Uppvärmd Filt (32 Bilder): Välj Elektriska Modeller Och En Termisk Filt, Funktioner I En Två-mode Varm Elektrisk Filt

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmd Filt (32 Bilder): Välj Elektriska Modeller Och En Termisk Filt, Funktioner I En Två-mode Varm Elektrisk Filt

Video: Uppvärmd Filt (32 Bilder): Välj Elektriska Modeller Och En Termisk Filt, Funktioner I En Två-mode Varm Elektrisk Filt
Video: Adam Savage's One Day Builds: Foamcore House! 2024, Mars
Uppvärmd Filt (32 Bilder): Välj Elektriska Modeller Och En Termisk Filt, Funktioner I En Två-mode Varm Elektrisk Filt
Uppvärmd Filt (32 Bilder): Välj Elektriska Modeller Och En Termisk Filt, Funktioner I En Två-mode Varm Elektrisk Filt
Anonim

Höst. Blad prasslar under fötterna på gatan. Termometern sjunker sakta men säkert lägre och lägre. Det är inte varmt på jobbet, hemma - vissa människor värmer inte bra, medan andra sparar på uppvärmning.

Mer och mer vill jag känna värmen från spjälsängen eller soffan. Att sova i ullstrumpor för att värma dina fötter innebär att du inte alls tar bort huden från kläder. Och den andra halvan muttrar hela tiden och känner känslan av kalla fötter. Vad ska man göra? Tänk på att köpa en elektrisk filt!

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det här?

Redan 1912 föreslog den amerikanska forskaren och uppfinnaren Sidney I. Russell den första modellen av en termofilt, eller snarare ett termiskt madrassöverdrag, eftersom en person lade den här enheten under ett lakan. Och 25 år senare, på samma plats i USA, var det just uppvärmda filtar som dök upp. En sådan enhet fungerar när den är ansluten till en strömkälla. Isolerade trådar eller värmeelement är inbäddade i filtens tyg.

För modeller som släppts efter 2001 är en spänning på 24 volt tillräcklig för drift. De är utrustade med ett nödavstängningssystem för att förhindra överhettning eller brand. Tidigare släppta elektriska filtar saknar denna mekanism, vilket gör dem farligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en termostat kan du styra den inställda temperaturen, särskilt eftersom den stängs av automatiskt. Det finns modeller med en timer, med vilken du kan ställa in avstängningsprogrammet vid rätt tidpunkt.

Bild
Bild

Vissa moderna modeller av elektriska filtar använder kolvätefibrer som ledningar i sitt system. De är tunnare och mindre synliga bland fyllmedlet. Uppvärmning av bilbarnstolar i bilar utförs med samma kolfiberkablar. De mest avancerade modellerna av elektriska filt-filtar har också reostater som reagerar på temperaturen i människokroppen och därmed ändrar temperaturindikatorerna för filten för att begränsa användarens överhettning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Eftersom värmefiltret är en elektrisk apparat, låt oss först bekanta oss med dess tekniska aspekter. Elektriskt uppvärmda filtar används i vardagen, i medicin, i kosmetologi. Med hjälp av en professionell medicinsk modell kan du värma upp ett nyfött barn på ett förlossningssjukhus eller utföra en sjukgymnastik. Inom kosmetologi används sådana elektriska filtar för att linda in klienter under inslagning.

Bild
Bild

Och för hemmabruk är filtar med följande egenskaper lämpliga:

  • Effekt - 40-150 watt.
  • Uppvärmningshastigheten till en temperatur på 35 grader är 10-30 minuter.
  • Elsladd 180-450 cm lång.
  • Förser barnmodeller med en särskilt känslig ultraprecis sensor.
  • Närvaron av en kabel med en 12 Volt cigarettändarplugg gör att du kan använda en sådan filt i bilen eller bredvid den i naturen, såväl som för yrkesförare under flygningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Delvärmefunktionen ökar endast produktens temperatur i en viss del av den (till exempel i benen).
  • Strömförbrukning: vid uppvärmning - högst 100 watt, under vidare arbete - högst 30 watt. Särskilt ekonomiska modeller förbrukar från 10 till 15 watt.
  • Möjligheten att koppla bort elektriska komponenter före tvätt.
  • Förekomsten av 2-9 lägen för mer bekväm användning. Om du bara erbjuds en elektrisk filt med funktionen att ansluta till ett 220 V -nät, vägra att köpa. Minimikravet är en två-mode filt för att kunna sänka uppvärmningstemperaturen utan att ta bort den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Övre lager och fyllmedel

Vid tillverkning av termiska filtar för medicinska institutioner och skönhetssalonger görs det övre lagret vattenavvisande för möjligheten till efterföljande bearbetning. Det kan vara nylon eller nylon, behandlat med en speciell förening. Det översta lagret av hushålls elektriska brickor kan vara gjorda av naturliga eller konstgjorda fibrer.

Naturliga inkluderar:

  • kalikå - andas, inte elektrifierad, bildar pellets;
  • plysch - mjuk, behaglig för kroppen; det är bättre att tvätta en ny sak eller åtminstone dammsuga den, eftersom det finns många små trådar kvar på tyget efter sömnad;
  • bomull - lätt, andas, men mycket skrynklig;
  • ull - - behåller värmen väl, men något taggar och är inte hållbar; kan vara ett allergen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjorda fibrer är:

  • akryl - - kräver inte strykning, mjuk, tillåter inte luft att passera, rullar över tiden;
  • mikrofiber - mjuk, känslig, andas, lätt och fluffig;
  • polyamid - behåller inte vatten, torkar snabbt, skrynklas inte, tappar snabbt sin färg, men får statisk elektricitet;
  • polycotton - blandat polyester / bomullstyg, som ett syntetiskt material - starkt och elektrostatiskt, som ett naturligt material - andas och bildar pellets;
  • skinna - lätt, andas, allergivänlig, håller värmen väl.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel är också gjorda av naturliga eller syntetiska fibrer.

  • Konstgjord polyuretan elektrifierar inte, orsakar inte allergier, dammkvalster och svampmikroorganismer lever inte i den.
  • Ullbatting - ett naturmaterial för dem som älskar en tung filt.
  • Ull med kolfibrer - blandat tyg som innehåller egenskaperna hos naturliga och konstgjorda garn.
Bild
Bild

Välja storlek

Eftersom den varma filten produceras i många länder kan storleksintervallet skilja sig från det vi har gett. Det viktigaste, när du väljer, kom ihåg: värmeelementen täcker inte 100% av produktytan. Några centimeter från varje kant är utan elektriska värmeelement. Därför kan det vara värt att ta en större termisk filt för att inte ta den från varandra på natten.

Standardstorleken på en enda modell är 130x180 cm. Det mest populära alternativet för en lastbil är 195x150 cm. För en dubbelsäng är en elektrisk filt på 200x200 cm lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Begränsningar för användning

En sådan vacker filt ska inte användas hela tiden, inte ens av friska människor. En organism som är bortskämd av konstant värme kommer att vara lat för att använda sina egna resurser för att skydda mot olika virus och infektioner. Försvaga inte ditt eget immunförsvar så mycket.

Det är klart att när du använder en elektrisk filt kommer kroppstemperaturen att stiga. För hög temperatur kan provocera tillväxten av ohälsosamma celler i kroppen eller påskynda den inflammatoriska processen.

Det är inte värt att riskera med ett sådant köp för personer med infektionssjukdomar, inklusive allvarliga andningssjukdomar.

Trots att diabetiker ofta fryser, rekommenderas inte heller en sådan filt för dem på grund av särdragen i cirkulationssystemet. Människor som bär pacemaker och andra främmande föremål i kroppen kommer också att hållas varma på andra sätt, med filtar och filtar. Den elektriska filten passar dem inte.

De som nyligen opererats har en tidsgräns. Men så snart din hälsa förbättras, prata med din läkare om att köpa en elektrisk filt.

Hur gör man ett val?

Om du anger en fråga i en sökmotor om tillverkare av elektriska filtar hittar du enkelt svaret.

Tillverkare gläder oss verkligen med sina förslag:

Beurer (Tyskland) - du hittar de flesta recensioner om produkterna från detta företag. Beurer har utvecklat sitt eget BSS® säkerhetsgarantisystem: alla elektriska brickor har skyddssensorer som förhindrar att elementen överhettas och stängs av i tid. Kostnaden för olika modeller 2017 års priser varierar från 6 700 till 8 000 rubel i onlinebutiker. Men köparna är överens om att betala dessa pengar, eftersom de är förvånade över Beurer elektriska filtar: en löstagbar strömkabel, snabb uppvärmning och självstängning efter 3 timmar, 6 temperaturinställningar och en bakgrundsbelysning på displayen (så att du inte t måste leta efter en fjärrkontroll på natten). Användare känner inte värmeelementen i filten. Det är mycket bekvämt att använda i landet. Och det är bekvämt att använda på vägen, eftersom det är mycket kompakt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Elektrisk filt Medisana erbjuds också av det tyska företaget med samma namn. Andningsbart och svettabsorberande yttre lager av mikrofiber. Fyra temperaturinställningar. Kostnad (2017) - 6 600 rubel. Köpare säger att de inte tycker synd om pengarna som spenderats på köpet, eftersom filten fullt ut uppfyllde deras förväntningar. Det är säkert, lätt att tvätta, mycket mjukt och förblir alltid torrt. Har 3 års garanti.
  • Imetec (i olika onlinebutiker anges olika värdländer av märket: Kina och Italien) erbjuder elektriska brickor med ett bomulls yttre lager. Under rabattperioden kan en sådan filt köpas för mindre än 4000 rubel. till en normal kostnad på cirka 7 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ryskt företag " Värmefabrik " erbjuder elektriska affärer "Prestige" till ett pris av 3450 - 5090 rubel. Och köparna är nöjda med detta, eftersom en egenskap hos dessa produkter är möjligheten att använda inte bara som en filt, utan också som ett lakan. Användare skriver att påslakan är lätt att torka. Tyget deformeras eller rullar inte, kroppen svettas inte under det. Filten är säker och kan användas i två lägen. Full uppvärmning tar tjugo till trettio minuter. Det sparar mycket i kallt väder.
  • Elektrisk filt med infraröd värme Filt från EcoSapiens producerat av det ryska företaget med samma namn från naturmaterial från inhemska tillverkare. Genom att använda kolfiber som värmeelement? filten befanns vara helt säker. Den automatiska avstängningssensorn är inbyggd i kontrollpanelen. Priset på denna modell är 3543 rubel. Tillverkaren hävdar att, om så önskas och nödvändigt, kan filtens värmeelement sättas in i ett annat lock (filt), och sedan kommer det att fungera i många fler år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Läs instruktionerna för säker användning av filten.

Kolla in våra allmänna riktlinjer:

  • Förvara elektriska filtar vid en temperatur på 5-40 grader.
  • Placera inte tunga föremål ovanpå den.
  • Håll dig borta från djur för att undvika att skada trådarna.
  • Använd inte en våt produkt.
  • Lämna inte obevakad när den är påslagen.
  • Täck inte över sensorerna för att undvika överhettning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Koppla bort ledningarna före tvätt.
  • Tvätta i en temperatur som inte överstiger 30 grader.
  • Tillåt inte mer än 5 tvättar under användning.
  • Stick inte in metallföremål (synålar) i tyget.
  • Torka platt på repet eller stången utan att kinka.
  • Titta på säkerheten för alla elektriska element i produkten.

Och då håller din elektriska filt dig varm länge under kalla kvällar och nätter.

Rekommenderad: