Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Telefon Via Wi-Fi? 25 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Från En Smartphone? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?

Innehållsförteckning:

Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Telefon Via Wi-Fi? 25 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Från En Smartphone? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?
Hur Ansluter Jag Skrivaren Till Min Telefon Via Wi-Fi? 25 Foton Hur Skriver Jag Ut Dokument Från En Smartphone? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?
Anonim

Det händer ofta att vi behöver skriva ut ett dokument eller helt enkelt skicka det till någon myndighet för att skriva ut det. Samtidigt har vi av någon anledning inte möjlighet att personligen ta med det eller vara närvarande på den plats där förseglingen kommer att göras.

Det är väldigt lätt att komma ur denna till synes hopplösa situation. Till exempel, anslut skrivaren till telefonen via Wi-Fi och skriv ut det intressanta dokumentet till personen från din smartphone . Det är ganska enkelt. Låt oss tillsammans ta reda på hur du ansluter dessa två enheter via en router.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Det bör sägas att det finns flera sätt att ansluta en skrivare och en telefon med Wi-Fi. Med tanke på de många olika sätten kan alla hitta den som passar honom bäst. I den här artikeln kommer vi att titta på tre grupper av metoder:

  • använder en dator;
  • direktanslutning;
  • virtuell skrivare.

Låt oss nu prata lite mer om var och en av metoderna.

Bild
Bild

Direkt

Om vi pratar om direktanslutning beror allt på den specifika enheten. Många moderna modeller ger inte möjlighet att använda tredjepartsprogram, men kan anslutas direkt från en smartphone utan att använda en bärbar dator eller dator . Det räcker bara att skapa ett nätverk mellan alla enheter med en router, börja söka efter tillgängliga nätverk på en surfplatta eller smartphone och ange de enheter som krävs.

Trots att de flesta tillverkare av utrustning försöker göra sina enheter så mångsidiga som möjligt, ett antal enheter fortfarande i grunden inte vill arbeta med smartphones i vissa serier . Det mest anmärkningsvärda i denna fråga är tekniken från Apple. Men här är certifiering i enlighet med företagets egna standarder också viktigt. Av denna anledning, för ett antal tillverkare av utrustning, utförs anslutningen genom speciell programvara. Exempel är Canon Print, HP Smart och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en titt på detta med ett program som heter PrinterShare som kan användas på både iOS- och Android -enheter.

Om du vill skriva ut ett dokument från en smartphone till en skrivare med Wi-Fi bör du:

  • installera programmet på telefonen;
  • öppna den och hitta önskad anslutningstyp;
  • efter det kommer en sökning att göras efter tillgängliga enheter anslutna till samma nätverk som surfplattan eller telefonen;
  • nu måste du välja en fil för utskrift som finns i en av mapparna, om den är lagrad på det interna mediet kan den hittas i mappen "Dokument";
  • genom att markera det kan du konfigurera vissa krav eller skicka det till utskrift genom att klicka på motsvarande objekt.
Bild
Bild

Det bör tilläggas att alla applikationer av denna typ fungerar enligt en liknande algoritm och det är inte svårt att förstå denna fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Virtuell skrivare

Om du är intresserad av det virtuella skrivarläget kommer data i detta fall att överföras från en smartphone eller surfplatta via det så kallade molnet. Av denna anledning, innan du använder den här utskriftsmetoden, bör du se till att din mobila enhet alls kan fungera med molntjänster. Om din enhet körs på Android -operativsystemet kommer en tjänst som heter Google Cloud Print att användas . Om vi pratar om en iOS -enhet, kommer en tjänst som heter AirPrint att användas där. Båda programmen är en del av deras operativsystem och finns redan på enheten efter att ha installerat motsvarande system

Bild
Bild

Om utskriftsenheten stöder AirPrint upptäcker telefonen det automatiskt. För att skicka filer för utskrift behöver du bara klicka på "Dela" -knappen och sedan välja "Skriv ut".

Om vi pratar om en enhet på Android OS måste du konfigurera en virtuell skrivare från Google. Detta görs enligt följande algoritm:

  • vi lanserar Google Chrome, varefter vi anger Google -kontot;
  • nu ska du öppna webbläsarinställningarna och gå till ytterligare inställningar;
  • hitta objektet "Google Cloud Print" och klicka på "Konfigurera" -knappen;
  • en sida öppnas där du måste klicka på knappen "Lägg till skrivare";
  • nu bör du välja den enhet du är intresserad av från listan och klicka på knappen "Lägg till …";
  • bokstavligen om ett par ögonblick på displayen kommer det att vara möjligt att se: "Proceduren är klar", varefter du måste klicka på "Hantera skrivare" -knappen;
  • hitta objektet "Lägg till en vanlig skrivare" och klicka på den.
Bild
Bild

Installationsprocessen för Google Cloud Print kommer att slutföras, varefter den ansluter till användarens Google -konto. Nu, från vilken mobil enhet som helst som kontrolleras av detta konto, kommer det att vara möjligt att skicka en fil för utskrift.

Om motsvarande programvara av någon anledning saknas på din enhet, bör du installera ett program från Play Market som heter "Virtuell skrivare". Därefter bör du utföra följande åtgärder:

  • öppna programmet och hitta skrivartecknet längst upp, som du vill klicka på;
  • nu måste du välja din skrivare från listan som dök upp;
  • vi hittar dokumentet vi är intresserade av, i en av katalogerna - Webb, Dropbox, "Lokal";
  • vi ställer in de utskriftsalternativ vi är intresserade av, varefter det bara återstår att trycka på knappen "Skriv ut".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använder en dator

Du kan också ansluta skrivaren till din smartphone via Wi-Fi. Med denna teknik kan du öppna smarttelefonens skrivbord på en dator. För att göra detta måste du installera ett program som heter QS Team Viewer på enheten och du måste installera Team Viewer på din dator.

När de angivna programmen har installerats måste du göra följande:

  • öppna QS Team Viewer och få ett speciellt ID-nummer;
  • öppna programmet på en persondator, ange ID-numret som tas emot på smarttelefonen, sätt en bock framför objektet "Fjärrkontroll" och anslut;
  • öppna filöverföringsavsnittet.

Efter det kan du se till att datorn är ansluten till en smartphone eller surfplatta och från den kan du ladda ner önskad fil och skriva ut den senare.

Om en Apple -enhet är ansluten bör filerna finnas i "Filer" -katalogen med samma namn, som visades i iOS version 11.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag upp och använder?

Var och en av de listade metoderna kan ha sina egna finesser i inställningen, som direkt beror på de prylar och enheter som används. Men låt oss försöka ta reda på hur du ansluter skrivaren till telefonen via Wi-Fi, eftersom tillförlitligheten för denna metod är mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inställningen bör endast göras en gång, varefter den kan användas kontinuerligt. Men med tanke på att det kan vara svårt för en nybörjare att ta reda på hur man självständigt konfigurerar utskrift från en telefon till en skrivare via Wi-Fi när man konfigurerar en router, anser vi det vara nödvändigt att analysera denna punkt. Så, För att skapa en Wi-Fi-anslutning mellan skrivaren och telefonen måste du göra följande:

  • Hitta PIN -koden längst ner på routerhöljet. Den består vanligtvis av 8 siffror.
  • Nu måste du aktivera WPS -funktionen på din router. Detta kan göras om du öppnar din webbläsare och skriver adressen 192.168.1.1 i adressfältet, vilket kan skilja sig något från olika tillverkare.
  • Ange användarnamn och lösenord admin.
  • Nu i fönstret som har öppnats måste du hitta säkerhetsobjektet och klicka på det, välj sedan alternativet Aktivera WPS och ställ spaken till Aktiverad position.
  • Därefter hittar vi nätverkssökningsnyckeln på routerhöljet och håller den tills möjligheten att skicka en fil blir tillgänglig.
  • Det återstår bara att ansluta till samma nätverk från telefonen, varefter det blir möjligt att skicka jobb till nätverksskrivaren för utskrift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Naturligtvis, i en sådan process kan olika typer av problem uppstå som bör övervägas. Ett av de vanligaste problemen är att telefonen helt enkelt inte kan se eller hitta skrivaren. Anledningarna till att detta händer kan vara följande faktorer:

  • skrivaren är helt enkelt oförenlig med den befintliga smarttelefonmodellen;
  • programvaran inte är korrekt konfigurerad;
  • drivrutinen är installerad för fel skrivarmodell;
  • förekomst av programvarufel.

Wi-Fi-anslutning kan vara ett av problemen. För att använda trådlös utskrift, se till att din smartphone är ansluten till ett trådlöst nätverk. Dessutom pratar vi om exakt det nätverk som skrivaren redan var ansluten till.

Bild
Bild

Du bör också kontrollera och konfigurera skrivaren själv. Se till att enheten är startad och klar för användning. Se om det finns tillräckligt med bläck i skrivaren och om det finns papper. Kontrollera om det finns några varningslampor för fel. Se också till att skrivaren stöder trådlös utskrift.

För att eliminera vissa problem bör följande steg vidtas

  • Starta om alla prylar och försök att börja skriva ut igen.
  • Kontrollera att avståndet mellan prylarna inte överstiger det högsta tillåtna värdet. Vanligtvis pratar vi om 20 meter för byggnader med betongväggar.
  • Du bör också kontrollera enheternas firmware. Kanske, på en av prylarna, är den helt enkelt föråldrad, varför det är nödvändigt att uppdatera firmware överallt till den senaste versionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om vi pratar om rekommendationer, bör du från början bestämma vilken metod som har högst prioritet för att ansluta skrivaren till telefonen via Wi-Fi och se till att båda enheterna stöder den metod du har valt. Dessutom måste du uppdatera din firmware och drivrutiner till de senaste versionerna för att minska risken för programvarufel.

Samma det kommer inte vara överflödigt att installera den senaste programvaran om du väljer att skriva ut via en virtuell skrivare . Detta gör att du kan vara säker på att denna teknik fungerar så korrekt som möjligt.

Rekommenderad: