Reparation Av DEXP -TV -apparater: Varför Går Den Inte Till Play Market Och Säger Att Enheten Inte är Registrerad? Varför Svarar Den Inte På Fjärrkontrollen?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av DEXP -TV -apparater: Varför Går Den Inte Till Play Market Och Säger Att Enheten Inte är Registrerad? Varför Svarar Den Inte På Fjärrkontrollen?

Video: Reparation Av DEXP -TV -apparater: Varför Går Den Inte Till Play Market Och Säger Att Enheten Inte är Registrerad? Varför Svarar Den Inte På Fjärrkontrollen?
Video: How to fix play store app not available for your country 2019 2024, April
Reparation Av DEXP -TV -apparater: Varför Går Den Inte Till Play Market Och Säger Att Enheten Inte är Registrerad? Varför Svarar Den Inte På Fjärrkontrollen?
Reparation Av DEXP -TV -apparater: Varför Går Den Inte Till Play Market Och Säger Att Enheten Inte är Registrerad? Varför Svarar Den Inte På Fjärrkontrollen?
Anonim

DEXP -TV -apparater hamnar inte ofta i verkstäder - det här märket har sålts i Ryssland i bara några år. De viktigaste problemen uppstår med elektronisk "stoppning" och smarta system. Ibland är källan till problem användaren själv, som bryter mot reglerna eller som inte förstår tillräckligt med kontrollen av utrustningen, varför den inte svarar på fjärrkontrollen. Du kan förstå varför DEXP -TV: n inte går in på Play Market (skriver att enheten inte är registrerad), samt lära dig mer om hur du kan eliminera andra fel efter att ha undersökt orsakerna till felen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Många av problemen med DEXP -TV är inte original. Det är värt att överväga vanliga sammanbrott och misslyckanden mer i detalj.

  1. DEXP TV slås inte på . Det är nödvändigt att kontrollera varför enheten inte fungerar, för att klargöra om det finns ström i nätverket och uttaget. Om indikatorn är släckt kan strömförsörjningen skadas eller enheten kan kopplas bort från elnätet.
  2. TV: n går inte in på Play Market . På alla Android-baserade mobila enheter, när Smart TV är påslagen, händer detta på grund av en skillnad mellan tid och datum i enheten med verklig data. Det kanske inte heller finns någon nätverksanslutning. Ibland ingår enheten inte i kontot om programmet eller systemet kräver en uppdatering till den senaste versionen.
  3. Visar inte skärmen - skriver att enheten inte är registrerad . Det här meddelandet visas i en dialogruta och TV: n blir oanvändbar. Problemet är relaterat till defekten på den inbyggda programvaran. Du måste kontakta säljaren för att byta eller lämna tillbaka TV: n.
  4. Enheten saktar ner när den slås på . För Smart TV är detta normalt, fördröjningen kan nå 30-40 sekunder på grund av systemstart.
  5. Utrustningen svarar inte på fjärrkontrollen . Det är nödvändigt att försöka ändra fjärrkontrollens avstånd och lutningsvinkel, kontrollera om det finns batterier i facket, byt ut dem om det behövs. Om allt är bra med knapparna på fodralet, är punkten definitivt i fjärrkontrollen.
  6. DEXP laddas inte utöver logotypen . Detta är ett ganska vanligt problem som kan lösas genom att byta firmware eller genom att göra en fabriksåterställning.
  7. På skärmen finns en inskription: "ingen signal ". Antennen kan vara defekt eller så kan mottagaren inte vara ansluten till elnätet. Inställningar kan misslyckas. I avsaknad av någon reaktion på antennbytet är det värt att kontrollera TV -tunern på ett servicecenter.
  8. Det finns ingen bild, men det finns ljud . Mest troligt är orsaken en felaktig bakgrundsbelysning. Dämpning kan vara lokal eller full. Ibland är en felaktig matris orsaken till problem. Sådana reparationer kommer att kosta mer.
  9. TV: n är frusen på en av kanalerna, svarar inte på fjärrkontrollen . Det är värt att kontrollera batteriernas hälsa i fjärrkontrollen. Om det inte hjälper gör du en fabriksåterställning.
  10. DEXP fungerar inte i smartläge . Program som kräver onlineåtkomst kan inte användas, men nätverksanslutningen bibehålls. I det här fallet är det första steget att återställa till fabriksinställningarna. Om det inte hjälper måste du kontakta servicecenteret för diagnostik - kanske ligger problemet i minneskretsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är bara de vanligaste av de fel som ägare av DEXP -TV står inför.

Mer sällsynta störningar diagnostiseras bättre med hjälp av proffs med specialutrustning.

Bild
Bild

Hur repareras?

Reparation av DEXP -TV är främst förknippad med inställning och justering av dess parametrar. Till exempel, bristen på kommunikation med Play Market kan elimineras genom att kontrollera och ställa in aktuell tid och datum i lämplig del av systemet . Om felet beror på fel på grund av felaktiga data från den digitala nätverksleverantören kan du välja alternativet att justera tiden enligt Wi-Fi-nätverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

När TV: n inte slås på vare sig från fjärrkontrollen eller från knapparna är en möjlig orsak till problemet ett utlöst skydd mot strömspänningar . I de flesta fall kan det elimineras genom att helt enkelt koppla bort utrustningen från nätverket. Efter att du har dragit ut kontakten ur uttaget måste TV: n stå kvar i 30-60 minuter och sedan måste strömmen återställas. Om dessa åtgärder inte hjälper är den troliga boven en utbränd bräda, kontakt, strömförsörjning eller processor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att lösa problemet där TV -mottagaren inte startar måste du:

  • stäng av TV: n med nätverksknappen;
  • slå på från fjärrkontrollen och håll ned Prog Down -knappen med en pil ned;
  • efter att ha startat återställningssystemet, vänta på att menyn ska visas;
  • rör inte på någonting förrän stänkskärmen visas i form av en liggande robot;
  • tryck på hemknappen på fjärrkontrollen;
  • hitta Återställ data i rullgardinsmenyn, välj;
  • välj OK i det nya fönstret;
  • vänta på omstart, konfigurera om systemet.

I framtiden måste du agera på samma sätt som när du först startar en ny TV. All data och inställningar återställs.

Bild
Bild

När är det nödvändigt att kontakta en mästare?

Att ringa en arbetsledare från ett servicecenter eller en oberoende vädjan till en verkstad är nödvändig i de fall det är nödvändigt att öppna fallet eller utföra annat tekniskt komplext arbete. Förutom, Med erfarenhet av reparation av elektronik är det värt att komma ihåg att obehörig öppning av fodralet kommer att leda till att fabriksgarantin upphävs . Även om orsaken till störningen visar sig vara en defekt är det omöjligt att byta till en TV som kan användas.

Bild
Bild

Det rekommenderas att inte utföra några arbeten relaterade till byte av bakgrundsbelysningslampor på egen hand . - för att komma åt dem måste du ta bort matrisen, utföra andra åtgärder som kräver precision och omsorg. Det finns delar inuti maskinen som ackumulerar kvarvarande spänning. De måste laddas ur för att undvika elektriska stötar.

Bild
Bild

Att kontakta en verkstad rekommenderas vid sådana fel som fullständig skada på displayen - den är trasig, matrisen är utbränd. Strömförsörjningen kan repareras själv, men det är bättre att överlåta detta arbete till proffs också. Sådana haverier som fel på en bräda eller ett kontrollsystem kräver nödvändigtvis ingripande av specialister.

Det är viktigt att förstå det delar till komplexa hushållsapparater kan inte köpas helt enkelt … I servicecentret organiseras deras leveranser officiellt, och reparationer kräver inte att garantin upphävs.

Rekommenderad: