Silvervattenjoniserare: Vad är Kedjesilverjoniserare För? Hur Använder Jag Nevoton -jonisatorn Och Andra Modeller? Recensioner Av Läkare

Innehållsförteckning:

Video: Silvervattenjoniserare: Vad är Kedjesilverjoniserare För? Hur Använder Jag Nevoton -jonisatorn Och Andra Modeller? Recensioner Av Läkare

Video: Silvervattenjoniserare: Vad är Kedjesilverjoniserare För? Hur Använder Jag Nevoton -jonisatorn Och Andra Modeller? Recensioner Av Läkare
Video: How to not buy a fake silver chain. 2024, Maj
Silvervattenjoniserare: Vad är Kedjesilverjoniserare För? Hur Använder Jag Nevoton -jonisatorn Och Andra Modeller? Recensioner Av Läkare
Silvervattenjoniserare: Vad är Kedjesilverjoniserare För? Hur Använder Jag Nevoton -jonisatorn Och Andra Modeller? Recensioner Av Läkare
Anonim

Varje människas hälsa beror direkt på om han dricker riktigt vatten. Om du tänker rena vatten hemma, hjälper en silverjonisator dig. Användningen av enheten gör vattnet inte bara säkert, utan också användbart för vuxna och barn.

Bild
Bild

Vad det är?

Människor lärde sig bearbeta silver för flera århundraden sedan. Inte bara smycken gjordes av det, utan även köksredskap, hushållsartiklar; i rika hus var det vanligt att använda silverkannor, liksom fat av denna metall. Länge har traditionerna att ge spädbarn en silverkopp "vid tanden" bevarats. Tillbaka under dessa år noterades det silver förlänger färskheten i vatten, det är ingen slump att människor ständigt doppade föremål av denna metall i en behållare med vätska.

Bild
Bild

Åren gick, tekniken utvecklades - idag har vetenskapen presenterat silverjonisatorer som effektivt renar vatten, förbättrar dess sammansättning och struktur.

Om en person dricker vatten dagligen, där koncentrationen av silverjoner motsvarar 30–35 μg / l, är det för honom ett bra förebyggande av sjukdomar i matsmältningssystemet.

Vätskan som erhålls under behandlingen kan säkert användas för högkvalitativ tvätt av grönsaker och frukter, samt för tvätt, rengöring och sprutning av inomhusblommor.

Bild
Bild

Principen för alla jonisatorer är densamma, nämligen:

  1. vätskan kommer in i en behållare med ett filter, som kvarhåller mekaniska föroreningar och salter av tungmetaller, det vill säga eliminerar alla partiklar som kan skada kroppen;
  2. den renade vätskan utsätts för elektrolys - medan en ström passerar mellan silveranoden och stålkatoden; som ett resultat frigörs silverjoner och vatten desinficeras;
  3. renat och berikat med silvervatten levereras till konsumenten.
Bild
Bild

Vad är de till för?

Läkande egenskaperna hos denna metall har varit kända under lång tid. Även i forntida Egypten läkte läkare sår genom att tvätta dem med vätska från en silverbehållare och applicera de tunnaste skikten med silver på de drabbade områdena , vilket bidrog till desinfektion och snabb återhämtning. Slaverna visste också om silverets fördelaktiga egenskaper. På en lång resa tog de alltid ett kärl av denna ädelmetall, vattnet i en sådan reservoar försämrades inte även efter långa vandringar under de hetaste förhållandena.

Bild
Bild

Naturligtvis hänfördes resultatet på den tiden till gudarnas kraft, men senare visade det sig att vatten behåller sin smak under påverkan av silverpartiklar. Det är känt att även de starkaste antibiotika förstör inte mer än 10 typer av bakterier, och bara under en viss period.

Som ett resultat av forskning har det fastställts att silverjoner förstör ett mycket större antal patogena mikroorganismer, svampar och virus, med ett totalt antal över 6000 typer.

Detta är utan tvekan en anledning att tänka på behovet av att jonisera vatten med silver.

Bild
Bild

En modern människas önskan att förbättra kvaliteten på förbrukat vatten med hjälp av silver är ganska vanligt och förståeligt. Alla vet det efterfrågan ger upphov till utbud, så nuförtiden kan du hitta många enheter med silver i kommersiella företag … Till exempel är tandborstar med silver mycket populära bland köpare - tack vare dem kan du hålla munhålan ren och fräsch länge efter rengöring. För kvinnor erbjuds dynor med silver, gafflar och skedar av denna metall säljs.

Bild
Bild

Effektiviteten hos dessa enheter är ganska kontroversiell, många forskare tror att det mer sannolikt är ett element av prestige än hygienprodukter. Och här ingen tvivlar på de helande egenskaperna hos silvervatten - i kyrkor lagras heligt vatten uteslutande i silverfat.

Det bör dock förstås: för att vattnet ska bli medicinskt räcker det inte med att bara lägga en silversked i det. Vätskans bakteriedödande egenskaper ges av mikroskopiska joner som passerar från ett metallföremål till vatten.

Det kommer att ta månader att uppnå sådan berikning hemma, men även då finns det ingen garanti för att metalljonerna kommer in i vätskan i rätt mängd. Det är därför det önskade resultatet kan bara uppnås med en silverjonisator.

Bild
Bild

Fördel och skada

Silver Ionizer har sina fördelar och nackdelar som du måste vara medveten om innan du fattar ditt slutliga köpbeslut.

Bild
Bild

Joniserat vatten med silver har följande läkande effekter:

  • lindrar streptokock- och stafylokockinfektioner som påverkar hud, hals, näsa, ögon och hörselgångar hos barn och vuxna;
  • desinficerar badvatten för barn med känslig hud;
  • förbättrar tillståndet för barns eksem och dermatit;
  • läker stomatit;
  • hjälper till att lindra inflammation som en del av den komplexa behandlingen av gastrit, kolit och sår i magen och tarmarna;
  • stabiliserar endokrina processer hos patienter med diabetes mellitus;
  • förbättrar immuniteten;
  • normaliserar autoimmuna reaktioner;
  • återställer ämnesomsättningen;
  • främjar tidig läkning av sjukdomar i de kvinnliga könsorganen.
Bild
Bild

Viktig! Silvervatten används ofta i vardagen: hemmafruar behöver det för rengöring för att desinficera svamp och mögel, de tvättar barnleksaker, diskar med det och använder det för att skölja linne.

Användning av silverförstärkt vatten kan emellertid utgöra en potentiell hälsorisk.

Bild
Bild

Faktum är att silver därför tillhör tungmetaller om dosen överskrids många gånger, ackumuleras den i vävnaderna och kan leda till de mest ogynnsamma konsekvenserna, nämligen:

  • huden blir brunaktig eller grå;
  • smärtsamma känslor i magen uppträder, halsbränna och flatulens uppstår;
  • problem med urinering är sannolikt, medan urinen själv ändrar färg och får en obehaglig lukt;
  • en hosta dyker upp;
  • minskad synskärpa;
  • svettning ökar;
  • det finns en känsla av kronisk trötthet;
  • blodtrycket sjunker.
Bild
Bild

Alla ovanstående symtom märks när koncentrationen av metall i vätskan överstiger det normala . Eftersom silver naturligt finns i vatten och mat, kommer det in i kroppen varje dag i en dos av minst 6-7 mcg. En giftig dos för människor anses vara 60 mg.

Därför är det oerhört viktigt att följa bruksanvisningen vid montering av silverjoniseraren och inte överskrida de förbrukningshastigheter som anges i medföljande dokumentation för enheten.

Bild
Bild

Populära modeller betyg

Låt oss stanna kvar vid rankningen av de mest populära silverjonisatorerna.

Nevoton

Detta är en av de mest kända enheterna som mättar vatten med silver i en hemmiljö. Enheten drivs av en elektrisk ström och innehåller följande element:

  • digital mikroprocessor - den är ansvarig för driftstiden och parametrarna för den aktuella ingången, vilket möjliggör maximal dosering av de frigjorda jonerna;
  • ett par elektrolyter - den ena är tillverkad av silver av 999,9 kvalitet och den andra är gjord av stål.

Med hjälp av "Nevoton" kan du förbereda vätskor för konsumtion inomhus och utomhus.

Bild
Bild

Som regel används det resulterande koncentratet för lotioner, kompresser och sköljning, vatten desinficerar ytorna på olika föremål, förbättrar konditionen för inhemska växter. Lösningen innehåller optimala koncentrationer av silver, så det kan konsumeras utan risk för övermättnad av kroppen med metall. För att använda Nevoton -joniseraren är det nödvändigt att placera den i ett kärl med vatten med en volym på 1, 2–1, 3 liter, fixera den på halsen, anslut strömkabeln och tryck på “Start” -knappen . I slutet av arbetet stängs enheten av automatiskt.

Bild
Bild

Aqualife

Denna joniserare ser ut som en vanlig vattenkokare och har en ganska stor volym. För en gång kan konsumenten få upp till 2,7 liter silvervatten. Enheten kompletteras med en display där du kan spåra vattenreningstiden och ställa in alla nödvändiga returparametrar. I slutet av elektrolysen stängs joniseraren av automatiskt. Användare noterar att Aqualife är lätt att använda, underhålla och rengöra.

Bild
Bild

Iva-2

Det är en kompakt vattenaktivator som innehåller en 9 gram 999 silverstav. Det är mycket enkelt att använda en sådan enhet tack vare timern; i slutet av joniseringsprocessen avger enheten en hög ljudsignal.

Bild
Bild

Vid tillverkningen av modellen används unik teknik för att minska vattens ytspänning, vilket gör vätskan lättsmält för kroppen. Anoden är gjord av titan, en sådan elektrod löser sig inte under strömning och behåller sina driftsparametrar under lång tid.

Viktig! Modellerna "AkTiline", joniseringssuspension "Octopus", liksom produkter med turmalin använder bra recensioner av konsumenter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en jonisator för att rena och berika vatten bör följande nyanser beaktas för att så att enheten kommer att tjäna dig troget länge:

plattorna på en bra jonisator måste verkligen vara gjorda av titan, eftersom denna metall förhindrar oxidationsprocesser

Bild
Bild

ju fler plattor i enheten desto större volym behandlat vatten; bäst av allt, om det finns nio av dem, kommer detta nummer att säkerställa vatten av hög kvalitet, oavsett dess initiala parametrar

Bild
Bild

som vilken utrustning som helst kan joniserare misslyckas med tiden, så det är ingen mening att köpa dem i webbutiker och i handelsföretag i andra städer; det är bättre att hitta en lämplig enhet på bostadsorten så att servicetjänsten alltid är tillgänglig

Bild
Bild

När du väljer en modell, var särskilt uppmärksam på de patroner som används - det finns ofta inga utbytbara enheter i produkterna från lite kända märken, silverjoniseraren kommer inte att kunna fungera utan dem; det händer också att patronerna är dyrare än till och med jonisatorerna själva - detta faktum bör också beaktas innan du väljer en viss modell

Bild
Bild

Innan du köper, besluta om kostnaden, eftersom prisklassen är bred; kom ihåg att en högkvalitativ jonisator inte kommer att vara billig, du bör inte spara på din hälsa, det är bättre att spendera det en gång, utan köp ett objekt av hög kvalitet

Bild
Bild

Om du planerar att sanera ditt vatten medan du vandrar och reser, är det bättre att överväga bärbara jonisatorer på en kedja

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det finns icke-flöde och genomströmnings-jonisatorer. Det andra alternativet anses vara mer modernt; det är en kompakt enhet med högteknologisk kontroll. Sådana modeller fästs direkt på kranarna, och med hjälp av knapparna är det enkelt att justera vattenparametrarna. Icke-flödande modeller är obekväma genom att vatten först måste hällas i kärlet och sedan vänta ett tag tills enheten stängs av . Detta är tidskrävande och vatten produceras i begränsade mängder. Men valet är i alla fall bara upp till köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av läkares recensioner

Officiell medicin använder inte en silverjonisator för att skapa läkemedel.

Emellertid har många studier bekräftat att vattenrenat på en sådan enhet har alla deklarerade kvaliteter: säkerhet, liksom renhet och användbarhet.

Bild
Bild

Det noteras att människor som använder vatten under en längre tid mår bra, deras kroniska sjukdomar lindras och deras ämnesomsättning accelereras. Med förbehåll för alla regler för rengöring ger läkare inga kontraindikationer för användning av silvervatten . Det finns dock många bedragare i detta område, vars produkter i bästa fall är ineffektiva och hälsofarliga i värsta fall.

Läkare rekommenderar att man bara köper jonisatorer från specialiserade handelsföretag.

Rekommenderad: