Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via HDMI? Smartphone -anslutning Via HDMI -kabel, Trådadaptrar. Hur Kan Bilden Matas Ut Via Sladden?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via HDMI? Smartphone -anslutning Via HDMI -kabel, Trådadaptrar. Hur Kan Bilden Matas Ut Via Sladden?

Video: Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via HDMI? Smartphone -anslutning Via HDMI -kabel, Trådadaptrar. Hur Kan Bilden Matas Ut Via Sladden?
Video: 3 WAYS TO CONNECT PHONE TO TV WITH CABLE HDMI WIRE AND WIRELESS ADAPTER 2024, April
Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via HDMI? Smartphone -anslutning Via HDMI -kabel, Trådadaptrar. Hur Kan Bilden Matas Ut Via Sladden?
Hur Ansluter Jag Telefonen Till En TV Via HDMI? Smartphone -anslutning Via HDMI -kabel, Trådadaptrar. Hur Kan Bilden Matas Ut Via Sladden?
Anonim

På grund av uppkomsten av ny teknik har användarna möjlighet att se telefonfiler på TV -skärmen. Det finns flera sätt att ansluta en gadget till en TV . En av dem kommer att diskuteras i denna artikel. Hur du ansluter en telefon via en HDMI -kabel och vilka adaptrar som finns för kabeln - detta kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild

Instruktioner för anslutning av smartphones på Android

Genom att ansluta din telefon kan du se foton, titta på videor eller spela spel - och allt detta kommer att visas på TV -skärmen. Det finns många alternativ för att hantera innehåll via en TV . Allt beror på telefonmodell och operativsystem. I det här fallet, låt oss titta på hur du ansluter en Android -telefon till en TV med en HDMI -kabel.

Bild
Bild

För att ansluta behöver du en TV och en smartphone, en HDMI -kabel eller en MHL -adapter.

För en tid sedan utrustade stora telefontillverkare sina enheter med en mini -HDMI -port. Med tiden började kända varumärken överge denna satsning. Närvaron av en hamn ökade avsevärt kostnaden för prylar. Därför har alla moderna mobila enheter nu en USB -kontakt.

Om din smartphone fortfarande är utrustad med en port för en HDMI -kabel måste du följa några steg för att ansluta

  1. På TV: n måste du gå till inställningarna. Välj önskad post - källmenyn - HDMI.
  2. Sedan är en mobil gadget ansluten med en HDMI -kabel.
  3. Därefter bör den automatiska justeringen av bildförhandsgranskningen starta. Om detta inte händer måste du öppna telefoninställningarna och ange önskad upplösningsfrekvens.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att enheten inte laddas när du ansluter en telefon via HDMI. När du använder gadgeten med en TV under en längre tid bör du ansluta laddaren.

Bild
Bild

Hur kan du ansluta via HDMI -adapter?

Om telefonen inte har en mini HDMI -port, bör du använda en speciell adapter för anslutning. MHL-adaptern (mobil högupplöst länk) kombinerar funktionaliteten hos HDMI- och USB-element . Det är värt att notera att det också finns flera typer av MHL -sladdar: passiva och aktiva. Den passiva kabeln har Micro USB- och HDMI -ingångar och säkerställer smidig drift när den är ihopkopplad med displayenheter. Den aktiva kabeln har en extra Micro USB -ingång för anslutning av strömförsörjning. I detta fall måste den aktiva kabeln vara ansluten till extra strömförsörjning under långvarig användning via telefonen.

Till skillnad från kablar fungerar MHL -adaptern på extern strömförsörjning och kräver inga ytterligare källor.

Bild
Bild

För det För att visa bilden på en stor skärm via MHL -adaptern via HDMI måste du först ansluta adaptern till telefonen . Därefter ansluts en vanlig HDMI -kabel till adaptern. Den andra sidan av HDMI -kabeln är ansluten till TV: n. På bakpanelen finns alla möjliga portar för anslutning. Vidare sker justeringen automatiskt och bilden visas på skärmen. Installationsprocessen kan variera beroende på TV -modellen. Om automatisk inställning inte har skett måste du trycka på källknappen på fjärrkontrollen. Sedan måste du välja HDMI -objektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter dessa steg visas bilden från telefonen på TV -skärmen.

Listan över enheter som stöds för MHL -adaptern kan ses på den officiella sidan på Internet . Det bör noteras att anslutning av adaptern till telefonen inte kräver installation av drivrutiner eller speciella inställningar. Ett speciellt kodchip, som finns i mobila prylar, ansvarar för signalöverföring.

Bild
Bild

Det bör komma ihåg att när du använder en smartphone via HDMI, stäng av alternativet för skärmen eller välj maximal avstängningstid. Vid inaktivitet stängs skärmen helt enkelt av och bilden på TV -skärmen försvinner.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det finns tillfällen då telefonen inte ansluter till TV: n. TV: n ser inte smarttelefonen av olika skäl. Möjliga problem är värda att överväga mer detaljerat.

Det första du ska tänka på när du ansluter är typen av anslutning på själva telefonen. På smartphones baserade på Android OS, högst upp på skärmen, måste du öppna slutaren med en svepning nedåt och ändra anslutningstypen. Om TV: n fortfarande inte visar anslutningstypen när du ansluter en smartphone måste du göra följande:

  • anslut din smartphone till din dator;
  • ändra anslutningstyp igen;
  • anslut telefonen till TV: n igen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du ändrar anslutningen måste du ta hänsyn till att om TV: n inte ser smarttelefonen när den används i MTP -läge (Media Transfer Protocol) måste du välja PTP -läge eller USB -enhet.

Om det inte handlar om att ansluta din telefon och TV: n fortfarande inte visar bilden på skärmen måste du se till att TV -modellen stöder detta eller det där bild- / video- / spelformatet. Vanligtvis, den filtyp som stöds anges i bruksanvisningen … Med hjälp av omvandlaren måste du konvertera filerna på telefonen till önskat format som stöds för TV: n.

Ett annat problem med anslutningen är bristen på TV -stöd för vissa applikationer från Play Market. I det här fallet kommer TV: n helt enkelt inte att svara på begäran om att ansluta den mobila enheten.

Bild
Bild

TV: n kanske inte ser den mobila enheten på grund av HDMI-RCA-anslutningen . Tråden ser ut som en HDMI -kontakt i ena änden och tulpanstjärtar i den andra. Denna typ av kabel används i äldre modeller. Att ansluta en telefon via en sådan kabel är inte meningsfullt. Den mottagna signalen kommer inte att konverteras till digital, så att ansluta telefonen ger inga resultat. I dagarna med mer avancerade TV -modeller är anslutning via en sådan kabel utesluten. Men detta problem uppstår när det gäller nya modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om anslutningen lyckas men det inte finns någon bild kan problemet vara med smarttelefonen. Äldre enheter har dålig bildkvalitet och långsammare överföringshastigheter . Därför, när den visas på en TV -skärm, kommer bilden att sakta ner eller vara helt frånvarande. Detta bör beaktas när du startar spel på den stora skärmen. Som regel har spel en specifik betydelse när det gäller hastigheten på videosekvensen eller bilduppdatering. Att spela spel via din telefon på din TV -skärm lever inte upp till förväntningarna.

Den vanligaste orsaken till möjliga anslutningsproblem kan vara tillståndet hos HDMI -kabeln eller portarna. Det är nödvändigt att kontrollera trådens integritet och portarnas skick.

Bild
Bild

Byt ut sladden om det går sönder, sprickor eller andra skador . Och du måste också kontrollera statusen för portarna på baksidan av TV: n. Vid synlig yttre skada, kontakta servicecenteret. Det är inte möjligt att lösa problemet på egen hand.

Bild
Bild

Världen av modern teknik står inte still. Den nya möjligheten att visa filer från telefonen på TV -skärmen gladde många användare. Det är mycket bekvämt och intressant. På den stora skärmen kan du titta på videor, titta på foton, spela, lära dig något nytt via smartphone -applikationer. Anslutning mellan enheter är möjlig på många sätt . I ett specifikt fall fungerar HDMI -kabeln som en utmärkt ledare från telefonen till displayenheten.

Innan du ansluter via en HDMI -kabel är det nödvändigt att studera egenskaperna hos de enheter som ska paras . Den här artikeln hjälper dig att förstå anslutningsinställningarna och hjälper dig att felsöka några problem mellan enheter.

Rekommenderad: