Kan Jag Sätta TV: N I Kylskåpet? Varför Kan Du Inte Sätta En Tung TV På Kylskåpet? Påverkan Av Designfunktioner, Konsekvenser Och Val Av Den Optimala Platsen

Innehållsförteckning:

Video: Kan Jag Sätta TV: N I Kylskåpet? Varför Kan Du Inte Sätta En Tung TV På Kylskåpet? Påverkan Av Designfunktioner, Konsekvenser Och Val Av Den Optimala Platsen

Video: Kan Jag Sätta TV: N I Kylskåpet? Varför Kan Du Inte Sätta En Tung TV På Kylskåpet? Påverkan Av Designfunktioner, Konsekvenser Och Val Av Den Optimala Platsen
Video: Instruktionsfilm Dräneringshål kylskåp 2024, Maj
Kan Jag Sätta TV: N I Kylskåpet? Varför Kan Du Inte Sätta En Tung TV På Kylskåpet? Påverkan Av Designfunktioner, Konsekvenser Och Val Av Den Optimala Platsen
Kan Jag Sätta TV: N I Kylskåpet? Varför Kan Du Inte Sätta En Tung TV På Kylskåpet? Påverkan Av Designfunktioner, Konsekvenser Och Val Av Den Optimala Platsen
Anonim

I många lägenheter kan du se TV: n installerad av ägarna i köket. Och även om att titta på tv -program medan du inte uppmuntras av läkare, följer verkligheten inte alltid reglerna - och inget kan göras åt det. Varje person är fri att göra med sin hälsa som han finner lämpligt. Vi behöver bara ta reda på om det är möjligt att ställa TV: n i kylskåpet i köket i avsaknad av annat ledigt utrymme framför matbordet, eller om det är absolut omöjligt att göra detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkan av teknikens designfunktioner

Om du följer reglerna för driften av kylskåpet är det förbjudet att sätta några föremål på det enligt instruktionerna. Ett tungt föremål ovanpå kommer att påverka driften av kylanordningens kompressor negativt, till exempel kommer den att slås på oftare än nödvändigt.

Och eftersom gamla modeller av TV -apparater vanligtvis "skickas" till köket, är de naturligtvis väldigt tunga för kylskåpets överpanel. Under sin vikt kan ytterligare ett problem uppstå, förutom att öka belastningen på kompressorn. TV: ns vikt kan tränga igenom kylskåpets plastpanel och därigenom bryta mot värmeisoleringsskiktet på enheten och därmed det normala kylläget.

Och också skrymmande TV -apparater, som sticker ut med sin bakre del bortom kylenhetens övre panel mot väggen, bryter motorn mot kylning, vilket hotar den med överhettning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en smal TV -panel av en ny generation är installerad på kylskåpets lock måste du inte oroa dig så mycket för kylskåpet som för TV: n. Sådana TV -apparater är ganska lätta och instabila, särskilt vid vibrationsförhållanden i kylenheten - de kan falla när kompressorn är igång eller till och med när kylskåpsdörren öppnas eller stängs.

Vibration av kylutrustning påverkar TV: ns drift negativt: bilden förvrängs, särskilt under de perioder då kompressormotorn slås på och av . Dessutom kan TV: n stängas av om det saknas spänning när enheten slås på. Med tiden, från påverkan av vibrationer, kan funktionsstörningar med TV: ns och kineskopets funktion börja.

Moderna mönster av kylskåp är stora. Följaktligen blir TV: ns position obekväm för tittaren - du måste höja huvudet för högt, vilket är ganska tröttsamt för nacken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektromagnetisk strålning

Närheten till två elektriska hushållsapparater som avger ström av elektromagnetiska vågor är lika destruktiv för båda enheterna.

Elektromagnetisk strålning från var och en av enheterna påverkar den andra negativt, vilket ökar strömförbrukningen.

Det är oönskat att öka den elektromagnetiska bakgrunden i köksutrymmet och för människor . Alla nya hushållsapparater som dyker upp eller tänds i köket har en negativ inverkan på människors hälsa. Och den överlappande strålningen från kylskåpet och TV: n som står på den är utan tvekan skadlig för produkterna i kylenheten.

Bild
Bild

Konsekvenser

Vi kan anta resultatet av ägarnas handlingar, att placera en TV ovanpå kylenheten i köket

  • Kylskåpet kommer att konsumera mer energi, stänga av mindre ofta och försöka behålla den inställda temperaturen inuti. Orsakerna till detta: felaktig drift av kompressorn från en ökad belastning på den under tyngden av en tung TV, samt möjligen skada på värmeisoleringen på kylskåpets övre panel. Som ett resultat kan ett snabbare fel på all kylutrustning än den uppskattade resursen tillåta med korrekt drift av enheten.
  • Överhettning av kompressormotorn på grund av otillräcklig kylning i ett slutet utrymme. Orsaken till detta fenomen kan vara att den utskjutande delen av TV: n kommer att stänga det bakre övre luftgapet mellan väggen och kylskåpet (ventilationen försämras).
  • Vibration av kylenheten kan orsaka funktionsstörningar i TV: n: det kommer att bli kranar i elektriska anslutningar, avsättning av fosforet i kineskopet, flimring av bilden. Mottagaren kan också falla.
  • Ökningen av den elektromagnetiska strålningen i köksutrymmet har en negativ effekt på människors hälsa. Men att titta på TV medan du äter är skadligt för matsmältningskanalen.
  • Enheternas elektromagnetiska effekt på varandra leder till nedbrytning av båda enheterna.
  • Obehagligt att titta på TV om det är på en stor kylstruktur kan påverka ögonsjukdomar och nackkotor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja rätt plats

Som framgår av ovanstående fakta är att placera en TV i köket i kylskåpet ett ganska misslyckat (kan man säga, extremt) beslut, vilket inte leder till något bra både när det gäller människors hälsa och prestandamässigt utrustning intill en sådan nära kontakt.

Om det finns minsta möjlighet att ändra situationen för att minska de negativa konsekvenserna måste du dra nytta av detta. För att göra detta bör du leta i köket efter en annan plats för TV: n och inte använda kylskåpet som ställ för det.

Och de viktigaste kriterierna bör vara sådana stunder:

  • så att det är bekvämt att titta på TV både i höjd och i önskad vinkel;
  • avstånd till skärmen - minst 5 diagonaler;
  • solen får inte falla på skärmen;
  • bort från våta platser (det vill säga att TV: n kan placeras bort från diskbänken);
  • köksugnen är inte heller lämplig för tv -kvarteret.
Bild
Bild

Baserat på ovanstående kan vi dra slutsatsen att de bästa platserna att placera en TV i köket är ett väggskåp eller en speciell hylla.

Endast när du beställer eller väljer köksmöbler är det nödvändigt att ta hänsyn till faktorn för att välja en plats för en TV. Men glöm inte ventilation av utrymmet runt enheten.

Det andra alternativet kan vara väggfästen för att hänga en TV med en roterande enhet. Samma vridbara enhet kan justeras i garderoben för att göra visningen bekväm.

Rekommenderad: