Ramar Från Taksockeln (45 Foton): Hur Man Gör Dem Till En Bild Med Egna Händer? Ramar På Väggen För Tapeter Och Andra Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Ramar Från Taksockeln (45 Foton): Hur Man Gör Dem Till En Bild Med Egna Händer? Ramar På Väggen För Tapeter Och Andra Idéer

Video: Ramar Från Taksockeln (45 Foton): Hur Man Gör Dem Till En Bild Med Egna Händer? Ramar På Väggen För Tapeter Och Andra Idéer
Video: FixarTV | Måla & Tapetsera | Tapetsera med Non Woven-tapet 2024, April
Ramar Från Taksockeln (45 Foton): Hur Man Gör Dem Till En Bild Med Egna Händer? Ramar På Väggen För Tapeter Och Andra Idéer
Ramar Från Taksockeln (45 Foton): Hur Man Gör Dem Till En Bild Med Egna Händer? Ramar På Väggen För Tapeter Och Andra Idéer
Anonim

Målningar, fotografier och reproduktioner hjälper till att komplettera interiören. Samtidigt fästs särskild vikt vid deras inramning. Av materialet i den här artikeln lär du dig att göra ramar från en taksockel.

Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Under arbetets gång kan du behöva olika material och verktyg till hands . Det beror på vilken typ av ram du använder. Huvudmaterialet kommer att vara en taksockel av expanderad polystyren. Skumanalogen är inte lämplig för ramar, den är inte tillräckligt tät och kan gå sönder med en liten belastning.

Bra ramar erhålls tillverkad av polyuretanlister … Den är slitstark, har optimal flexibilitet och skär bra. Den enda nackdelen är det höga priset.

Bild
Bild

Förutom själva golvlisten kan du behöva arbeta:

  • kartong, linjal, A4 -papper;
  • universellt polymerlim (PVA, "Moment", "Dragon", hett);
  • en skarp prästkniv (sax eller en bågfil);
  • konstruktion (gips eller akryl) kitt och spatel;
  • pensel, lack, akrylfärg (vattenbaserad);
  • nylontråd;
  • penna eller markör för märkning.

Dessutom kan du inte klara dig utan en geringslåda - ett speciellt snickeriverktyg för perfekt snittning av sockeln i rätt vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramar kan endast göras av golvlister . Vissa produkter är limmade på träramar, fästa på en tät kartongbas. Därför skiljer sig inte bara de nödvändiga verktygen och materialen utan även tillverkningstekniken.

Någon använder i arbetet plywood eller styrelsen 4-8 mm tjock. Det utgör en praktisk grund för inramning av fotografier eller målningar. När du arbetar med dessa råvaror kan du inte klara dig utan en sticksåg eller en såg. Bland annat material till hands kan man notera en svamp (skumsvamp) för färg, tidningar.

Bild
Bild

Vad ska man tänka på?

Vid självtillverkning av en ram från en taksockel måste flera nyanser beaktas. Kom ihåg: oavsett typ av golvlister har den en lättnad . Det räcker inte att klippa av den i en vinkel på 45 grader, du behöver veta hur du håller sockeln korrekt, annars kommer du inte att kunna uppnå perfekta leder. Detta är inte ett problem om huset har en geringslåda, men när det inte är det är situationen en annan.

I det här fallet måste du hålla sockeln under skärningen vinkelrätt mot golvet (den måste placeras på kanten) . I det här fallet är snittet på framsidan något smalare än vid golvlistens bas. För att göra jobbet bra måste du träna på att klippa hörn innan du skär. Korrigeringen är fylld med det faktum att du istället för en rektangulär ram kan få en sned trapezoid med vinklar av olika storlekar och luckor i anslutningens leder.

Bild
Bild

Om golvlisten har ett visst mönster kan ramstorleken skilja sig från den önskade, eftersom du måste justera mönstret i hörnen . Om detta inte beaktas kommer mönstret inte att matcha, ramens estetik kommer att lida. Om golvlisten är geometriskt formad utan mönster behöver bara spåren justeras. Därför måste snittet vara samma; dess vinkel kan inte ändras.

Ramar tillverkas på olika sätt, men för deras högkvalitativa tillverkning det är bättre att använda en mall . Som det kan du använda både basen och papper med en fodrad utskärning av den inre delen av ramen. Detta undviker skevhet vid limning av delar och montering av skarvar. När det gäller rumpfogarna ska de vara minimala.

För att ramen ska vara av hög kvalitet tas en sockel med samma bredd för den. Även i en butik kan det skilja sig med några mm. Du måste välja samma gjutning från samma sats, jämföra den med varandra. Olika bredder kan påverka sömnad och sammanfogning av mönstret. Om gjutningen är annorlunda fungerar det inte att ansluta den utan ett synligt äktenskap.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Det är inte svårt att göra en ram för en bild från en taksockel med egna händer. Du kan själv göra en hyfsad ram från taksockeln på olika sätt. Beroende på produkttyp måste du:

  • stärka ramens bakvägg;
  • förbereda ämnen för den framtida ramen;
  • samla ramen och bearbeta dess leder;
  • måla ramen, håll fast vid basen.

I början av arbetet är det nödvändigt att mäta en bild eller ett fotografi som du planerar att göra en ram för. Nödvändig förbereda en arbetsplats , varefter du kan börja arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi erbjuder ett mångsidigt alternativ för att göra en ram som kan placeras på väggen i alla rum. Denna typ av ram har en bakgrund och är lämplig för att dekorera målningar och fotografier i olika storlekar. Verket består i att skapa basen och dekorera den.

Steg-för-steg-instruktionen består av en serie sekventiella steg

  1. Mät storleken på fotot (bilden), ge ett tillägg för själva ramen (exakt längs bredden), klipp ut underlaget från tjock kartong.
  2. Ta en sockel, mäta den i storlek och klipp den med en geringslåda eller en bågfil i en vinkel på 45 grader.
  3. "Montering" utförs, hörnförband trimmas vid behov.
  4. Delarna limmas ihop, efter torkning maskeras limfel med ett kitt- eller silikontätningsmedel.
  5. Överskott av material tas bort omedelbart utan att vänta på torkning. I framtiden blir det svårare att ta bort den.
  6. Efter torkning grundas ramen med utspätt lim, vilket är nödvändigt för bättre vidhäftning till färgen.
  7. När primern är torr, börja måla golvlisten. Beroende på önskad effekt är den dekorerad med en pensel eller en skumsvamp (svamp).
  8. Efter att färgen har torkat täcks ramen med ett lager lack.
  9. Ta den valda bilden, räta ut den och fäst sedan fast vid basen.
  10. Basens detaljer med bilden och ramen kombineras till en enda struktur. Produkten kan hängas på väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en ram utan grund .… Sådana produkter är mycket efterfrågade idag bland dem som använder dem för att skapa collage från ramarna själva. Tekniken för deras genomförande är ännu enklare. Huvudutmaningen blir att klippa sockeln felfritt i rätt vinkel. Tillverkningstekniken i sig är extremt enkel:

  • förbered en sockel av önskad storlek med tillägg för att klippa kanterna;
  • bestäms med ramens dimensioner, varefter de skär av överskottslängden från alla 4 delar;
  • delarna limmas ihop, torkas sedan och korrigerar vid behov bristerna med vitt kitt;
  • efter det målas och dekoreras de i enlighet med designidén.

Beroende på produkttyp, han göra avstängningar eller komplettera med innehavare för placering på bord, hylla, ställ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Du kan dekorera ramen själv på olika sätt . Valet av denna eller den designen beror på tillverkarens smakpreferenser. En ram kan till exempel vara:

täck med vit färg, vilket skapar effekten av matt stuckatur

Bild
Bild
Bild
Bild

dekorera med decoupage -teknik, klistra in med speciella servetter med ritningar

Bild
Bild

dekorera under en gammal beläggning, vilket skapar effekten av sprickor

Bild
Bild

dekorera med band, rosetter, pärlor och till och med paljetter

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

komplettera med förgyllning, silver, med relief av sockelmönstret för guldprydnaden

Bild
Bild

täck med färgade färger, vilket gör den befintliga ritningen kontrasterande

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken typ av golvlist du väljer kan du göra en ram med glas, en ram med metalleffekt (till exempel brons, koppar, silver, guld) … Samtidigt kan du göra ramar i olika former och storlekar, skapa tematiska fotogallerier eller collage från dem på accentpunkter i interiören. Du kan välja ett designalternativ för en specifik designstil (till exempel klassiker, avantgarde), tapeter, möbler, inredningstillbehör.

Du kan dekorera ramarna både runt hela omkretsen och i hörnen .… Andra hantverkare dekorerar ramar med konstgjorda blad och blommor. Någon använder speciella hörnelement, maskerar limfel med dem. Du kan dekorera ramen med färdiga snidade hörn .om du väljer den perfekt matchande bredden på taklisten.

För att matcha inredningen med själva ramen kan den målas med en identisk färg. För en produkt kan du använda flera färger: som ett underlag, huvudfärgen och guld, silverplack. Men när du väljer ett färgämne måste du vara extremt försiktig. Vissa typer av färger kan förstöra texturen på golvlisten.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vi erbjuder flera exempel på en vacker design av ramar från en taksockel, gjorda med egna händer från resterna av byggmaterial och improviserade medel:

ett exempel på utformning av ramar för att dekorera en interiör i stil med ett lantligt inland

Bild
Bild

lakoniska ramar för att dekorera väggen i sovrummet

Bild
Bild

vintage ram med blommor, gjorda i vitt

Bild
Bild

bildramar, gjorda för att matcha listerna

Bild
Bild
Bild
Bild

ramar för att framhäva väggarna i matsalen

Bild
Bild
Bild
Bild

fotoramar som element i vardagsdekorationen i vardagsrummet

Bild
Bild
Bild
Bild

lakonisk inramning av en panel för dekoration av ett rekreationsområde

Rekommenderad: