Förgyllning Av Stuckaturgjutning: Hur Man Målar Gipsstuckgjutning Med Guldfärg, Guldblad Och Hur Man Exakt Ritar Elementen?

Innehållsförteckning:

Video: Förgyllning Av Stuckaturgjutning: Hur Man Målar Gipsstuckgjutning Med Guldfärg, Guldblad Och Hur Man Exakt Ritar Elementen?

Video: Förgyllning Av Stuckaturgjutning: Hur Man Målar Gipsstuckgjutning Med Guldfärg, Guldblad Och Hur Man Exakt Ritar Elementen?
Video: Lucky's Plaster Project 2024, Maj
Förgyllning Av Stuckaturgjutning: Hur Man Målar Gipsstuckgjutning Med Guldfärg, Guldblad Och Hur Man Exakt Ritar Elementen?
Förgyllning Av Stuckaturgjutning: Hur Man Målar Gipsstuckgjutning Med Guldfärg, Guldblad Och Hur Man Exakt Ritar Elementen?
Anonim

Förgyllning är en av de mest populära stuckdekorationsmetoderna. Sådana inredningselement passar perfekt in i den klassiska stilen, vilket gör inredningen ljus och lyxig. De ger styling av antika byggnader, vilket gör dem varmare och mer soliga. Med deras hjälp kan du markera accenter. Förgyllning av stuckaturelement utförs med olika material, det är nödvändigt att förstå funktionerna i denna teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Med dekorering av stuckaturer menas att byta färgpalett. För perfekt utförande av förgyllning krävs vissa färdigheter och estetisk smak . Det finns flera förgyllningstekniker, de flesta är lätta att implementera och ger en levande utföringsform av en konstnärlig idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material används för stuckaturdekoration:

  • Guldlöv;
  • Guldlöv;
  • måla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera med bladguld är den dyraste tekniken . Guldstuckgjutning ger lokalerna ett lyxigt och statusutseende. Sådana dekorativa element kan ofta hittas i interiörer utformade i barock- och empirestilar. Glitteren är tunna guldplåtar. Även håret är tjockare. Detta är ett dyrt material som används för ytförgyllning. Denna metod väljs av människor som strävar efter att uppnå perfektion i det inre, som inte accepterar kompromisser.

Bild
Bild

Innan slipning appliceras slipas ytan . Därefter appliceras hartset för att ge glanseffekten. Guldbladförgyllning liknar förgyllningsblad. Den enda skillnaden är i huvudmaterialet: guldplåt ersätts med bladguld, vilket är en folie som inte innehåller ädelmetaller. Det finns flera typer av potal: guld, silver, brons. Lister dekorerade med bladguld ser nästan lika vackra ut som de som är täckta med guld. Skillnaderna är bara märkbara för proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förgyllning med färg är det mest budgetalternativet . Gipslistar är belagda med en vattenbaserad akrylförening. Denna typ av färg är den mest populära eftersom den innehåller en stor mängd metallpartiklar. Silikon- och latexfärger används för att bearbeta stuckaturer av polyuretan. Detta material tolereras inte väl av lösningsmedel.

Bild
Bild

Före målning beläggs gipsstucken med en primer och sedan appliceras en bakgrundsbeläggning. Polyuretanprodukter dekoreras omedelbart efter rengöring av ytan från damm . I båda fallen, efter att färgämnet torkat, öppnas stuckaturen med lack för skyddande ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylbaserade förgyllningsfärger har maximal mättnad . På grund av närvaron av metallinkluderingar i dem i hög koncentration ser guldfärgen ut som en riktig. När man använder andra typer av färgämnen är imitationen inte så tillförlitlig.

Skuggan av guld är ljus och mörk.

Akrylfärg har en krämig eller flytande konsistens, den finns också i form av sprayer . Fördelen med sprayen är att den inte behöver borsta för att applicera. Guldfärg appliceras genom sprutning. Detta eliminerar bildandet av ränder på ytan, färgämnet ligger jämnt. Akrylbaserade färger som används för att dekorera gipsstucklister säljs också i pulverform. När de uppföds styrs de av instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

För att förgylla stuckatur med egna händer måste du fylla på med de verktyg och material som är nödvändiga för detta arbete. Huvuduppgiften är att rita elementen korrekt, du måste agera mycket noggrant . Förbered förbrukningsmaterial för att måla stuckaturen. Att göra bladguld är en svår process. Följande verktyg hjälper till att hantera denna procedur framgångsrikt: mockakudde, lampnzel, poleringsanordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en mockakudde tas bladen ur boken och skärs med en kniv för förgyllning . En lampa behövs för att bära fragmenten. Poleringsverktyget med agatspets skapar en glansig effekt på föremålen. Om planerna inkluderar att dekorera hela ytan med guldblad, appliceras Mordan längs hela omkretsen, det hälls i urtagen. Om det behövs kan du dekorera avsatserna med lim med lim endast täcka dem.

Processen att applicera guldblad inkluderar:

  • rengöring av stuckaturelement;
  • stoppning;
  • tillämpa mordan;
  • bladblad av guld;
  • förgylld ytbehandling;
  • applicera ett lager som utför en skyddande funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet ägnas åt ytbehandling. Primerblandningen appliceras i 2 lager. Var och en tar en halvtimme att torka.

Vi rekommenderar att du använder en pincett för att flytta plåtarna när de klibbar till dina händer.

Efter några månader kan guldbladet på stuckaturen ändra färg, bli mörkare . För att förhindra att detta händer är förgyllningen täckt med skal. Det skyddar de dekorerade områdena från ogynnsamma yttre påverkan, behåller den ursprungliga glansen av guld.

Bild
Bild

Ett akrylbaserat färgämne appliceras i ett tunt lager . Det tar cirka 40 minuter att torka. I slutskedet lackas produkten. Vid restaurering av stuckaturer måste resterna av den gamla beläggningen tas bort. Guldfärg håller mycket länge, om det behövs kan stuckaturen återställas.

Vackra exempel

Förgyllda gipslister är en utsökt dekoration som förvandlar inre utrymmen. De gjutna produkterna bidrar till att skapa en speciell atmosfär och passar bra in i olika stilar. Det finns flera tekniker för konstnärlig dekoration av gipsgjutning . Stucko -dekoration gör det möjligt att stilisera vanliga hus som palats och slott.

Förgyllningen av stuckaturelementen ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild

Det mest lyxiga alternativet anses vara guldbladdekoration.

Bild
Bild

Den förgyllda stuckaturen gör interiören utsökt. Sådan inredning är lämplig inte bara i bostadshus, utan också på restauranger och hotell.

Bild
Bild

Guldplätering går inte att skilja från äkta guld.

Bild
Bild

När du dekorerar ett rum med stuckaturelement, observera regeln om det gyllene snittet . Detta är ett av de mest effektiva sätten för inredning, stuckaturer ger rummen ett aristokratiskt utseende och får dem att se ut som palats.

Rekommenderad: