Mini Vindgeneratorer: Att Välja En Liten Vindgenerator För Ditt Hem, Principen För Drift Och Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Mini Vindgeneratorer: Att Välja En Liten Vindgenerator För Ditt Hem, Principen För Drift Och Enhet

Video: Mini Vindgeneratorer: Att Välja En Liten Vindgenerator För Ditt Hem, Principen För Drift Och Enhet
Video: Att göra Egen El med vindkraft - Hemma bygget 2024, Maj
Mini Vindgeneratorer: Att Välja En Liten Vindgenerator För Ditt Hem, Principen För Drift Och Enhet
Mini Vindgeneratorer: Att Välja En Liten Vindgenerator För Ditt Hem, Principen För Drift Och Enhet
Anonim

Vindgeneratorer är inte längre exotiska - nu används de och anses vara det bästa tillfället att spara pengar. I artikeln kommer vi att överväga det populära modeller av minivindgeneratorer för hemmet, funktioner i deras design och driftsprincip.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Även en minivindgenerator omvandlar lätt all energi som vinden bär med sig. Den framgångsrika användningen av dessa installationer har redan bevisat sig på grund av det faktum att de kan användas både i privata hus, stugor och lantliga byggnader, liksom i industrier och stora fabriker.

En väderkvarn behöver inte bränsle och sol för att få el. Detta får dig att tänka på hur de fungerar och vilka erbjudanden som finns på marknaden för dessa enheter.

En annan egenskap hos vindgeneratorn är att den kraft beror direkt på storleken på cirkeln, som bildas av dess blad … Om dess diameter fördubblas, samtidigt som samma vindhastighet bibehålls, blir elen som generatorn kommer att producera 4 gånger mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Utformningen och driftsprincipen för gamla väderkvarnar migrerade tryggt till deras moderna efterträdare - vindkraftsgeneratorer.

Vindkraften som roterar bladen tvingar axeln till vilken dessa blad är fästa att röra sig, och detta i sin tur flyttar kugghjulen och mekanismerna inuti bruket.

Idag är väderkvarnar för elproduktion utformade på ungefär samma sätt, bara vindenergi får rotorn att snurra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på hur vinden omvandlas till el

  1. Den primära axeln med en växellåda börjar rotera från vindkraften, som driver knivarna och får dem att rotera. Vridmomentet överförs sedan till rotorn utrustad med magneter. Tack vare denna sekvens av åtgärder genereras en växelström i statorringen.
  2. För att generera denna mängd el behövs batterier. För att ladda i ett säkert läge behövs en likriktare som undviker spänningsstötar och ökar batteriets livslängd.
  3. För att skapa den vanliga spänningen på 220 V matas strömmen från batterierna till växelriktaren och sedan till slutkonsumenterna. För att väderkvarnen alltid ska fånga den starkaste vinden installeras en svans som fäller ut bladen i vinden. Alla typer av sensorer tillåter moderna modeller att ha system för att bromsa, fälla och dra tillbaka bladen från vindslag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Olika typer av väderkvarnar klassificeras efter antalet blad, efter materialet från vilket dessa blad är tillverkade, efter propellens tonhöjd och ett antal andra kriterier . Oavsett hur generatorns rotationsaxel är placerad, principen för dess verksamhet förblir densamma för alla arter … Men i princip är de uppdelade efter valet av axelns eller axelns läge.

Horisontell vy . Detta är när jordytan är parallell med generatorns rotationsaxel.

Bild
Bild

Vertikal vy . I denna typ av vindkraftverk är den roterande axeln placerad vinkelrätt mot jordytan och bladen är placerade runt den.

Bild
Bild

Komponent av en propeller eller propeller moderna vindgeneratorer kan bestå av ett annat antal blad. Det är redan ett väletablerat uttalande att propellrar med upp till tre blad genererar en stor mängd ström bara i stark vind, medan flerbladiga vindkraftverk kan nöja sig med små luftströmmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Den ryska marknaden kännetecknas av ett stort sortiment av vindgeneratorer . Innan du väljer är det värt att jämföra egenskaperna hos de presenterade modellerna och deras användningsalternativ. Mängden enheter representerar ett gediget sortiment, som inkluderar både små vindkraftverk för hemmet och produkter för industriell användning av större storlekar.

Vindgeneratorer Condor Home . Väderkvarnar är konstruerade för hemmabruk, effekt 0,5-5 kW. Dessa stationer är utformade för användning vid låga temperaturer och producerar också energi i lätta vindbyar. De fungerar som både den huvudsakliga och hjälpkällan för el på platsen.

Bild
Bild

Små kraftverk Falcon Euro . Oftast används de tillsammans med solpaneler eller andra energikällor vid ett betydande avstånd från kraftledningar. Modellerna representeras av tekniska vindgeneratorer, främst med vertikala axlar, med en kapacitet på 1-15 kW.

Bild
Bild

Sokol Air Vertical generatorer . Små vindkraftverk kan leverera el till både små hem och medelstora industribyggnader. Dessa kraftverk produceras med en kapacitet på 0,5-15 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vindkraftverk Energivind . Dessa vindkraftverk har bevisat sig anmärkningsvärt som ett utmärkt alternativ för att leverera el till bostadshus, stugor och bostadshus. Det finns både enkelbladiga och trebladiga modeller med olika effekt-1-10 kW.

Bild
Bild

Väderkvarnar Altek EB . Segmentet av lanthus och sommarstugor erövrades av dessa horisontella axelvindturbiner. Märkeffekt från 1 till 10 kW. Perfekt för att lösa problem med att leverera el till sommarstugor.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en vindkraftpark måste du besluta om några punkter som påverkar beslutet. Alla beräkningar och liknande beräkningar kräver mycket uppmärksamhet: du måste samla in och bearbeta viktig information.

  1. Det är nödvändigt att beräkna den maximala och minsta mängden elektricitet som kommer att räcka för att bekvämt kunna leverera anläggningen.
  2. Studera vindindikatorer vid olika tider på året, identifiera perioder av lugn och förstå vilka batterier som behövs när energin från en väderkvarn behöver bytas ut mot något annat.
  3. Tänk främst på de klimatiska och geografiska egenskaperna i regionen. I händelse av kraftig frost kommer vindgeneratorn att vara olönsam.
  4. Studera marknaden väl, jämför de generatorer som passar dig från alla tillverkare. Och glöm inte en sådan indikator som bullret under vindgeneratorns drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

En fullständig övergång till sådana kraftverk för bostadshus på ett betydande avstånd från kraftledningen kommer inte helt att lösa problemet. Men kanske ett utmärkt alternativ och en väg ut i vissa situationer , och ibland det enda sättet att tillhandahålla el till din webbplats. För att valet ska vara så motiverat som möjligt, varje egenskap bör övervägas - från storlek, ljudnivå, batterikapacitet till installationsmetod, vindhastigheten som krävs för drift och mängden el som genereras.

Rekommenderad: