Panel För Ett Bad: Snidade Träpaneler Och Gör-det-själv-saltalternativ, Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Panel För Ett Bad: Snidade Träpaneler Och Gör-det-själv-saltalternativ, Vackra Exempel

Video: Panel För Ett Bad: Snidade Träpaneler Och Gör-det-själv-saltalternativ, Vackra Exempel
Video: 🔴 Fantastisk DIY träskrot dekor 2024, April
Panel För Ett Bad: Snidade Träpaneler Och Gör-det-själv-saltalternativ, Vackra Exempel
Panel För Ett Bad: Snidade Träpaneler Och Gör-det-själv-saltalternativ, Vackra Exempel
Anonim

Moderna bastur representerar alltmer inte bara ett ångbad och ett litet omklädningsrum, utan också ett fullvärdigt relaxrum. Och så att tidsfördriv i det var trevligt i alla bemärkelser, är det värt att ta hand om lämplig design av utrymmet. Till exempel, panelen kommer att se väldigt vacker ut på träväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Valet av badpanelens design bestäms snarare beroende på själva inredningen, utan på preferenserna för ägarna till viloplatsen . Någon kommer att gilla de traditionella alternativen för att dekorera utrymmet med hjälp av bilder av människor, inklusive naken, i badprocessen, samt demonstrationer av olika scener som äger rum i badet.

Vissa kan begränsa sig panel med en lakonisk inskription , betonar alla populära bad visdom. För älskare av lugn inredning, en panel gjord av sågsnitt eller saltplattor, ett landskap eller stilleben, gjord med hjälp av skärningstekniken.

Om rekreationsområdet är utformat i en viss stil, måste den inredning som används motsvara den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En panel för ett bad kan inte skapas av papper , men annars finns det inga begränsningar. Huvudproblemet med även den mest täta kartongen är att badets höga luftfuktighet förr eller senare kommer att leda till skador. Vi får inte glömma att papper är brandfarligt . I de flesta fall är en panel för ett bad tillverkad av trä … Detta miljövänliga material är i harmoni med vilken finish som helst, tål hög luftfuktighet och temperaturfluktuationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan inte bara verken i sig vara av trä, utan också inramningen för dem. Ett intressant faktum är att vissa träslag (till exempel barrträd) vid höga temperaturer börjar utsöndra hartser och eteriska oljor, vilket har en gynnsam effekt på kroppens tillstånd. Således, även bara vila efter vattenprocedurer i ett rum dekorerat med träpaneler, kan du läka din kropp . För att skapa en badinredning ovanliga material som halm och björkbark kan också användas.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt saltpanelen för badet, kännetecknad av närvaron av ett uttalat strukturmönster och en mängd naturliga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Med färdigheterna i carving kan du göra olika paneler för badet med egna händer. De är skapade enligt samma princip.

  1. Först är ritningen förberedd på en pappersstencil.
  2. Därefter slipas en träskiva, förberedd enligt önskade dimensioner - grunden för den framtida panelen - försiktigt från framsidan.
  3. Den avsedda ritningen överförs till basen, varefter alla konturer och mönster skärs ut med en kniv.
  4. De snidade områdena behandlas med träfläck (alltid vattenbaserad) och resten - med en lösning av linolja eller terpentin.
  5. För att underlätta montering på väggen är motsvarande beslag fästa på baksidan av verket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha köpt den nödvändiga mängden saltplattor blir det lätt att lägga ut och saltpanel . Faktum är att fragmenten i en genomtänkt sekvens helt enkelt behöver fixeras på väggen med bygglim som inte innehåller vatten. Den kan monteras antingen nära varandra eller genom ett litet gap, och de nya sömmarna kan gnidas med samma salt.

Bild
Bild

En annan ovanlig lösning är användningen av decoupage -teknik för en badpanel. Till exempel är detta hur en ovanlig dekorativ hängare skapas med bilden av en brownie-bannik.

Bild
Bild

För att skapa en sådan panel behöver du tallämne, gasbrännare, lasertryckt teckning och akrylfärger. Dessutom är speciellt decoupagelim och matt akryllack, flera penslar, en gummirulle, sandpapper och en smörjstång användbara.

Arbetet börjar från avfyrningen av arbetsstycket med hjälp av en gasbrännare. Platsen i mitten av framsidan, där ritningen ska placeras, måste lämnas orörd. Nästa steg genomförs med slipa ytan med sandpapper … Verktyget flyttas längs kornet för att betona träets naturliga struktur. Överskott av damm avlägsnas med en borste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träplanka lackerad akryl och torkad … Central zon övermålad med vit akryl något utspädd med vatten. Efter torkning av ytan måste den smärgel.

När det vita området är täckt två gånger med akryllack kan du gå vidare till själva ritningen . Utskriftens framsida bearbetas med decoupagelack och torkas. Sedan appliceras det andra lagret av lack både på bilden och på träbiten, varefter bilden omedelbart limmas "med framsidan nedåt".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arket pressas, rullas med en rulle och lämnas att torka. Papperet avlägsnas genom att väta ytan något och använda upprullningsmetoden. Kanterna är skinnade, panelen lackerad och vid behov tonad.

Och så att det dekorativa elementet också är funktionellt är en krok fäst vid det. Panelhängaren är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ganska typiskt är panel för ett bad, gjord med hjälp av carvingtekniken … Medvetet grovhet i arbetet ger det bara en viss glädje. Panelen visar det inre av själva ångrummet med traditionella kvastar och badkar, omgivna av ånga, vars ovanlighet läggs till av cancern som ligger på bänken. Kompositionen är gjord i naturliga nyanser och passar därför lätt in i alla badinredning.

Bild
Bild

En mer modern lösning vore att inreda rekreationsområdet. panel från sågsnitt , designad i form av en stor björn. Både stora och mycket små träämnen används i arbetet.

Rekommenderad: