Textilpaneler (41 Bilder): Alternativ För En Panel På Väggen, Hur Man Gör Det Från Tygskrot Med Egna Händer? Barns Mätpaneler Och Andra Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Textilpaneler (41 Bilder): Alternativ För En Panel På Väggen, Hur Man Gör Det Från Tygskrot Med Egna Händer? Barns Mätpaneler Och Andra Idéer

Video: Textilpaneler (41 Bilder): Alternativ För En Panel På Väggen, Hur Man Gör Det Från Tygskrot Med Egna Händer? Barns Mätpaneler Och Andra Idéer
Video: Using My Scraps to Create New Fabric 2024, Maj
Textilpaneler (41 Bilder): Alternativ För En Panel På Väggen, Hur Man Gör Det Från Tygskrot Med Egna Händer? Barns Mätpaneler Och Andra Idéer
Textilpaneler (41 Bilder): Alternativ För En Panel På Väggen, Hur Man Gör Det Från Tygskrot Med Egna Händer? Barns Mätpaneler Och Andra Idéer
Anonim

Textilpaneler är mycket populära. De utmärker sig genom sitt spektakulära utseende som kan försköna interiören. I dagens artikel kommer vi att titta närmare på liknande produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Numera finns vackra paneler av tyg eller vävda lappar i många hem.

Dessa produkter hängs oftast på väggen, där de sällan går obemärkt förbi andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågan på en sådan inredning är inte förvånande, eftersom den har många positiva egenskaper

  • Den största fördelen med en textilpanel är dess skönhet. Korrekt tillverkade produkter med många små och komplexa detaljer fascinerar bokstavligen med sin design. Det är svårt att gå förbi sådant utan att uppmärksamma det.
  • På grund av ett sådant element är det möjligt att effektivt dekorera interiören och till och med komplettera den med ljusa vävda accenter. Om du vill späda ut en tråkig eller för enkel miljö blir en textilpanel en vinnande lösning.
  • Sådana dekorationer kan inte bara köpas färdiga, utan också göras för hand. Naturligtvis är den kreativa processen ofta svår och tidskrävande, men resultatet är värt det.
  • Tygpanelen är miljövänlig. Närvaron av en sådan inredning i huset kommer inte att skada invånarnas hälsa på något sätt. Vid tillverkningen av dessa produkter kan du använda en mängd olika tyger, bland vilka det finns ganska naturliga.
  • Tygpaneler kan tillverkas eller väljas för en inredning designad i vilken stil som helst. Hantverkare kan göra universella produkter med egna händer som sömlöst passar in i alla möjliga interiörensembler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vävd dekorativ duk blir lätt ett elegant tillskott till interiören, men du måste noggrant övervaka dess renhet . Många tillskriver detta till en allvarlig nackdel med sådana saker. Detta gäller särskilt ljuskompositioner som ligger på utsatta platser (till exempel i korridoren eller korridoren).

Bild
Bild

Översikt över arter

Textilpaneler är olika. Var och en av underarterna har sina egna egenskaper och särdrag. De är också gjorda på olika sätt. Låt oss titta närmare på dessa frågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volymetrisk

En komplex volymetrisk panel av textilier kommer att se elegant och attraktiv ut i interiören. Det är lämpligt att välja en plats för den där den kommer att vara tydligt synlig, och ritningen kommer att vara synlig i hela dess storlek.

Att stänga av sådana saker rekommenderas inte. Volymetriska paneler innebär oftast att det finns vissa 3D -bilder på basen.

Det kan vara löv, blommor, träd - det finns många alternativ . Vid implementering visar sig dessa typer av produkter vara ganska komplexa och nyckfulla. Enkelt uttryckt är tredimensionella textilpaneler tillverkade i en kombination av flera tekniker samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Paneler av denna typ är erkända som en av de mest populära och enkla att tillverka. De är gjorda elementära: Jag syr på förberedda delar på en lämplig bas . Således bildas en viss teckning, som var tänkt av författaren. Trots att de i implementeringen av panelapplikationer visar sig vara så enkla och begripliga som möjligt, betyder det inte alls att de ser sämre eller enklare ut än andra alternativ. En noggrant utformad dekoration kommer att se spektakulär och elegant ut. Det viktigaste är att befälhavaren tänker igenom den framtida kreativa kompositionen noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patchwork

Detta är namnet på den komplexa tekniken för att göra vävda paneler. En oerfaren nålkvinna klarar sig knappast - det är nödvändigt att ha åtminstone minimal kunskap och färdigheter inom detta område . Först måste du göra själva bilden och sedan dra den ordentligt på den valda basen. Facken är antingen ritade eller tryckta på pappersark (helst i 2 kopior).

Därefter skärs ämnena i små delar, enligt mallen sys de ihop.

I alla fall måste befälhavaren nödvändigtvis lämna en liten marginal för den efterföljande sträckningen av materialet på basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av material

För att göra en vacker och praktisk panel kan du använda många olika material. Varje mästare väljer själv det bästa alternativet, med vilket det kommer att vara mest bekvämt för honom att arbeta. Låt oss överväga vilka material som är de mest populära och efterfrågade.

Denim . Tillverkade av slitstark och praktisk denim, paneler ser alltid speciella ut. De visar ofta fascinerande, mystiska historier som alltid lockar mycket uppmärksamhet. Att arbeta med denim är inte för svårt, och i drift visar det sig oftast vara praktiskt och hållbart, därför är hantverk från det lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull . Du kan göra snygga paneler av bomull med många små detaljer. Det kan till exempel vara ljusa indiska motiv, där ett stort antal mättade färger vanligtvis är närvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från bitar av textilier . Många hantverkare föredrar att göra vackra dekorativa arbeten av rester eller specialskurna tygbitar. Som ett resultat erhålls vackra paneler som visar en mängd olika figurer, motiv och kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna nålkvinnor har möjlighet att välja vilket material som de tycker är optimalt för att göra paneler.

Det viktigaste är att det är lätt att arbeta med det, annars kan det ta för mycket extra tid att skapa en vacker dekoration.

Möjliga ämnen

Vävda paneler är också bra eftersom de kan realiseras i en mängd olika teman. Det är detta faktum som lockar många konsumenter och hantverkare som gör sådana dekorationer. Låt oss i detalj överväga vilka ämnen som är de mest populära och intressanta . Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att textilpanelens tema nödvändigtvis måste motsvara stilen och utseendet på interiören där den kommer att ligga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, i rum inredda i lantliga, klassiska eller Provence -stilar kommer alla slags snygga stilleben, solida landskap eller blomsterarrangemang att se harmoniska ut . Huvudvillkoret måste vara uppfyllt - bilderna ska se så enkla och okomplicerade ut som möjligt, men samtidigt glada och positiva. I det här fallet kommer den vävda panelen att glädja hushållet och komplettera interiören. Abstraktionen, som är populär idag, kommer också att passa in i sådana interiörensembler. Det kan betraktas som en universell lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska interiörer är mindre vanliga i vårt land. Ofta kan du hitta ljusa och futuristiska målningar i dem, som visar bågar, olika bokstäver, linjer, geometriska former och andra liknande detaljer.

Ofta görs sådana exemplar med tillägg av pärlor, skal eller rester av band i olika färger.

Mycket populärt i vår tid "vind" loftstil, som finns i många hem . I en sådan ensemble kan du lägga till textilpaneler med olika teman, men de bör inte innehålla mer än 2 färger. Produkterna måste visa noggrannhet och noggrannhet. Sådana dekorationer kommer inte att se tråkiga ut - du ska inte oroa dig.

En separat kategori är textilpaneler för inredning av barnrum . Små hushåll vill knappast beundra abstraktion eller helt raka bokstäver. Det är bäst för barn att göra eller köpa dekorationer som visar olika djur, blommor, fåglar, natur eller seriefigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att absolut alla regler har sina undantag, så du måste närma dig frågan om att välja ett paneltema för att dekorera ditt hem individuellt . Den vävda applikationen kanske inte motsvarar interiörets huvudriktning, men samtidigt vara så filigran att den smidigt passar in i de presenterade förhållandena och inte kommer att införa disharmoni i dem.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan göra en dekorativ vävd panel med dina egna händer. Om du strikt följer instruktionerna och inte försummar något av de listade stegen kan du uppnå mycket bra resultat och sluta med ett elegant tillbehör till ditt hem.

Först och främst måste befälhavaren förbereda en högkvalitativ och pålitlig grund.

Ibland gör hantverkare paneler på skumplast, tjock kartong eller en gammal ram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att analysera steg för steg hur man korrekt och exakt gör textilpaneler med egna händer på flera sätt

  1. Dra tyget över det förberedda basväven . Nästa steg är att försiktigt linda det på baksidan och fixa det så säkert som möjligt med hjälp av lim. Efter det är det bara nödvändigt att fixa den resulterande "basen" på ramen.
  2. Gör en ram med trälister . Trimma sedan försiktigt de valda textilierna, med hänsyn till ersättningen. Sträck det vävda tyget du använder över en träbit. Försök att fixa tyget på baksidan så säkert och stadigt som möjligt. Det rekommenderas att använda en häftapparat eller spik för detta.
  3. För att göra en vacker och snygg panel är det inte nödvändigt att använda en träram och lägga tid på att göra den . Istället kommer en plywoodskiva att göra. Fäst försiktigt skumgummi eller syntetisk vinterisator på framdelen - eftersom det är mer bekvämt för dig är skillnaden inte grundläggande. Täck den resulterande basen med det förberedda vävda tyget och fixera det på baksidan.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera den resulterande duken kan du använda material av olika slag.

Det här handlar inte bara om textilier - många hantverkare väljer pärlor, paljetter, pärlor och till och med knappar för att dekorera sina dukar.

Om så önskas kommer det att vara möjligt att skildra frodiga och färgglada blommor från vävda fläckar. Låt oss titta närmare på hur man gör en panel i enlighet med applikationstekniken.

  1. Först förbereds basen . Du kan ta plywood. Du måste dra tyget över det - det här är den framtida bakgrunden. För att uppnå bulk kan du lägga skumgummi eller syntetisk vinterisator under det, som beskrivits ovan. Tyget fixeras antingen med lim eller med en häftapparat.
  2. Förbered alla nödvändiga detaljer för framtida bilder i förväg . Det kan vara blommor, figurer av män, hus eller träd - allt beror på produktens ämne.
  3. Sedan ska alla detaljer sys till den förberedda basen . Vissa hantverkare föredrar att göra det för hand, medan andra - med hjälp av en symaskin. Alternativt är det tillåtet att använda dubbelhäftande tejp och fästa alla komponenter på den och stryka efteråt med ett strykjärn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Låt oss ta en titt på några användbara tips

  • För att göra vissa delar av figurerna på panelen mer voluminösa rekommenderas det att hålla dem lite över ljusbranden.
  • Det rekommenderas att göra den första kompositionen av material som du inte har något emot att förstöra. Dyra ämnen används bäst när du får mer erfarenhet.
  • Börja inte med mycket komplexa tygkompositioner direkt. Börja enkelt så att du inte blir avskräckt i denna kreativa strävan.
  • Vävda väggpaneler ska sticka ut mot den allmänna bakgrunden och motsvarar inte bara stilen, utan också färgerna i interiören.

Rekommenderad: