Panel Av Filt: En Personlig Panel Med Egna Händer För En Tjej Och En Pojke, Som Utvecklar Applikationen "Seasons" På Väggen I Barnkammaren, Andra Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Panel Av Filt: En Personlig Panel Med Egna Händer För En Tjej Och En Pojke, Som Utvecklar Applikationen "Seasons" På Väggen I Barnkammaren, Andra Designidéer

Video: Panel Av Filt: En Personlig Panel Med Egna Händer För En Tjej Och En Pojke, Som Utvecklar Applikationen
Video: ALL Community End Credits Scenes (Seasons 1-3) 2024, April
Panel Av Filt: En Personlig Panel Med Egna Händer För En Tjej Och En Pojke, Som Utvecklar Applikationen "Seasons" På Väggen I Barnkammaren, Andra Designidéer
Panel Av Filt: En Personlig Panel Med Egna Händer För En Tjej Och En Pojke, Som Utvecklar Applikationen "Seasons" På Väggen I Barnkammaren, Andra Designidéer
Anonim

Dekorativa dekorationer ger varje rum en speciell färg och komfort. Filt är ett utmärkt material för att skapa sådana hantverk. Den kan användas för att göra olika paneler, omslag och omslag, samt smycken och leksaker. Fördelen med materialet är mångfalden av färger, dess flexibilitet och användarvänlighet. En gör-det-själv-panel av filt kan användas både som en original inredning och som en present till en älskad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Panelen är ett element av inredning i alla rum. Du kan använda den för att dekorera väggar, tak och till och med fasaden på en byggnad . Barn kan vara delaktiga i skapandet av en sådan applikation. Detta kommer att utveckla finmotorik, fantasi och förbättra fantasin. Om arbetet utförs av en erfaren hantverkare sys detaljerna vanligtvis med trådar. Barn kan använda lim istället för trådar för att fixa delar. Pärlor, knappar, band, samt sisal och naturmaterial används som dekorativa prydnader.

Filt är ett fiberduk . Detta är en filt som vanligtvis är gjord av kanin- eller gethår eller syntetmaterial. Materialet kan ha en skillnad i tjocklek, också variera i densitet.

Målningar av filt kan vara ljusa och färgglada, men du kan också välja pastellfärgade nyanser för paneler.

Bild
Bild

Valet av färg beror på individuella preferenser, liksom på temat för den valda kompositionen. Så för en tjej är en produkt i rosa mer lämplig, och för en pojke är det bättre att välja ett alternativ i ljusa färger, med kontrasterande detaljer. För att göra en filtpanel med egna händer på väggen behöver du vissa material och verktyg.

  • Kände skärningar. Du kan plocka upp alla möjliga färger av materialet, beroende på det valda temat.
  • Kartong.
  • Sax.
  • Synål och trådkit.
  • Ytterligare dekorativa element.
Bild
Bild

En viktig del av jobbet är att välja ett mönster . Du kan göra det själv eller skriva ut färdiga alternativ med mönster, ta dem till exempel på Internet. När du gör hantverk för barn är det bättre att välja tomter som är begripliga för dem. Olika djur, havsdjur, mat eller favoritleksaker kan vara alternativ för bilden.

Genom att sy små kardborreband i detaljerna kan du göra ett slags spel av panelen. Sådana pedagogiska hantverk låter barnen ha roligt. Ett liknande spel hjälper dem att lära sig namnen på djur, plantera en grönsaksträdgård eller samla frukt i en korg. På senare tid har målningar blivit populära. Panelen ser utåt ut som en vanlig målning med en viss tomt, med barnets namn.

Du kan inte bara ange barnets namn, utan också datum för hans födelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapa idéer

En panel av filt kan fungera inte bara som ett dekorativt element i ett rum. Den används som en organisator med fickor i eller som en plats för förvaring av smycken. Nybörjare är bättre att göra enklare hantverk. Målning "Höst", gjord av sådant material, kommer att vara ett utmärkt alternativ i det här fallet.

För arbete behöver du:

  • en bit blå filt för att skapa en bakgrund;
  • bitar av flerfärgad filt;
  • ram av trä;
  • färgat papper;
  • PVA -lim;
  • dekor.
Bild
Bild

Arbetet med att skapa en höstbild utförs enligt följande

  1. Du måste ta en stencil , klipp ut bladen till applikationen med en sax. I avsaknad av en stencil kan du ta bladen som samlats på gatan, skissera dem längs konturen.
  2. Klipp ut mallar appliceras på färgat papper och klipps ut .
  3. De tar tjock kartong och täcker den med blå filt för att skapa huvudbakgrunden . Säkra med en ram.
  4. Detaljerna är skurna i brunt tyg , som kommer att fungera som en stam för trädet.
  5. Kronan på ett träd skuren ur mångfärgad filt.
  6. På ett kaotiskt sätt i bilden efter hösten fallande löv .
  7. I slutet applikationen är dekorerad med pärlor eller strass .

Konturen av alla detaljer och bladens vener är mantlade. För att fixa delarna kan du använda en nål eller limma dem med PVA -lim. För att öka volymen i detaljerna, använd en syntetisk vinterisator. Panelen "Summer" är gjord på ett liknande sätt, för vilket bitar av flerfärgad filt används, vilket ger dem formen av mogna frukter.

Bilden kompletteras med dekorativa element i form av rester av tyg, pärlor och knappar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer erfarna hantverkare klarar vinterkompositionen. Vem som helst kan göra det om de vill. Genom att skära ut nödvändiga detaljer från mallen och ansluta dem i rätt ordning får du en vacker vinterbild. Hantverket består av många små detaljer, så sådant arbete kommer att kräva uppmärksamhet och uthållighet. Panelen "Seasons" visar sig vara väldigt vacker. Det är bättre att hänga en sådan produkt i barnkammaren, där den kommer att se bra ut och locka uppmärksamhet.

En filtbild i form av en blomsterbukett kommer också att se bra ut. För att göra blommor, välj ett av alternativen för den mall du gillar. Du kan göra en blomma med ett eller flera lager tyg. Färgen på filtfärger görs monokromatisk eller kontrasterande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rita konturerna på blommorna med en pappersmall och skär sedan ämnet längs konturen . Knoppdetaljerna viks från det största kronbladet. En rund filtbit används som kärna och fixeras i mitten av blomman. Små pärlor, pärlor eller strass kommer att dekorera denna bit.

För bladen, ta ett grönt tyg och klipp ut lämpliga delar från det. Med hjälp av lim eller en nål fästs kronbladen på blommorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Att göra söta filtmålningar och målningar är kul.

Hantverk med en intressant eller fantastisk tomt kommer att vara lämpliga i barnrummet. Personliga paneler är mycket populära. Vanligtvis ges de till barnet i födelsedagspresent. Favoritleksaken på föremålet kommer att glädja födelsedagsbarnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte bara barn kommer att vara nöjda med en sådan gåva. Blomsterarrangemang av filt blir en dekoration av ditt hem.

Detta är ett bra alternativ för en matsal, vardagsrum eller hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även opretentiös och enkel filt hantverk ser väldigt söt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att skapa hantverk av filt kan du göra en originaldekoration, visa din fantasi och sätta i arbete. En sådan produkt kommer att bli en trevlig present som påminner dig om en viss händelse.

Rekommenderad: