Vattenjonisatorer: AkvaLife SpaAqua Och Aquator Silver, "Iva-2", Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Joniseringsrenare Och Joniseringsstruktur? Recensioner Av Läkare

Innehållsförteckning:

Video: Vattenjonisatorer: AkvaLife SpaAqua Och Aquator Silver, "Iva-2", Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Joniseringsrenare Och Joniseringsstruktur? Recensioner Av Läkare

Video: Vattenjonisatorer: AkvaLife SpaAqua Och Aquator Silver,
Video: Новинка! РОССИЙСКИЙ ПРЕМИАЛЬНЫЙ ИОНИЗАТОР-ОЧИСТИТЕЛЬ ВОДЫ AkvaLIFE SPAAQUA. 0+ 2024, Maj
Vattenjonisatorer: AkvaLife SpaAqua Och Aquator Silver, "Iva-2", Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Joniseringsrenare Och Joniseringsstruktur? Recensioner Av Läkare
Vattenjonisatorer: AkvaLife SpaAqua Och Aquator Silver, "Iva-2", Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Joniseringsrenare Och Joniseringsstruktur? Recensioner Av Läkare
Anonim

Jonisering är en mycket populär process idag, som gör att du kan mätta nästan vilket medium som helst med joner och mineraler och rengöra det från skadliga bakterier. Därför är det inte förvånande att anordningar för vattenjonisering är mycket efterfrågade. Vi kommer att prata om vad de är och vilka finesser som de ska välja i den här artikeln.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

En vattenjoniserare är en liten enhet. Det kan komma i flera olika former och storlekar, men det är alltid väldigt kompakt.

Dess huvudsakliga syfte är att rena vatten från de flesta skadliga föroreningar och bakterier ., liksom dess ytterligare mättnad med användbara mineraler och joner. Som ett resultat blir inte bara vattnet renare, utan också dess smak och kvalitetssammansättning förändras till det bättre.

Det är inte förvånande att populariteten för vattenjonisatorer idag är utanför diagrammen. I många hus, både privata och flerfamiljshus, lämnar renheten i vattnet och dess smak mycket att önska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom säger ägarna till sådana enheter att även hälsotillståndet med regelbunden användning av joniserat vatten förbättras avsevärt. Hemligheten med arbetet med en sådan enhet ligger i dess unika arbete, som inte har några analoger.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Vattenjonisatorer är ganska lättanvända enheter. Schemat för deras arbete är följande:

  • vattnet som passerar genom joniseraren filtreras och själva filtret behåller skadliga föroreningar, salter och tungmetaller;
  • vidare interagerar vätskan med jonerna i själva anordningen, på grund av vilken den dessutom renas ytterligare en gång och också berikas med mineraler och joner;
  • i slutändan reduceras vattnets surhet till en normal nivå, och det går direkt till konsumenten.

Som ett resultat får en person inte bara fullständigt desinficerat utan också mer användbart vatten. Separat bör det noteras att själva joniseringsprocessen sker mycket snabbt och tar inte mer än ett par minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

För närvarande produceras vattenjonisatorer av tillverkare från olika länder och i olika typer. För tydlighetens skull, överväg de mest populära modellerna av den här enheten.

Silverjonisator

Detta är kanske den äldsta versionen av denna enhet. Fördelarna med silvervatten har varit kända sedan antiken. Därför placerades ofta rena silversmycken eller vanliga skedar i en behållare med vatten. Moderna enheter, även i utseende, skiljer sig lite från sina föregångare.

Den enklaste typen av sådan jonisator är en liten bit av 925 smycken i en silverkedja. Det doppas i vilket kärl som helst med vatten och lämnas i det i flera timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en sådan anordning inkluderar enkel design och användarvänlighet. Minus ett - du måste vänta minst 3 timmar för att joniseringsprocessen ska lyckas. Detta är den enklaste hushålls-joniseringsrengöraren.

Det finns också en mer komplex modell - det här är en elektrisk enhet . Det kan antingen vara ett separat kärl som är anslutet till vattenförsörjningssystemet, eller ett litet munstycke för en kran. De främsta fördelarna med en sådan enhet med silverplattor är vattenjoniseringshastigheten och användarvänligheten. Men det finns också en nackdel - en ganska hög kostnad jämfört med den första typen av jonisator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att förstå att jonisatorer med silver med låg renhet dåligt kommer att rena vatten, därför bör du välja produkter där ädelmetallens renhet inte är lägre än 925.

Turmalinmugg

Det är en kompakt bärbar hemjoniserare. Även om fördelarna med dess användning av forskare absolut inte är bekräftade, och till och med tvärtom - tror de att ett turmalinglas är absolut värdelöst.

En sådan mineraljonaktivator är verkligen värdelös när det gäller vattenjonisering . Även om turmalinpartiklar kan bli elektrifierade, överför de inte några joner till miljön.

Bild
Bild

Den maximala fördelen som en sådan alkalisk jonisator kan ge är rening av vatten från tunga salter och föroreningar. Men jonisering är inte aktuell här.

Fördelar är kompakthet, låg kostnad och turmalinbeläggning. Nackdelar - bristen på bevisad vattenjonisering av forskare.

Bild
Bild

Elektriska modeller

Sådana enheter kallas också ofta strukturerare. De har många former och storlekar, men alla, utan undantag, joniserar vatten endast när de är direkt anslutna till elnätet.

Oftast är det ett separat fartyg med olika kapacitet. Vätska kommer in i det från vattenröret, genomgår flerstegsrening, joniserar och mineraliserar sedan.

Med hjälp av en sådan enhet och dess olika inställningar vid uttaget kan du få lågalkaliskt eller syrafattigt vatten. Men det bör förstås att det kommer att vara omöjligt att få fördelar som liknar de med verkligt mineralvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om fördelarna med sådana joniserare, renar de verkligen mycket effektivt vatten, mättar det med användbara joner och förbättrar dess smak avsevärt. Nackdelen är den ganska höga kostnaden.

Varje typ av vattenjoniserare har många olika modeller, som skiljer sig från varandra i form, storlek, effektivitet och, naturligtvis, pris och tillverkarens märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Vattenjonisatorer är populära över hela världen idag, så det är inte förvånande att de produceras av både inhemska och utländska tillverkare. De mest populära och anmärkningsvärda är följande märken.

Inhemskt märke AkvaLIFE SpaAqua Är en försäljningsledare på hemmamarknaden. Silver-joniserings-struktureraren i form av ett standard kannfilter har en enkel struktur, snygg design och passar enkelt i alla kök. Trots sitt enkla utseende har joniseringsbehållaren 300 kontrollprogram, en röstassistent och mättar inte bara vattnet med joner och mineraler, utan rengör det också helt från patogena bakterier och mikroorganismer. Dessutom är garantitiden 3 år och tillverkaren lovar att jonisatorn kommer att hålla i 12 år med förbehåll för driftsreglerna.

Bild
Bild

Aquator Silver - detta är en annan unik, och viktigast av allt, en multifunktionell jonisator, som tillverkas i Litauen. Det låter dig snabbt och enkelt göra levande, dött och joniserat vatten hemma. Det betyder att alla familjemedlemmar nu, utan att lämna husets väggar, kan behandla många sjukdomar och helt enkelt dricka nyttigt, och viktigast av allt, säkert vatten. Detta är en unik elektrisk apparat som har ett trestegsfilter och kommer med en speciell receptbok.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Iva-2 " - en annan multifunktionell enhet för inhemsk produktion. Precis som den tidigare modellen kan du tillaga joniserat, dött och levande vatten hemma på några minuter. Utrustad med en digital driftstimer och piper också när processen för att skapa önskad typ av vatten är klar. Ett stort plus är gratis byte av alla komponenter i tillverkarens varumärkescentra. Garantitiden är 1 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska märket Kangen erbjuder köpare levande vattenjonisatorer till överkomliga priser. Sortimentet av märket inkluderar både en genomströmning och en stationär enhet. Funktionen är enkel, närvaron av en ljudindikering och en timer underlättar användningen. Tillverkarens garanti är 3 år, medan joniseraren själv kan vara 3 eller till och med 4 gånger längre.

Bild
Bild

Nanoglas "Fuji " - detta är en annan utveckling av inhemska tillverkare. Lätt, kompakt jonisator som skapar rent levande vatten med låg molekylvikt på några minuter. Själva enheten är kompakt och lätt att använda - allt som behövs är att hälla vatten i muggen och sedan bara dricka det när som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Koreanska märket Enagic erbjuder sina kunder en unik jonisator med 8 graders rening. Detta gör att du inte bara får kristallklart, utan också mycket användbart vatten vid utloppet. Processen för användning och kontroll är extremt enkel tack vare de enklaste instruktionerna och en digital kontrolldisplay. Samtidigt erbjuder tillverkaren kunderna både kompakta hushållsmodeller för privat hem och högeffekts- och volymetriska industriella jonisatorer. Nu kan alla dricka rent och friskt levande vatten var som helst.

Trots det faktum att vattenjonisatorer produceras idag i många länder i världen är marknadsledarna fortfarande ryska, japanska och koreanska märken.

Det är därför, när du väljer och köper en sådan enhet, är det först och främst nödvändigt att studera förslag från tillverkare från dessa länder.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att köpa en riktigt högkvalitativ och användbar vattenjoniserare, som kommer att fungera korrekt under lång tid, när du köper måste du komma ihåg följande.

  • Det bästa alternativet är att köpa en enhet med filterplattor av titan. En sådan anordning kommer inte att oxideras under drift, vilket innebär att själva joniseringsprocessen kommer att vara på den bästa nivån.
  • Mer vatten garanterar bättre prestanda för själva jonisatorn. Experter säger att det borde finnas 9 av dem i en idealisk enhet. Du bör inte köpa en jonisator med färre än 5 plattor.
  • Det är bäst att köpa en enhet från ett varumärke vars märkesvaror finns på platsen för permanent uppehållstillstånd eller inte långt därifrån. Detta eliminerar behovet av att lägga mycket tid och ansträngning på reparations- eller underhållsarbete.
  • Var noga med att undersöka ersättningspatroner. Det händer ofta att priset på dessa komponenter hos vissa tillverkare är flera gånger högre än joniseraren själv, eller det är mycket svårt att köpa dem på fri försäljning. Om patronerna till den valda enheten tillhör denna kategori är det bättre att avstå från att köpa.
  • Det är också värt att bedöma om du är redo att vänta eller behöver ta emot joniserat vatten direkt. I det första fallet kan du köpa en lagringsenhet, och i det andra är endast en genomströmningsmodell lämplig.
  • Om en enkel joniseringsanordning inte räcker, är det bättre att köpa en som också kan förbereda både levande och dött vatten hemma, och inte bara en art separat.
  • Det är också viktigt att omedelbart avgöra om enheten endast kommer att användas hemma eller om den måste transporteras regelbundet från plats till plats. I det andra fallet är det nödvändigt att uppmärksamma de kompakta bärbara vattenjonisatorerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att i förväg bestämma hur mycket pengar som kan läggas på ett nytt och användbart förvärv.

Men här får vi inte glömma att en riktigt högkvalitativ och säker jonisator är ganska dyr, och som du vet sparar de inte på hälsan.

Granska översikt

Alla pratar om vattenjoniserare idag - läkare, idrottare och vanliga människor. Och de lämnar olika recensioner om den här enheten. De som var nöjda med sitt nyförvärv lyfter fram följande som de främsta fördelarna:

  • välbefinnandet förbättras avsevärt och matsmältningskanalens arbete förbättras;
  • med en fullständig övergång uteslutande till användning av joniserat vatten normaliseras blodsockernivån och halten av dåligt kolesterol minskar.

Det är också viktigt att läkare bekräftar effektiviteten av joniserat vatten - det är verkligen helt säkert för hälsan och hjälper till att förbättra kroppens funktion som helhet och föryngra det.

Bild
Bild

Det finns också negativa recensioner om vattenjonisatorer. I grund och botten markerar konsumenterna följande punkter i dem.

  • Den höga kostnaden för enheten. Men här är det viktigt att förstå att en original och riktigt högkvalitativ jonisator inte kan vara billig. Och valet är värt det - antingen nytta för kroppen eller slöseri med pengar.
  • Svårt att hitta originalfilter och reservdelar. För att undvika denna nackdel är det värt att i förväg fråga var och hur du kan köpa de nödvändiga komponenterna.
Bild
Bild

Inga andra betydande brister identifierades. Och som du kan se finns det fortfarande en fördel med en vattenjoniserare, och den är många gånger mer betydelsefull än minuserna.

Det är också viktigt att förstå att bara en högkvalitativ och märkesenhet kan göra vattnet i huset riktigt högkvalitativt, säkert och hälsosamt. Därför, innan du köper, bör du studera både kvalitets- och säkerhetscertifikat och recensionerna från ägarna av den valda vattenjoniseringsmodellen.

Rekommenderad: