Vilken är Den Bästa Generatorn För Ditt Hem? Betyg För Kraftgeneratorer 5-6 Och 8 KW För Ett Privat Hus. Andra Modeller För Ett Lanthus

Innehållsförteckning:

Video: Vilken är Den Bästa Generatorn För Ditt Hem? Betyg För Kraftgeneratorer 5-6 Och 8 KW För Ett Privat Hus. Andra Modeller För Ett Lanthus

Video: Vilken är Den Bästa Generatorn För Ditt Hem? Betyg För Kraftgeneratorer 5-6 Och 8 KW För Ett Privat Hus. Andra Modeller För Ett Lanthus
Video: Choosing a Backup Generator Plus 3 LEGAL House Connection Options - Transfer Switch and More 2024, April
Vilken är Den Bästa Generatorn För Ditt Hem? Betyg För Kraftgeneratorer 5-6 Och 8 KW För Ett Privat Hus. Andra Modeller För Ett Lanthus
Vilken är Den Bästa Generatorn För Ditt Hem? Betyg För Kraftgeneratorer 5-6 Och 8 KW För Ett Privat Hus. Andra Modeller För Ett Lanthus
Anonim

När du bestämmer vilken modell av generatorer för ett lanthus som är bättre att välja - bensin, diesel, vatten eller annat måste du vara uppmärksam på många punkter. Först och främst är miljövänlighet, säkerhet, utrustningskraft och kostnaden för dess underhåll viktigt. Klassificeringen av elektriska generatorer för 3, 5-6, 8, 10 kW för ett privat hus hjälper dig att räkna ut vilka tillverkare du ska lita på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man typ?

När du väljer en generator för ditt hem måste du vara uppmärksam på typen av dess design, eftersom det är denna faktor som ofta avgör tillgängligheten och effektiviteten för utrustningen. D För en privat stuga eller annan bostadshus för 1-2 familjer anses autonoma strömförsörjningar oftast vara backup . Undantaget är en vattenstation - en mini -vattenkraftverk, som själv genererar elektrisk ström på grund av vattenrörelsen. Men för installation av sådan utrustning är det nödvändigt att ha tillgång till en flödande reservoar, och inte för allmänt bruk, eller åtminstone med en särskild kustzon på platsen.

Bild
Bild

För ett lanthus långt från floden är det bättre att välja en elektrisk generator som kan köras på ganska billigt bränsle. Dessa inkluderar följande sorter.

Gas . Inte ett dåligt alternativ om webbplatsen har en huvudsaklig tillgång till resurser. Anslutning till den betalas, kräver godkännande, men kostnaden för 1 kW el reduceras avsevärt. Cylinderdrivna gasgeneratorer är ganska farliga att använda, resursförbrukningen är hög - en sådan lösning är helt enkelt inte lönsam för frekvent användning.

Bild
Bild

Diesel . De kostar nästan dubbelt så mycket som sina bensinmotståndare, men är mycket mer pålitliga och hållbara och är billigare att använda. Detta är det bästa alternativet för att tillhandahålla el till en byggarbetsplats eller ett nytt hem. En reservströmförsörjning av denna typ är inte utbytbar i avlägsna områden, där strömförsörjningen ofta inte är tillräckligt stabil.

Dieselgeneratorer har begränsningar för atmosfärstemperaturer på driftplatsen - om indikatorerna sjunker till -5 grader fungerar utrustningen helt enkelt inte.

Bild
Bild

Bensin . Den mest prisvärda, små, relativt tysta i drift. Detta är ett land eller camping alternativ som låter dig ladda mobila enheter, ansluta en elektrisk spis eller ett kylskåp.

Bild
Bild

Inverter bensin . De skiljer sig åt i en mer stabil strömförsörjning, reglering av dess egenskaper. De är betydligt dyrare än konventionella, men de ger ekonomisk bränsleförbrukning. Kompakta dimensioner gör sådana modeller till ett bra val för hem med permanent uppehållstillstånd för människor.

De dyraste och sällsynta modellerna är kombinerade. De kan arbeta med flera typer av bränsle, oftast används de för att ge vardagsliv på fältet. För ett lanthus skulle ett sådant system vara alltför komplicerat och dyrt.

Bild
Bild

Populära modeller betyg

De bästa modellerna av elektriska generatorer för ett privat hus sammanställs med hänsyn till deras kostnad, kraft och funktionalitet. De bästa modellerna finns tillgängliga till varje prispunkt . Ibland finns det helt enkelt ingen anledning att betala för mycket. Speciellt när det gäller kortsiktiga strömavbrott som inte händer särskilt ofta.

Bild
Bild

Budget

I den mest prisvärda prisklassen finns modeller av elektriska generatorer som körs på bensin. De är de billigaste, lämpliga för kortsiktig strömförsörjning eller anslutning av elektriska apparater i landet, på en vandring. De är ofta tillverkade i en kompakt design, därför är de praktiska för transport.

Champion GG951DC . Billig enfas 650 W gasgenerator, inkluderar 1 uttag för 220 V och 1 för 12 V. Modellen har luftkylning, manuell start, väger 16 kg. Detta alternativ kan väljas för resor eller kortsiktig strömförsörjning till stugan.

Bild
Bild

" Trummis UBG 3000 ". En enkel manuell bensingenerator. Enfasmodellen genererar en ström med en spänning på 220 V, 2 uttag finns på fodralet. Designen är lätt och lätt att förvara. Den maximala effekten på 2 kW låter dig lösa problemet med sommarens energiförsörjning till en sommarstuga eller ett litet hus.

Bild
Bild

" SPECIAL SB-2700-N ". Kompakt bensinmodell med en generation på upp till 2,5 kW el. Strukturen är luftkyld, manuellt startad. På fodralet finns 1 uttag för 12 V och 2 för 220 V.

En bra lösning för att lösa kortsiktiga strömavbrott i ett hus på landet.

Bild
Bild

Mellanprissegment

Bensin-, diesel- och gasfordon med olika egenskaper presenteras i denna kategori-för kort eller lång sikt. Bland de populära modellerna finns följande.

" SPECIAL HG-2700 ". Kombinerad gas-bensin generator med en kapacitet på 2200 W. Modellen har en enkel design, kan anslutas till cylindrar, start utförs manuellt, kylning utförs med flyg. Det finns 3 uttag på fodralet: 1 för 12 V och 2 för 220 V.

Bild
Bild

Patriot GP 2000i . Kompakt växelriktarmodell i ett slutet fodral, konstruerat för 4 timmars kontinuerlig drift. Detta är en enfasgenerator, har en effekt på 1,5 kW, manuellt startad, luftkyld. Modellen har flera uttag för anslutning av enheter med olika strömförbrukning, inklusive bärbara datorer och annan elektronisk utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZUBR ZIG-3500 . Inverter -bensingenerator med en effekt på 3 kW i ett bekvämt stängt fodral. Modellen är väl anpassad för användning i ett privat hus, det finns 3 uttag på fodralet. Modellen är enfasig, den kommer inte att klara tunga belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hutler DY6500L . En pålitlig gasgenerator som kan generera upp till 5,5 kW el. Modellen är lämplig för ett lanthus med en genomsnittlig energiförbrukning, har en kompakt storlek och låg vikt, en bekväm ram för installation, det finns 2 220 V-uttag på karossen. Fördelen med denna generator är möjligheten till problemfria börjar även i frost ner till -20 grader.

Bild
Bild

" Amperos LDG3600CL ". Låg effekt enfas dieselgenerator. Den låga effekten på 2, 7 kW gör detta alternativ till en bra lösning för ett sommarboende eller ett privat hus. Modellen är utrustad med 1 uttag 12 V och 2 220 V. Kompakta mått gör att du enkelt kan placera utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

I premiumsegmentet på marknaden finns bensin- och dieselgeneratorer med hög effekt som kan fungera länge utan avbrott. Bland anmärkningsvärda modeller finns följande.

Hyundai HHY 10000FE . Gasgenerator för generering av enfasström, med en maximal effekt på 7,5 kW. Modellen har både manuell och elektrisk start, luftkyld. Det finns 2 220 V och 1 12 V uttag på fodralet.

Bild
Bild

Champion DG6501E-3 . Trefasgenerator med en effekt på 4960 W, utrustad med ett elektriskt och manuellt startsystem, luftkylning. Det finns 3 uttag på fodralet från 12 till 380 W - det här är bekvämt om enheter med olika egenskaper och nätverksanslutning används i huset. Modellen är anpassad för transport.

Bild
Bild

Hitachi E40 (3P) . Trefasig gasgenerator med en kapacitet på 3, 3 kW. Förutom 2 220 V -uttag på höljet finns det 1 380 V. Utrustningen startas manuellt, kyls med luft.

Bild
Bild

Hyundai DHY-6000 LE-3 . Dieselgenerator på en lätt att transportera hjulbas. Modellen är trefas, det finns 3 uttag på fodralet, inklusive 12 volt. Effekten på 5 kW räcker för att förse huset med ström vid strömavbrott.

Bild
Bild

TCC SDG-6000 EH3 . Dieselgenerator på en bekväm ram med egen hjulbas. Effekten når 6 kW, elektrisk eller manuell start, 3 uttag på fodralet.

Bild
Bild

Champion DG10000E . Kraftfull enfas dieselgenerator för ett lanthus eller stuga. En resurs på 10 kW räcker för att lansera den mest kraftfulla utrustningen, en panna, en panna, en pump. Modellen har en solid ram, luftkylning, hjulbas. Inkluderar 1 uttag för 12 V och 2 för 220 V, manuell och elektrisk start.

Bild
Bild

Huvud urvalskriterier

Det räcker inte att bara studera popularitetsbetyg. När du väljer en elektrisk generator som källa för tillfällig eller permanent strömförsörjning måste ett antal viktiga kriterier beaktas.

  • Kraft . Utrustningens viktigaste egenskap, som avgör hur många elektriska apparater den genererade energin räcker till, beräknas med en marginal på cirka 20%. Till exempel kommer en 3 kW -modell att kunna säkerställa driften av ett kylskåp, en TV, en elektrisk spis, lämplig för ett litet hus på landet. Generatorer för 5-6 kW låter dig slå på en lågeffektvärmare för att inte frysa på vintern. Modeller från 8 kW kan användas i stugor och hushåll med en yta på 60 m2, utan att förneka sig de grundläggande fördelarna med civilisation som panna och värme.
  • Kvaliteten på den levererade strömmen . Detta är en viktig punkt om känsliga apparater och konsumentelektronik ska drivas från ett autonomt nätverk. Här är det bättre att inte spara pengar, utan att välja inverterutrustning som låter dig exakt ställa in det tillåtna intervallet av egenskaper. Synkrona elektriska generatorer har också visat sig bra, men asynkrona modeller lämnas bäst för konstruktion eller svetsarbete, som driver maskiner i verkstaden.
  • Utnämning . För permanent eller vanlig användning är det bättre att välja hushållskällor från 5 kW. För byggnadsarbeten, underhåll av en hemverkstad, är semi-industriella modeller för 10-13 kW lämpliga.
  • Konstruktionstyp . Stationära generatorer används vanligtvis i applikationer utanför bostäder. För ett privat lanthus är en modell på en stabil stålram lämplig - med eller utan extra hjulbas. Om ljudnivån är viktig är det värt att välja alternativ för stängd typ, med ett extra ljudisoleringshölje.
  • Kontinuerligt arbete . För hemmabruk är alternativ som automatiskt stängs av efter 3-4 timmar inte lämpliga. Det är optimalt om generatorn kan fungera utan att stanna i 10 timmar eller mer. I modeller med flytande bränsle är det också värt att överväga tankens kapacitet. Det är bra om utrustningen från 1 tankning ger energiproduktion under tillräckligt lång tid.
  • Alternativ . Bland de användbara funktionerna hos moderna elektriska generatorer kan man särskilja förekomsten av ytterligare uttag (vanligtvis finns det inte mer än 2 på fodralet), en inbyggd startmotor och ett batteri som tillåter start från en nyckel, möjligheten att ansluta automatisering - för att aktivera driften av utrustning när spänningen i hemnätet sjunker.
Bild
Bild

Baserat på dessa rekommendationer kommer varje husägare att kunna välja en elektrisk generator med önskade egenskaper.

Även i budgetkategorier är det fullt möjligt att hitta en utrustningsmodell som kan ge oavbruten strömförsörjning i en enda stuga eller i landet. Du behöver bara korrekt bestämma huvudparametrarna och den optimala typen av bränsle som används.

Rekommenderad: