Dyson -fläkt: Principen För Drift Av Den Bladlösa Modellen, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dyson -fläkt: Principen För Drift Av Den Bladlösa Modellen, Recensioner

Video: Dyson -fläkt: Principen För Drift Av Den Bladlösa Modellen, Recensioner
Video: Whats inside a BLADELESS Fan? 2024, Maj
Dyson -fläkt: Principen För Drift Av Den Bladlösa Modellen, Recensioner
Dyson -fläkt: Principen För Drift Av Den Bladlösa Modellen, Recensioner
Anonim

Dyson-företaget, som är bekant för de flesta användare av högkvalitativa och dyra dammsugare, tillverkar inte bara rengöringsutrustning utan också klimatutrustning, inklusive fläktar. Liksom all utrustning från detta företag har fansen ett speciellt "trick" - de är bladlösa, det vill säga de är helt säkra för barn och vuxna. Fördelarna med denna typ av teknik inkluderar miljövänlighet och ljudlöshet, samt strukturell integritet och låg vikt på produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

En av de mest framstående funktionerna i denna Dyson -teknik är bristen på blad. Luftflödet genereras inuti enheten och externt från röret.

Tack vare detta, alla modeller:

  • tyst (inga blad, inget buller: ljudnivå 29,6 dB);
  • hypoallergen (damm ackumuleras inte på bladen, det finns ingen lukt som kännetecknar fläktar);
  • hälsosäkert (kompetent fördelning av luftflöden runt fläktens hela omkrets utesluter möjligheten att bli sjuk eftersom användaren "blåses ut": under dessa fläktar kan du sova och inte vara rädd för att bli förkyld);
  • har en låg strömförbrukning på 20 till 40 watt.
Bild
Bild

Funktionsprincip

Dyson bladlösa fläkt består av en turbin som är gömd i ett hus och en ring. Turbinen tillför luft under tryck till ringen, som är utrustad med en slits. Brittiska ingenjörer har tydligt beräknat lufttillförselns effekt och hålens diameter, vid vilken fläkten arbetar tyst, men samtidigt kyler luften perfekt. Luftflödet justeras enkelt med en knapp, och det är också möjligt att ändra lutningsvinkeln i båda riktningarna.

Om du ställer in ett visst läge, kommer själva fläkten att vända 90 grader i varje riktning.

Bild
Bild

En sådan fläkt kan passera genom sig själv upp till 500 liter luft per sekund ., medan den fördelar den jämnt i rummet och inte koncentrerar sig på en punkt. Detta uppnås med en supersnabb motor, ett tomt rör inuti huset som fungerar som en kanal för luft och en fläkt.

Luften dras in i enheten underifrån, där speciella hål finns, den matas till luftkanalen, vars funktionsprincip liknar den för en flygplansvinge, i kanalen accelererar den ännu mer. Tack vare detta visas ett lågtrycksområde automatiskt längst ner, vilket drar luft in i kroppen med en volym på 20 gånger originalet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyson -fans rekommenderas för allergiker, inte bara av tillverkare och brittiska WHO -standarder, utan också av Moscow Research Institute of Pediatrics.

Du kan torka ringen på en sekund, materialet från vilket fodralet är tillverkat är antistatiskt och drar därför inte till sig damm.

Bild
Bild

Olika sorter

Bland klimattekniken finns bord- och golvmodeller som passar i absolut alla interiörer. Det enda undantaget kanske är utformningen av lokalerna i etnisk stil och i klassismens stil.

Förutom standardblåsningsfunktionerna kan vissa modeller värma och rena luften genom att kombinera funktionerna hos en renare och en värmare.

Den mest populära Dyson AM01 skrivbordsfläkten 10 tum . Det är en enkel enhet som saknar timer och höjdjustering. Modellens kropp är tillverkad av plast, effekten är 40 W, det finns en lutnings- och vridfunktion. Hanteringen utförs med fjärrkontrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den näst mest populära modellen är den golvstående Dyson AM04 fläktvärmare , som inte tillhör budgeten längre. Den är utrustad med funktionen uppvärmning (2000 W) och kylning (10 hastigheter med justerbar flödeshastighet). Kroppen roterar 70 grader, och kontrollen sker via fjärrkontrollen, som låter dig justera temperatur och indikatorlampor. Dessutom är modellen utrustad med en timer i 9 timmar, vältningsskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Användare noterar enhälligt enhetens ovanliga design, som lockar alla gäster. Och de är också nöjda med ringens säkerhet (du kan till och med hålla huvudet i den och håret kommer inte att stramas någonstans) och kvaliteten på luftfördelningen i rummet.

Den enda nackdelen är den höga kostnaden för vilken du kan köpa ett delat system.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns fler klagomål om golvfläktar, vissa användare noterar att i ett rum där TV: n inte fungerar är ljudet från luftflödet mycket väl hörbart. Men samtidigt låter designen dig värma både en person (punktluftsfördelning) och hela rummet (diffus distribution). Dessutom är lägre energiräkningar ett viktigt plus för många konsumenter.

Rekommenderad: