestruket.
  • Halvblank och blank . Denna typ av papper innebär att det är belagt, slät vid beröring och glittrar med ljus. Denna typ av papper används oftare för fotoutskrift, eftersom det skapar en naturlig effekt tack vare sådant papper.
  • Metalliserad . Har ett tunt lager metallsprutning.
  • Laminerad . Det används ofta för att skriva ut dokument av alla slags vikt, liksom visitkort och klistermärken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Självhäftande papper kan inte bara vara vitt, utan också vilken annan färg som helst som utökar dess kapacitet och omfattning i vilket det används.

Vit ogenomtränglig papper används oftare för tillverkning av logotyper, streckkoder, informationsdekaler.

Bild
Bild

Ljust papper olika färger, liksom neon och silver, rekommenderas det att använda för att locka konsumenternas uppmärksamhet.

Bild
Bild

Transparent papper används oftast för flaskor, burkar, schampon, duschgeler och så vidare.

Viktigt tips: efter att papperet har hämtats, för bildens noggrannhet och tydlighet vid utskrift, är det bättre att gå till skrivarinställningarna och kontrollera om allt är angivet där korrekt.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Fast Lomond är en av de mest populära i detta område. Tillverkare producerar dubbelsidiga ark av glansigt papper med indelningar och utan uppdelningar i celler. Förutom vitt och färgat producerar de också transparenta, silver- och metalliserade papper.

Bild
Bild

Ytterligare ett välkänt självhäftande pappersföretag - IST … Hon gör många typer av papper i olika storlekar. Om du tar 10x15 cm -formatet kan du till och med hitta flera typer av densitet. Och föremålet för deras produktion är blankt, satin, halvblankt och superglansigt papper.

Huvuddragen i INKO är tillverkning av självhäftande för skrivare som kallas bläckstråleskrivare. Dessa blad klassas som billiga.

Fast Liv gör bestruket papper av hög kvalitet med olika vikter. På försäljningsstället kan du hitta uppsättningar som har dubbelsidiga ark.

Bild
Bild

Var tillämpas det?

Självhäftande papper har ett mycket brett användningsområde

  • Det vanligaste papperet är att skapa etiketter . De används i tillverkningsindustrin, till exempel vid försäljning av mat, kläder, hushållsapparater, vårdprodukter, läkemedel. Och även klistermärken skrivs ut på självhäftande papper, både för sig själva och till salu.
  • Kontorsanställda använder ofta detta papper för att signera inte dokument för hand, eftersom det är tidskrävande .
  • När det gäller etiketterna , självhäftande används som bärare av information från tillverkaren om produkten. Köparen drar, efter läsning, slutsatser och bestämmer om han eller hon vill köpa den eller den produkten.
  • Och även på självhäftande ofta skriva ut reklamartiklar och placeras på speciella platser där en potentiell köpare kan se dem. Således är självhäftande papper en nödvändig produkt för företag. Människor som har ett eget företag skriver antingen ut något själva, sparar mycket pengar, eller så beställer de från någon.
  • Ett annat användningsområde för självhäftande papper: e -postlistor . Med dess hjälp är det snabbt och enkelt att applicera adresser på ett kuvert.
  • Prislappar - ett av de vanliga tillämpningsområdena för sådant papper.
  • Exportera dokument , anteckningar för transport.
  • Hus detta papper kan också vara mycket användbart: det kan användas för att markera burkar med lockar. För detta ändamål är glansigt papper bättre lämpligt, eftersom det inte är rädd för vatten.
Bild
Bild

Förutom alla ovanstående syften kan självhäftande papper vara användbart för att skriva ut fotografier, applikationer och vad fantasin kan tänka sig.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper sådant papper är det viktigt att uppmärksamma vissa parametrar

  • Självhäftande kvalitet . Det är viktigt att välja ark vars kanter är helt raka, annars kan produkten täppas till i skrivaren och det blir svårt att ta bort det, vilket kan förstöra inte bara arken utan även själva skrivaren. Du kan också förstöra skrivaren med veck som visas på arket eller taggiga kanter som förstör efterföljande utskrifter eftersom papperet fastnar i enheten. Med detta sagt kan det vara dyrt att fixa en skrivare, så mycket pengar kan gå förlorade på grund av den vanliga slarven.
  • Dö skärandes . Det är viktigt att se till att stansningen är av god kvalitet. Varje element ska vara tydligt åtskilt från nästa, alla delar ska vara symmetriskt placerade på arket och kanterna på pappret ska skäras klart.
  • Lukten av limet och dess kvalitet . När tillverkare gör självhäftande använder de vanligtvis akryllim. Om märket är billigt kan det lukta ganska obehagligt under och efter utskrift. Och även under utskrift, på grund av lågkvalitativt lim, kan papperet böjas och några av dess lager kan lossna. Innan du köper sådant papper är det därför viktigt att kontrollera om bra lim ingår i dess sammansättning.
  • Densitet av självhäftande ark … Många tror att ju tätare arken är, desto bättre är kvaliteten på det självhäftande. Det är det dock inte. Om den köps för märkningsändamål bör den vara tillräckligt flexibel för att överensstämma med produktens form som den kommer att klistras in i framtiden. För glansigt eller matt självhäftande bör densiteten vara cirka 130 g / m2.
  • När du väljer självhäftande papper är det viktigt att komma ihåg , vilken skrivare köper du den till … Laser- och bläckstrålepapper kan variera avsevärt. Om du till exempel behöver skriva ut något på glansiga eller halvblanka ark kan detta bara göras på en laserskrivare, annars förstör du helt enkelt både det självhäftande och enheten. Därför, när du köper, var noga med att berätta för säljaren vilken typ av papper du behöver, och också studera skrivarens möjligheter innan du lägger något papper i det, alls.
Bild
Bild

Korrekt valt självhäftande papper kan vara en bra assistent när det gäller att marknadsföra ditt företag, samt underlätta rutinfrågor mycket.

Rekommenderad: