Ultraljudsfuktare: Hur Gör Man Det Själv? För- Och Nackdelar, Funktionsprincip Och Betyg För De Bästa Modellerna 2021, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ultraljudsfuktare: Hur Gör Man Det Själv? För- Och Nackdelar, Funktionsprincip Och Betyg För De Bästa Modellerna 2021, Recensioner

Video: Ultraljudsfuktare: Hur Gör Man Det Själv? För- Och Nackdelar, Funktionsprincip Och Betyg För De Bästa Modellerna 2021, Recensioner
Video: Vad är en analys och hur gör du en bra analys? 2024, April
Ultraljudsfuktare: Hur Gör Man Det Själv? För- Och Nackdelar, Funktionsprincip Och Betyg För De Bästa Modellerna 2021, Recensioner
Ultraljudsfuktare: Hur Gör Man Det Själv? För- Och Nackdelar, Funktionsprincip Och Betyg För De Bästa Modellerna 2021, Recensioner
Anonim

Bekväma bostäder är inte lyxiga möbler och ett stort område av lägenheten. Dessa är först och främst tillräckliga förhållanden för en viss person, där bekvämlighet och estetik kombineras, liksom organisering av utrymme som syftar till att upprätthålla hälsa och välbefinnande. Ett av de oumbärliga elementen i ett sådant utrymme är en luftfuktare. Bland de olika typerna av denna enhet, var uppmärksam på ultraljudssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ultraljudsfuktaren tillhör klimatutrustning. Och idag är sådana produkter mycket efterfrågade. En sådan enhet fungerar offline . Luftfuktarens stora utbud och dess funktioner förför köparen. Ultraljudsmodeller är optimala för hem med små barn, eftersom de arbetar tyst och är helt säkra. De används ofta i rum där frekvent ventilation krävs eller där en fuktig atmosfär är oumbärlig. Ultraljudsutrustning köps för vinterträdgårdar och växthus.

Det är anmärkningsvärt att denna enhet fungerar utan ånga . Detta innebär att den utför sina funktioner utan att värma upp vätskan. Detta ökar utrustningens säkerhetsprestanda för omgivningen.

Om du ska köpa de mest moderna modellerna kommer de definitivt att vara utrustade med en fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Enhetens konstruktion är relativt enkel: en behållare med vatten är placerad i ett plastfodral. Det finns en blygsam kontrollpanel på basen av luftfuktaren. Det är hon som låter dig kontrollera och ändra driftsätten för sändaren (spruta) av fukt. Enhetens huvudmekanism representeras av följande element:

  • filtersystem;
  • vattenavhärdare (finns inte i alla modeller);
  • en liten kammare som skapar "kall ånga";
  • låg fläkteffekt.
Bild
Bild

En modern ultraljudsfuktare fungerar enligt ett schema som skapar "kall ånga", tack vare vilken luftfuktigheten i rummet ökar. Under drift värmer utrustningen inte vätskan, därför förbrukar den också minimalt med el. Enhetens åtgärd kan representeras som följande algoritm:

  1. luftfuktartanken fylls med destillerat (eller helt enkelt så rent som möjligt) vatten; detta måste göras strikt enligt instruktionerna som bifogas klimatanordningen;
  2. vatten hamnar i en filtreringskassett, där det får ytterligare mjukning och rening;
  3. vätskan värms upp något och flyttar sedan till förångningskammaren; i den nedre delen av denna kammare finns det ett ultraljudsmembran, och när enheten aktiveras vibrerar membranet med en frekvens av 20 kHz, så det visar sig att vattnet "delar sig" till mikropartiklar, bildar något som kan kallas en kall dimma;
  4. Om du tittar noga på huvuddelen av fodralet kan du hitta en tyst, lågeffektsfläkt under den. det är han som leder ångan upp, mot atomiseraren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer bland de mest moderna modellerna av ultraljudsfuktare kan du köpa en enhet utrustad med en ultraviolett lampa. Det kan lysa genom små vattenpartiklar, vilket gör att det kan förstöra bakterier . Det visar sig att endast ren luft finns i rummet.

Och sådan klimatteknik är verkligen ett bra köp, fokuserat på att förbättra hushållens hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje teknik kan ha många fördelar, men det gör sällan utan nackdelar. Fördelarna verkar uppenbara - själva enhetens funktion lämnar ingen tvekan om dess nödvändighet. Befuktad luft i en lägenhet är invånarnas hälsa . Det har bevisats att människor som lever i torr luft är mer sårbara för virus och bakterier. Eller snarare, inte de själva, utan slemhinnorna i andningsorganen. Slutligen, i torr luft, är skadan också damm, vilket alltid är mycket mindre i fuktad luft.

Viktig! Torr luft gör ont i ögonen. Luftkvaliteten påverkar till och med sömnen, så luftfuktning behöver inte bedömas: det är en nödvändig egenskap för ett bekvämt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en ultraljudsfuktare är följande:

  • minimalt ljud vid användning;
  • atomisering av vatten till mikropartiklar;
  • hög ergonomi;
  • enhetens kompakthet;
  • enhetens underhållbarhet;
  • inbyggd hygrometer tillgänglig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi säger vilka fuktkräm som kan vara skadliga, är det mer korrekt att kalla det brister, snarare än direkt skada. Faktum är att enheten, som det händer, ibland fungerar med obehandlat vatten, så att en plack kan bildas på möbler som ligger nära luftfuktaren. Denna plack är inget annat än salterna i vattnet. Och när samma "kalla dimma" avdunstar kan salter lägga sig på möbler, på andra föremål i rummet.

Själva enheten är helt ofarlig för människors hälsa . Även husdjur påverkas inte på något sätt av tekniken. Men det finns också ett "men" här: när en person andas in ånga med saltpartiklar hamnar de i lungorna. En frisk person kommer inte att märka detta på något sätt, men allergiker och astmatiker kan känna det.

Det finns bara en lösning på problemet - använd inte obehandlat vatten till luftfuktaren. I alla andra avseenden är enheten endast användbar för personer med andningspatologier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det fungerar korrekt är det vettigt att installera en ultraljudsfuktare i barnkammaren redan innan barnet föds . Om enheten fungerar, kommer barnet som växer i ett sådant rum inte att drabbas av "skorpor" i näsan, hans andning kommer att vara okomplicerad, sömn och aptit kommer att vara normal.

Det har bevisats att klimatutrustning av denna typ normaliserar andningsfunktionen, syresätter blod, hjärna och organsystem. I rummet där luftfuktaren fungerar är det lätt att andas och sova bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader från ångfuktare

Innan du köper en enhet från en potentiell köpare uppstår en traditionell fråga: hur skiljer sig en ultraljudsenhet från en vanlig ångfuktare. I ett ultraljudssystem sprutas vatten som träffar en platta som vibrerar med hög frekvens i ett moln . Luft drivs genom detta moln, som sugs ut ur rummet. Luften, mättad med fukt, återförs till rummet under fläktens tryck. Grovt sett är en ångfuktare, enligt dess handlingsschema, på många sätt lik en vanlig vattenkokare. En vätska värms upp inuti enhetens kropp, sedan kastas den ut genom sprutan - så fuktas luften i rummet. Het ånga dödar bakterier längs vägen.

Viktig! Ångfuktaren behöver inte luftfilter. Bara varm ånga i sig är farlig - om du hanterar enheten vårdslöst finns det risk för brännskador.

Bild
Bild

En ultraljudsfuktare är värd att köpa i följande fall:

  • om du vill ändra mikroklimatet i ditt hem till det bättre med hjälp av mycket effektiv och bekväm utrustning;
  • det finns en önskan att ha kompakta apparater i lägenheten, som vid behov kan överföras från rum till rum;
  • om du bor i relativt rena miljöer ur miljösynpunkt och inte lider av astma och allergier;
  • om du inte är rädd för att spendera på inköp av patroner (detta måste göras regelbundet), på inköp av destillerat vatten och även byte av filter;
  • om du letar efter en tyst maskin.

Viktig! I en familj där ett tillägg förväntas behövs definitivt en ultraljudsapparat, och den är säkrare än dess ångmotstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

I följande granskning presenteras de 8 bästa modellerna av klimatteknik, och mer specifikt luftfuktare av ultraljudstyp.

Stadler Form Jack J-020 / J021 . Enheten fungerar tyst, har en bekväm tank med ett bärhandtag, "silver" vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Royal Clima Sanremo . Överkomligt pris, enkel service och hantering, i närvaro av en jonisator som kan stängas av. Utrustningen är utrustad med ögat tilltalande belysning. Det finns en doft i systemet.

Bild
Bild

Sinbo SAH 6111 . Fina färger, bekvämligheten med vattengulfen, den står stadigt på benen. Denna modell fungerar tyst, så lätt att använda som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ballu UHB-310 . I den här enheten kan du vrida på luftfuktarens spray. Det är möjligt att mekaniskt byta driftläge. Det stannar automatiskt. Det är bekvämt för användaren att fylla på reservoaren. Denna modell är väldigt tyst.

Bild
Bild

Timberk Tor Ul 03 . Detta alternativ fungerar tyst och till och med luktar luft. Sprutriktningen kan justeras. Enheten har en vattennivåindikator.

Bild
Bild

Leberg LH-803 . Den är lätt och vacker, mycket lättmanövrerad enhet. Dess tank håller länge. En luftfuktare väljs ofta för användning i barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

AIC SPS-748 . Detta är en enkel, kompakt, ljus designenhet. Det fungerar tyst, förbrukar ett minimum av energi. Hastigheten på denna teknik kan justeras. Det är prisvärt.

Bild
Bild

Electrolux Ehu-3510d / 3515d . Det är en kompakt och kraftfull utrustning som har tyst drift, inbyggd UV-lampa och tillgänglig droppstorleksregulator. Denna modell har ett "silver" filter. Enheten har en hygrometer och en automatisk avstängningsfunktion. Vätskeservoaren är ganska rymlig.

Bild
Bild

Valet är i alla fall ganska stort. Det är bättre att formulera kraven för tekniken redan innan du köper, för att välja en specifik enhet i butiken. Till exempel, låt oss be en konsult en begäran som: du behöver en ultraljudsfuktare, med en hygrometer, med luftaromatisering, tyst och så vidare.

Hur väljer man?

När du väljer en hushållsfuktare för en lägenhet, gör köparen vanligtvis kompromisser. Och så att valet inte är impulsivt får man inte avvika från klart definierade kriterier. Valet baseras på en bedömning av följande punkter:

  • tekniska egenskaper - besluta om enhetens typ och typ (till exempel ultraljud, kanal), med dess storlek och ytterligare funktioner;
  • kostnad är redan din ekonomiska förmåga och vilja att dela med ett visst belopp;
  • säkerhet - om det finns barn, astmatiker, allergier i familjen (detta brukar beaktas).

Läs egenskaperna i förväg, "fånga" dagarna med rabatter och försäljning, läs recensioner av riktiga användare. Det är intressant att några potentiella köpare, efter att ha läst informationen, bestämmer sig för att göra en klimatanordning på egen hand.

Bild
Bild

DIY -tillverkning

Detta kan göras i teorin, särskilt om du har erfarenhet av design. Efter att ha granskat forum och webbplatser där hantverkare pratar om att göra hemlagad klimatutrustning kan du beskriva processen eller viktiga punkter i sådant arbete. Komponenterna i en hemlagad luftfuktare inkluderar följande:

  1. ultraljudsgeneratorer av "kall dimma" köps till låg kostnad på koreanska webbplatser;
  2. strömförsörjningar med de nödvändiga egenskaperna är svåra att hitta, därför köper hantverkare ofta generatorer med strömförsörjning;
  3. svalare - ofta är datorns nätaggregat tilldelade denna roll;
  4. behållare - på hushållsmarknaden kan du hitta lämpliga transparenta behållare med lock;
  5. flytande plattform för generatorer - ett system med ett kraftfullt namn representeras av polystyren, en plastkopp, en flaskhals, systemet hålls ihop med smältlim;
  6. munstycke - du kan ta en vanlig PET -flaska.

Monteringen av enheten inkluderar installation av fläkt, munstycke, lockets baksida, strömkabelintag.

Det är möjligt att göra en sådan enhet med en brinnande lust och viss teknisk erfarenhet, men det är bättre att fokusera på videomästarklasser. Det är ingen brist på dem idag.

Bild
Bild

Bruksanvisningar

Ett instruktionsdokument bifogas alltid själva enheten, håll den, om den inte finns till hands, sedan under kontroll, förlora den inte. I princip är användningsreglerna följande:

  1. redan innan den första påslaget måste enheten stå kvar i rummet i en halvtimme;
  2. Anslut sedan det till elnätet - om du inte har tänkt fylla på vatten, anslut inte luftfuktaren till elnätet. enheten slås vanligtvis på med en tryckknapp på panelen;
  3. om det inte finns tillräckligt med vatten i enheten meddelar den inbyggda indikatorn dig;
  4. låt inte vatten komma in i enhetens bas, överför inte enheten till ett annat rum om behållaren är fylld till max.

Varje modell har sina egna instruktioner. Hur man tillsätter eteriska oljor (om funktionen tillhandahålls), hur man rengör utrustningen, allt föreskrivs i instruktionsdokumentet. Om du har tappat bort den, hitta den elektroniska versionen på Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Det finns typiska fel, vars orsaker i de flesta fall sammanfaller. Till exempel är indikatorerna på apparaten släckta och par. Det betyder att: antingen är luftfuktaren inte ansluten till elnätet (med vilken det inte sker), eller så finns det ingen spänning i elnätet. Om indikatorn lyser, men det inte finns någon ånga, kan höljet vara i en tom vätskebehållare eller tvärtom är behållaren överfylld. Andra vanliga problem är värda att notera, nämligen:

  • när den slås på känns obehaglig lukt - antingen själva enheten är ny, eller så är vattnet smutsigt eller helt enkelt stillastående;
  • lite ånga - det kan vara en förorening av sändaren eller samma stillastående vatten;
  • mycket ljud - det kanske inte finns tillräckligt med vatten i tanken, eller faktum är att luftfuktaren är instabil på ytan.

Viktig! Försök att endast använda destillerat eller kokt vatten för att använda enheten. Rengör vattentanken två gånger i månaden och byt vatten oftare. Bearbetning med ättika följt av en bra sköljning är acceptabel.

Bild
Bild

Granska översikt

Recensioner publicerade på olika tematiska webbplatser är ofta mycket informativa. De är ganska detaljerade och intressanta att läsa, men ger upphov till författarens subjektivitet. Du kan inte veta säkert att det inte bryter mot reglerna för användning av enheten. När det gäller ultraljudsfuktare nämner oftast recensentförfattarna dem på grund av följande egenskaper:

  • säkerhet - som huvudkriterium för att köpa en apparat till en plantskola;
  • brus i arbetet - och detta är också viktigt för en gynnsam psykologisk stämning i huset;
  • enkel rengöring - systemet är klart att använda och underhålla;
  • ytterligare funktioner - till exempel luftaromatisering.

Och författarna till recensionerna klagar ofta över inte de viktigaste egenskaperna. Till exempel bristen på en fjärrkontroll i vissa modeller. Även om det vanligtvis finns i klassificeringsenheter.

Rekommenderad: