Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via USB? 23 Foton Hur Visar Jag En Bild Från En Smartphone På En TV -skärm Via En Kabel? Videoanslutning

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via USB? 23 Foton Hur Visar Jag En Bild Från En Smartphone På En TV -skärm Via En Kabel? Videoanslutning

Video: Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via USB? 23 Foton Hur Visar Jag En Bild Från En Smartphone På En TV -skärm Via En Kabel? Videoanslutning
Video: How to Cast, Share, View Pictures & Videos from your Android Phone to your TV 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via USB? 23 Foton Hur Visar Jag En Bild Från En Smartphone På En TV -skärm Via En Kabel? Videoanslutning
Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via USB? 23 Foton Hur Visar Jag En Bild Från En Smartphone På En TV -skärm Via En Kabel? Videoanslutning
Anonim

Den mest tekniskt avancerade tv -utrustningen med stöd för alternativet Smart TV är en verklig välsignelse för alla utrustningsägare. Detta är inte förvånande, eftersom alla vill titta på sina favoritfilmer och program på storskärmen. Du kan dock få samma effekt genom att bara ha bekanta enheter till ditt förfogande - det viktigaste här är att förstå hur du korrekt ansluter en mobiltelefon till en TV -mottagare med USB -gränssnittet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Att ansluta en smartphone till en TV -mottagare via en USB -kabel är mycket snabbt och enkelt, eftersom båda enheterna nödvändigtvis är utrustade med detta gränssnitt. För att synkronisera din smartphone med din TV behöver du:

  • USB-kabel;
  • mobil gadget baserad på Android eller något annat operativsystem;
  • TV med fungerande USB -kontakt.

Som regel ingår kabeln i standarduppsättningen för alla smartphones, eftersom den är grundkomponenten i en laddare.

Det är mycket viktigt att se till att den anslutna gadgeten och TV -repeateren är kompatibla med varandra.

I det här fallet finns det inga svårigheter med ytterligare anslutning.

Bild
Bild

Instruktioner

Det finns tre huvudmetoder för att ansluta en telefon till en TV -mottagare:

  • anslutning istället för grundläggande elektroniska medier - då kommer det att vara möjligt att överföra data, ändra namnet och även öppna alla poster som stöds;
  • använda en smartphone som en digitalbox - med det här alternativet kan du använda systemet som spelare, spela upp videor och visa foton på en stor skärm;
  • drift av trådlösa gränssnitt - här menar vi användningen av ett avlägset eller lokalt nätverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att ansluta en mobiltelefon till en TV -sändare via ett USB -gränssnitt innehåller några enkla steg . Använd en USB -kabel för att ansluta båda enheterna och se till att båda systemen körs - det vill säga slå på "Start" -knappen. Använd fjärrkontrollen för att ställa in läget "AV", "Ingång" eller "Källa", välj alternativet "SD-kort" eller "Telefon". Efter några sekunder har du tillgång till alla filer på din mobiltelefon.

Bild
Bild

Observera att många filsystem inte stöds av mottagarens operativsystem. Till exempel är det osannolikt att du kan spela en fil med tillägget AVI på de allra flesta moderna installationer. Kabelanslutning har många fördelar:

  • lyhördhet;
  • möjligheten att spara batteri;
  • inget behov av en internetanslutning;
  • möjligheten att ladda gadgeten.

Det fanns dock några nackdelar:

  • vissa filsystem på TV saknas;
  • det finns ingen möjlighet att starta spel och mobilapplikationer.
Bild
Bild

Vissa användare anser också att bristen på internetuppkoppling är en nackdel, eftersom det i det här fallet är omöjligt att titta på filmer och program online . I grund och botten är detta det klassiska sättet att ansluta din telefon till din TV. Det är väldigt bekvämt att ta med sig en sådan kabel när du åker på semester, till exempel till lanthuset eller till ett lanthus. I det här fallet behöver användaren inte tänka på program som gör det möjligt att para ihop enheten, medan kostnaden för kabeln är tillgänglig för nästan alla användare - beroende på sladdens storlek börjar prislappen från 150-200 rubel.

För att synkronisera en TV och en mobiltelefon räcker det inte att ansluta två enheter med en USB -kabel.

Stickkontakten måste sättas i lämpliga kontakter på utrustningen och sedan fortsätta med programvaruinstallationen. Först måste du gå till huvudmenyn för TV: n, där du med fjärrkontrollens funktion måste välja signalkälla . I vårt fall blir det så USB -anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att ställa in anslutningsläget på telefonen, i de flesta modeller ser det ut som "Dataöverföring ". Om du inte gör detta kommer du helt enkelt inte att kunna spela upp ljud, videofiler och textdokument. För att göra detta måste du skjuta ned anmälningsridån med fingret och välja önskad från de föreslagna alternativen.

Om du har aktiverat skärmdelningsläget kommer inte USB -kanalen att tillhandahålla nödvändig synkronisering, det vill säga att användaren kan spela upp de filer som sparades på mobiltelefonen. Streaming av spel eller applikationer är dock inte tillgängligt. Detta synkroniseringsläge är relevant om du behöver visa foton, bilder och videor på en stor skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Telefonen kan anslutas till TV via USB med hjälp av specialprogram . Vanligtvis uppstår behovet av en sådan lösning när enheten inte innehåller traditionella typer av anslutning i menyn. För att göra detta måste du installera verktyget USB Mass Storage (UMS). Denna applikation kan alltid laddas ner gratis från Play Market.

Observera att det endast stöds för Android.

Arbetet med att göra justeringar av anslutningsprotokollet innehåller flera steg. Först och främst är det nödvändigt att bevilja ägaren av utrustningen superanvändarrättigheter. Därefter bör du aktivera UMS -applikationen. Vänta 15-20 sekunder, därefter kommer huvudmenyn att visas på displayen. Det betyder att gadgeten har stött införandet av superanvändarrättigheter. Efter det är det nödvändigt klicka på alternativet "Aktivera USB MASS LAGRING ". Detta kommer att starta drivfunktionen. Detta avslutar arbetet, du bör återansluta den mobila utrustningen med hjälp av sladden och kontrollera om systemet fungerar.

Bild
Bild

Hur visar jag innehållet i min telefon?

Du kan kopiera videoinnehållet i en gadget till en TV -mottagare med hjälp av specialiserad programvara - Screen Mirroring. Anslutningsguiden ser ut så här.

  • Gå in i mobiltelefonens snabbmeny.
  • Klicka på blocket "Smartphone -synlighet".
  • Starta skärmspeglingsläget genom att klicka på motsvarande ikon.
  • Därefter bör du sänka gardinen med aviseringar och välja ikonen för applikationen som ansvarar för dubbning av "Smart View" -skärmen.
  • Därefter måste du ta fjärrkontrollen för TV: n och öppna användarmenyn och sedan gå till fliken "Screen Mirroring" som visas.
  • På bara ett par sekunder visas namnet på TV -märket på skärmen på din smartphone - för närvarande måste du klicka på det och därigenom aktivera enhetens synkroniseringsprocess.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av anslutning för att visa en bild på skärmen är optimal genom att smarttelefonen laddas på samma sätt som i vissa andra fall när du använder en mobiltelefon istället för en minnesenhet.

Möjliga problem

Ibland uppstår en situation när ägare av utrustning, när man ansluter en mobiltelefon till en TV, står inför det faktum att mottagaren helt enkelt inte ser smarttelefonen. Oftast uppstår ett av följande fel:

  • TV: n kan inte hitta smarttelefonen;
  • smarttelefonen laddas inte från TV -mottagaren;
  • visning är exklusivt tillgänglig för fotografier.
Bild
Bild

Om TV: n inte lägger märke till smarttelefonen, ligger problemet troligen i parningsalternativet. För smartphones som körs på Android och IOS OS finns det ett eget alternativ för att välja typ av anslutning. För att ställa in önskat läge för Android behöver du följande.

  • Anslut mobil. När detta är gjort kan du se ikonen för driftläge högst upp.
  • Därefter måste du ringa till toppmenyn och välja alternativet "Ladda via USB".
  • Välj blocket "Filöverföring".

Vänligen notera att stöd för överföring av information utförs från en enhet på Android OS från version 6.0.0.

Om du har att göra med en äldre firmware kommer åtkomsten att vara öppen endast för överföring av foton eller bara för laddning. Kom ihåg denna nyans.

Om den önskade dataöverföringstypen inte är specificerad, försök använda läget "Kamera (PTP) ". Båda alternativen ger ett bra tillfälle att se bilder, medan video- och ljudinspelningar inte är tillgängliga för visning. Det händer att den önskade menyn helt enkelt inte öppnas. I det här fallet är det bättre att initialt ansluta smarttelefonen till en bärbar dator eller persondator. Därefter måste användaren ställa in lämpligt läge igen efter att ha anslutit till TV -mottagaren igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsinställningar för smartphones med IOS OS utförs i enlighet med följande instruktioner. Om du använder IOS -enhetens direktanslutning debiteras endast enheten.

När du använder en iPhone eller iPad krävs en adapter eftersom den inbyggda omvandlaren gör att du kan ansluta utrustning med en AV-adapter.

Anslut adaptern med en TV-översättare via en vanlig laddningskabel. Den andra sidan av adaptern ska anslutas med en kabel till kontakten på sidan eller på baksidan av TV -panelen. Klicka på "Källa" på fjärrkontrollen, ange "HDMI -nummer", det beror på det totala antalet kontakter på utrustningen. Efter ett par tre kommer posten att visas på displayen.

Om du inte kunde ansluta din smartphone till TV: n måste du vidta följande steg . Se till att båda enheterna är anslutna till samma åtkomstpunkt. Om så inte är fallet måste du upprätta en korrekt anslutning till en källa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera kabeln som används för anslutningen - den får inte skadas. Kontrollera så noga som möjligt tillståndet hos själva sladden och portarna.

Om du märker någon skada som är synlig för ögat bör tråden bytas ut - Du kan köpa en standardkabel i vilken hushållsapparat och elektronikbutik som helst, samt i en kommunikationsbutik . Försök sedan att upprätta anslutningen igen.

Det är möjligt att du aktiverade fel driftsläge vid anslutning. Ibland aktiverar smarttelefonen automatiskt alternativet MTP (Media Transfer Protocol). I det här fallet, när du ansluter enheterna, måste du ändra läget till "PTP" eller "USB -enhet" och sedan försöka starta strömmen igen.

Kontrollera om TV: n stöder det filformat du har valt. Det händer att dokument inte öppnas på grund av möjligheten att kombinera dokumentformat och TV: ns funktioner. Listan över format som mottagaren kan stödja finns alltid i bruksanvisningen. Om din inte är bland dem, då du måste ladda ner från vilket konverteringsprogram som helst, installera det och konvertera dokumentformatet till ett lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Problemet kan bero på ett fel på kontakterna på själva TV -mottagaren. Var noga med att kontrollera statusen för USB -gränssnitten på enhetens hölje.

Om du märker någon yttre skada, då du måste kontakta servicecentret - Det är osannolikt att du kommer att klara ett sådant sammanbrott på egen hand. Som en sista utväg kan du köpa en adapter och försöka ansluta USB -kabeln via någon annan port. Om du efter alla dessa steg fortfarande inte kan överföra filer till TV via USB, bör du leta efter alternativ.

I vår artikel täckte vi frågorna om hur du kan ansluta en mobiltelefon till en TV via USB och visa bilden på en stor skärm. Vi hoppas att med hjälp av våra instruktioner kommer även en person som inte har erfarenhet av teknik och elektronik att klara uppgiften. Styrt av ovanstående algoritmer kan du alltid ansluta båda enheterna för att ytterligare se innehållet i smarttelefonen på den stora skärmen och njuta av kvaliteten på ljud och video.

Rekommenderad: