Sprayer Och Aerosoler Från Mygg (40 Bilder): Betyg På De Bästa Produkterna. Hur Fungerar De? Vad är Det Mest Effektiva För Skydd I Naturen? Hur Gör Man Det Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Sprayer Och Aerosoler Från Mygg (40 Bilder): Betyg På De Bästa Produkterna. Hur Fungerar De? Vad är Det Mest Effektiva För Skydd I Naturen? Hur Gör Man Det Hemma?

Video: Sprayer Och Aerosoler Från Mygg (40 Bilder): Betyg På De Bästa Produkterna. Hur Fungerar De? Vad är Det Mest Effektiva För Skydd I Naturen? Hur Gör Man Det Hemma?
Video: Värmländska Deje belägrat av myggorna – myggexperten råder invånarna att fly - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Sprayer Och Aerosoler Från Mygg (40 Bilder): Betyg På De Bästa Produkterna. Hur Fungerar De? Vad är Det Mest Effektiva För Skydd I Naturen? Hur Gör Man Det Hemma?
Sprayer Och Aerosoler Från Mygg (40 Bilder): Betyg På De Bästa Produkterna. Hur Fungerar De? Vad är Det Mest Effektiva För Skydd I Naturen? Hur Gör Man Det Hemma?
Anonim

Efterfrågan på myggavvisande sprayer och aerosoler ökar med värmen. Produkter från både ryska och utländska tillverkare säljs. Det är viktigt att välja ett läkemedel som fungerar snabbt och inte orsakar biverkningar. Det måste behålla sina egenskaper i flera timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättning och funktionsprincip

Aerosolspray är bland de mest populära avstötningsmedel. Bland deras fördelar är:

  • enkel applicering på kläder och hud;
  • effektivitet;
  • enkel användning.
Bild
Bild

Produkten fungerar i flera timmar och ger effektivt personligt skydd.

År 1974 uppfanns insekticidkomponenten DEET i ett brittiskt laboratorium . Det började användas för tillverkning av produkter som ger skydd mot myggor och andra blodsugande insekter. Efter tio år registrerades komponenten officiellt och massproduktionen av droger för flygande parasiter började irritera människor. Den överväldigande majoriteten av moderna myggmedel är gjorda på grundval av detta ämne. Skillnaden ligger enbart i koncentrationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dosen av insekticidkomponenten i DEET, som inte överstiger 35%, anses vara ofarlig för människor . I produkter med en universell effekt som ger skydd mot många insekter är koncentrationen av DEET 30%. Om myggor med mugg är närvarande med måtta, är 15% av dosen tillräcklig.

Bild
Bild

Ämnet är klassat som farokategori 2. En överdos av ett insekticidmedel kan orsaka allergier, rodnad och hudirritation.

Spray

Spray levereras från en cylinder med en konventionell mekanisk pump.

Bild
Bild

Huvudkomponenten i dessa läkemedel är ett avstötande medel. Ämnen med aktiv verkan kan vara av både artificiellt och naturligt ursprung. Den mest populära kemikalien är dietyltoluamid, även kallad DEET. Av naturliga ämnen avvisas mygg bäst av:

  • eteriska oljor av citronella;
  • geranium;
  • Nejlika.
Bild
Bild

Sprayer baserade på kemiska komponenter är mycket effektiva, men alla är inte säkra för människokroppen . Gravida kvinnor, små barn, personer som har diagnostiserats med andningssjukdomar löper störst risk vid användning av sådana formuleringar.

Bild
Bild

Effekten av naturliga preparat är kortlivad (så länge lukten känns), men de är ofarliga.

Bild
Bild

Sprayer kan vara olje- och vattenbaserade, precis som aerosoler . Den första typen ger ett kortsiktigt skydd. Fördelen med sådana läkemedel är att de inte lämnar ett osynligt membran på huden. Överhuden "andas" fritt. Vattenbaserat myggmedel är lätt att skölja av.

Oljepreparat bildar en stabil skyddande barriär. Det bleknar inte ens när det utsätts för stark fukt, till exempel regn.

Bild
Bild

Tänk på din allmänna hälsa och ålder när du väljer ett insektsmedel . Om symptom på obehag (berusning) uppstår, skölj sprayen eller aerosolen med vatten. Ett myggmedel av hög kvalitet bör inte påverka ditt välbefinnande, framkalla biverkningar. Detta är endast möjligt med individuell intolerans.

Bild
Bild

Sprejburk

Sprutning av aerosolen uppnås genom att öka trycket i behållaren.

Bild
Bild

Med hjälp av en aerosol behandlas kläder . Dess effekt varar från 12 timmar till 30 dagar, förutsatt att saker förvaras i en lufttät plastpåse. Kläder ska hängas utanför och sprutas så att de blir något fuktiga. Vänta tills det är torrt och applicera enligt anvisningarna.

Bild
Bild

Förutom kläder med aerosolmedel är det tillåtet att behandla öppna delar av kroppen, markiser och tygytor. Vid applicering av läkemedlet måste ett avstånd på cirka 15 cm observeras. Spraya aerosolen utomhus eller inomhus med god ventilation . Var noga med att skölja bort produkten när du kommer hem från en promenad.

Bild
Bild

Betyg av de mest effektiva lösningarna

De bästa botemedlen med avstötande effekt av blodsugande insekter är produkter märke Mosquitall, "Of", "Raptor" och andra välkända tillverkare.

För vuxna

Aqua Ultra

Aerosolen är idealisk för att skydda mot blodsugande insekter i naturen. Det fungerar i cirka 8 timmar, effektivt avvisande myggor och andra flygande parasiter. Detta är den längsta bestående effekten som myggaerosoler har. Det kan uppnås på grund av den ökade dosen av huvudkomponenten . Aerosolen innehåller granolja. Koncentrationen av DEET är 51%.

Bild
Bild

Fördelarna med detta botemedel inkluderar:

  • frånvaro av märken på kläder;
  • närvaron av naturliga komponenter i kompositionen som förstärker den skyddande effekten;
  • demokratisk kostnad.

Det finns inga uppenbara nackdelar.

Bild
Bild

Mygg

Ger professionellt skydd, varar upp till 8 timmar. Det appliceras uteslutande på kläder. Skyddar mot alla typer av blodsugande insekter, inklusive fästingar.

Bild
Bild

Koncentrationen av DEET är 50%.

Fördelar med Mosquitall -aerosolen:

  • brist på kontakt med epidermis, endast kläder behandlas av den, därför är toxiciteten minimal;
  • långsiktig skyddande effekt;
  • mångsidighet - "skyddar" från både mygg och fästingar;
  • lämnar inte fläckar;
  • har en behaglig doft - vanilj finns i kompositionen;
  • tillgänglig till kostnad (genomsnittspriset är 300 rubel, men ballongen är stor, dess volym är 150 ml).
Bild
Bild

Raptor

Detta verktyg har ett speciellt syfte. Det appliceras inte på hud eller kläder, utan används för att behandla omgivande föremål: möbler, lusthus. Avdunstning av läkemedlet sker gradvis, det förhindrar penetrering av blodsugande insekter till viloplatsen . Handlingen varar cirka 8 timmar. Läkemedlet avvisar inte bara myggor, utan också fästingar och myror.

Bild
Bild

Den aktiva ingrediensen är transfluthrin.

Raptor -fördelar inkluderar:

  • brist på direkt interaktion med produkten, det skadar inte överhuden, lämnar inte märken på kläder, orsakar inte obehag;
  • långsiktig skyddsgaranti;
  • ett brett spektrum av åtgärder - stöter bort både myggor och spindlar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar stationärt arbete. Raptor är inte lämplig för behandling av kroppen . Användningen är endast möjlig när du bor på ett ställe, till exempel under friluftsliv.

Om du måste flytta - för att arbeta i trädgården eller gå, är verktyget meningslöst att använda.

Andra nackdelar är förknippade med den höga kostnaden och den betydande konsumtionen av läkemedlet. Det ger effektivt skydd när det är torrt och ingen vind ute, annars försämras dess prestanda.

Bild
Bild

Komaroff

Håller myggor och andra skadliga insekter borta, inklusive fästingar. Dess effekt på huden varar upp till 6 timmar, på kläder - i en månad (mot fästingar 5 dagar) . Koncentrationen av DEET är 40%.

Bild
Bild

Fördelar med läkemedlet:

  • demokratisk kostnad (en flaska kostar cirka 125 rubel);
  • brett spektrum av åtgärder - skrämmer bort alla skadliga insekter;
  • tillhandahålla långsiktigt skydd;
  • ofarligt för huden.
Bild
Bild

Nackdelarna med Komaroff aerosol inkluderar en skarp doft som försvinner efter några minuter, ersätts den med lukten av mynta.

Bild
Bild

AV! Extrem

Det är ett universellt läkemedel som stöter bort både mygg och fästingar. Dess effekt på huden varar upp till 8 timmar mot den första och upp till 4 timmar mot den andra . På kläder mycket längre: upp till en månad och 5 dagar. Koncentrationen av DEET når 30%.

Bild
Bild

Läkemedlet kan ge skydd mot alla blodsugande insekter, lämnar inte oljiga märken på huden, luktar gott och är ekonomiskt.

Flaskan kan användas i 5-7 dagar. Nackdelen är det höga priset, cirka 250 rubel. per flaska.

Bild
Bild

Picknick super

Ger en avstötande effekt mot irriterande insekter. Förutom huvudkomponenten DEET, vars koncentration är 15%, innehåller kompositionen kryddnejlika, vilket ger en ytterligare avstötande effekt.

Bild
Bild

Denna produkt har en behaglig doft, låg koncentration av DEET. Det är ekonomiskt och prisvärt.

Nackdelarna med Picnic Super inkluderar att det inte är effektivt mot fästingar.

Bild
Bild

För barn

Myggspray och aerosoltillverkare erbjuder alternativ för hela familjen och speciella barn. För att skydda barn från irriterande insekter rekommenderas att välja luktfria preparat och applicera dem på kläder.

Mygga . Till försäljning finns läkemedel som har en mild effekt - särskilt för barn, liksom universella som kan ge skydd för alla familjemedlemmar. Sprayer "Moskitol" luktar gott, de innehåller sammansättningen av calendula.

Bild
Bild

" Min solstråle ". En av de mest populära barnsprayarna för blodsugande insekter. Det passar även de minsta barnen. Det är effektivt inte bara mot mygg, utan också mot flugor med getingar, allergivänliga. "Min sol" appliceras på kroppen med handflator. Klädbehandlingen utförs med ett avstånd på 10-15 cm. Sprayens verkan varar i två timmar, varefter proceduren kan upprepas. Sprayen ska inte användas av barn under ett år, gravida kvinnor. Det maximala antalet ansökningar per dag är 3 gånger. Barn ska inte använda sprayen på egen hand.

Bild
Bild

Det är viktigt att se till att den inte kommer i kontakt med huden, om den är skadad, och på slemhinnorna.

Masgue baby aqua . Anti-myggspray från detta företag är säkert för barn. Det kan köpas på apotek. Vid skapandet av detta skyddsmedel beaktades resultaten av vetenskaplig forskning. Denna spray innehåller extrakt av kamomill med calendula, de återfuktar och mjukar upp överhuden. Den innehåller också naturliga eteriska oljor och rent vatten.

Bild
Bild

Hur man använder?

Innan du använder ett skyddsmedel mot blodsugande insekter, var noga med att läsa instruktionerna. Det är individuellt för varje spray.

Bild
Bild

Men det finns allmänna rekommendationer som bör följas

  • Håll ett avstånd på minst 20 cm vid sprutning av föreningen.
  • Använd inte avstötningsmedel mer än 2 gånger om dagen - det är full av berusning.
  • Se till att sprayen eller aerosolen inte kommer på slemhinnorna. Om detta händer, tvätta genast av det med kallt vatten, kontrollera det allmänna fysiska tillståndet.
  • Undvik att spruta aerosol nära öppna eldkällor.
  • Innan du går och lägger dig, var noga med att tvätta bort läkemedlet från huden (även om vi pratar om ett barns skyddsmedel).
  • Förvara avstötningsmedel svalt, borta från mat.
  • Innan du använder en produkt som är avsedd att skydda mot blodsugande parasiter, se till att det inte finns någon allergisk reaktion. Applicera lite av produkten på handleden: om det inte finns rodnad eller irritation efter några timmar kan du utföra en fullständig behandling.
  • När förgiftning med "kemi" uppträder dåsighet, irritation på epidermis, ibland är andningsstörningar möjliga.
Bild
Bild

Hur man gör ett verktyg med egna händer?

Spray för skydd mot blodsugande insekter kan beredas hemma av eteriska oljor och andra naturliga ingredienser.

Använd ett recept som innehåller följande ingredienser:

  • 2 msk. skedar färska myntablad;
  • 6 msk. matskedar torra kryddnejlika (lavendel kommer att göra);
  • 200 ml vatten (koka och svalna det);
  • 200 ml vodka.
Bild
Bild

Du behöver också en glasbehållare med en sprayflaska.

Ett recept med vanilj kommer att vara till hjälp. 2 tsk blanda vanilj med 150 ml kosmetisk olja för barn, häll i vatten. Den hemlagade sprayen har en fantastisk doft och ger extra fukt till huden, så det kommer definitivt inte att skada.

Bild
Bild

Granska översikt

Sprayer och aerosoler av märkena Moskitol och Raptor hjälper bra mot insektsattacker . Deras effektivitet bevisas av positiva kundrecensioner. Produkter från denna serie är perfekta för utomhusbruk. De gör ett utmärkt jobb med sin uppgift - de förhindrar myggbett, skrämmer bort irriterande insekter och behåller sin effekt i flera timmar.

Rekommenderad: