Det Finns Ingen Bild På TV: N, Men Det Finns Ljud: Vad Ska Jag Göra Om Bilden Försvinner, Men Ljudet Fungerar? Varför Visas Inte Skärmen?

Innehållsförteckning:

Video: Det Finns Ingen Bild På TV: N, Men Det Finns Ljud: Vad Ska Jag Göra Om Bilden Försvinner, Men Ljudet Fungerar? Varför Visas Inte Skärmen?

Video: Det Finns Ingen Bild På TV: N, Men Det Finns Ljud: Vad Ska Jag Göra Om Bilden Försvinner, Men Ljudet Fungerar? Varför Visas Inte Skärmen?
Video: LG LCD TV ingen bild men ljud ok. 42LG5000 2024, Maj
Det Finns Ingen Bild På TV: N, Men Det Finns Ljud: Vad Ska Jag Göra Om Bilden Försvinner, Men Ljudet Fungerar? Varför Visas Inte Skärmen?
Det Finns Ingen Bild På TV: N, Men Det Finns Ljud: Vad Ska Jag Göra Om Bilden Försvinner, Men Ljudet Fungerar? Varför Visas Inte Skärmen?
Anonim

Numera är det få som klarar sig utan en TV, medan framstegen inte står stilla, varje år blir de erbjudna modellerna tunnare och tunnare, tillverkarna presenterar mer och mer avancerad funktionalitet - moderna paneler har väldigt lite gemensamt med de enheter som såldes för ytterligare 10 - För 20 år sedan. Mycket har dock förblivit oförändrat - haverier och funktionsstörningar inträffar som tidigare. I vår artikel kommer vi att stanna mer i detalj om situationen när ljudet kommer från TV: n, men bilden visas inte.

Bild
Bild

Möjliga orsaker och diagnos

Till att börja med noterar vi att en sådan uppdelning inte alls är ovanlig för TV -apparater av olika märken. Ett sådant fel är lika mottagligt för utrustning från Samsung, Philips, Sony, LG, Panasonic och många andra märken, så det är ingen idé att skylla på tillverkaren . Det första steget är att avgöra vilken hårdvarumodul som inte fungerar korrekt.

För att göra detta måste en analys av symptomen på felet utföras. Det faktum att det saknas en bild manifesterar sig på olika sätt.

Bild
Bild

Till exempel kan TV -skärmen slockna och slås på, eller krusningar, mörkläggningar, mörka fläckar, ränder eller andra fläckar visas. De vanligaste tecknen på ett sådant fel är:

  • det är ljud på TV: n, men samtidigt ljudsekvensen har upphört att sändas;
  • skärmen förblir helt mörk om du stänger av ljudet kan det tyckas att tekniken inte fungerar;
  • bilden är förvrängd - i det här fallet visas ränder på skärmen, de kan visas omedelbart efter att du har slagit på TV: n, eller så kan de känna sig redan i arbetet;
  • svartvit bild - skärmen slocknade inte, men blev vit, grön eller röd, inga dynamiska scener eller andra ändringar syns, bara en nyans visas;
  • sändningen genomförs, men samtidigt ett stort antal olika typer av defekter och störningar , som gör omöjlig visning omöjlig;
  • ljudsekvensen försvinner regelbundet , glödens intensitet eller ljusstyrkan kan förändras - ett sådant fel kan vara närvarande hela tiden eller då och då.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många skäl som leder till att det inte finns någon bild på TV -skärmen. Det är omöjligt att bestämma dem "för ögat" på egen hand. I de flesta fall krävs att du kontaktar ett servicecenter eller någon annan verkstad. I detta fall beror metoderna för diagnos och utvärdering av utrustning direkt på problemets art. Detta kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild

Nätverksproblem

Störningar orsakas ofta av förändringar i signalnivåer. Detta händer särskilt ofta under ogynnsamma väderförhållanden: under regn, åskväder eller blixtnedslag. I det här fallet krävs inga särskilda åtgärder, efter ett tag normaliseras situationen av sig själv. Om vädret är lugnt, försök att kontrollera mottagarens sladd - om den är frånkopplad fungerar inte utrustningen. Du kan eliminera ett sådant fel på egen hand hemma, även utan någon speciell kunskap inom fysik och elektroteknik.

Bild
Bild

Kontrollerar kabeln

Om bilden på TV -skärmen störs bör kabeln vara särskilt uppmärksam. Det är möjligt att tråden var skadad eller att dess kvalitet ursprungligen var så låg att det ledde till ett fel. En av de effektiva åtgärderna för att diagnostisera kablarnas hälsa är att testa alla ledningar som överför bilden:

  • antenn;
  • från en kabelleverantör;
  • HDMI.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om digitala digitalboxar från leverantörer måste du se till att Internet är tillgängligt.

Detta kräver en speciell Moninfo -verktyg , används den för att upptäcka olika problem vid överföringen av ljud- och videosignaler. Om programmet misslyckas måste du noggrant undersöka kabeln för skador, samt inspektera kabelkontakterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matrisproblem

En av de vanligaste orsakerna till att TV -skärmen inte tänds är en matrisuppdelning. Problemet manifesterar sig som ett av följande symtom:

  • videon börjar hoppa över;
  • en efterbild visas på skärmen som bara upptar en del av bildskärmen;
  • Det finns ränder över hela skärmen: de kan vara gula, vita, rosa eller flerfärgade.
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är sådana uppdelningar konsekvensen av en försumlig inställning till teknik . Så TV: ns fall eller allvarliga mekaniska skador leder till funktionsstörningar. Den trasiga delen måste bytas ut mot en ny, användbar. Ibland är det dock så dyrt att det är lättare att köpa nya elektriska apparater - kostnaden för matrisen är ofta jämförbar med priset på ny utrustning. Om du är fast besluten att byta ut en modul, tänk på det att göra det själv, utan att ha kompetensen att arbeta med tekniken, kommer inte att fungera . Dessutom kan problem uppstå även i skedet att välja lämpliga reservdelar.

Bild
Bild

Bränd kondensator

Med spänningsfall i nätverket misslyckas kondensatorn ofta . I detta fall bleknar bilden plötsligt och ersätts av en svart skärm. Vanligtvis uppstår detta problem några minuter efter att jobbet startat. Det finns också en situation när bilden sparas, men det blir för mörkt, ljudsignalen överförs inte korrekt. Ganska ofta slutar säkringen att fungera samtidigt med skärmen, i så fall börjar bilden fördubblas.

Bild
Bild

För att fastställa felet , är det nödvändigt att ta bort den bakre luckan på utrustningen . Inuti ser du att kondensatorerna är svullna, i vissa fall kan de till och med explodera. Reparationen av sådan utrustning kan inte skjutas upp - om enheten lämnas utan reparation i tid kommer situationen bara att förvärras och orsaka avbrott i strömförsörjningen.

Bild
Bild

Testar matriskabeln

Om skärmen inte lyser är det absolut nödvändigt att kontrollera matrikkabeln. Du kan diagnostisera ett sådant fel då och då uppstår ljud under sändning och snedvridningar på skärmen … Reparation av detta element utförs som regel inte i servicecentra, delen är helt ersatt med en ny.

Observera att matriskabeln är mycket ömtålig, den kan skadas utan att ens anstränga dig.

Bild
Bild

I de flesta fall kommer att göra det själv bara göra problemet värre . Ett mycket mer praktiskt alternativ skulle vara att ersätta den misslyckade slingan med en ny - i det här fallet kommer TV: n att fungera korrekt i flera år till. Medan den löds om den här slingan kommer dess arbete fortfarande att vara extremt kortlivad.

Bild
Bild

Motljus

Bakgrundsbelysningen på TV: n försvinner ofta med att överföringen och utsändningen av videosekvensen upphör medan ljudet förblir helt intakt. För att åtgärda problemet, ta en liten ficklampa och rikta den mot den mörka delen av skärmen: om du vid noggrann undersökning märker några föremål, så är detta en direkt signal om ett fel … Tecken på att bakgrundsbelysningslampan är ur funktion inkluderar utseendet på vita och mörka fläckar på monitorn.

Bild
Bild

Moderna tillverkare informerar om det den lysande lampan kan bara bytas ut tillsammans med matrisen . Sådana reparationer kostar ägaren av TV -apparater en rund summa, så det är bara meningsfullt om vi talar om dyr utrustning till en början. När en tv av en enkel modell kräver reparationer kan det vara meningsfullt att köpa en ny.

Bild
Bild

Om orsakerna till avsaknaden av en bild på en tv -skärm är fel på de lysande lamporna, kan diagnosen enkelt och enkelt utföras på egen hand . För att göra detta bör TV: n föras in i ett mörkt rum, slås på och lysa på skärmen med en ficklampa. Om en bild visas på platsen där ljusstrålen riktas betyder det att orsaken till felet är just i lamporna.

Bild
Bild

Att bestämma kostnaden för att byta ut delar är inte lätt, eftersom priset på reservdelar, beroende på tv -modell, kan vara antingen prisvärt eller ganska högt.

I alla fall lampor kan endast köpas från officiella leverantörer . Om du köper delar av låg kvalitet kommer de att misslyckas mycket snabbt och enheten måste repareras.

Bild
Bild

Inverter

I en situation där det finns ljud på TV: n men det inte finns någon bild, var noga med att kontrollera omformarens funktionalitet - när denna del är trasig, förvrängs sändningen. Om TV: n slås på visas ljudet först och bilden visas på monitorn först efter några minuter. Ibland är bildens ljusstyrka så låg att det går att se vad som händer med stora problem eller så fungerar det inte alls. Förutom, ett indirekt tecken på ett fel på inverterelementen är en konstant krusning på skärmen.

Bild
Bild

Strömförsörjning

Om TV: n säger, försvann inte bilden alls, utan blev helt enkelt svag eller visas på monitorn med en fördröjning / ständigt ryckningar, då är vanligtvis orsaken till sådana obehagliga fenomen fel på strömförsörjningen. Alla manipulationer som utförs med en strömförsörjningsenhet av en person som inte har specialkunskaper inom elektronik och teknik är kategoriskt oacceptabelt. Du kan dock utföra en första inspektion för att diagnostisera problem. För att göra detta, följ dessa steg.

Bild
Bild

För det första måste ladda ur kondensatorer - För att göra detta, ta ut kontakten ur uttaget. Sedan ska du öppna bakpanelen, kontrollera ledningarna för avbrott och knäck. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att kontrollera knapparna och säkringen för att fungera. Inspektera strömförsörjningen, det är möjligt att du kommer att se smälta eller svullna kondensatorer eller motstånd - om de hittas måste de bytas ut omedelbart.

Bild
Bild

Med hjälp av en multimeter mäta spänningen på utmatningskretsarna i strömförsörjningsmodulen måste deras parametrar matcha de värden som anges på tavlan eller i medföljande dokumentation. Om spänningen skiljer sig från dessa värden och närmar sig 200V, måste orsaken till störningen sökas vid felaktig drift av primärkretsen. Knacka på TV: n. Om videobilden vid denna tidpunkt börjar blinka eller ändrar färg betyder det att problemet med nedbrytningen är lödning av trådar eller moduler av låg kvalitet, bara den behöver repareras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur åtgärdar jag problemet?

Innan du fortsätter med självreparationen av en misslyckad TV, det är viktigt att individuellt bedöma dina förmågor och kunskaper i arbetet med elektroteknik . Om du inte har lämpliga färdigheter är det farligt att reparera en trasig enhet. Om du är osäker bör du sluta försöka hantera problemet på egen hand och kontakta ett certifierat center. Faktum är att nya modeller av tv -utrustning är mycket komplexa och felaktig användning kan skada TV: n.

Bild
Bild

Det finns dock vissa typer av arbeten som inte kräver kvalificerad hjälp, till exempel byte av kabel. Efter instruktionerna är det inte svårt att göra detta. Som regel har användaren inga svårigheter och problem med processen att hitta en ersättare för en felaktig del och under själva reparationen.

Du kan försöka stänga av TV: n och starta om den efter några sekunder .- om du har att göra med systemfel kan du på detta sätt eliminera dem. Dessutom kan du försöka öka volymen till max - i ett antal situationer leder detta till normalisering av arbetet. Om spänningsfluktuationer och plötsliga överspänningar i nätet blev orsaken till att utrustningen misslyckades, är det värt att installera en jordfelsbrytare eller annan avbrottsfri strömförsörjning - detta kommer att effektivisera driften av utrustningen.

Bild
Bild

Minskning av skärmens ljusstyrka orsakas ofta av att energisparläge aktiveras … Om du stänger av den kommer bilden att återgå till sina färger och bli bra och tydligt urskiljbar, du kan justera värdet på denna parameter genom inställningarna. Detta är listan över manipulationer som du kan utföra själv om din TV -skärm slocknar, är uttömd. I alla andra fall är det bättre att överlåta diagnostik och reparation av din utrustning till servicecenterets specialister.

Bild
Bild

Rekommendationer

Hjälp från guiden är nödvändig om du inte kan fastställa orsaken till utrustningsfel på egen hand. I det här fallet kan du ringa en specialist hemma eller ta med TV: n till centrum eller reparera själv. Om matrisen misslyckas är det nästan omöjligt att reparera utrustningen på egen hand.

Dessutom är det praktiskt taget mycket svårt att hitta lämpliga reservdelar, och i princip är det väldigt få som kan korrigera sådana oegentligheter i TV: ns funktion.

Bild
Bild

Du bör inte försöka reparera slingan i flytande kristallmatrisen, som praktiken visar är det bättre att omedelbart ändra denna del till en ny .… Du måste också kontakta mastern om du behöver byta ut kondensatorn och om det finns problem med bakgrundsbelysningen. I avsaknad av tillräcklig kompetens kan det vara mycket farligt att självständigt byta ut delar, även små felaktigheter i driftstekniken leder till förstörelse av den elektriska apparaten och orsakar ett fel, dessutom kan de orsaka elektriska skador i framtiden.

Rekommenderad: