Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen? Hur Ansluter Man Via USB Till IPhone? Hur Slår Man På Högtalaren Via Smartphone?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen? Hur Ansluter Man Via USB Till IPhone? Hur Slår Man På Högtalaren Via Smartphone?

Video: Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen? Hur Ansluter Man Via USB Till IPhone? Hur Slår Man På Högtalaren Via Smartphone?
Video: Apple OTG adapter с АлиЭкспресс | Подключаем в iphone флешку и не только 2024, April
Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen? Hur Ansluter Man Via USB Till IPhone? Hur Slår Man På Högtalaren Via Smartphone?
Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen? Hur Ansluter Man Via USB Till IPhone? Hur Slår Man På Högtalaren Via Smartphone?
Anonim

Moderna prylar kan utföra många olika funktioner. Du kommer inte att överraska någon med multitasking, och tillverkare fortsätter att glädja användare med ny digital elektronik. Glöm inte en sådan funktion hos moderna enheter som synkronisering. Genom att ansluta flera prylar eller ansluta ytterligare utrustning till tekniken kan du utöka dess funktioner och göra driftsprocessen bekvämare.

Bild
Bild

Särdrag

Om tidigare mobiltelefoner var en sällsynthet, nu är multifunktionella smartphones tillgängliga för alla på grund av ett rikt sortiment och överkomliga priser. En av de viktigaste funktionerna i en mobiltelefon är en musikspelare. Hörlurar används för att lyssna på dina favoritlåtar, men deras kraft är ofta inte tillräckligt.

Både en liten bärbar högtalare och ett stort högtalarsystem kan anslutas till den mobila enheten.

För att ansluta högtalaren till telefonen kan du använda en av metoderna nedan

  • Via trådlöst Bluetooth -protokoll. Detta alternativ är ofta valt för moderna akustikmodeller med en speciell modul.
  • Om högtalaren inte har en egen källa kan anslutningen upprättas via USB- och AUX -kabeln.
  • Om du har en egen strömförsörjning kan du bara använda AUX -kabeln.
Bild
Bild

Obs! De två sista alternativen är trådbundna anslutningsmetoder . Som regel används de för att ansluta vanliga gamla högtalare. Var och en av metoderna har vissa fördelar och nackdelar. Trådlös synkronisering är mycket bekvämt eftersom det inte är nödvändigt att använda en kabel.

En trådbunden anslutning är dock mer pålitlig och enklare, särskilt för användare utan erfarenhet.

Anslutningsmetoder

Med hjälp av de metoder som vi kommer att titta närmare på kan du ansluta akustisk utrustning inte bara till en smartphone, utan också till en surfplatta. För att synkroniseringen ska lyckas måste du följa instruktionerna exakt.

Trådbundet

Låt oss överväga flera sätt för kabelanslutning.

Alternativ nummer 1

Ansluter en extra högtalare till telefonen via USB och AUX. Det är värt att erinra om det Detta alternativ bör användas om högtalarna inte är utrustade med en inbyggd strömförsörjning, till exempel för gamla Sven-högtalare . I detta fall kommer strömmen från USB -kabeln.

Bild
Bild

För att ansluta utrustningen behöver du viss utrustning

  1. AUX -sladd.
  2. En adapter från USB till mini USB eller mikro USB (adaptermodellen beror på kontakten på telefonen som används). Du kan köpa den i valfri elektronik- eller maskinvaruhandel. Priset är ganska överkomligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Synkroniseringsprocessen består av flera steg

  1. Ena änden av adaptern måste anslutas till en smartphone, en USB -kabel är ansluten till den.
  2. Den andra änden av USB -kabeln måste vara i linje med högtalaren. Högtalarna får ström via en fysisk anslutning via USB -porten. I vårt fall är detta en smartphone.
  3. Därefter måste du ansluta utrustningen med AUX -kabeln. Det behöver bara sättas in i lämpliga uttag (via hörlursporten).

Obs: När du använder detta anslutningsalternativ rekommenderas att du väljer förstärkt akustisk utrustning. Annars blir det omgivande brus från högtalarna.

Bild
Bild

Alternativ nummer 2

Den andra metoden innebär att endast AUX -kabeln används. Denna metod är enklare och mer begriplig för de flesta användare . Denna kabel har pluggar i båda ändar med en diameter på 3,5 millimeter. Du hittar rätt kabel i vilken digital butik som helst.

Det bör noteras att denna synkroniseringsmetod endast är lämplig för utrustning som har sin egen strömkälla. Detta kan vara ett inbyggt batteri eller en kontakt med en kontakt för anslutning till elnätet.

Anslutningsprocessen är ganska enkel

  1. Slå på akustiken.
  2. Sätt i ena änden av sladden i den nödvändiga kontakten på högtalarna.
  3. Vi ansluter den andra till telefonen. Vi använder port 3,5 millimeter.
  4. Telefonen bör meddela användaren om anslutning av ny utrustning. Ett vanligt meddelande kan visas på skärmen. Och den lyckade synkroniseringen kommer också att markeras med en ikon i form av hörlurar, som kommer att visas högst upp på mobiltelefonens skärm.
  5. När synkroniseringsprocessen har upphört kan du slå på vilket spår som helst och kontrollera ljudkvaliteten.
Bild
Bild

Trådlös

Låt oss gå vidare till trådlös utrustningssynkronisering. Det ska noteras att detta alternativ blir snabbt populärt bland moderna användare . På grund av bristen på ledningar kan högtalaren placeras på valfritt avstånd från mobiltelefonen. Det viktigaste är att behålla det avstånd på vilket den trådlösa signalen kommer att tas upp. Trots den uppenbara komplexiteten är detta ett enkelt och enkelt sätt att ansluta utrustning.

För att utföra synkronisering via Bluet-protokollet erbjuds köpare både budgetmodeller till ett överkomligt pris och dyra premiumhögtalare. Även högtalaren måste ha en inbyggd modul med samma namn. Som regel är det moderna modeller som är kompakta i storlek.

Idag är många märken engagerade i sin produktion, varför utbudet av bärbara enheter växer dag för dag.

Den största fördelen med sådana högtalare är att de perfekt synkroniserar med olika modeller av mobiltelefoner, oavsett märke.

Bild
Bild

Låt oss överväga det allmänna systemet för att ansluta bärbara högtalare till smartphones som körs på Android -operativsystemet

  • Det första steget är att slå på högtalaren och sedan aktivera den trådlösa modulen. Som regel placeras en separat knapp med motsvarande ikon på kroppen för detta.
  • Sedan måste du gå till smartphone -inställningarna. Det obligatoriska avsnittet kan kallas "Parametrar".
  • Besök fliken Bluetooth.
  • Det kommer att finnas en speciell skjutreglage mittemot funktionen med samma namn, flytta den till positionen "Aktiverad".
  • Sök efter trådlösa enheter.
  • Smarttelefonen börjar söka efter prylar redo att ansluta.
  • I listan som öppnas måste du hitta namnet på kolumnerna och sedan välja det genom att klicka.
  • Synkronisering sker efter några sekunder.
  • Ett framgångsrikt slutförande av processen indikeras med en indikatorlampa på kolumnen.
  • Nu måste du kontrollera anslutningen. För att göra detta är det tillräckligt att ställa in önskad volymnivå på akustiken och starta ljudfilen. Om allt görs korrekt kommer telefonen att börja spela musik genom högtalarna.
Bild
Bild

Obs: nästan alla moderna modeller av bärbar musikutrustning är utrustade med en 3,5 mm port . Tack vare detta kan de anslutas till smartphones och via AUX -kabeln. Parningsprocessen är mycket enkel. Det är bara nödvändigt att ansluta prylarna med en kabel, sätt in kontakterna i motsvarande kontakter.

JBL -högtalaranslutning

Marknaden för akustisk utrustning är mycket populär JBL -produkter … Detta är ett välkänt varumärke från Amerika, uppskattat av ryska köpare.

Bild
Bild

Det finns ett antal villkor som måste uppfyllas för att kunna ansluta trådlöst

  • Båda utrustningsmodellerna måste vara utrustade med Bluetooth -moduler.
  • Prylar bör placeras på ett visst avstånd från varandra.
  • Utrustningen måste sättas i parningsläge. Annars kanske telefonen helt enkelt inte ser högtalaren.

Processen att ansluta JBL -akustik till en smartphone följer diagrammet nedan

  • Bärbar akustik måste inkluderas.
  • Öppna kontrollpanelen på din mobiltelefon.
  • Starta den trådlösa modulen.
  • Efter det, aktivera enhetens sökningsläge för möjlig synkronisering. I vissa fall kan sökningen starta automatiskt.
  • Efter några sekunder visas en lista över trådlösa prylar på smarttelefonens skärm. Välj de högtalare du vill ansluta.
  • Efter att ha valt akustik, vänta på parning. Teknikern kan kräva att du anger en särskild kod. Du hittar den i bruksanvisningen för högtalarna, särskilt om du ansluter musikutrustning för första gången eller använder en annan smartphone.
Bild
Bild

Obs! När den första parningen är klar kommer ytterligare synkronisering att utföras automatiskt. När du använder utrustning från den amerikanska tillverkaren JBL kan två högtalare anslutas till en smartphone samtidigt. I det här fallet kan du njuta av högt och surroundljud i stereo.

Synkronisering av bärbar akustik med en Samsung -telefon

Låt oss separat betrakta processen för att ansluta högtalare till telefoner Samsung Galaxy . Denna modell är mycket efterfrågad bland moderna köpare.

Parning sker på ett visst sätt

  • Först måste du gå till inställningarna för den trådlösa modulen och se till att smarttelefonen och den akustiska utrustningen är ihopkopplade. För att göra detta måste du köra Bluetooth -funktionen på högtalaren.
  • Klicka på kolumnnamnet på mobiltelefonens skärm. Detta aktiverar popup-fönstret.
  • Gå till avsnittet "Parametrar".
  • Ändra profilen från "telefon" till "multimedia".
  • Den sista punkten är att klicka på orden "anslut". Vänta på att teknikern ska koppla ihop. En grön bock visas när anslutningen lyckas.

Nu kan du njuta av din favoritmusik genom högtalaren.

Bild
Bild

Synkronisera akustik med iPhone

Apples varumärken kan också synkroniseras med bärbara högtalare. Processen tar några minuter.

Anslutningen görs enligt följande:

  • för att komma igång, slå på din musikutrustning och aktivera det trådlösa läget;
  • Besök nu avsnittet "Inställningar" på din mobiltelefon;
  • hitta Bluetooth -fliken och aktivera den med reglaget (skjut den åt höger);
  • en lista över enheter som kan anslutas till en smartphone via Bluetooth öppnas före användaren;
  • för att välja din kolumn, hitta den i listan över enheter och klicka på namnet en gång.

Nu kan du lyssna på musik inte genom de inbyggda högtalarna, utan med hjälp av ytterligare akustik.

Obs! Du kan använda en USB-kabel för att synkronisera gadgets från Apple. Det räcker att ansluta utrustningen med en sladd och slå på den.

Bild
Bild

Kontrollera

Det är mycket enkelt att använda extra musikutrustning. Det första steget är att bekanta dig med kolumnens instruktionsbok för att undvika problem vid anslutning och användning.

Utrustningshantering har ett antal funktioner

  • När du har slutfört parkopplingen kan du spela musik på din mobila enhet.
  • Du kan anpassa ljudet med hjälp av den equalizer som är inbyggd i telefonens operativsystem.
  • Spela vilket spår som helst och ställ in högtalaren på önskad volym. För att göra detta har kolumnen speciella knappar eller en svängbar kontrollspak.
  • Vid användning av modern akustik finns separata nycklar på kroppen för styrning av ljudfiler. Med deras hjälp kan du byta spår utan att använda en smartphone.
  • För att lyssna på musik kan du köra en fil från det interna minnet eller ladda ner från Internet. Du kan också överföra ett spår från en dator eller externa medier till din telefon. Du behöver en USB -kabel för att överföra filen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga svårigheter

Trots det faktum att processen med att synkronisera utrustning är enkel och okomplicerad kan du stöta på vissa problem vid parning

  • Om du inte kan ansluta din maskinvara, försök starta om telefonen. Problemet kan vara med operativsystemet. Och det kan också attackeras av virusprogram.
  • Vissa användare står inför det faktum att bärbara högtalare inte syns i listan över prylar för parning. I det här fallet måste du kontrollera om parningsläge är aktiverat på högtalaren. Indikatorlampan indikerar starten på den trådlösa modulen.
  • Kom ihåg att de flesta telefonmodeller bara kan kopplas ihop med en bärbar enhet. Innan du ansluter högtalarna, se till att hörlurar eller andra prylar inte är anslutna till telefonen via Bluetooth.
  • En annan anledning till att det inte är möjligt att säkerställa framgångsrik parning är det stora avståndet mellan utrustningen. Bluetooth -signalen fungerar på ett visst avstånd, vilket måste observeras. Du hittar exakt information om detta i bruksanvisningen för utrustningen. En lång sträcka påverkar också ljudkvaliteten negativt. Förkorta den och anslut utrustningen igen.
  • Kontrollera kontinuiteten om du använder kablar. Även om det inte finns några synliga skador på dem kan sladdarna brytas invändigt. Du kan kontrollera deras prestanda med hjälp av extra utrustning.
  • Om högtalaren inte spelar musik rekommenderas en fabriksåterställning. Detta kan göras genom att trycka på flera knappar samtidigt. Du kan ta reda på den exakta kombinationen bara i instruktionerna för tekniken.
  • Orsaken kan bero på att smarttelefonen fungerar. Prova att synkronisera den med andra enheter. Problemet kan vara föråldrad firmware. I det här fallet hjälper en vanlig uppdatering. I vissa fall måste du återgå till fabriksinställningarna. Denna procedur måste dock utföras noggrant, annars kan utrustningen skadas utan möjlighet till reparation.
  • Bluetooth -modulen kan vara defekt. För att lösa detta problem måste du använda tjänsterna från ett servicecenter.

Endast en erfaren professionell med specialiserad kunskap och kompetens kan utföra reparationer.

Rekommenderad: