Bad Med Baldakin (38 Bilder): För Avkoppling, Bilar Och Grillar, Projekt Gjorda Av Laminerat Fanervirke, En Baldakin Och Ett Bad Under Ett Tak, En Våning Och Ett Fatbad, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Bad Med Baldakin (38 Bilder): För Avkoppling, Bilar Och Grillar, Projekt Gjorda Av Laminerat Fanervirke, En Baldakin Och Ett Bad Under Ett Tak, En Våning Och Ett Fatbad, Andra

Video: Bad Med Baldakin (38 Bilder): För Avkoppling, Bilar Och Grillar, Projekt Gjorda Av Laminerat Fanervirke, En Baldakin Och Ett Bad Under Ett Tak, En Våning Och Ett Fatbad, Andra
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Bad Med Baldakin (38 Bilder): För Avkoppling, Bilar Och Grillar, Projekt Gjorda Av Laminerat Fanervirke, En Baldakin Och Ett Bad Under Ett Tak, En Våning Och Ett Fatbad, Andra
Bad Med Baldakin (38 Bilder): För Avkoppling, Bilar Och Grillar, Projekt Gjorda Av Laminerat Fanervirke, En Baldakin Och Ett Bad Under Ett Tak, En Våning Och Ett Fatbad, Andra
Anonim

Bad - en traditionell byggnad i en sommarstuga. Utan det blir dacha -komplexet för de flesta markägare inte komplett. Och vad kan vara bättre än att ta ett ångbad eller sitta i en fat efter en lång dag på trädgårdsbäddarna? Och tänk om badhuset ligger under samma tak med ett lusthus med grill? Fundera över vilka alternativ för ett bad med baldakin du kan göra själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den främsta orsaken till bastuernas popularitet i kombination med lusthus är bekvämlighet … Traditionellt går människor till ångbadet inte bara för att ta ett ångbad, utan också för att chatta med vänner. Att chatta över en kopp te från en samovar, koppla av i bekväma soffor och fåtöljer, och till och med en grillspis gör att människor inte behöver gå långt över platsen, allt de behöver för att koppla av finns till hands.

En enda grund, en gemensam baldakin vid badhuset och ett lusthus garanterar snabb konstruktion och stora besparingar i pengar . Om badhuset ligger inte långt från huset, kan du ta in ljus och vatten i det, vilket kommer att öka dess komfort avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom förortsområden traditionellt är små, utrymmes sparande - frågan är relevant för varje ägare. Följaktligen är det bekvämt och lönsamt att ordna huset, badhuset och rekreationsområdet som ett enda komplex. På sommaren kan du utrusta köket på terrassen, och gästerna som kommer kan bekvämt övernatta i badhusets vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med "symbios" av ett bad och ett sommarkök är behovet av professionell installation av ventilation.

Het fuktig luft kommer från ångrummet, vilket kan förstöra stöden och taket. För att luftutbytet ska vara av hög kvalitet måste du vara mycket uppmärksam på ventilationssystemet.

Träbyggnader är mycket brandfarliga, så alla delar från en bar måste bearbetas med special formuleringar mot bränder . Annars riskerar strukturen att antända både från kökssidan och från badkarets sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektalternativ

Det finns ett stort antal projekt bad kombinerat med en baldakin med lusthus och terrasser . Passagen kan täckas, och då får du ett nästan fullvärdigt hus. En sådan struktur har ett taksystem med flera nivåer, vilket gör konstruktionen svår och tidskrävande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eller lusthuset kan vara öppet - då blir konstruktionen enklare och billigare. Det kan vara glasat eller lämnat obeglasat.

Under taket kan du utrusta en fullfjädrad sommarkök , i de södra regionerna är det inte nödvändigt att glasera det, särskilt om familjen bor där under hela året. Glas kommer att göra en sådan struktur till ett bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan optimera utrymmet genom att placera grillplats under en täckt bod mellan bastun och garaget för bilen … I det här fallet är grillugnen installerad mot garageväggen, den skyddar den också från vinden.

Bild
Bild

I de flesta fall är taket gjort gavel . Enstaka lutning är inte så lätt att använda. Från ett tak med två sluttningar lossnar nederbörd lätt och faller direkt i jorden, utan att skapa ytterligare belastning på baldakinen.

Bild
Bild

Bad kan vara en historia , såväl som utrustad med vind … Loftet gör det möjligt att rationellt använda det extra utrymmet under taket. Dessutom kommer byggandet av sådana byggnader inte att kosta mycket mer än liknande envåningsbyggnader. Ett sådant blockhus kan byggas av stockar eller limmade balkar, då får du ett lantligt badhus. Efter att ha utrustat ett biljardrum på vinden, kommer du att ha ett fullvärdigt rekreationskomplex för ett varmt företag, och efter att ha ordnat sovplatser där, bjud in gäster med en övernattning minst varje helg.

Bild
Bild

Ett intressant projekt är som kombinerar tre strukturer - bad, rekreationsområden och en pool … Detta kommer att kräva mycket utrymme, så du kan utrusta detta endast i områden med ett stort område. Dessutom kan du både ordna alla tre byggnaderna separat, ansluta vägar eller täckta passager, eller bygga dem under ett tak. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Huvudlokalerna för dubbelkomplexet under en baldakin är ett omklädningsrum med plats för förvaring av ved och kvastar, ångrum, dusch och lusthus … Hur man planerar sin plats beror på ägarens önskan och, naturligtvis, webbplatsens storlek och tillgängligt ledigt utrymme på den.

Bild
Bild

Välja material

Traditionellt byggs bad (det spelar ingen roll, med eller utan bilaga i form av ett lusthus) från naturligt trä därför måste komplexet under en gemensam baldakin vara av trä. Det är bekvämt och enkelt att arbeta med detta material. Till exempel tar det cirka 3-4 veckor att bygga ett rambad med egna händer (beroende på grunden och hastigheten på dess stelning). Vilka träslag används bäst för att bygga bad?

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst är det rundad stock … Förutom dess mångsidighet (du kan bygga allt från det) kommer det att kosta dig en relativt låg budget. En sådan struktur ser bra ut både med en bifogad sittgrupp och utan den. Dessutom tål materialet perfekt extrema temperaturer.

Bild
Bild

Badkomplex av träbjälkar är mycket populära bland ägare av hus på landet … Förutom användarvänlighet och lågt pris luktar timret gott och skapar en atmosfär av verklig rustik komfort i rummet. Det är lätt att arbeta med det även för en nybörjare.

Bild
Bild

Bad kan byggas inte bara av trä. Skumblock - det kanske mest budgetmässiga och viktlösa material som även de som inte har hanterat konstruktion tidigare kan klara av. Ett bad från sådana block måste dock vara väl hydro- och ångisolerat, och detta är ett jobb för proffs.

Bild
Bild

Tegelbad - byggnaden är mycket solid, vacker, pålitlig. Dess enda nackdel är priset .… Och, naturligtvis, behovet av en bra ångspärr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenbadkomplex de är byggda "i århundraden", de kommer inte att tas av någon attack, men kostnaden för en sådan struktur kan visa sig vara oproportionerligt hög. Det finns en väg ut - att använda sten för byggnadens yttre dekoration. Det kommer ut mycket billigare, och det kommer att se väldigt vackert ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger med egna händer?

Byggandet av ett bad kräver stor erfarenhet och kunskap. De kommer att krävas både för att hälla grunden och för att ordna ett ångbad och en dusch. Därför behöver du bara bygga ett bad med dina egna händer när du har förtroende för dina egna styrkor och färdigheter.

Det är bättre att bygga ett badhus på en förhöjd plats - så det blir lättare att ordna dränering av vatten . Och du måste också tänka på var vattnet rinner ut. Naturligtvis, från badhuset till andra byggnader, måste det avstånd som krävs enligt regler och föreskrifter för brandsäkerhet iakttas. Det är lämpligt att se hur bastun värms upp genom fönstret i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnadstypen kan vara ram, trä, sten eller block . Första passformen fundament - gropen grävs, fylls med sand 0,2 m och fylls sedan med vatten för densitet. Därefter läggs en kudde av spillror, sedan sand igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagd ut formning , förstärkning installeras kadaver , hälls med cementbruk. Som ett ångspärrskikt används takpapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att dräneringen bildats börjar konstruktionen av själva badet i enlighet med projektet.

Bild
Bild

Om rekreationsområdet är anslutet direkt till badhuset kommer grunden att hällas gemensamt, med hänsyn tagen till båda strukturernas yta. Bäst för baldakin polykarbonat , eftersom det perfekt överför solljus och samtidigt blockerar ultravioletta strålar. En baldakin av polykarbonat kan ges vilken form som helst - rak, välvd, välvd och vilken som helst annan. Naturligtvis ska byggnaden vara utformad i samma stil, så stöden under taket och golvet på terrassen är bäst gjorda av samma material som badhuset är byggt av.

Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över badet med en baldakin i videon.

Rekommenderad: