Porträttlinser För Canon: De Bästa Porträttmodellerna För 600D, 550D Och Mer. Vilket Ska Man Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Porträttlinser För Canon: De Bästa Porträttmodellerna För 600D, 550D Och Mer. Vilket Ska Man Välja?

Video: Porträttlinser För Canon: De Bästa Porträttmodellerna För 600D, 550D Och Mer. Vilket Ska Man Välja?
Video: #КАК РАБОТАЕТ #РАЗРЯДКА LC-E8C LC-E8E #ДЛЯ #CANON EOS 550D 100D 600D 650D 700D 2024, Maj
Porträttlinser För Canon: De Bästa Porträttmodellerna För 600D, 550D Och Mer. Vilket Ska Man Välja?
Porträttlinser För Canon: De Bästa Porträttmodellerna För 600D, 550D Och Mer. Vilket Ska Man Välja?
Anonim

Vid porträtt använder specialister speciella linser. De har vissa tekniska egenskaper som du kan uppnå önskad visuell effekt med. Marknaden för digital utrustning är mångsidig och låter dig välja det perfekta alternativet för varje kund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett porträttobjektiv för Canon är utformat med tanke på egenskaperna hos Canon -kameror. Detta är en välkänd tillverkare, vars utrustning används av både professionella fotografer och nybörjare inom detta område. För fotografering kan du använda både dyra modeller och budgetalternativ.

Nyckeln är att använda linsfunktionerna korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många fotografer använder den sk zoomobjektiv … De är ganska nöjda med kvaliteten på de bilder som erhållits, men när du använder främsta objektiv når resultatet en ny nivå. De flesta linser (modeller med variabel brännvidd) har ett variabelt bländarvärde. Den kan stängas upp till F / 5.6 . Sådana egenskaper påverkar avsevärt bildens skärpedjup, vilket resulterar i att det är svårt att skilja objektet i ramen från bakgrunden. Detta är viktigt när du fotograferar porträtt.

Bild
Bild

När det gäller korrigeringar med hög bländare erbjuder tillverkare bländare från f / 1, 4 till f / 1.8 . Med hjälp av dessa egenskaper kan du skapa en suddig bakgrund. Motivet i fotot sticker alltså märkbart ut och porträttet blir mer uttrycksfullt. Nästa stora nackdel med zoomobjektiv är bildförvrängning. De har egenskaper att ändra beroende på den valda brännvidden. Eftersom korrigeringarna är avsedda för fotografering med en brännvidd, snedvridningar korrigeras och utjämnas.

Bild
Bild

Vanligtvis, för porträtt väljs optik med brännvidd, vilket är cirka 85 millimeter . Denna egenskap hjälper till att fylla ramen, särskilt om motivet på fotot avbildas från midjan (det är också en användbar egenskap när man fotograferar mycket stora ramar). Användningen av porträttlinser innebär ett litet avstånd mellan modellen och fotografen. I det här fallet är det bekvämt att styra fotograferingsprocessen. Med tanke på Canons produkters popularitet finns ett brett utbud av objektiv från olika tillverkare i tillbehörskatalogerna.

Bild
Bild

Populära modeller

För att börja, låt oss ta en titt på de bästa märkesporträttlinserna som designats av Canon. Experter föreslår att uppmärksamma följande alternativ.

Modell EF 85mm f / 1.8 USM

Bländarvärdet indikerar det detta är en snabb linsmodell . Den kan användas i svagt ljus för att få tydliga bilder. Brännviddsindikatorn minimerar störningar i bilden. I vissa fall måste du gå bort från modellen, vilket komplicerar filmprocessen. Under tillverkningen av linsen har tillverkarna designat linserna med ett hållbart och pålitligt hus. Den faktiska kostnaden är mer än 20 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

EF-S 17-55 mm f / 2.8 IS USM

Det är en mångsidig modell som den kombinerar framgångsrikt parametrarna för ett vidvinkelobjektiv och ett porträttlins . Detta objektiv är perfekt för bröllop och andra bröllopsfotografer, under vilka du måste ta många bilder från olika vinklar och snabbt växla mellan grupp- och porträttfoton. Bländaren räcker för att skapa vacker och uttrycksfull bokeh.

Som ett trevligt tillägg - en bildstabilisator av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

EF 50mm f / 1.8 ii

Den tredje märkesmodellen, som vi kommer att överväga i rankingen. En sådan modell perfekt för nybörjare som just börjat fotografera och lär sig grunderna … Experter noterade den utmärkta kompatibiliteten hos denna modell med budgetkameror (600d, 550d och andra alternativ). Detta objektiv har den minsta brännvidden av modellerna som visas ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu gå vidare till de modeller som passar perfekt Canon -kameror.

SP 85mm F / 1.8 Di VC USD från Tamron

Som huvudfunktion noterade experter den utmärkta bildkontrasten och uttrycksfulla bokeh. Tillverkare har också utrustat sin produkt med en optisk stabilisator, vilket visar utmärkt effektivitet. Objektivet kan säkert användas för porträtt i svagt ljus. De tekniska egenskaperna är följande.

  • Membranet består av 9 blad.
  • Totalvikten är 0,7 kilo.
  • Mått - 8, 5x9, 1 centimeter.
  • Fokuseringsavstånd (minimum) - 0,8 meter.
  • Maximal brännvidd är 85 millimeter.
  • Det nuvarande priset är cirka 60 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa egenskaper indikerar det dessa optik är bra för porträtt … Det är värt att notera att tillverkarna ägnade särskild uppmärksamhet åt byggkvaliteten genom att använda slitstarka material. Detta återspeglades i linsens vikt. Det bör noteras att modellen har utmärkt kompatibilitet med TAP-in-konsolen. Detta gör att objektivet kan anslutas till en dator via en USB -kabel för att konfigurera inställningar och uppdatera firmware.

Som ett resultat kan autofokus ställas in. Företaget har sett till det Tamrons SP 85mm var lätt jämfört med konkurrenten och deras Sigma 85mm -objektiv.

Trots att de väger 700 gram noterar erfarna fotografer en anmärkningsvärd balans när de är anslutna till helformatskameror.

Bild
Bild

SP 45mm F / 1.8 Di VC USD

En annan modell från ovanstående tillverkare. Den utmärkta byggkvaliteten kompletteras med skydd mot damm och fukt . Hög skärpa av de resulterande bilderna och rik kontrast noterades också som funktioner. Objektivet tillhör nya modeller från Tamron, som tillverkades med trippel stabilisering. Denna egenskap saknas i liknande optik från Canon. De tekniska egenskaperna är följande.

  • Membranet består av 9 blad.
  • Totalvikten är 540 gram.
  • Mått - 8x9, 2 centimeter.
  • Fokuseringsavstånd (minimum) - 0,29 meter.
  • Den effektiva brännvidden är 72 mm.
  • Det nuvarande priset är cirka 44 tusen rubel.
Bild
Bild

Tillverkarna försäkrar det Även vid fotografering i svagt ljus, när diagrammet är inställt på F / 1.4 eller F / 1, 8, kan du få optimala resultat med långsam slutartid … I det här fallet behöver du ett stativ. Du kan också öka ljuskänsligheten, men detta kan påverka bildkvaliteten negativt.

Tamron VC -tekniken bör noteras separat. Detta är en speciell vibrationskompensation som är ansvarig för bildens skärpa. Ultraljudssystemet fungerar perfekt och uppfyller sina avsedda funktioner till fullo.

Även om bländaren är vidöppen är bilderna skarpa och levande och bokeh kan produceras.

Bild
Bild

Sigma 50mm f / 1.4 DG HSM Art

Många professionella fotografer anser att detta är det mest effektiva och högkvalitativa Art-objektivet. Det är bra för skarpa och färgglada porträtt. Specifikationerna är följande.

  • Liksom med de tidigare versionerna består membranet av 9 blad.
  • Totalvikten är 815 gram.
  • Mått - 8,5x10 centimeter.
  • Fokuseringsavstånd (minimum) - 0,40 meter.
  • Den effektiva brännvidden är 80 millimeter.
  • Det nuvarande priset är 55 tusen rubel.
Bild
Bild

Autofokus fungerar snabbt och tyst för bekväm drift. Det är absolut nödvändigt att notera den exakta kontrollen av kromatiska aberrationer . Samtidigt märktes en betydande minskning av skärpan i bildens hörn. På grund av den stora linsen / membrankonstruktionen var tillverkarna tvungna att öka linsens storlek och vikt. Mittskärpa på fotot syns tydligt vid vidöppna bländare. Rik och levande kontrast bibehålls.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Med tanke på det stora utbudet av porträttlinser undrar många köpare hur man väljer rätt. Innan du börjar köpa ett objektiv bör du lyssna på följande rekommendationer och följa dem exakt.

Skynda dig inte att köpa det allra första alternativet som kommer fram . Jämför priser och sortiment i många butiker. Nu har nästan alla butiker sin egen webbplats. Efter att ha undersökt webbplatserna, jämför kostnaden och specifikationerna för optiken.

Bild
Bild

Om du är en nybörjarfotograf är det ingen idé att lägga pengar på ett dyrt objektiv .… Det är bättre att göra ett val till förmån för en budgetmodell, med dess kraft att få den nödvändiga kunskapen och färdigheterna. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av optik som är anmärkningsvärt kompatibel med billiga kameror (ovan i artikeln nämner vi 600D och 550D som ett exempel).

Bild
Bild

Välj produkter från välkända tillverkare , som övervakar kvaliteten på optiken som produceras.

Rekommenderad: