Reparation Av TV -fjärrkontroller: Varför Fungerar Knappar Inte? Hur Demonterar Och Reparerar Jag Fjärrkontrollen Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av TV -fjärrkontroller: Varför Fungerar Knappar Inte? Hur Demonterar Och Reparerar Jag Fjärrkontrollen Hemma?

Video: Reparation Av TV -fjärrkontroller: Varför Fungerar Knappar Inte? Hur Demonterar Och Reparerar Jag Fjärrkontrollen Hemma?
Video: Pedi Spin Electric Pumice - Styrketest 2024, Maj
Reparation Av TV -fjärrkontroller: Varför Fungerar Knappar Inte? Hur Demonterar Och Reparerar Jag Fjärrkontrollen Hemma?
Reparation Av TV -fjärrkontroller: Varför Fungerar Knappar Inte? Hur Demonterar Och Reparerar Jag Fjärrkontrollen Hemma?
Anonim

En modern människas liv är oupplösligt kopplat till tekniska prestationer och vetenskaplig utveckling, varav en är tv. Inget modernt bostadsutrymme kan föreställas utan denna enhet, som fungerar som en källa till underhållning och användbar information. Beroende på källan för mottagning av signalen är antalet mottagna kanaler ofta i tiotal.

Med tanke på denna situation har tillverkarna utvecklat en speciell fjärrkontroll för växling, vilket i hög grad underlättar driften av moderna TV -apparater . Hög användningsintensitet och bristande efterlevnad av reglerna för denna enhet leder ofta till driftstörningar och tekniska fel, som kan korrigeras både oberoende och med hjälp av kvalificerade specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagnos och orsaker

Regelbunden användning av TV: ns fjärrkontroll, samt bristande iakttagande av reglerna, leder till att enheten går sönder. Om kontrollpanelen går sönder, slutar svara på kommandon, inte slås på, knapparna är dåligt nedtryckta eller inte fungerar, och inte heller växlar, måste du genast börja felsöka, som ofta inte är globala, men lokala. Bland de vanligaste orsakerna till kontrollpanelens sammanbrott identifierar experter följande:

  • låg batterinivå;
  • frekventa fall;
  • mekaniskt slitage på kontaktdynorna på brädet;
  • intern och extern förorening av konsolen;
  • brist på svar på en TV -signal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att identifiera dessa typer av störningar är det inte nödvändigt att kontakta specialiserade verkstäder, men du kan försöka självständigt fastställa orsaken till störningen.

Innan mobiltelefonerna kom, fungerade vanliga radiomottagare, som var inställda på önskat intervall, som assistenter i detta arbete. Moderna experter rekommenderar att du använder mobila enheter eller multimetrar för diagnostik. För att utföra diagnosarbete måste du ha en telefon med en inbyggd kameramodul och även utföra följande sekvens av åtgärder:

  • aktivera kameraläge;
  • genom att trycka på valfri knapp på fjärrkontrollen samtidigt som den riktas till telefonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett symptom på ett fel på fjärrkontrollen är frånvaron av en färgad prick på telefonens display . Om pricken finns finns orsaken till störningen på tangentbordet, vilket underlättar reparationsprocessen mycket. Med hjälp av en hushållstestare och multimeter kan du kontrollera förekomsten av en laddning i batterierna, liksom nivån på spänningsförsörjningen till kortet. Trots enhetens multifunktionalitet är det nödvändigt att ha en grundläggande uppsättning kunskaper och erfarenheter för att arbeta med den. De viktigaste stadierna i arbetet:

  • inställning av önskat spänningsläge;
  • att få kontakt mellan givarna och batteriet, vilket bestämmer driftsspänningen.

För att bestämma det aktuella värdet måste enheten växlas till det aktuella mätläget.

Bild
Bild

Instrumentförberedelse

För att oberoende eliminera alla tekniska fel på fjärrkontrollen, experter rekommenderar att förbereda följande nödvändiga verktyg i förväg:

  • uppsättning skruvmejslar;
  • plast talrik;
  • brevpapper kniv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvmejselsatsen ska innehålla både tvärgående och plana verktyg. Experter rekommenderar att man inte köper Phillips -skruvmejslar separat, utan med speciella kit som är avsedda för reparation av mobiltelefoner . Du behöver dessa verktyg för att ta bort skruvarna, monteringsplattan och för att bygga om dynorna. Platta skruvmejslar kan användas för att ta bort skruvar samt för att öppna spärrarna.

Ofta är det omöjligt att öppna fjärrkontrollen med en platt skruvmejsel utan att skada höljet, så experter rekommenderar att du använder en vass kontorskniv med ett tunt blad och ett plastkort.

Bild
Bild

En tunn plastbit hjälper till att gradvis öka gapet mellan fjärrkontrollens halvor utan att skada fixeringselementen. Plastkortet kan ersättas med ett gitarrplock eller en liten bit plast från barnleksaker. Även med alla nödvändiga verktyg rekommenderar experter att använda dem så noggrant som möjligt ., eftersom fjärrkontrollens utformning är mycket ömtålig och alla fästelement kan skadas även med minimalt högt tryck.

Bild
Bild

Hur reparerar jag fjärrkontrollen?

Trots tv-modellernas modell förblir utformningen av fjärrkontrollen för alla tillverkare praktiskt taget oförändrad, så gör-det-själv-reparationer hemma kommer inte att orsaka svårigheter även för nybörjare. För att demontera, reparera, återanvända eller återställa enhetens funktion om enheten reagerar dåligt på kommandon själv, det är nödvändigt att förbereda den nödvändiga uppsättningen verktyg i förväg och öppna enheten så exakt som möjligt för reparation.

Bild
Bild

Höstresultat

En av de vanligaste orsakerna till fjärrkontrollfel är vårdslös hantering av den, liksom dess frekventa fall även på en mjuk yta … Om fjärrkontrollen slutar fungera efter kontakt med golvet måste du omedelbart kontrollera integriteten hos kontakterna med kortet. En modern mobiltelefon kan användas för att diagnostisera närvaron av en signal. Om mobiltelefonen efter en rad manipulationer inte tar upp signalen från fjärrkontrollen, då det är nödvändigt att löda skivan eller byta ut emitterande dioder.

Bild
Bild

Reparationsprocessen består av följande steg:

  • extraktion med batteri;
  • öppna spärren och lossa överdelen och botten av fodralet;
  • studera tillståndet på tavlan med hjälp av förstoringsverktyg;
  • lödning av skadade element eller fullständigt byte av defekta delar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I avsaknad av färdigheter i arbetet med ett lödkolv rekommenderas det att söka hjälp från specialister som hjälper till att åtgärda problemet.

Klibbiga knappar

Ofta åtföljs tv -tittandet av att äta utsökt mat och dryck, som till följd av vårdslös hantering kan falla på TV: ns fjärrkontroll. Långvarig kontakt med ånga och vätska med enheten framkallar utseendet av en oljefilm på ytan av alla delar, vilket leder till att knapparna kläms fast. Denna defekt förhindrar att enheten slås på och ger mycket obehag. För att åtgärda problemet måste du utföra några enkla manipulationer:

  • demontering av fjärrkontrollen;
  • ta bort smuts från alla element med en bomullspinne doppad i en alkohollösning;
  • rengöring av fjädrarna från frätande avlagringar med sandpapper;
  • utför en fullständig torkning av anordningen;
  • samling av hela strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Billiga modeller av enheten är bättre skyddade från kontakt med alkohol, och smuts kan avlägsnas med vanligt tvålvatten. Det är strängt förbjudet att blöta upp elkortet för mycket, en stor mängd vatten som kan orsaka att kontakterna stängs . Innan du sätter ihop dem igen, se till att torka av allt kvarvarande vatten med en ren pappershandduk. För att minska föroreningsfrekvensen rekommenderar vissa erfarna hemmafruar att svepa enheten med en tunn transparent plastfolie, som inte bara förhindrar att smuts kommer in, utan också hjälper till att bevara enhetens estetiska utseende så länge som möjligt.

Bild
Bild

Knapparna är slitna

Långvarig och intensiv användning av fjärrkontrollen orsakar ofta försvinnandet av den grafiska sprutan på knapparna, vilket tjänar till att förbättra ledningen av elektrisk ström.

Fullständig ersättning av detta element kräver en ganska stor ekonomisk investering, vilket inte alltid är lämpligt i närvaro av en billig enhet.

Bild
Bild

När ett problem uppstår rekommenderar experter att inte skynda till servicecentret utan försöka lösa problemet själv. Innan reparationsarbetet påbörjas, förbered följande verktyg:

  • tunn folie på en pappersbas;
  • silikonlim;
  • skarp sax.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste stadierna i reparationsarbetet:

  • demontering av enheten;
  • demontering av gamla gummielement;
  • förberedelse av bitar av folie av önskad storlek;
  • fixering av ark på knappar;
  • installation av delar på sin ursprungliga plats.

I specialaffärer kan du köpa specialpaket, som består av nya grafikbelagda knappar och speciellt lim för att fixa dem.

Bild
Bild

Rekommendationer

Trots den enkla reparationen av den här enheten rekommenderar experter att du är så försiktig som möjligt när du demonterar den. Innan arbetet påbörjas måste du noggrant studera alla designfunktioner på konsolen och utföra arbetet i följande ordning:

  • ta bort batterifackets lock;
  • demontering av batterier och fästskruvar;
  • lossa de övre och nedre delarna genom att skjuta fast fästelementen;
  • bildandet av det nödvändiga gapet för att öppna med en vass kniv;
  • separering av de övre och nedre delarna först efter fullständig avslöjande av alla fixatorer;
  • ta bort kortet från hålen i höljet utan att skada strömkontakterna, radiokomponenterna och lysdioderna.
Bild
Bild

Vid vårdslös demontering och kränkning av elementens integritet är det absolut nödvändigt att löda delarna. Följande rekommendationer från specialister kan bidra till att minska antalet störningar:

  • kontakt med fjärrkontrollen endast med rena händer;
  • den mest noggranna hanteringen;
  • byte av batterier i tid;
  • regelbunden rengöring av enhetens yta med en alkohollösning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärrkontrollen är en integrerad del av alla moderna TV -apparater, enheten underlättar i hög grad processen att titta på dina favorit -tv -program . Enheten är benägen att frekvent haverier och funktionsstörningar som kan åtgärdas av dig själv. Vid reparationer rekommenderar experter att observera maximal noggrannhet, vilket hjälper till att förhindra deformation av ömtåliga element. För att minska antalet störningar rekommenderar erfarna hemmafruar att minimera kontakt med enheten med mat, dryck och smutsiga händer . - då kommer enheten att fungera i mer än ett år utan driftstopp.

Rekommenderad: