Väggmonterade Högtalare: Väggmonterad Akustik, Val Av Väggmonterade Högtalare För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Väggmonterade Högtalare: Väggmonterad Akustik, Val Av Väggmonterade Högtalare För Hemmet

Video: Väggmonterade Högtalare: Väggmonterad Akustik, Val Av Väggmonterade Högtalare För Hemmet
Video: Do wall mount speakers sounds the same as floorstanders? 2024, April
Väggmonterade Högtalare: Väggmonterad Akustik, Val Av Väggmonterade Högtalare För Hemmet
Väggmonterade Högtalare: Väggmonterad Akustik, Val Av Väggmonterade Högtalare För Hemmet
Anonim

Musik i hemmet är av särskild vikt. Det skapar en speciell atmosfär, hjälper till att ställa in rätt humör och jublar. Det finns en viss teknik som kan återge musik, men för att den ska låta hög kvalitet, högt och tydligt är det önskvärt att ha bra högtalare. Ett utmärkt alternativ för hemmet är väggakustik, som kan placeras på vilken plats som helst på väggen. Låt oss titta närmare på funktionerna, modellerna och tipsen för att välja vägghögtalare.

Vad det är?

Väggmonterade högtalare är mycket populära idag. De är särskilt föredragna av dem som har ett litet vardagsrum. Akustik placerad på väggen har ett antal funktioner, nämligen:

  • det finns ett speciellt fäste;
  • låter dig spara mycket ledigt utrymme;
  • låter ännu bättre och bättre kvalitet, eftersom det inte finns några hinder i vägen för ljud.

Utbudet av väggmonterade modeller är ganska stort, de kan variera i storlek och vikt. När det gäller designen kan du välja exakt det alternativ som är perfekt för din interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

På den moderna konsumentmarknaden finns det många tillverkningsföretag som bedriver tillverkning av olika högtalarsystem för hemmet, inklusive väggmonterade högtalare. Vi skulle vilja erbjuda dig flera särskilt populära modeller, vars ljudkvalitet är ganska hög.

Visa CS-304

Show CS-304 är en avstängd enkelriktad sändningshögtalare. Deras design är oklanderlig. Den största fördelen är att de är stora rymdsparare. De kännetecknas av följande parametrar:

  • effekt - 100W;
  • ljudtryck - 11dTs;
  • intervall - 180-18000 Hz.

Modellen monteras ganska enkelt och snabbt. Högtalarna är hållbara, eftersom fodralet är tillverkat av högkvalitativ metall - aluminium. Men det är också värt att notera att den här högtalaren är ganska tung. Den kan användas som tillägg till en dator eller hemmabio.

Bild
Bild

Bortsett från 0V05

Apart 0V05 är ett väggmonterat högtalarsystem, som är lämpligt att använda i ett litet rum. Detta är en tvåfilig modell, ganska kompakt, storleken är 11 centimeter. Det kännetecknas av följande funktioner:

  • effekt - 80 W;
  • intervall - 70–20 000 Hz;
  • maximalt tryck - 110 dB.

Högtalarmikrokretsen är gömd i ett hållbart plastfodral som är immun mot olika mekaniska påverkan. Högtalarna är lätta, bra och rena, utan buller och vibrationer.

Bild
Bild

Klipsch RP-402S

Klipsch RP-402S är en slags hornhögtalare. Högtalarna avger det renaste ljudet som inte förvrängs även vid högsta volymen tack vare en speciell modul. Modellen skapades med hänsyn till ny och modern teknik. Kostnaden är dock ganska hög.

Viktig! Det finns många andra modeller tillgängliga. När du köper bör du först fokusera på tillverkaren och modellen. Det är bättre att välja en produkt av ett mer känt märke. Sådana företag tänker på konsumenten och producerar kvalitetsprodukter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Väggmonterade högtalare är mycket populära idag, de köps för hemmet, vilket är förknippat med ett antal fördelar som är inneboende i attributet. Så när du väljer akustik för musik och spelar ljudeffekter medan du tittar på en film måste du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • kraft;
  • dimensioner, vikt;
  • tillgänglighet av ytterligare funktioner;
  • kopplingstyp;
  • högsta och lägsta volymnivå;
  • kostnad och tillverkare;
  • eftersom vi talar om väggmonterade högtalare, var noga med att ta hänsyn till informationen om vilken installationsmetod som är tillåten.

Viktig! Alla högtalare kan inte väggmonteras. Om du vill köpa just den här typen av akustik måste du kontakta säljassistenten för detta tillfälle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man hänga?

Som nämnts ovan är vikt, storlek och effekt de tre huvudkriterierna som skiljer alla högtalare från varandra. De måste beaktas inte bara när du köper högtalare, utan också när du väljer en metod för montering på väggen. Så det finns följande sätt att montera högtalare på väggen:

  • använda parenteser;
  • hänga på gångjärn;
  • installera på skruvar;
  • rackmontering.

Viktig! Speciella estetiker bygger högtalare direkt i gipsskivor, vilket gör speciella nischer för dem. Effekten blir ofattbar: det verkar som att ljudet häller direkt från väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje alternativ har sin egen uppsättning verktyg och material som kommer att behövas under installationsprocessen. Låt oss ta en titt på den mest populära och pålitliga metoden - fäste. Detta är en av de mest hållbara installationsmetoderna. Oftast används det om platsen i ett hus eller lägenhet är begränsad. I det här fallet kan du inte klara dig utan metallhörn, ankarbultar och spånskiva.

Installationsprocessen är följande:

  1. justera hörnen till storlek, slipa;
  2. fixa hörnen på väggen med ankarbultar; det är användningen av ankarbultar som stärker strukturen, gör den hållbar;
  3. fäst en hylla skuren ur spånskivan i hörnen; hyllans storlek kan bestämmas oberoende; parametern beror på högtalarnas dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om kolumnerna som du ska hänga på väggen är ganska tunga måste strukturen förstärkas, till exempel med cementbruk. Men vilken installationsmetod du än väljer, om du inte har erfarenhet och kunskap är det bättre att inte utföra installationen själv, utan att anförtro arbetet åt proffs.

Rekommenderad: