Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen Via Bluetooth? Hur Aktiverar Jag Det På IPhone Och Android? Hur Använder Jag En Bluetooth -högtalare Via En Surfplatta?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen Via Bluetooth? Hur Aktiverar Jag Det På IPhone Och Android? Hur Använder Jag En Bluetooth -högtalare Via En Surfplatta?

Video: Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen Via Bluetooth? Hur Aktiverar Jag Det På IPhone Och Android? Hur Använder Jag En Bluetooth -högtalare Via En Surfplatta?
Video: Elscooter Nitrox Alu-8 250W Bluetooth 2024, April
Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen Via Bluetooth? Hur Aktiverar Jag Det På IPhone Och Android? Hur Använder Jag En Bluetooth -högtalare Via En Surfplatta?
Hur Ansluter Man Högtalaren Till Telefonen Via Bluetooth? Hur Aktiverar Jag Det På IPhone Och Android? Hur Använder Jag En Bluetooth -högtalare Via En Surfplatta?
Anonim

Bluetooth är en trådlös anslutningsteknik som gör att flera olika prylar kan kombineras till en enda mekanism som ligger på nära avstånd från varandra. På senare tid var denna metod den mest tillgängliga för överföring av data från en telefon till en annan. Idag gör Bluetooth det möjligt att ansluta smartphones med olika typer av trådlös teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler

Tack vare Bluetooth -teknik kan du ansluta alla headset till din telefon, till exempel en smart klocka, stegräknare, hörlurar eller högtalare. Attraktiviteten hos denna parningsmetod ligger i användarvänligheten och den aktiva räckvidden är 10 meter, vilket är tillräckligt för dataöverföring.

Om enheten rör sig bort från det ihopkopplade tillbehöret på ett större avstånd, sker anslutningen av prylarna automatiskt när enheten bringas närmare varandra.

Det är väldigt enkelt att slå på Bluetooth -funktionen på moderna smartphones. Det räcker med att trycka på motsvarande ikon på skärmens arbetspanel för att aktivera den. Om du behöver göra ytterligare inställningar håller du ned Bluetooth -ikonen i några sekunder , varefter motsvarande meny visas på skärmen. Det bör noteras att inte alla prylar är utrustade med sådana funktioner. Det finns modeller av smartphones där Bluetooth -funktionen är aktiverad genom den långa vägen för enhetsinställningsmenyn, nämligen "Meny" - "Inställningar" - "Trådlösa nätverk" - "Bluetooth".

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig parameter för Bluetooth -tekniken är synlighet - enhetens synlighet för andra prylar .… Denna funktion kan aktiveras tillfälligt eller permanent. Efter parning är synlighetsfunktionen irrelevant. Prylar är automatiskt anslutna till varandra.

NFC är en trådlös anslutningsteknik som låter dig behålla en sömlös anslutning mellan olika enheter, till exempel smartphones, hörlurar eller högtalare. NFC underlättar snabbt datautbyte, både trådbundet och trådlöst.

För trådbunden dataöverföring används sladdar. Men den trådlösa anslutningen sker via Wi-Fi eller Bluetooth. Den första tekniken stöds dock inte av alla ljudsystem. Men Bluetooth -tekniken är tillgänglig i alla enheter, och med dess hjälp kan användaren enkelt ansluta smartphones med bärbara högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta en smartphone till en annan gadget måste du koppla ihop enheterna via Bluetooth -teknik. För att göra detta måste du uppfylla flera viktiga villkor:

  • varje enhet måste ha en aktiv Bluetooth -status;
  • på båda enheterna måste synlighetsfunktionen inaktiveras;
  • varje tillbehör måste vara i parningsläge.

Processen att ansluta till olika telefoner

I det här fallet är det oerhört viktigt att du grundligt bekantar dig med processen att ansluta bärbara högtalare till telefonen med hjälp av Bluetooth -teknik.

Korrekt anslutning gör det möjligt för ägaren av prylarna att njuta av sina favoritspår i högkvalitativt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med enkel anslutning känns en hög grad av bekvämlighet vid efterföljande drift av parade enheter. Och viktigast av allt, det finns inget behov av att använda olika trådar, som kan trassla ihop sig och till och med gå sönder med en plötslig rörelse. Bilister kunde uppskatta avsaknaden av kabelanslutning. För det första finns det inga onödiga irriterande sladdar i bilens interiör som stör synen. För det andra kan den bärbara högtalaren flyttas från plats till plats. I detta fall kommer ljudkvaliteten inte att förändras på något sätt.

Det viktigaste i det här fallet är att korrekt ansluta högtalaren till huvudenheten, vare sig det är en smartphone eller surfplatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsdiagrammet kan variera beroende på de individuella egenskaperna hos varje specifik modell av en bärbar högtalare och huvudapparaten.

  • Inledningsvis är det nödvändigt att slå på båda enheterna på nära avstånd från varandra.
  • Därefter måste du på den bärbara högtalaren aktivera sökningen efter nya enheter. För att göra detta, tryck på motsvarande knapp på högtalarens arbetspanel.
  • Så snart indikatorlampan börjar blinka måste du släppa strömbrytaren.
  • Nästa steg är att slå på Bluetooth -funktionen på din smartphone. Detta görs i telefonens huvudinställningar eller på snabbåtkomstpanelen.
  • Efter aktivering måste du söka efter tillgängliga enheter.
  • I slutet av sökningen visas namnen på prylar som finns på nära håll på telefonens skärm.
  • Därefter väljs kolumnens namn från den bildade listan. Således sker parningen av de två enheterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta moderna smartphones körs på Android -operativsystemet, vilket är mycket lätt att använda. Med bara några få tryckningar på pekskärmen kan du slå på Bluetooth -funktionen, konfigurera nödvändiga inställningar och para ihop telefonen med andra enheter.

Samsung

Det presenterade varumärket är utbrett över hela världen. Företaget skapar små och stora hushållsapparater, olika prylar och multimediaenheter. men den vanligaste produkten av Samsung -märket är smartphones.

De har ett mycket enkelt och användarvänligt gränssnitt, fabriksversionen av menyn innehåller tydliga ikoner.

Du kan navigera efter dem även utan textförklaringar. Och det gäller inte bara inbyggda program utan även funktioner.

Den blå Bluetooth -ikonen finns i verktygsfältet för snabbåtkomst och i huvudmenyn. För att komma in i det utan ytterligare övergångar kan du hålla ikonen intryckt på snabbåtkomstpanelen i några sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha kommit fram till platsen för Bluetooth -funktionen kan du säkert börja konfigurera att para ihop din smartphone med högtalare. Till exempel är det bäst att ta en telefonmodell från Galaxy -serien.

  • Först och främst måste du slå på Bluetooth på din telefon och bärbara högtalare.
  • Para sedan ihop dem genom att söka efter nya enheter.
  • Den tillagda kolumnen förblir i listan över beständiga anslutningar.
  • Därefter måste du välja namnet på gadgeten. Ett fönster med en begäran om aktivering visas på skärmen, där du måste ge ett positivt svar. Efter det måste du öppna avsnittet "Parametrar".
  • I profilen som öppnas ändrar du namnet "Telefon" till "Multimedia" och trycker på anslutningsknappen.
  • När högtalaren är ansluten visas en grön bock på telefonskärmen som informerar om att den bärbara gadgeten är ansluten.
Bild
Bild
Bild
Bild

iPhone

Med iPhone är sakerna lite mer komplicerade, särskilt om användaren först plockade upp en smartphone av ett så populärt märke. Och när det gäller att ansluta en trådlös högtalare till en gadget, du måste följa några tips, annars misslyckas anslutningsproceduren.

  • Först måste du slå på den bärbara högtalaren och sätta den i läget "Parning".
  • Därefter måste du öppna de allmänna inställningarna på din smartphone och klicka på Bluetooth -ikonen.
  • Flytta reglaget från menyn som öppnas från "av" -läget till "på" -läget.
  • Efter aktivering av Bluetooth visas en lista med prylar på nära håll på telefonens skärm.
  • Kolumnens namn väljs från namnlistan, varefter en automatisk anslutning sker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Manipulationen, som består av flera steg, gör att enhetens ägare kan njuta av sin favoritmusik i högkvalitativt ljud.

Möjliga svårigheter

Tyvärr är det inte alltid möjligt att ansluta högtalarna till telefonen.

Oftast står användarna inför oförmågan att upprätta en anslutning mellan två prylar på grund av felaktig användning av den trådlösa modulen.

För att åtgärda problemet måste du köra en Bluetooth -aktivitetskontroll på varje enhet. En annan anledning till bristen på anslutning är högtalarens låga batteriladdning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer att smartphones inte ansluter en högtalare som tidigare var ihopkopplad med en annan enhet. För att lösa problemet, det är nödvändigt att aktivera ljudenheten. För att göra detta, håll ned strömbrytaren på kolumnen och vänta några sekunder tills indikatorlampan är aktiverad … Efter denna manipulation visas ett popup-fönster på telefonskärmen som ber om bekräftelse av enhetens parning och en tom rad för att ange koden. Fabriksversionen är 0000.

En annan orsak till bristen på anslutning till en bärbar högtalare är fel synkronisering.

I det fall då ingen av de föreslagna lösningarna på problemet visade sig vara effektiva, du måste kolla kolumnen. Mest troligt är det fel ..

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta ansluter användare av bärbara högtalare inte korrekt en ljudenhet till en telefon med Bluetooth -teknik. I de flesta fall gäller detta bärbara högtalare av märket Jbl. För korrekt anslutning måste du hålla strömbrytaren på högtalaren intryckt och vänta på motsvarande indikatorsignal. Blinkande blå och röda färger indikerar att högtalaren är redo för anslutning.

Rekommenderad: