Delad Systemskärm: Hur Väljer Man En Skyddsskärm För Luftkonditioneringens Inomhus- Och Utomhusenhet? Funktioner På Skärmar För Fjärr- Och Väggmonterade Split-system

Innehållsförteckning:

Video: Delad Systemskärm: Hur Väljer Man En Skyddsskärm För Luftkonditioneringens Inomhus- Och Utomhusenhet? Funktioner På Skärmar För Fjärr- Och Väggmonterade Split-system

Video: Delad Systemskärm: Hur Väljer Man En Skyddsskärm För Luftkonditioneringens Inomhus- Och Utomhusenhet? Funktioner På Skärmar För Fjärr- Och Väggmonterade Split-system
Video: Kjell-TV - Hur monterar jag skärmskydd? 2024, Maj
Delad Systemskärm: Hur Väljer Man En Skyddsskärm För Luftkonditioneringens Inomhus- Och Utomhusenhet? Funktioner På Skärmar För Fjärr- Och Väggmonterade Split-system
Delad Systemskärm: Hur Väljer Man En Skyddsskärm För Luftkonditioneringens Inomhus- Och Utomhusenhet? Funktioner På Skärmar För Fjärr- Och Väggmonterade Split-system
Anonim

I de södra regionerna har nästan alla hem luftkonditionering. Flyr från den stekande solen, gömmer sig människor i svala rum, där komfortzonen tillhandahålls av driften av split -systemet. Men om någon under en varm sommar i familjen blev förkyld, så är troligen orsaken luftkonditioneringen. Den skyddande skärmen hjälper till att bibehålla hälsan, och vi kommer att berätta hur du installerar den i artikeln.

Vad är och hur fungerar det?

Inomhusenheten för en inhemsk luftkonditionering är installerad under taket. Under dess drift rusar kall luft nedåt i en riktad ström. Det förskjuter de ljusare varma massorna och tvingar dem att stiga till taket . Om en soffa, en fåtölj, ett datorbord står i vägen för den kalla vinden finns det en risk för lägenhetsinvånarnas hälsa. Lösningen är enkel - du måste installera en deflektor (skärm) under luftkonditioneringsapparaten längs flödet av kall luft, som leder den till taket. Sedan blandas de kalla och varma massorna, och den bekväma luften sjunker utan att skapa en kylig vind.

Baffelplattan är en krökt kantplatta monterad under luftkonditioneringen. Den är monterad med en lutning som riktar det utgående flödet uppåt.

Bild
Bild

Vilka splitsystem är utrustade med deflektorer?

Skärmen kan installeras inte bara under den vanliga hushålls luftkonditioneringen - överväga alla alternativ för ventilationssystem som det passar.

Fläktbatteri (tak)

Deflektorer kan också installeras på klimatanordningar av kanaltyp för centraliserad luftkonditionering. För att få luften att flöda uppåt placeras reflekterande baldakiner nära varje fläkt.

Bild
Bild

Kassett

Klimatanläggningens kropp är dold bakom takplåten; endast en fjärrpanel med öppningar för kall luft är synlig från utsidan. En plexiglasskärm med en eller fyra plattor är installerad under den.

Bild
Bild

Vägg

Denna typ av luftkonditioneringsapparater är vanligast i vardagen, så industrin har anpassat produktionen av skärmar för en standardtyp av utrustning. Men du kan köpa en produkt för ett specifikt delningssystem eller göra en reflektor själv.

Bild
Bild

Vilka material är de gjorda av?

För tillverkning av interna och externa deflektorer används lätta material

  • Plast . Inuti lägenheterna ser det inte särskilt estetiskt tilltalande ut, men att göra en reflektor av det med egna händer kommer inte att vara svårt. Vid uppvärmning böjer sig plasten lätt, den monteras på en vägg eller i taket.
  • Plexiglas . Avser en av plasttyperna, men är mer ömtålig. Använd transparenta och färgade versioner. Transparent plexiglas är nästan osynligt mot takbakgrunden.
  • Akryl . Inom industrin används den ofta för tillverkning av deflektorer. Den är lätt och har en mängd olika färger, densiteter och texturer.
  • Polykarbonat . Modernt, mångfärgat, giftfritt, mycket lätt material. Skapar en viss transparens, men är samtidigt hundratals gånger starkare än glas.
  • Kartong . Det mest lämpliga materialet för hemlagade produkter. Lätt att böja och klippa, tar vilken form som helst. Det ser ganska primitivt ut i den färdiga versionen, men om det klistras över med tapeter eller självhäftande film kommer det att få ett mer trevligt utseende.
  • Metall . Tunna plattor av aluminium, duralumin och andra metaller används mindre ofta än akryl eller plexiglas. Produkter tillverkade av dem är relativt tunga och är endast lämpliga för vissa inredningsstilar (techno, loft).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Som material för att göra en skärm hemma är plast, plexiglas eller kartong (ca 4 mm tjocka) lämpliga. Ett tunnare ark skapar buller under vibrationer, och ett för tätt ark gör produkten tyngre. Innan du skär ut skärmen är det bättre att göra en mall av papper. Därefter bör du följa steg-för-steg-instruktionerna.

  1. Mallen appliceras på plast eller plexiglas och markeringar görs. De beskriver också platserna för vikningarna och platsen för skruvarna.
  2. Ta sedan bort överflödiga delar med en kniv eller glasskärare.
  3. Böj försiktigt skärmens sidor längs markeringarna. För att göra detta läggs plexiglas på bordet så att kanterna förblir i vikt. Med hjälp av uppvärmning med en hårtork i byggnaden mjukar de upp materialet och böjer plattan försiktigt och försöker behålla en vinkel på 40–65 grader.
  4. Efter att ha testat produkten och gjort märken på väggen fästs strukturen på den med självgängande skruvar. Det är viktigt att skärmen ligger 30–40 cm från luftkonditioneringsenheten, då stör den inte utrustningens funktion och luften har tillräckligt med utrymme för att lämna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket lättare att göra en kartongavvisare hemma . Utseendet kommer att vara sämre än plast eller plexiglas, men en hårtork och självgängande skruvar kommer inte att behövas. Kartongprodukten kan monteras på dubbelsidig tejp. Att klistra in skärmen med vilken bild du vill hjälper till att förbättra utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om familjen redan har känt det negativa med en direkt kall ström är det dags att installera en deflektor och att köpa en färdig eller göra den själv är allas personliga verksamhet.

Rekommenderad: