Gör-det-själv Pall Soffa (63 Bilder): Gör-det-själv Pall Soffa. Hur Man Gör - Steg För Steg Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Pall Soffa (63 Bilder): Gör-det-själv Pall Soffa. Hur Man Gör - Steg För Steg Instruktioner

Video: Gör-det-själv Pall Soffa (63 Bilder): Gör-det-själv Pall Soffa. Hur Man Gör - Steg För Steg Instruktioner
Video: Vi bygger en pall. Andra filmen- 2024, April
Gör-det-själv Pall Soffa (63 Bilder): Gör-det-själv Pall Soffa. Hur Man Gör - Steg För Steg Instruktioner
Gör-det-själv Pall Soffa (63 Bilder): Gör-det-själv Pall Soffa. Hur Man Gör - Steg För Steg Instruktioner
Anonim

Ibland vill du förvåna andra med ovanliga inredningsartiklar, skapa något med dina egna händer, men lämpliga idéer finns inte alltid. En mycket intressant och ganska lätt att genomföra idé är gör-det-själv-sofforna från träpallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Det är osannolikt att en sådan möbel kommer att passa in i en vanlig stadslägenhet med en klassisk inredning, men för ett lanthus kommer det att vara ett riktigt fynd. Det är värt att överväga mer detaljerat hur man gör en sådan möbel med egna händer, vad man ska leta efter, hur man placerar och dekorerar den. Inte alla vet om den här idén verkligen är så bra och lätt implementerad.

Huvuddragen i en sådan soffa är att den är gjord av flera träpallar, som faktiskt kallas "pallar" och vanligtvis används för att transportera olika varor (i stora mängder), säkrade med en speciell film eller buntar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att använda dessa pallar för att skapa möbelprodukter är en relativt ny och mycket populär idé . Med ett noggrant utförande av arbetet som ett resultat kan du få en ganska vacker och ovanlig möbel i rustik stil, som inte bara kommer att bli en användbar del av rummet, men också stilfullt kompletterar dess interiör.

Naturligtvis har pallsoffor sina egna fördelar och nackdelar, vilket allvarligt kan påverka det slutliga beslutet om deras existens i din lägenhet eller i landet. Låt oss överväga mer detaljerat vilka för- och nackdelar med en sådan möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med pallsoffor:

  • Betydande besparingar finansiella resurser. Att göra en soffa tar vanligtvis fyra till tio eller tolv pallar, beroende på möbelns storlek. Kostnaden för ett sådant träföremål är 70-100 rubel, så den totala kostnaden för ramen för en sådan soffa ligger inom tusen rubel.
  • En enda kopia av sådana pallar har ganska bekväm storlek och struktur . Ganska breda träöverdrag är fixerade på ett avstånd från varandra och fixeras med vinkelrätt åtskilda stavar och bildar en pall som mäter 100 x 120 cm. Det är mycket enkelt att skapa en rymlig soffa av sådana produkter.
  • Attraktivt utseende … Soffor gjorda av pallar liknar vagt möbler i loftstil med ljusa toner av rustik stil, liksom Provence, marina - beroende på inredning.
  • Beroende på rummets storlek kan den här soffan vara väldigt betonar interiören positivt ger det ett mer elegant och modernt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är här proffsen slutar. Som det blev, Det finns många fler nackdelar med sådana soffor:

  • Brist på perfekt renlighet . Även helt nya pallar är ofta ganska smutsiga och kan ta lång tid att rengöra.
  • Eftersom pallar tillverkas för industriella ändamål och inte är avsedda för möbler, de är inte alltid smidiga och snygga . Ofta finns det ojämnt fästa hoppare, till och med utskjutande naglar, som lätt kan skadas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallar har inte en helt plan yta . För att inte skada dig på utskjutande trädelar och inte fästa en splint måste du se till att all grovhet slätas ut. Malningsprocessen kan ta mycket ansträngning och avsevärd tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För tillverkning av pallar de billigaste delarna av träet är inte av bästa kvalitet. I avsaknad av nödvändig bearbetning i strukturen kan olika parasiter enkelt starta: trädbaggar eller till och med termiter.
  • Pallsoffa kräver obligatorisk beläggning med speciella lacker. Faktum är att även när den perfekta jämnheten uppnås genom slipning av ytan, kan grovhet och ojämnheter återkomma efter ett tag.
  • Svårigheterna med rengöring . En stor mängd damm ackumuleras ganska snabbt under själva strukturen och mellan dess delar. För att städa måste du tänka på något, eftersom vissa delar av golvet och soffan är svåra att nå.

Uppenbarligen finns det en hel del nackdelar med en möbel av träpallar, men var inte avskräckt och ge upp, eftersom absolut var och en av dem kan elimineras och därigenom förhindra eventuella problem i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Eftersom en pallsoffa är en universell möbel är det omöjligt att köpa den i butiker, det finns flera alternativ för hur kan du bli ägare till en sådan ovanlig produkt:

  • Att beställa från enskilda företagare som baserar sin verksamhet på tillverkning och försäljning av sådana möbler. Men i det här fallet måste du betala för mycket, eftersom kostnaden för sådana soffor är mycket lägre än kostnaden som anges av tredje part.
  • Att göra soffa med din egen hand.
Bild
Bild

För att göra en sådan möbel med egna händer kan du hitta en hel del intressanta mästarklasser på Internet. Du bör inte låta studien av materialet ta sin kurs, eftersom tillverkning av soffor inte är så lätt som det kan tyckas vid första anblicken. Processen innehåller många små men viktiga nyanser som påverkar produktens kvalitet.

Innan du gör soffor av träpallar, beväpna dig med alla nödvändiga verktyg . För att fästa träelement kan du behöva självgängande skruvar, speciella metallhörn, en skruvmejsel, en hammare och en skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, om du ska gå vidare till konstruktionen av soffan, måste du förbereda pallarna ordentligt. Det är nödvändigt att rengöra dem noggrant och vid behov tvätta dem, och efter fullständig torkning är det värt att gå längs ytan med sandpapper och släta ut alla oegentligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga mer detaljerat instruktioner för konstruktion av soffor från pallar, efter att ha studerat varje steg steg för steg:

  • För att göra en soffa en genomsnittlig storlek behöver i genomsnitt sex till sju pallar, men du bör köpa flera delar, eftersom olika delar av pallarna kommer att gå för att ansluta dem, konstruktion av armstöd och ytterligare element (liten rygg). För att göra en hörnsoffa av europallar behöver du lite mer av dem.
  • Måste läggas ut redan förberedda och målade pallar på en plan yta, placera dem på framsidan. I detta skede fästs delarna ihop - med hjälp av hörn, trälister och stänger. Så här hålls två pallar ihop.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De återstående pallarna sågas på mitten eftersom de kommer att användas för att göra ryggar och armstöd.
  • Nästa steg Det kommer att ske ytterligare bearbetning av trädelar med en speciell fuktbeständig komposition som garanterar ytans säkerhet och förlänger produktens livslängd.
  • Till ett par pallar, som kommer att röra golvet, fästs speciella ben av träblock. Om du hela tiden behöver flytta en möbel kan du fästa starka hjul på den .
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Parade pallar staplas ovanpå varandra och fixeras . En nedre plattform för den framtida soffan bildas, varefter delar av rygg och armstöd fästs.
  • För att skydda sätena mot smuts och damm är det bäst att täcka dem med ett speciellt material. Det är bäst att använda hållbar agrofiber. Ovanpå detta material ska madrasser och dekorativa kuddar vara fodrade .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mer detaljerad mästarklass om tillverkning av sådana soffor finns nedan.

Tillverkning av madrasser

Det räcker inte bara att bygga en ram av träpallar, du måste också utrusta den med element som ger komfort. För att göra detta måste du personligen göra eller köpa färdiga madrasser och kuddar som passar din produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på hur man gör kuddar till soffor från pallar med egna händer, liksom de mest framgångsrika inredningsalternativen för denna möbel.

Först måste du bekanta dig med listan över material som krävs för tillverkning av madrasser och kuddar för soffor från pallar:

  • Huvuddelen, utan vilken madrassen inte kan tillverkas, är fyllmedlet. Som fyllmedel är material som polyuretanskum, det vanligaste skumgummit, mjuk syntetisk vinterisator eller en billigare miljövänlig syntetisk vinterisator perfekta.
  • För madrassens klädsel måste du välja rätt material. Möbeltyger är ett utmärkt alternativ - de är slitstarka och slitstarka. Eftersom soffor av denna typ ofta placeras på utomhusterrasser, är det lämpligt att köpa ett material med fuktavvisande impregnering.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att ge lite mer volym är madrassen oftast insvept med fiber. Den slutliga efterbehandlingen görs först efter det - fyllmedlet är mantlat med möbeltyg eller ett speciellt lock är fyllt med material.
  • Du behöver sytillbehör för att göra ytterkåpan. Det är bättre att använda en klippare, eftersom ett handsytt fodral inte kommer att vara lika robust och praktiskt.
  • Olika dekorativa föremål kan behövas för att dekorera soffor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Också, på väg att börja göra madrasser och pallkuddar, du bör bekanta dig med några av de knep som hjälper till att göra produkten mer bekväm och lämplig för avkoppling:

  • Skumsmulor används för större mjukhet och volym. Det är nödvändigt att täta omslagen tätt med detta material för att undvika klumpar eller luckor.
  • Du bör inte använda ett lager skumgummi, eftersom madrassen kommer att visa sig vara mycket hård och obekväm.
  • Det är nödvändigt att utrusta madrasserna med speciella band som hjälper till att fixa dem på träramen.
  • Om du har valt skumsmulor, syntetiskt ludd eller annat partikelformigt material är det bäst att utrusta din kudde eller madrass med ett extra inneröverdrag av lätt, andningsbart material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid processen för direkt tillverkning av madrassen måste du följa en viss sekvens. Låt oss titta närmare på steg-för-steg-instruktionerna för att skapa madrasser för soffor från träpallar:

  • Först måste du bestämma fyllmedelsmaterialet och (beroende på detta) bestämma antingen dess önskade dimensioner eller den mängd som krävs.
  • Gör därefter (beroende på tjockleken och längden på madrassen och kuddarna) mönster från klädseln, med hänsyn till alla nödvändiga tillägg för bearbetning av kanter och sömmar.
Bild
Bild
  • Du måste också överväga hur bindelementen ska fästas på madrassen. Det är bäst att deras ändar sys i produktens kanter.
  • Efter att du har sytt det yttre locket fyller du det med förberett material. Det är bäst att göra en modell med en dold dragkedja - för enkel användning.
  • Efter fyllningen av madrasserna och kuddarna måste du stänga dragkedjan och ta hand om ytterligare inredning och sedan fästa produkterna på träramen med slipsar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning alternativ

De vanligaste dekorelementen (används inte bara för att dekorera pallsoffor, utan också för deras mer funktionella utrustning) är mjuka kuddar och madrasser. Ibland kan de verka för tråkiga, så du måste ta hand om tillägget av alla delar av handarbetet.

En ganska snygg och enkel idé att göra madrasser eller kuddar bekvämare och snyggare är vagnen. Det är ganska enkelt att göra det, du behöver bara markera ytan på madrasserna och kuddarna och bestämma de punkter där materialet ska dras ihop. Efter det måste du peka igenom produkterna genom och igenom och fästa tråden.

Bild
Bild

Ytterligare inredning (i kombination med en slips) kan vara dekorativa stenar och knappar som sitter fast i urtagen på baksidan och dynorna. I sätesområdet är sådan inredning olämplig, eftersom det kan orsaka många obehagliga känslor, klamra fast vid kläder och repa huden.

Spetsränder på ryggen och kuddarna kommer att vara ett ganska sött och sofistikerat dekorativt element. Om du bara vill försköna detaljerna med volanger är det bäst att använda tung bomullsspets. Tunn spets är perfekt för att täcka produktens framsida, över möbeltyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan ytterligare små kuddar med olika broderier, tryckta tryck eller ett mönster av dekorativa stenar bli en ganska bra inredning.

Du kan dekorera inte bara kuddar utan även själva träelementen. Med decoupage kan du dekorera ytan med diskreta utskrifter, och åldringstekniken hjälper till att ge möbler en lätt touch av retrostil. Dessutom kan du dekorera alla yttre element (sidor och armstöd) med dina egna tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Designers erbjuder följande lösningar:

  • Träpallmöbler även om det ser väldigt snyggt och modernt ut, kommer det inte att passa in i varje interiör samtidigt, så det är nödvändigt att i förväg tänka igenom alla detaljer om placeringen av soffor av denna typ.
  • Träpallsoffor - perfekt för att ge. Ledigt utrymme på gården i ett lanthus låter dig lugnt bearbeta alla detaljer som är nödvändiga för tillverkning av en möbel, samt komplettera den. Förortsområdet omfattar ett stort antal alternativ för att placera en sådan möbel.
  • Denna soffa kommer att se bra ut i vardagsrummet i ett hus på landet . Det är möjligt att göra ett stort hörnstycke som ser bra ut bredvid två vinkelräta väggar. Framför en sådan soffa kan du sätta både ett litet bord och ett fullbordat matbord, där det finns tillräckligt med plats för hela familjen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Denna möbel kommer också att se bra ut i ett lusthus . Men man bör närma sig placeringen så seriöst som möjligt och ta hänsyn till själva strukturens form och anpassa soffans form till den. Till exempel kommer en rak soffa inte att se särskilt bra ut i ett hexagonformat lusthus, så du måste placera pallarna i önskad vinkel.
  • Dessutom kommer denna soffa att hitta sin plats på gatuveranda , intill huset, och i omklädningsrummet, och till och med på balkongen.

Alternativen kan vara väldigt olika. Det viktigaste är att visa fantasi, men glöm inte samtidigt sunt förnuft.

Om du tar hänsyn till alla användbara rekommendationer kommer du inte att bli besviken på sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foton i interiören

Snygg vit pallsoffa, kompletterad med en grå madrass, ljusfärgade tryckta kuddar och ett bord på hjul, tillverkade enligt samma princip.

Bild
Bild

Modellen av en soffa i flera nivåer, bestående av tre "våningar", är perfekt för ett rum med hemmabio. Denna möbel ser inte bara snygg ut, men låter dig också rymma för att titta på filmer med hela familjen.

Bild
Bild

Små pallsoffor dekorerade med vita madrasser och färgglada kuddar kommer att vara ett utmärkt alternativ för att koppla av på en öppen balkong en varm sommardag.

Rekommenderad: