Hur Skriver Jag Ut En Bok På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut Båda Sidor I Word? Andra Sätt Att Skriva Ut Böcker Hemma

Innehållsförteckning:

Hur Skriver Jag Ut En Bok På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut Båda Sidor I Word? Andra Sätt Att Skriva Ut Böcker Hemma
Hur Skriver Jag Ut En Bok På En Skrivare? Hur Skriver Man Ut Båda Sidor I Word? Andra Sätt Att Skriva Ut Böcker Hemma
Anonim

Var och en av oss i sitt liv mötte en situation när det var nödvändigt att skriva ut en bok självständigt och hemma. Men inte alla vet hur man gör det korrekt. Idag i vår artikel kommer vi att titta på de grundläggande reglerna och metoderna för att skriva ut en bok på en hemmaskrivare.

Grundläggande regler

När du skriver ut en bok hemma finns det några allmänt accepterade regler att följa

  • För att skriva ut en bok på en skrivare hemma måste du göra ett antal förberedande steg. Först och främst bör du se till att alla nödvändiga drivrutiner är installerade på din dator, skrivaren är ansluten och fungerar korrekt.
  • När det är möjligt rekommenderas det att använda den senaste hårdvaran och programvaran. Samtidigt bör de kombineras väl med varandra, inte störa.
  • Om du stöter på problem när du skriver ut en bok, rekommenderas att du stoppar den här processen. Faktum är att med otillräcklig teknisk kunskap kan du orsaka oåterkallelig skada på din dator och skrivare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer dessa regler blir du nöjd med slutresultatet.

Sätten

Det finns flera sätt att skriva ut en bok hemma. För att processen ska fungera korrekt och korrekt är det nödvändigt att strikt följa reglerna nedan.

Via en skrivare

Ofta har hemmaskrivare motsvarande funktioner som gör att du kan skriva ut en bok själv . Så för att dra nytta av enhetens funktioner måste du gå in på "Arkiv" -menyn och välja "Skriv ut" -funktionen här. Därefter måste du gå in i menyn, som beskriver de direkta egenskaperna för din utskriftsenhet.

Bild
Bild

För att själv skriva ut ett elektroniskt dokument från Internet i form av en bok behöver du välj lämpligt läge , nämligen - att skriva ut 2 sidor på 1 ark från vänster sida till höger. Du kommer då att kunna se att de två första sidorna i dokumentet skrevs ut på båda sidor av arket.

Bild
Bild

Således sitter du kvar med skriva en sekvens av sidor för båda sidorna av papperet (i det här fallet rekommenderas att använda ett komma som separator). Man bör komma ihåg att om antalet sidor i dokumentet inte är en multipel av 4 måste du på förhand avgöra var tomrummen ska vara . Det faktiska utskriftsproceduren varierar beroende på om din enhet har funktionen att skriva ut på båda sidor av arket. Om inte, måste du mata in samma ark manuellt i maskinen 2 gånger.

På båda sidor i ett specialiserat datorprogram Word

Som i föregående fall, i dokumentmenyn måste du hitta objektet "Arkiv" och sedan välja alternativet "Skriv ut". I kolumnen "Antal sidor" måste du lägga ner värdet 2 och välja sidorna som finns i dokumentet med siffrorna 1 och 4. Efter detta sidan kommer att skrivas ut, bör du utföra samma åtgärd, dock med mindre korrigeringar: för att få bokversionen, andra gången måste du välja sidorna 2 och 3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att denna metod är lämplig för dokument vars längd inte överstiger 80 sidor . Annars kommer en sådan bok att vara obekväm att använda.

Utskrift av PDF -dokument

Till skillnad från ett Word -dokument är ett PDF -dokument i huvudsak en bild . Samtidigt är dessa bilder indelade i separata sidor, vilket gör det möjligt att skriva ut en bok med detta format. Så, för att skriva ut en bok, måste du välja "Skriv ut" i menyn. Därefter måste du gå till sidan som heter "Justera storlek och bearbetning av sidor" och hitta alternativet "Broschyr" (eller "Häfte").

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj därefter alternativet "Duplexutskrift" om skrivaren kan utföra en liknande funktion. Om det inte finns något sådant måste du välja "Broschyrintervall" och klicka på knappen "Endast framsidan". När utskriftsprocessen är över måste du vända papperet och välja alternativet "Endast baksidan" från menyn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte heller välj dokumentets stående orientering.

Tips

För att utskriftsprocessen ska bli snabb och enkel och det slutliga resultatet är av hög kvalitet måste du följa de enkla råd från specialister:

  • för att öka bekvämligheten och bekvämligheten i processen rekommenderas att använda specialdesignade makron;
  • som råmaterial bör endast papper och bläck av hög kvalitet användas.
  • för att göra det bekvämt för dig att använda boken efter utskrift, använd ett bindemedel, hålslag eller andra liknande verktyg.
Bild
Bild

Således kan alla skriva ut en bok hemma. Det viktigaste är att medvetet och ansvarsfullt närma sig denna process för att inte bli besviken över det slutliga resultatet.

Rekommenderad: