Visitkortskrivare: Hur Man Skriver Ut Visitkort Hemma På Tjockt Papper? Laser-, Bläckstråleskrivare Och Andra Skrivare För Utskrift Av Visitkort, Broschyrer, Broschyrer

Innehållsförteckning:

Video: Visitkortskrivare: Hur Man Skriver Ut Visitkort Hemma På Tjockt Papper? Laser-, Bläckstråleskrivare Och Andra Skrivare För Utskrift Av Visitkort, Broschyrer, Broschyrer

Video: Visitkortskrivare: Hur Man Skriver Ut Visitkort Hemma På Tjockt Papper? Laser-, Bläckstråleskrivare Och Andra Skrivare För Utskrift Av Visitkort, Broschyrer, Broschyrer
Video: How to Print Business Cards at Home! DEMO & REVIEW: Avery Clean Edge Business Cards 2024, April
Visitkortskrivare: Hur Man Skriver Ut Visitkort Hemma På Tjockt Papper? Laser-, Bläckstråleskrivare Och Andra Skrivare För Utskrift Av Visitkort, Broschyrer, Broschyrer
Visitkortskrivare: Hur Man Skriver Ut Visitkort Hemma På Tjockt Papper? Laser-, Bläckstråleskrivare Och Andra Skrivare För Utskrift Av Visitkort, Broschyrer, Broschyrer
Anonim

Nästan alla företagare har ett visitkort. Detta är ett slags "ansikte" av dess ägare. Ett antal krav ställs på visitkort, i synnerhet på deras utskrift . Visitkort skrivs ut på tjockt papper för att behålla sin form och utseende under lång tid. De måste skilja sig åt i motståndskraft mot fukt, det är oacceptabelt att färgerna blir smutsiga på dina händer eller sprids när de är våta. Inte mindre viktigt är den höga kvaliteten på utskriften - detta kommer att göra visitkortet representativt.

Artikeln kommer att diskutera skrivare för utskrift av visitkort, reglerna för deras val och användning

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Två typer av skrivare används för tillverkning av visitkort:

  1. laser;
  2. bläckstråleskrivare.

Utrustningen som används i tryckerier är vanligtvis dyr, om du i planerna för produktion av tryck hemma kan klara dig med mer budgetmodeller. Låt oss försöka förstå vilken skrivare som är mer lämplig för detta - laser eller bläckstråleskrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laserenheter kännetecknas av hög utskriftskvalitet och utmärkt prestanda. Förutom hastigheten har de andra fördelar. Vid tillverkning av visitkort spelar kostnaden per enhet en viktig roll. Kostnaden för att trycka produkter med en sådan tryckteknik är demokratisk … En annan fördel med laserenheter är utmärkt färgåtergivning.

Men sådana enheter har också nackdelar, de är associerade med den höga kostnaden för skrivarna själva . En annan nackdel gäller begränsningarna för de typer av papper som används för utskrift.

Samtidigt är utskriftskvaliteten bra, men den kan knappast kallas ideal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bläckstråleskrivare minska kostnaden för utskrift av produkter betydligt i jämförelse med utskrift på lasermodeller.

Nackdelarna med dessa skrivare är:

  • behovet av att använda speciellt bläck för utskrift på bestruket papper;
  • låg driftshastighet är en nackdel om du behöver skriva ut många visitkort på kort tid.

Bläckstråleskrivare mer lämplig för att göra visitkort i små mängder.

Bild
Bild

Moderna modeller

Perfekt för produktion av visitkort Epson -skrivare . De är kända för sina varaktighet och krav på driftsförhållanden … Det här är enheter från mellansegmentet med höga tekniska parametrar.

Epson -skrivare kan använda pigmentfärg … Detta innebär att de färdiga visitkorten kommer att vara resistenta mot extrema temperaturer, hög luftfuktighet och mekanisk belastning. Pigmentbläck torkar snabbt och smetar inte . Med en kontinuerlig bläckförsörjning reduceras utskriftskostnaden avsevärt, så produktionen av utskrift hemma blir lönsam.

Den mest budgetmässiga modellen är Epson Stylus Photo P50 . När det gäller tekniska parametrar är det en 6-färgad fotoskrivare som kan användas för utskriftsproduktion. Denna modell är billig och i drift, den kan köpas med garanti från tillverkaren och en uppsättning förbrukningsmaterial.

Bild
Bild

En skrivare är också lämplig för hemmabruk. Epson Stylus Photo R2000 . Det ger stöd för utskrift i storformat, har hög produktivitet och kan arbeta med tjockt papper.

När du väljer skrivare för att skriva ut visitkort av andra märken bör du föredra enheter med hög upplösning och bekväma färggradientinställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja en bra skrivare för att skriva ut visitkort, flygblad, broschyrer och andra tryckprodukter, bör du bekanta dig med tekniska parametrar för de enheter som säljs.

Anordning måste stödja papper med önskad densitet, skriva ut med vattentätt bläck . Detta säkerställer att texten och bilderna som skrivs ut på visitkortet förblir stabila, även om de utsätts för en fuktig miljö.

Vissa versioner av Epsons utskriftsenheter kan fungera med bläck som ger högupplösta bilder på en kartong . Den största fördelen med pigmentfärger är deras motståndskraft mot blekning och fukt. Bläcket tränger inte in i pappersdjupet, kvar på ytan, vilket gör materialet präglat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om visitkort skrivs ut i stora mängder bör processen ta så lite tid som möjligt.

Utskriftsupplösning (idealisk parameter 5760x1440 dpi) - detta är det viktigaste kriteriet för att välja en skrivare för produktion av utskrift.

Det är önskvärt att enheten tillhandahåller en duplexfunktion för att automatiskt skapa visitkort med information placerad på ena sidan och den andra. Detta kommer att öka arbetshastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd för direktutskrift utan att ansluta till en dator hjälper till att spara tid . Perfekt om skrivaren har ett 6-färgssystem. Ju fler nyanser som används i utskriften, desto trogare blir färgåtergivningen och smidiga övergångar mellan nyanser.

Det rekommenderas att välja tryckutrustning med påfyllningsbara patroner och oavbruten färgtillförsel , annars blir tryckproduktionen för dyr.

Det är viktigt att bilden på visitkortet behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid, är tydlig och rik.

Bild
Bild

Villkor

Att skriva ut visitkort hemma är en genomförbar uppgift . För detta är det inte nödvändigt att köpa dyr utrustning som används i tryckeriet. Du kan skriva ut visitkort hemma med en bläckstråleskrivare som klarar tyngre papper. Ett annat viktigt krav för en utskriftsenhet är en hög upplösning , gör det möjligt att skriva ut bilder i nära kvalitet till fotografier.

Med en bra skrivare kan du skriva ut visitkort på tjockt papper hemma. Kvaliteten på sådan utskrift kommer inte att vara sämre än den som görs i ett tryckeri.

För utskrift av tryckta produkter krävs det optimalt viktpapper , kännetecknas av hög vithet. Dess struktur kan vara annorlunda: belagd, texturerad, pärlemor. Det första alternativet är det mest prisvärda och populära, lämpligt för både färg och svartvitt tryck.

Bild
Bild

Texturerat har en annan struktur som imiterar duk och andra material. Används inte för laserskrivare. Pärlemor i likhet med belagda, visitkort av det är nötningsbeständiga. Du kan också skriva ut visitkort hemma på fotopapper.

Med rätt val av tryckutrustning blir utskrift hemma ett enkelt och lönsamt företag.

Rekommenderad: