Hur Gör Man En Tidningshatt? Gör-det-själv Målarhatt. Hur Man Gör En Hatt Med Ett Visir? Steg För Steg Diagram

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man En Tidningshatt? Gör-det-själv Målarhatt. Hur Man Gör En Hatt Med Ett Visir? Steg För Steg Diagram

Video: Hur Gör Man En Tidningshatt? Gör-det-själv Målarhatt. Hur Man Gör En Hatt Med Ett Visir? Steg För Steg Diagram
Video: How To Make A Pirate Hat Out Of A Newspaper 2024, Maj
Hur Gör Man En Tidningshatt? Gör-det-själv Målarhatt. Hur Man Gör En Hatt Med Ett Visir? Steg För Steg Diagram
Hur Gör Man En Tidningshatt? Gör-det-själv Målarhatt. Hur Man Gör En Hatt Med Ett Visir? Steg För Steg Diagram
Anonim

Reparationsarbete är en mycket smutsig verksamhet, och hantverkarna är mycket intresserade av att se till att damm och färg åtminstone inte kommer i ansiktet. En uppsättning kläder kommer att förstöras i alla fall - troligtvis kommer ingen tvätt att hjälpa till att återställa den ursprungliga renheten. I det här fallet skulle den maximala belastningen naturligtvis ligga på huvudbonaden, som alltid ska ligga på huvudet - även om det inte finns smuts, skyddar den en person från solens strålar när du arbetar på gatan.

Riktiga hattar måste bytas för ofta för att håret inte ska bli smutsigt, och det skulle bli för dyrt . Tillbaka i sovjettiden kom våra medborgare på ett win -win, enkelt och billigt sätt att designa hattar av improviserat material - tidningar. En korrekt gjord design visar sig vara tillräckligt hållbar för att hålla sig tills den är helt smutsig, och samtidigt kostar det ingenting - de flesta köper tidningar och hattar är bara gjorda av gamla, redan lästa kopior.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Den enklaste versionen av huvudbonaden, som ofta har använts av inhemska byggare och reparatörer i många decennier, kräver inte nästan några material och enheter. Allt som krävs är en vanlig stor tidning och motsvarande färdigheter, för att göra en enkel målarhatt är ren origami.

I dagens värld, där Internet tillåter människor att skapa och dela sina skapelser med hela världen, finns det många alternativ för pappershattar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte att vara svårt att hitta någon konst, upp till en cowboyhatt från en tidning med en steg-för-steg-beskrivning av tillverkningsprocessen . Naturligtvis kommer en sådan uppgift redan att vara lite svårare, och fler material och verktyg kommer att behövas - förutom en tidning behöver du sax, lim, färger, inredning och så vidare. Men du kan vägra att dekorera huvudbonaden med fokus på dess praktiska egenskaper - till exempel lägga till ett visir till hatten, som dessutom skyddar mot solen.

Bild
Bild

Metoder för att göra hattar

Du ska inte ta pappersdesign enbart som ett sätt att lösa nuvarande konstruktionsproblem - i själva verket kan du göra vilken hatt som helst från en tidning med dina egna händer, upp till Napoleons kapphatt. På gatan är det naturligtvis osannolikt att du går i detta, men du kan glädja barnen mycket . Om du kommer igång kreativt, var inte för lat för att korrekt montera och limma huvudbonaden, måla den i lämpliga färger, då kommer den att vara ganska lämplig för teaterbehov och till och med för någon form av karneval. I skickliga händer förvandlas vanliga pappersark till riktiga konstverk, och även om det är osannolikt att du lyckas göra dem vackert direkt, är utbildningsmaterialet inte så dyrt att åtminstone inte försöka.

Bild
Bild

Målare

Förmodligen var det målarna som var de första att uppfinna tidningskepsar - de har en sådan särdrag i arbetet att under reparationer som utförs dagligen bör håret vara särskilt noggrant skyddat mot kontaminering.

Det är klart att maskeringslocket skulle behöva bytas av respekt för sig själv varje dag, eftersom vikningsschemat är extremt enkelt och inte innebär några komplexa manipulationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vem som helst kan bygga en konstruktionsmössa för hushållsarbete eller skämt-speciellt för detta har vi utarbetat steg-för-steg-instruktioner:

  • ta ett vanligt dubbelt tidningsark och vik det på mitten, och när en viklinje bildas, lägg arket platt på bordet så att vikningen sticker ut uppåt;
  • de övre hörnen snett från viklinjen till arkets kanter lindas inåt - så att deras toppar ligger nära varandra;
  • linda nedre delen av tidningsarken i den nedre delen två gånger med en liten remsa uppåt, släta försiktigt ut de formade sömmarna;
  • vänd arbetsstycket till baksidan och dubbelvik det ark som ännu inte har genomgått en sådan operation med en remsa;
  • böj de utskjutande sidohörnen så att de inte sticker ut, nivå;
  • vik in kanterna på det resulterande arbetsstycket inåt - detta hjälper produkten att behålla rätt form under slitage;
  • återstår bara att räta ut produkten - och den är redo att användas enligt avsett skäl.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den speciella charmen med denna design är att du under reparationsprocessen inte kommer att ta hand om den alls, vilket innebär att du kommer att kunna koncentrera dig på att slutföra huvuduppgiften. På grund av smuts, svett och trivialt slitage kommer en sådan produkt regelbundet att försämras, men det kommer inte heller att vara ett problem, eftersom en ny kopia kan göras på en minut, och ett nummer av tidningen räcker till flera av dessa pappershattar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med visir

Den ovan beskrivna versionen av "båten" låter dig redan täcka huvudet, men löser fortfarande inte problemet med att skydda dina ögon mot den ljusa solen. Sovjetskolan för origami och tillämpad reparation erbjuder också en lösning på detta problem, och ett diagram över hur man viker en sådan hatt ur papper steg för steg ligger framför dig:

  • bred ut ett dubbelt pappersark på en plan yta, böj de två övre hörnen på det och rikta in kanterna;
  • den nedre delen av det övre arket viks uppåt, och sedan upprepas denna procedur med en överlappning, men bara på ena sidan av det framtida locket;
  • vänd arbetsstycket, böj de utskjutande hörnen på det redan inslagna lagret inåt igen;
  • längs kanterna viks kanterna vertikalt;
  • stoppa botten med en liten remsa, böj den sedan igen, men i en liten vinkel, och fixa den genom att stoppa in den i befintliga veck;
  • vänd layouten till baksidan och vik dess övre hörn i ett horisontellt plan, stoppa i lockets överdel;
  • den resulterande strukturen, efter uträtning, har två hörn - ett av dem måste lindas och döljas i vecken, och det är här tidningens huvudbonad är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom skydd mot de redan nämnda solstrålarna är visiret också användbart genom att byggdamm och skräp flyger mindre in i ögonen med det.

I vissa fall är en liknande huvudbonad gjord för underhållning av barn ., men då kommer slutkonsumenten säkert att vilja ha ytterligare inredning, så produkten måste omedelbart tillverkas av färgat papper eller därefter målas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Ett av de mest populära tidningshuvudena för en nybörjare som inte innebär användning av lim är en skalle. Schemat är mycket likt det som används för tillverkning av ett vanligt triangulärt pensellock, bara de yttre hörnen är inte böjda - istället stängs de övre hörnen av nära mitten så att arbetsstycket är i form av en trapets. Det bör noteras att detta huvudbonaden är orientalisk, och för större äkthet är den ofta målad med vackra mönster … Med tanke på att ett sådant "klädesplagg" kräver en betydande energiförbrukning, är goda skalskydd tillverkade av kvalitetsmaterial, till exempel mycket tjockt, tryckt papper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma skalle, som nästan är redo att bäras, kan förvandlas till någon annan huvudbonad med en liten rörelse i handen . i det sista stadiet av vikning. Det finns triangulära utstick på sidorna av det nästan färdiga arbetsstycket - dra ut dem, så får du en keps - samma som narrar bar på en gång.

Bild
Bild

När du sträcker ut den tredje avsatsen och rätar ut hörnen hittar du plötsligt en akademisk keps i dina händer - som de där eleverna gillar att ta bilder.

Du kan köpa en cowboyhatt i många stormarknader idag, men varför spendera pengar om du har en gammal tidning och en kreativ lust. För att göra en kantad hatt, följ följande stegsekvens:

  • vik en tidning eller ett tidningsblad i hälften;
  • böj den resulterande rektangeln längs mittlinjen så att vikningen dras tydligt och böj sedan arbetsstycket igen;
  • vrid hörnen uppifrån till mitten så att de vidrör varandra;
  • från botten, stoppa en remsa av ark mot de böjda hörnen;
  • vänd sedan arbetsstycket och gör detsamma;
  • på sidorna, gör en omslag till - om allt är korrekt får du en komplex figur i form av ett hus (ett triangulärt "tak" över en rektangulär "byggnad");
  • sträck ut produktens mittdel så att du får en kvadrat, böj de motsatta hörnen till mitten så att de bildar en diagonal böj - en triangel kommer ut igen;
  • i den resulterande triangeln sträcks de centrala punkterna igen, och sedan fälls arbetsstycket ut och får nästa kvadrat vid utgången;
  • efter det återstår det bara att sträcka hörnen på den övre delen, men inte att rycka med mycket samtidigt - annars bildas samma "båt", bara med sidorna av ökad höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat enkelt hattpappershantverk som inte innebär användning av sax och lim är en samurajhjälm. Det vore konstigt om origami inte spelade upp det japanska temat på något sätt, och för barn kommer den här färgen definitivt bara att vara en fördel, så tänk på instruktionerna för det här fallet också:

  • ta ett fyrkantigt papper - en fyrkant behövs för att göra en samuraihjälm;
  • det befintliga arket måste vikas diagonalt två gånger i följd - du får en liten triangel;
  • i denna triangel måste de vassa hörnen vikas ihop, varefter botten av det yttre lagret måste böjas upp;
  • de resulterande vikarna måste böjas på båda sidor;
  • vid den övre remsan, vik botten så att den är något lägre än den planerade botten av produkten;
  • linda det böjda hörnet med ett bottenlager papper;
  • vänd arbetsstycket tillbaka och linda botten - det är allt, designen är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, med all fantasi, utan hjälp av sax och lim, kommer det inte att fungera att göra ett stort antal olika hattar av ett ark, men om du också ansluter ovanstående verktyg till fodralet, då skaparens fantasiflyg kan vara nästan obegränsad. Samtidigt limmar som regel ingen något från tidningar, eftersom den komplexa processen med skärning och limning förutsätter att resultatet blir något estetiskt attraktivt.

Ändå kommer första gången en nybörjare fortfarande inte att lyckas perfekt, så det är vettigt att börja öva på tidningarna.

Bild
Bild

Du kan börja med den klassiska cylindern:

  • klipp ut en rektangel med önskad höjd från papper, linda det i ett rör så att kanterna överlappar varandra;
  • skär en av sidorna på den framtida cylindern med två centimeters snitt med ett avstånd på 1-2 centimeter mellan dem;
  • på tjock kartong, rita två cirklar av olika storlekar, en inuti den andra, med ett gemensamt centrum för båda, och den inre cirkeln ska vara lika med diametern på den limmade cirkeln;
  • klipp ut en "donut" i kartong och måla på den;
  • för in cylindern i bageln så att snitten är längst ner, smörj dem med lim och böj dem, lim dem på kronan;
  • den återstående "mitten av munken" kan göras med toppen av cylindern genom att limma den med samma fransmetod;
  • du kan dölja limningsplatserna med ett andra lager kartong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Beroende på vilken typ av huvudbonad du gör måste du också välja material för tillverkning. Det är tydligt att för "tillverkning" av en reparatörshatt används vanligtvis de material som finns till hands, men i själva verket är det värt att komma ihåg att även för dem bör du inte välja för mjukt eller tunt papper - det kommer inte att behålla sin form. På grund av detta bör mycket känsligt material rensas bort omedelbart, såvida du inte hela tiden vill korrigera och "reparera" din egen designade keps. Det genomsnittliga pappersarket från en tidning eller tidning måste dock uppfylla hållbarhetskraven.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att gå ännu längre och i din kreativa impuls till och med åtagit dig att limma huvudbonaden från utskärningarna enligt mönstren, är det mycket viktigt att det slutliga resultatet behåller sin form väl, liknar originalet och i allmänhet är bevarad. Om barns panamas fortfarande är gjorda av tidningar, är samma garnisonlock ofta konstruerat av ett tätt slätt ark, oftare grönt eller blått . Barnkepsar är gjorda av omslagspapper eller till och med whatman -papper. Scenuppsättningar, som cowboyhattar eller pirathattar, är redan gjorda av kartong för att klara barnsliga upptåg.

Rekommenderad: