Reparation Av TV -skärmen (13 Bilder): Byte Av Matrisen På En Trasig LCD -skärm Med Egna Händer. Hur Tar Jag Bort Bandkabeln Och Byter Den Själv? Reparationsanvisningar

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av TV -skärmen (13 Bilder): Byte Av Matrisen På En Trasig LCD -skärm Med Egna Händer. Hur Tar Jag Bort Bandkabeln Och Byter Den Själv? Reparationsanvisningar

Video: Reparation Av TV -skärmen (13 Bilder): Byte Av Matrisen På En Trasig LCD -skärm Med Egna Händer. Hur Tar Jag Bort Bandkabeln Och Byter Den Själv? Reparationsanvisningar
Video: Huawei Y6 2018 Lcd Screen Replacement 2024, April
Reparation Av TV -skärmen (13 Bilder): Byte Av Matrisen På En Trasig LCD -skärm Med Egna Händer. Hur Tar Jag Bort Bandkabeln Och Byter Den Själv? Reparationsanvisningar
Reparation Av TV -skärmen (13 Bilder): Byte Av Matrisen På En Trasig LCD -skärm Med Egna Händer. Hur Tar Jag Bort Bandkabeln Och Byter Den Själv? Reparationsanvisningar
Anonim

En TV -apparat genomgår olika driftstörningar under drift, och en av de vanligaste är fel på skärmen. Möjligheten att återställa displayen till arbete beror på typ av TV och typ av fel. Det är värt att ta reda på hur man reparerar skärmen med egna händer.

Bild
Bild

Hur diagnostiseras fel?

Innan du fortsätter med reparationen av TV: n måste du se till att problemet verkligen finns. Hjälper till att identifiera problemet diagnostik , som du kan göra själv och inte lägga pengar på att ringa guiden.

Det finns flera typer av TV -skärmbrott. Bland de vanligaste är följande.

  1. Tekniken slutar slå på . Denna typ av driftstörning är förknippad med en trasig säkring, så det spelar ingen roll om en CRT -TV eller en modern LCD -enhet inte slås på. Den enda skillnaden är i de strukturella elementen som behöver ändras. En ganska vanlig orsak till fel på ett element kan också vara ett fel på en diodbro.
  2. Potentiellt fel har inträffat … En liknande uppdelning sker i både inhemska och utländska modeller. Orsaken ligger i felaktig drift av posistorn, som är ansvarig för att leverera potential.
  3. Plasma -TV -monitorn slutade fungera . Problemet bör letas efter i enhetens struktur, i detaljerna och kretsarna som är ansvariga för att överföra bilden till displayen. Det är lätt att bestämma en uppdelning: ränder av en mörk eller ljus nyans visas på skärmen, bildens färg ändras under visning.

En annan vanlig orsak till skärmfel är en trasig sladd eller ett felaktigt uttag.

Bild
Bild

Det är svårt att återställa TV -skärmen till att fungera, men om du vill och har nödvändiga verktyg kan du hantera problemet på egen hand … I det här fallet kommer det att vara möjligt att korrigera inte bara huvudsymtomen utan också att förbättra bildkvaliteten.

Bild
Bild

Tecken på skärmbrott och hur man åtgärdar dem

TV -matris skiljer sig åt i ökad skörhet, därför uppstår det ofta fel under skärmens drift. LCD -TV -skärmar är särskilt känsliga för detta.

En nedbrytning av enhetens strukturella element kan detekteras med följande tecken:

  • utseendet på vertikala eller horisontella ränder på skärmen;
  • utseendet på stora fläckar;
  • bildandet av små fläckar i form av snö;
  • utseendet på färgade prickar.

Dessutom kommer det att rapportera uppdelningen skärm … Om det krymper eller om det bara visar hälften av bilden är det ett problem.

Bild
Bild

Ett annat tecken på att skärmen är trasig är fysisk skada på matrisen , displayen själv eller andra beståndsdelar. Deformation av enheten sker när:

  • slå på monitorn;
  • fallande utrustning;
  • objekt av varierande svårighetsgrad som träffar monitorn.

Felet kan identifieras med sprickor som bildas på glaset, eller små chips. Problemet uppstår på grund av felaktig transport eller användning av enheten när det uppstår knäck.

Bild
Bild

Ett vanligt tecken på brott är förvrängd bild … Om skärmen lyser, blinkar eller till och med visar fläckar måste den bytas ut. Matrisreparation krävs också i de fall där följande blir märkbart på skärmen:

  • pelare på bilden;
  • blekning eller stamning av bilder;
  • mångfärgade vertikala ränder.

Det bör noteras direkt med en trasig matris eller bakgrundsbelysning i displayen sjunker bildkvaliteten och bilden förvrängs.

Ett fel kan inte alltid ligga i enhetsmatrisen. Ibland orsakas tecken på sammanbrott av slingan, som är utformad för att säkerställa kontakterna mellan huvudelementen eller avkodaren. Dessutom uppstår problem i styrchipsen.

Bild
Bild

Om skärmen går sönder kan följande typer av fläckar visas på den

  1. Ljus i form av rektanglar eller ovaler. De kan vara stationära eller ständigt ändra sin position på skärmen. Sådana fläckar indikerar att skärmglaset går sönder eller att de polariserande skikten deformeras.
  2. Svart i form av separata fragment. Pixelbrott har inträffat och en komplett skärmbyte är det bästa alternativet.
  3. Stora mörka områden över hela skärmen. I detta fall kan ett fel uppstå på grund av att fukt tränger in i enheten eller ett brott mot transport av utrustningen.

Spots kan hittas på skärmens kanter eller lokaliseras på själva bilden.

Bild
Bild

Du kan hantera problemet på egen hand. Skador på skärmen är inget för allvarligt och kan repareras. För att göra detta måste du springa diagnostik enheten och bedöma dess skick.

Efter det rekommenderas fyll på med nödvändiga material och verktyg , som inkluderar en ny skärm, enskilda reservdelar, olika skruvmejslar och fästelement. Först efter det kan du börja reparera och koppla bort TV: n från nätverket i förväg.

Gör-det-själv-reparationer bör utföras noggrant . Det är viktigt att uppmärksamma strukturens sammansättning och hur elementen är placerade i förhållande till varandra. Detta hjälper dig att sätta ihop TV: n igen efter att problemet har lösts.

Bild
Bild

Anvisningar för byte av TV -skärm

Proceduren för att byta ut TV -skärmen beror på vilken som behöver repareras. modell … Skillnader kan vara i ordning med att demontera strukturen och metoden för att installera en ny del - en matris, tillbehör eller en hel skärm.

Som fästelement tillhandahåller de flesta modellerna spärrar eller skruvar , så det är inte svårt att demontera TV -omslaget. Demontering av strukturen utförs från båda sidor.

Frontal … I det här fallet är det nödvändigt att pressa ut spärrarna, som är ansvariga för att fästa tv -panelens beklädnad. Detta är det enda sättet att få tillgång till matrisen och andra skärmkomponenter som kan behöva bytas ut. För att demontera matrisen är det nödvändigt att skruva loss fästskruvarna - de är placerade på strukturens bakre vägg. Då återstår bara att byta ut elementet eller delen och sätta ihop TV: n igen.

Bild
Bild

Rygg … För att komma åt matrisen och tillbehören från den här sidan måste du skruva loss spärrarna som håller bakpanelen och ta bort stativet som TV: n är ansluten till. Eftersom skruvar av olika längd används för sådana anordningar är det viktigt att uppmärksamma deras placering och, om möjligt, markera installationsplatserna för vissa fästelement. Efter det återstår att demontera fodralet, ta bort den misslyckade matrisen, installera en ny skärm och montera strukturen igen.

Bild
Bild

Själva proceduren för att byta ut skärmmatrisen vid en störning är inte svår. Det är viktigt att följa proceduren och vara uppmärksam på nästa steg.

  1. När ärendet demonteras kommer det att finnas tillgång till matrisen. Det kommer att vara möjligt att se att elektroniska kort och slingor är fixerade på den, som är ansvariga för att skicka en signal till enhetens skärm. Dessa komponenter måste kopplas bort och demonteras efter att tidigare ha fotograferat eller noterat deras plats.
  2. Slingor ska kopplas bort längs enhetens omkrets. Det bör noteras att i vissa modeller är kablarna gömda under ramen, vilket också måste beaktas.
  3. Efter att matrisen har tagits bort måste den placeras bredvid ett arbetselement, till vilket moduler och elektroniska kort gradvis ska överföras. Så snart kortet överförs kan en bandkabel anslutas till den nya matrisen.

Den nya matrisen sätts i stället för den trasiga då montera TV -fodralet och kontrollera displayens prestanda.

Om det under diagnosen konstaterades att orsaken till funktionsfel på LCD -skärmen eller annan typ av bildskärm ligger i fel på andra komponenter, måste de bytas ut.

För att göra detta måste du besöka en specialaffär och köpa förbrukningsmaterial, efter att du tidigare har angett utrustningsmodellen.

Bild
Bild

För att TV: n ska fungera korrekt och hålla länge, det är nödvändigt att samordna den nya matrisen med de installerade modulerna . Proceduren utförs med enheten påslagen. För godkännande behöver du:

  • gå till Inställningar;
  • kör motsvarande funktion;
  • följ reglerna för att ansluta drivrutiner.

Det ska noteras att beroende på TV -modell kan uppsättningen och sekvensen av åtgärder vara olika därför rekommenderas att läsa bruksanvisningen.

Det är inte alltid möjligt att självständigt reparera en trasig matris och säkerställa att enheten fungerar. Om det efter reparationer, matchning av objektet och påslagning av TV: n, ränder eller fläckar hittades på skärmen, är problemet allvarligt.

I detta fall rekommenderas det att kontakta för hjälp från proffs.

Rekommenderad: