Breathers (30 Bilder): Hur Man Väljer För En Lägenhet? Installation Nyanser Och Betyg. Vad är Det Och Hur Fungerar Det? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Breathers (30 Bilder): Hur Man Väljer För En Lägenhet? Installation Nyanser Och Betyg. Vad är Det Och Hur Fungerar Det? Ägarrecensioner

Video: Breathers (30 Bilder): Hur Man Väljer För En Lägenhet? Installation Nyanser Och Betyg. Vad är Det Och Hur Fungerar Det? Ägarrecensioner
Video: Vad skiljer ett E från ett A – sex bedömningsaspekter 2024, April
Breathers (30 Bilder): Hur Man Väljer För En Lägenhet? Installation Nyanser Och Betyg. Vad är Det Och Hur Fungerar Det? Ägarrecensioner
Breathers (30 Bilder): Hur Man Väljer För En Lägenhet? Installation Nyanser Och Betyg. Vad är Det Och Hur Fungerar Det? Ägarrecensioner
Anonim

Tyvärr lämnar luften i stadslägenheter dessa dagar mycket att önska. Men för de människor som är oroliga för sin hälsa och sina nära och kära, finns det en utväg - idag erbjuder branschen ett stort urval av "smarta" enheter som ansvarar för att skapa ett gynnsamt inomhusklimat. En av dem är andningen.

Bild
Bild

Syfte och funktionsprincip

Breezer är en typ av klimatutrustning , han är ansvarig för intaget av luftflöde från gatan, dess befuktning, rengöring och utmatning till vardagsrummet. Således utförs även med fönstren stängda, luftning, tvättning av luft, borttagning av ludd, husdjurshår och obehaglig lukt från det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess design består av flera element:

  • extern ventil - när enheten är inaktiverad stängs den och förhindrar därigenom att uteluft kommer in i lägenheten;
  • filtersystem, vars huvudsakliga funktion är att behålla damm, såväl som skräp och patogena mikroorganismer;
  • fläkt - ansvarar för luftflödet från gatan in i huset;
  • typ av kontroll som säkerställer funktionaliteten för hela andningen som helhet;
  • värmare - hjälper till att värma uteluften så att den kommer in i lägenheten som redan är uppvärmd;
  • fjärrkontrollen är en bekväm enhet som låter dig styra strukturen var som helst i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andningsmekanismen är absolut inget svårt. Först, genom luftintaget med hjälp av en fläkt, kommer luftmassorna in i enheten, varefter de passerar genom filtersystemet och luftfuktaren, där de rengörs. Sedan kommer luftflödet in i värmaren, där det bringas till en behaglig temperatur för en person, och därifrån släpps det ut i rummet.

Det är svårt att överskatta andningens relevans . Varje levande varelse, inklusive en person, andas in syre och andas ut koldioxid, så förr eller senare överskrids koncentrationen av koldioxid i ett slutet rum. Inandning av sådan luft har den mest negativa effekten på kroppen, orsakar en minskning av immuniteten, leder till en försvagning av fysisk och mental aktivitet, orsakar depression och dåsighet.

Bild
Bild

Det enklaste sättet att få frisk luft är att alltid hålla fönstret öppet utåt . Denna metod är dock inte särskilt effektiv. För det första, för att uppnå resultatet måste fönstret vara öppet hela tiden, och om det går ut på gatan kommer lägenheten att vara ganska bullriga. För det andra, under den kalla årstiden, orsakar utkast förkylningar, dessutom beror hushåll på grund av oreglerat luftutbyte. Dessutom är frisk luft långt ifrån alltid ren; giftiga ämnen (bilens avgaser, utsläpp från fabriker och anläggningar) kommer in i lägenheten tillsammans med den.

Bild
Bild

Det bästa alternativet för en stadslägenhet skulle vara installationen av ett fullvärdigt ventilationssystem, men problemet är att det bara kan installeras i skedet av en större översyn av lägenheten, eftersom arbetet kräver att takhöjden sänks. Vanligtvis, installation av sådana strukturer är ganska dyrt … Sådana utgifter är motiverade endast i de fall där de behandlade lokalerna överstiger 100 kvm. m. I alla andra fall är det bättre att använda friskluftsventilation. För att göra detta bör en andning installeras i varje bostadsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader från recuperator och luftkonditionering

Många användare tror att ett delat system eller luftkonditionering kan ersätta en ventilator, eftersom det kan värma och kyla luftflödet, därför under sommarsäsongen ser det till att insidan av lägenheten förblir sval och på vintern, tvärtom upprättas en varm temperaturbakgrund. Men, när man jämför mekanismerna för drift av dessa enheter blir det klart att deras funktioner skiljer sig åt i många avseenden … Så, andningen släpper ut frisk luft från gatan in i rummet, och luftkonditioneringen använder bara luftmassorna som redan är inne - du måste hålla med, det här är en ganska signifikant skillnad. Trots att luftkonditioneringsapparater och delade system har en extern enhet, inkluderar dess funktion inte tillförsel av luft inuti huset. Som ett resultat kan temperaturen på luftmassorna i huset minska eller öka, men denna luft kan inte kallas färsk.

Bild
Bild

Luftkonditioneringen löser inte problemet med att förnya luftmassorna, och andningen tillåter inte täppa, men samtidigt kommer den inte att kunna sänka lufttemperaturen - dess uppgift är uteslutande att värma den. Det visar sig att det är inte helt korrekt att välja mellan ett delat system och ett andetag - dessa enheter duplicerar inte uppgifter och funktioner, men kompletterar varandra på ett harmoniskt sätt - en släpper ut ren frisk luft i rummet, medan den andra tar den till önskad temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recuperatorerna kännetecknas av en liknande driftsprincip. De är hushållsventilationsanordningar som tillhandahåller uppvärmning av tilluften med hjälp av termisk energi från avgasflödet.

Principen för driften av sådana strukturer är att luftflöden passerar genom en värmeväxlare . Den uppvärmda frånluften som rör sig genom plattorna bidrar till deras uppvärmning och de överför termisk energi till det kalla tillförselflödet. Som ett resultat kommer varm ren luft in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skaparna av rekuperatörer positionerar dem som en idealisk lösning för hemmet, men i praktiken är situationen mycket mer komplicerad, eftersom driftstemperaturen är begränsad till -15 grader. För vissa modeller är dessutom det tillåtna minimumet +5 grader, och under förhållandena i den överväldigande majoriteten av de ryska regionerna betyder det att större delen av vintern kommer rekuperatorn att arbeta vid gränsen för sin kapacitet eller vara helt ledig. Förutom, användarrecensioner tyder på att utrustningen är ineffektiv i en stadsbostad i flerbostadshus eftersom den inte klarar trycket från ventilationskanalerna.

Således skapar recuperatorer ingen märkbar fördelaktig effekt, därför finns det inget annat val för ägaren av bostadsutrymmet än att köpa en andning med optimala tekniska parametrar.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

När du väljer en andning är det bättre att ge företräde åt betrodda tillverkare. Hittills anses följande företags installationer vara av högsta kvalitet.

Tion . En inhemsk tillverkare som arbetar med produktion av klimatutrustning som bidrar till att skapa ett gynnsamt mikroklimat i bostadslokaler. Tion -andningsapparater är mycket efterfrågade tillsammans med luftbrickor från detta märke.

Bild
Bild

2VV . Företaget startade sitt arbete på 90 -talet. Under sin drift har dessa ventilationsaggregat vunnit popularitet i många europeiska länder på grund av högsta kvalitet och användning av den senaste produktionstekniken. Alla tillverkade produkter uppfyller gällande internationella standarder.

Bild
Bild

Ballu . En av de mest kända tillverkarna av klimatkontrollutrustning i världen, och de producerar alla sina produkter för både hushåll och industriellt bruk. Speciellt för vårt land producerar företaget andningsskydd anpassade efter det hårda klimatet i ryska regioner.

Bild
Bild

Daikin . En japansk tillverkare av luftreningsutrustning, som anses vara en av de ledande inom tillverkningen av HVAC -utrustning i världen. Produktionen bygger på vår egen tekniska utveckling. All utrustning har tre års garanti.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en andning måste du först och främst vägledas av bostadens egenskaper, antalet boende permanent i den, liksom klimatförhållandena i regionen och den ekologiska situationen i området. Var uppmärksam på ett antal grundläggande faktorer.

  • Den enklaste ventilatorn, det vill säga en andning utan värme och filter, är optimal endast för de lägenheter och privata hus där inte mer än 2 personer bor.
  • För en familj på 3 eller fler personer kommer en sådan ventil inte längre att räcka. I det här fallet är det bättre att uppmärksamma en mer kraftfull andning med en kapacitet på 90-120 m3 / h.
  • Om du planerar att använda andningen på vintern är det bäst att ge din kredit till de uppvärmda modellerna.
  • Var noga med att utvärdera luftkvaliteten runt ditt hem innan du väljer. Oavsett om du bor längs motorvägar, i en livlig stadskärna eller i ett industriområde, är det vettigt att välja de högst drivna modellerna.
  • För användning utanför staden kommer ett eller två inbyggda filter att räcka. I staden, liksom i hus där allergiker bor, är andningsskydd med ett mycket effektivt HEPA-filter den bästa lösningen.
Bild
Bild

Installationsregler

När du installerar andningen är det mycket viktigt att bestämma rätt plats för dess plats . Det bästa alternativet skulle vara ytterväggen i rummet eller balkongen. I alla andra fall kommer ytterligare kanaler att krävas, och detta kommer redan att vara en icke-standardiserad lösning som kräver ett individuellt designprojekt. Om din lägenhet redan har ett hål gjord av utvecklaren för KIV -ventilen, eller om du gjort det själv tidigare, har platsen för din andning redan bestämts. I det här fallet måste du bedöma om du har tillräckligt med utrymme för att installera utrustningen. I regel är öppningarna under KIV placerade nästan under själva taket, därför är det viktigt att ett avstånd på minst 50-60 cm bibehålls från luftningsgallret till takytan.

Bild
Bild

Om det inte finns något färdigt hål är borrning oumbärlig. Först måste du mäta väggens bredd, det vill säga den del av väggen som skiljer hörnet från fönsterlutningen . Om det erhållna värdet tillåter kan luftningen installeras var som helst, men den bör inte placeras lägre än 50 cm från taket och lägre än 5-6 cm över golvet.

Detta är en mycket viktig regel, för om luft kommer ut och omedelbart kommer nära någon annan yta, börjar den genast krypa längs den, och därmed förblir vissa områden i rummet utan rörelse av luftmassor. Följaktligen kommer luften att förnyas dåligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att placera andningen bakom skåpet måste du lämna minst 20 cm från änden till enhetens ovansida, annars hindrar skåpet ett effektivt underhåll av enheten. Det idealiska alternativet skulle vara att montera andningen i mitten av väggen på en höjd av 140-160 cm från golvet . I detta fall blandas luften som kommer ut ur munstycket med de luftmassor som redan finns i rummet.

Alternativt kan du prova att hänga andningen under fönsterbrädan nära batteriet. Men i detta fall är det nödvändigt att noggrant övervaka att fönsterbrädan inte hindrar utsläpp av luft från enheten.

Bild
Bild

Granska översikt

Efter att ha analyserat konsumentrecensioner av andningsapparater som finns kvar i en mängd olika källor kan det noteras att de mestadels är positiva.

Användare noterar följande fördelar med dessa enheter:

  • automatiskt system för uppvärmning av luftmassor;
  • mycket effektivt filtreringssystem på flera nivåer;
  • upprätthålla en konstant tillförsel av frisk luft i huset;
  • ergonomi och kompakthet;
  • enkel installation och användning av enheten;
  • tyst driftsätt;
  • nyttan av luftrening för äldre, barn, såväl som personer som lider av allergiska sjukdomar och patologier i andningsorganen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också några nackdelar. Den viktigaste är den höga kostnaden för enheten. Dessutom finns det inget alternativ för luftkylning i andningsskydd.

Rekommenderad: