Hur Man Målar Med Hammarmålning För Metall? Hur Man Målar Med En Hammareffekt Med En Pensel

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Målar Med Hammarmålning För Metall? Hur Man Målar Med En Hammareffekt Med En Pensel

Video: Hur Man Målar Med Hammarmålning För Metall? Hur Man Målar Med En Hammareffekt Med En Pensel
Video: Hur man målar med pigment och linolja 2024, Maj
Hur Man Målar Med Hammarmålning För Metall? Hur Man Målar Med En Hammareffekt Med En Pensel
Hur Man Målar Med Hammarmålning För Metall? Hur Man Målar Med En Hammareffekt Med En Pensel
Anonim

Akryl- och vattenbaserade färger är allmänt kända för konsumenterna. Många människor har tillräckligt med erfarenhet för att tillämpa dem utan att ägna alltför stor uppmärksamhet åt tillverkarens instruktioner. Men detsamma kan inte sägas om hammarmålning, även om dess meriter inte tvivlar. I vissa fall behöver endast en sådan beläggning användas.

Bild
Bild

Särdrag

Hammerfärg är avsedd för målning av rostiga ytor. Närvaron eller frånvaron av det ursprungliga lagret av en annan färg, liksom utförandet av externt eller internt arbete, spelar ingen roll. I alla fall visar färgkompositionen sig med värdighet och kvalitet. Det fick sitt namn från den applicerade beläggningens yttre utseende. Den verkar vara gjord av metall som har handsmyckats med en smideshammare.

Bild
Bild

Inledningsvis användes hammarfärger för att täcka industri- och laboratorieutrustning, för vilken yttre skönhet är mindre viktig än livslängden. Fram till nyligen producerades inga andra hammarfärger (förutom grå).

Den kan dölja betydande ytskillnader och kan också användas för ommålning . Under de senaste åren har tekniker rättat till sina föregångares brister, och nu är detta material tillverkat i en mängd olika färger och nyanser.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Hammerfärger för metall bildas av en kombination av akryl-, epoxi- och alkydstyrenämnen. För att binda ihop dem används fint krossat glas och aluminiumpulver. Det flytande färgämnet har en hög vidhäftningsgrad. Så snart det hårdnar visas det starkaste skyddsskiktet på metallytan.

Bild
Bild

Införandet av metallpulver ökar lackens hållfasthet, men gör denna blandning olämplig för sprutapplicering. Vi måste arbeta för hand (med en pensel). Moderna exempel på hammarfärger innehåller olika typer av färgade färgämnen.

Bild
Bild

Detta material är mycket motståndskraftigt mot extrema temperaturer, så det kan användas säkert upp till 80 grader Celsius. Det finns ingen anledning att noggrant rengöra och grunda en rostig yta (medan andra lacker, färger och emaljer nödvändigtvis kräver sådan förberedelse, men även med dess noggranna utförande passar de inte alltid bra och stabilt).

Målningsprocessen är mycket enkel och lätt, och det målade lagret är inte klibbigt.

Om den används med en aerosolburk kommer hammarfärgskiktet efter 120 minuter att ha hög hållfasthet och slutligt skick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även vibrationer kommer inte att kunna förstöra dess lager, och korrosionsskyddande egenskaper kvarstår i minst 6-7 år. Hammerfärg är säkert för människor … Om hon nyanser av huvudbeläggningens defekter kommer skillnaden i deras ton knappt att märkas.

Bild
Bild

Ansökan

För att inse alla positiva aspekter av hammarfärg, det krävs för att måla korrekt:

  • Det rekommenderas att applicera det med ett horisontellt arrangemang av ytor, annars rinner vätskan ut och en attraktiv steneffekt kan inte uppnås alls.
  • I de fall där det är omöjligt att sätta föremålet som ska målas, kommer det att vara nödvändigt att använda kompositionerna med den snabbaste torkningen. De hinner inte skapa fula ränder innan de torkar.
Bild
Bild

Ta bort fabriksfett innan du målar ny metall för att avslöja den faktiska ytan av strukturen. Detta krav måste uppfyllas, oavsett typ av färgämne

Bild
Bild

ML-165 är en värmebeständig hammarfärg med utmärkt vidhäftning till ytan. Det rekommenderas att applicera det där metallen kan värma upp till 130 grader. Det finns andra typer av täckning. Var och en har sina egna specifika egenskaper

Den förbrukade mängden färgämne, som står på förpackningarna, är bara ungefärlig och varierar beroende på olika faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standard penslar och rullar fungerar inte med denna förening. Det är nödvändigt att använda verktyg av en speciell design. Om underlaget är mycket slätt och polerat till hög glans kan det behöva penslas över med en metallborste eller papper för att förbättra greppet

Bild
Bild

Försök att avlägsna skalrost i förväg (beläggningen kommer att ligga platt på en jämn yta). Du måste rengöra denna smuts med en vinkelslip, eller med en borr, som kompletteras med metallborstar

Bild
Bild
  • Pulverlackeringar som är olämpliga för hammarfärg kan tas bort om de är utbrända eller behandlas med speciella lösningsmedel.
  • Efter beredning av basen med aerosolburkar appliceras hammarfärg på mindre plana strukturer. Och om den geometriska formen är mer komplicerad måste du välja en pensel - det är med den som bänkar och komplexa svetsade produkter målas. Använd alltid endast utspädningsmedel som rekommenderas av tillverkaren.

Rekommenderad: