Luftbrickor: Hemmodeller Från Philips, Electrolux, Ballu Och Andra Märken. Vad är Det Och Hur Man Väljer? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Luftbrickor: Hemmodeller Från Philips, Electrolux, Ballu Och Andra Märken. Vad är Det Och Hur Man Väljer? Ägarrecensioner

Video: Luftbrickor: Hemmodeller Från Philips, Electrolux, Ballu Och Andra Märken. Vad är Det Och Hur Man Väljer? Ägarrecensioner
Video: Как подключить конвектор к Wi-Fi. Пошаговая инструкция для конвекторов Electrolux и Ballu. 2024, Maj
Luftbrickor: Hemmodeller Från Philips, Electrolux, Ballu Och Andra Märken. Vad är Det Och Hur Man Väljer? Ägarrecensioner
Luftbrickor: Hemmodeller Från Philips, Electrolux, Ballu Och Andra Märken. Vad är Det Och Hur Man Väljer? Ägarrecensioner
Anonim

Det är knappast nödvändigt att förklara för någon varför det är nödvändigt att upprätthålla ett optimalt mikroklimat hemma och i arbetslokalen. Men det är inte alltid möjligt att göra detta med hjälp av ventilation, luftkonditionering, fläktar och luftrenare. Därför måste du använda de så kallade sänkorna, vars funktioner du behöver veta mycket väl.

Vad är det och vad är det för?

Konversationen om lufttvätt bör börja med vad exakt den här enheten gör. Den kan ersätta både en luftfuktare och en renare, eftersom den tar över båda enheternas uppgifter. Enheten är mycket enkel: en vattenbehållare finns inuti huset. En roterande trumma utrustad med filtreringsskivor sänks ner i denna behållare för 50%. När luft kommer in i den kommer den i kontakt med vatten och skivor; därför är luftflödet vid utloppet fuktigare och renare än vid inloppet.

Funktionsprincipen, som den är lätt att se, är inte svår att förstå . De allra flesta föroreningar samlas på rengöringsskivor. Därifrån tvättas smutsen in i sumpen. Själva pallen rengörs ungefär en gång var 6-8 dagar.

Bild
Bild

Det bör sägas separat varför det är nödvändigt att använda en luftbricka. I atmosfären i det vanligaste bostadshuset bibehålls koncentrationen av skadliga ämnen och allergener ständigt. Allergier kan uppstå och till och med förvärras:

  • från djurhår;
  • från mjäll;
  • från sporer av mikroskopiska svampar;
  • från växtpollen.

Därför rekommenderar proffs inom allergologi starkt att inte bara rena, utan också att befukta luften. Tvätt gör att du klarar båda dessa uppgifter och eliminerar behovet av att använda två oberoende enheter. Som ett resultat sparas inte bara pengar vid köp, utan också el och plats i lägenheten.

Dessutom insisterar Världshälsoorganisationen att för att minska risken för allergier och andra patologier är det nödvändigt att bibehålla luftfuktigheten i intervallet 50-70%.

Bild
Bild

Med brist på fukt:

  • slemhinnornas förmåga att hålla tillbaka patologiska organismer störs;
  • ökad upphetsning och irritation i slemhinnorna;
  • narig hud och läppar;
  • det finns en känsla av täthet i huden;
  • absorption av syre minskar;
  • trötthet ökar;
  • sannolikheten för infektionssjukdomar ökar.

Förutom våta filter kan ett HEPA -filter användas för att öka effektiviteten vid luftrening. Denna enhet är särskilt effektiv för att fånga upp mycket små partiklar. Det huvudsakliga arbetselementet är fibrer med komplexa geometriska former. De minsta (upp till 0,1 μm) partiklarna behålls på grund av diffusionseffekten.

Viktigt: kvarhållning av partiklar med storleken 0, 2-0, 3 mikron är inte tillräckligt effektiv.

Bild
Bild

Jämförelse med luftfuktare och luftrenare

För att jämföra luftrening med en ultraljudsfuktare måste du ta hänsyn till att den sistnämnda inte alls är smal. Dessa enheter kan kompletteras med en mängd olika alternativ. Ibland bygger de in där:

  • ozonisatorer;
  • joniseringsanordningar;
  • smaker;
  • glödlampor (kan byta ut ett separat nattljus).
Bild
Bild
Bild
Bild

Men ändå, när det gäller funktionalitet, kommer lufttvätt att vara bättre än en luftfuktare och en renare separat - experter har ingen tvekan om detta. Diskbänken fungerar enligt en enkel naturlig princip, som regn. Naturligtvis häller detta inte vatten utifrån, bara en fläkt används, vilket säkerställer enhetlig fuktning. Tack vare ventilationsaggregatet bibehålls en intensiv acceleration av befuktad luft runt rummet. En traditionell luftfuktare fungerar på en liknande princip.

Det dåliga med ångfuktningssystem är att de värmer upp vattnet och ger ett ganska högt ljud . De klarar dock relativt bra av praktiska uppgifter. Det svåraste valet är mellan ultraljudsfuktare och luftrenare.

För att förenkla saker måste du ta hänsyn till att befuktningsanordningar verkar lokalt, och därför sprider sig effekten långsamt. Detta ska inte ses som en allvarlig nackdel: låg effektivitet i arbetet motiveras av den låga kostnaden och det faktum att luftfuktare används främst i små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Men vi behöver fortfarande ta reda på hur bra lufttvättarna är i sig själva. Det har länge varit känt att otillräcklig luftfuktighet är farligt för astmatiker och allergiker - och tvätt löser detta problem som om det är automatiskt. Tillsammans med detta kan hon:

  • lindra känslan av täthet i huden;
  • förhindra torra ögonsyndrom;
  • stödja hudens immunitet;
  • hjälpa till att förhindra ögonirritation;
  • Förbättra prestanda;
  • binda dammpartiklar, ludd, pollen och så vidare.

Den positiva sidan med att använda en diskbänk är att den kan hantera luftstoppande partiklar större än 10 mikron. Dessutom gör själva principen för deras verksamhet omöjlig skadlig vattendragning. Eftersom vattnet inte värms upp, är brännskador uteslutna.

Du kan inte heller vara rädd för bildandet av kalkavlagringar, som så ofta uppstår när du häller vatten av låg kvalitet i traditionella luftfuktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste problemen vid användning av en luftbricka är följande:

  • det är svårt att ta hand om dem;
  • normal befuktning garanteras endast under kontinuerlig drift;
  • inte alla modeller är bra på att fånga mycket små partiklar;
  • i närvaro av särskilt tunna filter måste de ändras systematiskt;
  • enheternas dimensioner kan knappast kallas kompakta;
  • kostnaden för enheterna är ganska hög.
Bild
Bild

Visningar

Man bör komma ihåg att vattenluftstvätt kan vara av olika slag, och de är ordnade väldigt olika. Ett ganska populärt alternativ är rengöringsutrustning med jonisering . Närvaron av silverjoner kan avsevärt förbättra inte bara mikroklimatet utan också luftens sanitära egenskaper. Endast joniseringskomplex med silver ger den mest effektiva eliminering av dammpartiklar. När dessa partiklar joniseras blir det mycket lättare för tekniken att tvätta bort dem med vatten.

Vissa modeller är konstruerade med vattenkylning. Denna lösning tillåter bland annat den mest effektiva befuktningen. Du kan inte ens jämföra sådana enheter med de där luftflödet bara "blåser" på vattnet.

Moderna versioner kan fungera även med normalt kallt vatten. Och för att utesluta fel är det nödvändigt att föredra enheter med en fuktregulator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftbrickor kan fungera på två olika principer. I ett fall är den s.k hydrofiltreringsprincip … I detta fall bildas en slags vattenridå. Det finns en kon inne i tanken som lyfter upp små vattendroppar. Hydrofiltrering skapar dock mycket buller och är därför knappast acceptabelt för ett badrum, barnkammare eller till och med ett gästrum.

Ett alternativ är " Kallvattenbad ". Skivor som roterar med en eller annan hastighet finns i tanken. De bildar en mycket tunn vätskefilm, som sprutas utåt av en fläkt.

Viktigt: nästan alla moderna modifieringar tillåter användning av en smartphone som fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat gradering infördes enligt typerna av vattenreningsfilter. De enklaste är kolstädare, ibland kallade kolstädare; med deras hjälp kan du hantera bakteriell kontaminering och dålig lukt. Men ett fördjupat filter, mer känt för en bredare publik som HEPA, kan också användas. Det kan befria människor från allergener och mycket små partiklar, som är upp till en bråkdel av en mikron stor. Kvaliteten på rengöring från sådana blockeringar är 95-99%, beroende på de tekniska nyanserna och graden av användbarhet av utrustningen. Dessutom kan tillämpas:

  • elektrostatisk;
  • fotokatalytisk;
  • blandade filter.
Bild
Bild

Tillverkare

Ganska bra luftrensning är Philips - vi pratar om HU5930 … Den återfuktande tekniken fungerar på nanoskala, vilket ytterligare förbättrar dess effektivitet. Tillverkaren kan garantera förbättrad luftkvalitet i ett område på upp till 70 kvm. m. På 60 minuter kastas upp till 0,5 liter vatten i luften.

Varumärkesbeskrivningen indikerar att problem som överdriven vätning av golvet eller utseendet av vita dammpartiklar på olika ytor är helt uteslutna. Ett annat filter på nanonivå skär ut mikroorganismer och mycket små täppa partiklar. Av vissa opinionsundersökningar att döma är över 80% av Philips konsumenter redo att rekommendera luftfuktare och luftvätskor av detta märke till andra människor.

Bild
Bild

Viktigt: På mässan vann HU5930 det högsta priset för teknisk design.

Det finns 4 särskilt exakta inställningar för intensiteten av befuktning tillgänglig för konsumenterna. Samma antal driftslägen finns för fläkten. Utmärkt energieffektivitet garanterad. Ett speciellt system meddelar hur luftkvaliteten förändras. En display med en "smart" indikator och en timer på en digital elementbas finns också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men lufttvättar faller välförtjänt i toppen. under varumärket Electrolux … Enheten hjälper till att optimera klimatet i huset EHAW-6515 … Den produceras i Tjeckien. Tankens inre volym är 7 liter. Kroppen är målad i en attraktiv vit färg.

Den maximala strömförbrukningen är 0,015 kW, och systemet kan producera 0,5 liter vatten per timme. Viktigt: automatisk feldiagnos tillhandahålls inte. Men det finns ett system som blockerar starten av tvätten i ett "torrt" tillstånd . Samtidigt känns tyvärr inte en stor lutning eller vältning av automatiseringen, och en nödavstängning inträffar inte. Det bör också komma ihåg att kontrollknapparna inte är skyddade från barn.

Det är nödvändigt att ansluta enheten till ett 220 V. nätverk. Displayen är inte bakgrundsbelyst, men det finns indikatorer för att starta och fylla tanken. Du kan köpa ett silverblock för vattendesinfektion som tillval.

Enheten är effektiv för rum med en total yta på 50 kvm. m. Ökningen av luftfuktigheten uppnås tack vare den vattentvättade plastskivan

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den totala massan av den beskrivna luftbrickan är 6 kg. Men du kan välja en annan ändring - EHAW-7510D … Enligt tillverkaren själv är denna enhet optimerad för att förbättra hematmosfären i en storstad. Liksom den tidigare modellen monteras denna luftbricka i Tjeckien. Dess viktiga funktioner är:

  • närvaron av ett nattläge (när bakgrundsbelysningen blir svagare);
  • ett specialprogram för automatisk diskrengöring;
  • automatisering som övervakar vattennivån;
  • hög produktivitet (upp till 0,5 liter på 60 minuter);
  • serviceområde - upp till 50 m2.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ballu är ett annat företag som levererar klimatutrustning av god kvalitet. Ingenjörerna i det framstående företaget lyckades förbereda enheter med ett stort antal användbara egenskaper. En komplett uppsättning med minimikrav på tillbehör ingår initialt i leveranssetet. Tillverkaren hävdar att, förutom att förbättra mikroklimatet, dess produkter framgångsrikt kommer att befria användare av olika föroreningar och allergiska ämnen.

Bild
Bild

AW-325 vit version har en vattentank med en kapacitet på 5, 7 liter. Denna luftbricka har en fin vit kropp. Det är lämpligt inte bara för återfuktning och rengöring, utan också för att spruta dofter. I befuktningsläget når produktiviteten per timme 0,3 liter, och denna siffra anses tillräcklig för en yta på upp till 50 m2. Inuti finns 21 skivor med en stor absorberande yta. En intern hygrometer och 4 driftshastigheter gör att du tydligt och entydigt kan ställa in önskad luftfuktighet. En speciell behållare är avsedd för aromatiska oljor och andra liknande komponenter.

AW-325 vit fungerar utan buller och kan därför användas även på natten. Pekskärmen gör driften mycket enklare jämfört med andra lösningar. Självrengöringen av vattensprutskivorna är också en användbar funktion. En speciell sensor ger ett kommando för att stänga av enheten vid en allvarlig minskning av vattennivån i tanken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är användbart att vara uppmärksam på produkter LG … Ett bra exempel på en luftrenare från denna tillverkare är HW306LGE0 … Denna maskin fungerar i det naturliga befuktningsläget. Dess attraktiva egenskap är plasmanjoniseringsalternativet. Bullret under drift är mycket lågt, och luftreningsnivån är tvärtom mycket bättre än för äldre versioner.

LG Mini ON är också mycket attraktiv för hem och kontor. Denna enhet kan befukta luft i ett område på 20-23 kvadratmeter. m. är helt gratis. Elförbrukningen per timme överstiger inte 0,012 kW. Bristen på utbytbara filter och andra utbytbara komponenter gör att alla delar håller exakt lika länge som själva maskinen. Allt som krävs av konsumenten är bara att tvätta filtren och följa instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat koreanskt företag - Winia - levererar även förstklassiga luftbrickor. De grundläggande fördelarna med MODERN PLASMA handfat är:

  • förhandsjonisering av luft och vatten;
  • inget behov av förbrukningsvaror;
  • antimikrobiellt skydd av dämpningsskivorna;
  • automatisk fuktspårning;
  • flytande kristallskärm;
  • enkel skötsel och underhåll;
  • attraktiv design;
  • särskilt högkvalitativa delar och grundläggande byggmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Version "Maximum " kan befukta luften med en hastighet av 0,7 liter per timme. Denna diskbands vikt är 10 kg och vattentanken har en kapacitet på 9 liter. Enhetens linjära dimensioner är 0, 405x0, 485x0, 5 m. Det finns till och med ett viloläge, som sällan finns på klimatutrustning.

Ljudvolymen i olika lägen varierar från 25 till 32 dB. Naturligtvis, i viloläge, är det noll. Luft desinficeras med plasma, och vatten desinficeras med silverjonisering. Paketet innehåller en Embo -skiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men vissa konsumenter föredrar Skarpa luftbrickor - och deras val är ganska motiverat. En attraktiv lösning kan vara KC-D41RB … Detta klimatkomplex renar och återfuktar inte, utan också joniserar. Tack vare det noggrant utformade djupfiltret är dammöverföringen begränsad till 0,03%. Inverterstyrning sparar energi så mycket som möjligt. Dammindikatorn kombineras med värme- och fuktsensorer.

Anmärkningsvärt är också närvaron av hjul som underlättar rörelse runt huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyson det finns ingen luftbricka i ordets rätta bemärkelse, men det finns en mycket bra Dyson Pure Hot + Cool -enhet.

Bild
Bild

Men det finns lämpliga enheter i sortimentet. Panasonic … Ett slående exempel är F-VXM35R … Den har ett ekonomiskt bekvämt läge. Ett modernt HEPA -standardfilter tillhandahålls. Denna luftbricka skiljer sig åt genom att den:

  • undertrycker bakterier;
  • eliminerar virushotet;
  • luktar luften.
Bild
Bild
Bild
Bild

En lika attraktiv lösning i vissa fall är produkter Honeywell … Företaget kan erbjuda en lovande luftkonditioneringsenhet CHL30XC. Denna enhet tillhandahåller:

  • återfuktande;
  • ventilation;
  • uppvärmnings- och befuktningsläge;
  • rening av atmosfären;
  • jonisering.

Den beskrivna installationen anses vara den mest produktiva utrustningen under Honeywell -märket. Enheten hjälper till att förbättra mikroklimatet i ett område på upp till 250 kvm. m. (i lufttvättläge) eller upp till 150 kvm. m. (i befuktningsläge). Luftflöde garanteras inom en radie på 5-7 m. Joniseringsenheten är ganska effektiv, men samtidigt fungerar den smidigt och säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Air-O-schweiziska lufttvättmärken existerar inte. Men det finns en tillverkare Boneco , som har en rad enheter med samma namn. Modell Air-O-Swiss 2055 Utrustad med en silverbar i ISS -format. Joniseringsläget tillhandahålls och enhetens livslängd är ganska lång. Designen på diskbänken 2055 ser snygg och modern ut, och under driften av enheten skapas optimala förutsättningar inte bara för människor utan också för möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oro Daikin levererar också utmärkta lufttvättar. Ett bra exempel på denna teknik är MCK75J … Modellen har plats för upp till 46 kvm. m., förbrukar 0,081 kW. Dess linjära dimensioner är 0, 59x0.395x0, 268 m. Upp till 450 kubikmeter passerar genom MCK75J per timme. m. luft.

Bild
Bild

Vissa konsumenter anser att det är ett trevligt alternativ AIC XJ-297 … Designerna har gett möjligheten att upprätthålla ett optimalt mikroklimat i hemmet eller på kontoret. Tillsammans med hydraulik och luftfiltrering är enheten utrustad med en jonisator. Rave -betyg orsakar också:

  • fotokatalytisk rengöring;
  • ultraviolett modul;
  • elektroniskt styrsystem;
  • närvaron av ett nattdriftssätt;
  • belysning i 7 olika färger;
  • högkvalitativ färgskärm som visar de angivna inställningarna och enhetens intensitet.

0,028 kW ström förbrukas per timme. Enhetens massa är 3,5 kg. Timbyte per timme kan nå 120 cc. m. Tankens kapacitet är 4,5 liter. Den maximala ljudvolymen överstiger inte 35 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplett granskning är lämplig för företagsprodukter NeoClima … Modifiering kan visa alla dess fördelar NFC260 AQUA … Det är snarare inte ens ett handfat, utan ett helt klimatkomplex. Plasma- och elektrostatiska filter ingår. Ett originaltillskott är 1 kol och flera svampfilter.

Försedd:

  • ett antal flexibla automatiska lägen;
  • ett betydande antal sensorer;
  • fjärrkontroll;
  • indikatorer för tömning av damm och vatten;
  • pålitlig timer i 24 timmar;
  • desinfektionspatron;
  • möjligheten att stänga av alla indikatorer.

Trots fläkten med hög rotationshastighet för bladen är den maximala volymen under drift endast 48 dB. Luftflödet per timme genom enheten är 260 kubikmeter. m. Ett handfat med en vikt på 11 kg kan befukta luft över en yta på upp till 50 m2. För detta spenderas 0,4 liter vatten på 60 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av lufttvättar för en lägenhet och ett hus är enkelt och inte lätt - du kan fatta rätt beslut efter att ha läst den allmänna informationen. Viktigt: det är ingen idé att leta efter en enhet som är billigare än 15 000 rubel. Detta är antingen ett hantverk av låg kvalitet eller en produkt med begränsad funktionalitet. Det avgörande kännetecknet för tvättutrustning är dess effektivitet, eller snarare produktivitet. Om denna indikator är otillräcklig kommer inga smart utvalda regimer att "sträcka" situationen.

De mest produktiva modellerna släpper ut upp till 0,5 liter vattenånga i luften per timme . Det specifika resultatet beror på husets utformning och på typen av dämpningsstrukturer. Traditionellt uppnås luftfuktning med skivor. Vissa nyare modifikationer har dock en svamp. Ju fler skivor eller desto större svamp, desto högre fuktintensitet.

Bild
Bild

Placeringen av befuktningselementen inuti luftbrickan måste också beaktas. Om de placeras dåligt blir deras hydrering otillräckligt effektiv, även om det finns många skivor. En lika relevant nyans är metoden att tillsätta vatten. Ovanifrån händer det mest bekvämt; dessutom försvinner den karakteristiska gurglingen. Om det finns en vattentank separat från diskbänkens huvudkropp, kommer vatten som gurglar under påfyllningen att vara detsamma.

När du har bestämt hur du ska fylla på vattnet måste du ta hänsyn till tankens volym . Ju större den är, desto mindre ofta behöver du lägga till nya portioner vätska. Men själva enheten blir tyngre och tankningen blir mycket svårare. För allergiker är handfatets funktion i luftreningsläget särskilt viktigt. Mer exakt, hur mycket av mikroskopiska ämnen och dammpartiklar som finns kvar, och hur mycket som passerar genom filtret och går ut. Under åren har det blivit uppenbart att HEPA -filtrerade enheter inte har några konkurrenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också hantera kylning. Is eller kallt vatten bör användas för att avlägsna värme. Annars måste du använda dyra kylvätskor med märke. Vissa modeller av luftbrickor deklareras av tillverkare som ozoneringsanordningar. I själva verket innebär detta att en extra filterenhet används som producerar aktivt ozon.

Många mikroorganismer dör under påverkan av "åskvädergas". Lukten som dyker upp samtidigt är dock inte trevlig för alla människor. När det gäller den vanliga frågan om tryckluft, måste du omedelbart ge upp sådana förhoppningar - för detta ändamål krävs helt annan utrustning. Mycket viktigare är en annan omständighet - hygieniska tillsatser avsedda för en viss enhet kan ibland orsaka en allergisk reaktion. Därför måste deras sammansättning klargöras i förväg.

Efter att ha behandlat dessa punkter är det nödvändigt att bestämma hur lufttvättskontrollen är organiserad . I budget- och mellanprismodeller används vanligtvis mekaniska komponenter för det. Mer avancerad utrustning styrs av elektroniska komplex. Om det inte bara finns dem, utan också integrerade hygrometrar, är detta definitivt ett plus. Och för dem som ofta blir förkylda eller har influensa kommer luftbrickor med aromaterapifunktion säkert att vara till nytta.

Bild
Bild

Villkor

Frekvensen för utbyte av utbytbara filter bestäms av tillverkaren. Men du måste förstå att de högsta möjliga siffrorna är skrivna i instruktionerna för att inte främja konsumenten. Därför, om du byter filter oftare än föreskrivet, blir det ingen skada av detta - en hälsofördel. Om enheten fungerar korrekt är allt som krävs av användaren att tvätta och rengöra pallen och skivorna var 6-9 dagar. När utbytbara filter inte tillhandahålls är det oönskat att ändra någonting alls med egna händer.

Det mest rationella är alltid sättet med medelintensitet . Mer aktivt arbete behövs egentligen bara när luften är mycket torr eller alltför dammig. Minimiregimen behövs om du planerar att lämna i flera dagar och du bara behöver behålla situationen så att situationen inte försummas alltför mycket. Det är strängt förbjudet att använda en luftbricka placerad på en instabil yta. Placera inte apparaten nära andra föremål så att utloppsöppningarna inte blockeras.

Bild
Bild

Viktigt: lufttvätten slås på först efter att fönstren har stängts och till och med ventilerna. Annars upphävs hela resultatet.

Enheten måste vara ansluten direkt till det elektriska nätverket, så att inga adaptrar undviks . Vanligtvis används kranvatten, men om du fyller i filtrerat eller destillerat vatten blir det verkligen inte värre. Under de första dagarna är väggar och andra föremål mättade med vatten; därför, även om det verkar som att det inte finns någon effekt, ska du inte få panik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Venta LW25 anth -modellerna ger positiva betyg. Det noteras att hon klarar sig även i extrem värme. Men med Shivaki SHAW-4510W är situationen mer komplicerad. Denna enhet rengör luften mycket bra, och det är bekvämt att hälla vatten i den. Systemet är lätt att underhålla, bakgrundsbelysningen har optimal ljusstyrka - inte för bra, men det är ett bra substitut för ett nattljus.

Det noteras dock att tillverkaren felinformerar konsumenterna (i stället för ultraljudsavdunstning används naturlig avdunstning och fuktningsområdet överskattas). Timberk TAW H4 D W kan också ge attraktiva resultat Denna luftbricka garanterar effektiv fuktning och kan stängas av av sig själv. Den har kompakta mått. Fuktningseffekten är tillräcklig även vid extrem värme eller när rummet överhettas med centralvärme.

Också anmärkningsvärt:

  • BALLU AW-325;
  • Dantex D-H46 AWCF;
  • Boneco W1355A.

Rekommenderad: