Golvhögtalare: Hur Man Väljer Akustik För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Modellerna För Musik. Stora Hemmahögtalare Med USB -minne

Innehållsförteckning:

Golvhögtalare: Hur Man Väljer Akustik För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Modellerna För Musik. Stora Hemmahögtalare Med USB -minne
Golvhögtalare: Hur Man Väljer Akustik För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Modellerna För Musik. Stora Hemmahögtalare Med USB -minne
Anonim

Om man bokstavligen för 40 år sedan bara kunde drömma om så kallat surroundljud, nu är det verklighet. Sådana system kan köpas i närmaste järnaffär eller beställas hemma med ett klick på musen. Golvhögtalare intar en speciell plats bland sådana enheter. De ger ett unikt ljud som fyller rummet som svag rök. Allt om golvhögtalare, samt hur man väljer dem, kommer att berätta för den här artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Det är uppenbart att Huvuddragen i golvhögtalare är deras installationsplats och dimensioner . Dessa högtalare är stora jämfört med konventionella modeller i storlek. Höjden på högtalarna är särskilt märkbar. Om sådan utrustning är installerad hemma, då bara i stora eller rymliga rum. I små rum kan golvhögtalare förvränga ljud och bara ge bas.

En sådan musikalisk installation kan utrustas med 1 till 7 högtalare. Det är också värt att notera priset, vilket är en storleksordning högre för golvhögtalare än till exempel för hyllmodeller.

Ganska ofta köps ett golvhögtalarsystem för att lyssna på tung musik .… Det speciella med högtalarna i sådana system - närvaron av en speciell dammtät lock, som, förutom att skydda mot smuts, gör ljudet tydligare och tydligare.

I allmänhet köps dessa ljudsystem ofta specifikt för hemmet. De används inte bara för att lyssna på olika musik, utan också för att titta på filmer, hålla karaokekvällar och till och med för att arbeta i en liten inspelningsstudio hemma.

Bild
Bild

Olika sorter

Den viktigaste egenskapen som skiljer typerna av golvhögtalare från varandra är typen av högtalarsystem. Vanligtvis kan bara en professionell märka skillnader i ljudet av olika typer. Det kommer emellertid att vara användbart att själv förstå några av de karakteristiska egenskaperna för var och en av nedanstående typer.

  1. Stängda modeller . Sådana högtalare förvränger praktiskt taget inte ljudet, vilket gör det möjligt att återge musik ganska exakt. Bland bristerna - dåligt basljud, brist på hög volym.
  2. Öppna modeller . De återger inte heller basen bra, men de kan återskapa det så kallade riktade ljudet.
  3. Basreflex . Tvärtom, det har bra basljud, hög känslighet, men har en låg nivå av ljuddetaljer.
  4. Passiv sändare . Återger bas mycket bra. Ljudet är djupare och mer detaljerat än basreflexen.
  5. Bandpass -kropp . Den har god känslighet och kan nå höga volymnivåer.

De flesta av de moderna golvhögtalarna är av basreflextyp, eftersom det är han som har de optimala ljudparametrarna.

Bild
Bild

Alla sådana enheter kan också delas upp efter antalet tillgängliga band (högtalare). Men oftast är det karakteristiska för golvakustik närvaron av exakt tre högtalare. Trevägssystemet återger bas, mellanslag och höjder separat från varje högtalare.

Varje tillverkare har sin egen exklusiva design och färger för sådana installationer . De flesta moderna modeller är dock smala och har en mörk kropp. De är de mest populära. Barn och ungdomar föredrar modeller med ljus och musik. Högtalare med USB -flash -kontakt är också ett bekvämt alternativ. De kan spela musik direkt från själva enheten.

Fans av aktiva kvällar med vänner eller familj kan köpa akustik från karaoke

Specialutrustning för att spela karaoke -låtar är inbyggd i den, och en eller flera mikrofoner ingår i satsen.

Bild
Bild

Modellbetyg

Nedan följer en översikt och en kort beskrivning av de 10 bästa modellerna från de senaste åren.

Bild
Bild

Yamaha NS-F150

En budgetprodukt från ett japanskt märke med bra ljud, avsett för små utrymmen och hemmabruk. Enheten har ett mjukt ljud, hög effekt, brett frekvensområde, lakonisk design och attraktivt pris.

Bild
Bild

Kanton GLE 476

Detta högtalarsystem är en basreflex, som är utrustad med 2,5 band för ljudåtergivning. Har en liten vikt och dimensioner, har ett bra ljud vid hög volym, den kan dock slå på länge.

Användare rapporterar ett "torrt" ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Heco Victa Prime 620

Denna modell fick sin popularitet som en extra uppsättning för en hemmabio. Installationen har trevägs ljud och är utformad för att återge olika typer av musik.

Den återger rock, blues och andra ljudspår med bas lika bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dali zensor 5

Det är ett passivt akustiskt Hi-Fi-system. Denna modell kännetecknas av exklusiva märkeshögtalare, snygg design i svart, solid bas.

Användarna noterar dock den tunga vikten av denna basreflex.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elac FS 247

Det är ett 2,5-vägs högtalarsystem. Den återger lika låga och höga frekvenser lika bra. Men denna modell måste användas tillsammans med förstärkare.

Modellens kropp fick negativa recensioner - den repas lätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra intressanta modeller som har fått bra recensioner inkluderar:

vita kolumner Kanton GLE 496 med dess kompatibilitet med vilken enhet som helst;

Bild
Bild
Bild
Bild

Fokal Aria 926 med sin perfekta ljudinställning;

Bild
Bild

Yamaha NS-777 , som anses vara den bästa i sin priskategori;

Bild
Bild
Bild
Bild

Heco Victa Prime 702 som kombinerar ett budgetpris och bra ljud;

Bild
Bild
Bild
Bild

Boston Acoustics CS 260 II med sin lakoniska design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Bland det stora antalet moderna golvstående högtalarsystem kommer flera viktiga kriterier att hjälpa till att göra ett val - vidare användning, ekonomisk förmåga, personliga önskemål . Det senare gäller främst ljudsystemets utformning.

Det rekommenderas inte att köpa akustik med hög effekt i ett litet rum. I detta fall kommer ljudet inte att ha en mycket bra reproduktionskvalitet. När det gäller hemmabio är detta exakt fallet när kraften och stora dimensioner av utrustning kommer att hitta sin tillämpning.

Experter rekommenderar att man köper system med ett träfodral, inte ett plast. Den senare kan försämra ljudkvaliteten något.

Det är värt att titta närmare på valet av utrustning för barnkalas . Det ska vara mer hållbart och kraftfullare än ett hemmasystem, och det ska vara lätt för enkel bärbarhet.

Förutom sådana system är det vanligtvis nödvändigt att köpa ett stativ, mikrofon och ett antal andra enheter.

Bild
Bild

Installation och användning

Området i rummet där högtalaren ska installeras måste vara mer än 18 kvadratmeter … Endast under sådana förhållanden blir ljudet från högtalarsystemet fullt. Det rekommenderas inte att placera högtalarna i hörnet av rummet. Väggar på båda sidor kan "absorbera" en del av ljudet.

Ganska ofta köps golvstående akustik som tillägg till ett hemmabiosystem. I det här fallet är det bättre att placera högtalarna på specialställ.

En viktig del av ett sådant system är förstärkaren . Dess huvudsakliga uppgift är att förbättra ljudkvaliteten vid hög volym. Förstärkarens huvudparameter är effekten - ju högre den är, desto bättre återger enheten musik.

Användningen av sådana system är vanligtvis enkel och bekväm. Kontroll och display, om någon, förenklas så mycket som möjligt och är märkta på engelska överallt.

Rekommenderad: