En Panel Av Trådar Och Spikar: Mönster För Stickning Med Egna Händer Från Ulltrådar, Hur Man Gör Ett Hjärta, Ett Rådjur Och Andra Paneler

Innehållsförteckning:

Video: En Panel Av Trådar Och Spikar: Mönster För Stickning Med Egna Händer Från Ulltrådar, Hur Man Gör Ett Hjärta, Ett Rådjur Och Andra Paneler

Video: En Panel Av Trådar Och Spikar: Mönster För Stickning Med Egna Händer Från Ulltrådar, Hur Man Gör Ett Hjärta, Ett Rådjur Och Andra Paneler
Video: How to weave a blanket on the CraftSanity Blanket Loom 2024, Maj
En Panel Av Trådar Och Spikar: Mönster För Stickning Med Egna Händer Från Ulltrådar, Hur Man Gör Ett Hjärta, Ett Rådjur Och Andra Paneler
En Panel Av Trådar Och Spikar: Mönster För Stickning Med Egna Händer Från Ulltrådar, Hur Man Gör Ett Hjärta, Ett Rådjur Och Andra Paneler
Anonim

Idag har det blivit modernt att dekorera interiören i vardagsrum, restaurangväggar, hallar på medicinska centra och andra lokaler med konstverk med hjälp av strängkonstteknik. Sådana verk fascinerar, lockar uppmärksamhet, får dig att slappna av och lugna ner dig. Och vi pratar inte om målningar skapade med oljefärgslag, utan om förfalskningar, som är baserade på spikar och trådar.

Bild
Bild

Denna kreativa idé är inte ny. Varje år hittar hon fler och fler nya anhängare. Framför allt kräver strängkonsttekniken inte användning av lim. Det viktigaste är att välja rätt skiss, välja lämplig trådtjocklek och visuellt presentera panelen i tredimensionell form . Genom att följa dessa regler kommer du att kunna skapa den perfekta dekorationen för alla rum.

Bild
Bild

Särdrag

String-art är en teknik för att göra målningar med vanliga naglar och trådar . Idag anses det vara en mycket populär kreativ trend. I bokhandlar kan du hitta publikationer dedikerade till denna typ av kreativitet, där detaljerna och nyanserna i arbetet beskrivs i detalj. Den presenterade konstformen kräver särskild omsorg, tydlighet och koncentration från mästaren. Tack vare dessa aspekter får den färdiga bilden maximalt beröm, och artisten badar i applåder.

Bild
Bild

Som underlag kan valfritt material användas som är känsligt för spikning. Det är genom dem som trådlindningen sker, vilket förvandlar skissen till en hel bild. Det ska noteras att målningar i strängkonsttekniken kan göras självständigt eller involvera små barn i arbetet … Först utvecklar barn fina motoriska färdigheter. För det andra utvecklas abstrakt tänkande. Barn kan få ett försök att göra en skiss av en framtida målning på egen hand och överföra den till basen.

Bild
Bild

Hittills det finns många specialiserade litteraturer, liksom olika handarbetsplatser, där hantverkare och deras elever får scheman av målningar om alla ämnen . Unga proffs uppmuntras dock att börja med ljusa, svartvita bilder. Först efter att ha fått tillräcklig erfarenhet kan du göra mer komplexa korghantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler gjorda av naglar och trådar kan vara en idealisk present för alla tillfällen. Det viktigaste är att välja rätt ämne.

Bild
Bild

Till exempel, den 8 mars kommer bilden av en bukett blommor att göra, och för nyåret är det lämpligt att göra en snöflinga eller jultomte . Psykologer rekommenderar i sin tur sina patienter som lider av sjukdomar i nervsystemet att tillgripa den konstnärliga tekniken för strängkonst. Sådana människor hemsöks ständigt av stress, och vävning från trådar är en slags lugnande process.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

För att helt behärska strängkonsttekniken måste du fylla på med vissa material. För det första arbetet behöver du bara en bas, spikar och trådar. Basen måste vara av massivt material. Det kan vara plywood, en korkbit, fiberboard eller till och med skum.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att ytan på basen är slät och kan målas i en annan färg.

Bild
Bild

Om plötsligt ett skumark valdes som bas, är det i stället för naglar att föredra att använda nålar, osynliga stift eller stift med ett litet ögla. De kan köpas i vilken järnaffär som helst. För att skapa de flesta målningarna använder hantverkare en skumbas . Det är omöjligt att måla det med vanlig gouache. Akrylfärger blir det perfekta färgämnet. Men först måste skummet grundas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också köpa flera förpackningar med naglar . För små jobb används minsta antal. Om bilden är stor och fylld med kontrasterande skär ökar det nödvändiga antalet spikar avsevärt. För att köpa metallförbrukningsmaterial går hantverkare till järnaffärer. Där presenteras naglar i olika former och storlekar.

Bild
Bild

För en panel gjord av trådar, är det att föredra att använda en dekorativ, möbel eller snickeri av naglar.

Bild
Bild

Därefter måste du överväga frågan om trådar som används i arbetet . Om vi överväger materialet när det gäller densitet, är ulltrådar för stickning bäst lämpade. Dock rekommenderar erfarna hantverkare att prova tandtråd och tvinnade trådar. Silketrådar ska kasseras eftersom de är hala och inte går att sätta fast ordentligt.

Bild
Bild

Förutom material kommer ett antal specifika verktyg att krävas

  • Sax . De måste vara vassa så att trådarna inte har dinglande ändar vid skärning.
  • Tång . De underlättar borttagning av hammade naglar utan att skada deras jämna form.
  • Tång med lång näsa . Detta verktyg hjälper dig att driva in spikarna så att de håller sig raka, inte böjer eller går sönder.
  • Skiss . Den avsedda bilden måste ritas på papper.
  • Dubbelsidig tejp . Krävs för att fixa skissen. Som en analog kommer pushpins att göra.
Bild
Bild

Utförande teknik

Att komma igång med strängkonsttekniken är nödvändig genom att studera korrekt fyllning av hörn och en cirkel. Resten av formerna, nämligen cirkel, kvadrat och oval, är derivat . För att träna de inledande färdigheterna måste du rita en rät vinkel på papper. Längden på den första sidan ska vara 10 cm och den andra 5 cm. 10 cm ska delas i bitar om 1 cm vardera och numrerade.

Bild
Bild

Den andra remsan är tvärtom uppdelad i 10 delar och är också numrerad . Sedan, med en vanlig penna eller penna, dras en kontinuerlig omslagslinje som klamrar sig fast vid varje punkt. Färdigheten att arbeta med en cirkel utövas på ett liknande sätt.

Bild
Bild

Det är värt att notera att strängkonsttekniken möjliggör godtycklig lindning av trådarna. Men det viktigaste här är att ha en känsla av proportioner så att det inte blir många trådöverlagringar på ett ställe.

Bild
Bild

Det är också viktigt att studera hur djupt du behöver köra i naglarna . Om målningen ska vara i flera lager bör naglarna sticka ut högt. En vanlig platt bild förutsätter ett minimiavstånd från botten av hantverket till konturkåpan. Tång krävs för att säkerställa att spikarna drivs till samma höjd.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt en nybörjare som byter trådpalett . Ursprungligen är spetsen bunden till 1 av naglarna. Därefter börjar lindningen. När det är nödvändigt att ändra färgen, är änden av sårtråden bunden till närmaste stud. På samma ställe knyts garn av annan färg och lindningen fortsätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha fått minimal erfarenhet kan du börja studera sätt att fylla mönstret med trådar, skapa kant- och flerskikts kompositioner. Vidare föreslås att bekanta sig med flera mästarklasser som låter dig behärska grunderna i strängkonstteknik. Mästarna råder att börja med att återskapa bilden av ett rådjur. För att arbeta behöver du en liten lista med verktyg och material:

  • sax;
  • en hammare;
  • substrat;
  • naglar;
  • papper;
  • penna;
  • knappar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha samlat de nödvändiga verktygen kan du börja skapa det första mästerverket

  • Som bas krävs en planka av trä, plywood, fiberboard eller skum. Rengör vid behov ytan.
  • Du måste skriva ut en bild på en skrivare eller göra en skiss med dina egna händer. Därefter skärs bilden längs konturen.
  • Den klippta bilden är överlagrad på bakgrunden och fixerad med knappar. Sedan görs markeringar i basen av konturen med en enkel penna. Det är viktigt att avståndet mellan dem är detsamma.
  • Spikar drivs in i märkena. Pappersmallen tas bort men hålls nära som ett diagram.
  • En tråd är knuten till valfri spik, lindningen av konturen och insidan börjar. I slutet av arbetet knyts spetsen på en spik till en knut.
Bild
Bild

Du kan behålla det första verket för dig själv, till exempel hänga det på väggen i ditt sovrum eller i din verkstad. Nu kan du försöka skapa ett hjärta. För att göra detta måste du också fylla på med några verktyg och material:

  • en hammare;
  • sax;
  • naglar;
  • en tråd;
  • grunden;
  • sandpapper;
  • färga;
  • borstar;
  • papper;
  • Scotch.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan komma till jobbet

  • Först måste du förbereda grunden. Det är bäst att använda en träplanka. Det måste rengöras, slipas, målas i önskad färg.
  • Det är nödvändigt att rita en skiss av hjärtat på papper, klippa ut det.
  • Fäst konturskisserna på basen, fixa. Dra spikar längs konturen på samma avstånd från varandra. Därefter tas pappersprovet bort från basen och läggs åt sidan.
  • En tråd är fäst på den lägsta spiken. Därefter börjar vävning längs konturen. Sedan är hjärtats insida täckt av en kaotisk lindning.
  • Det sista steget för att skapa skönhet kräver att man gör en kantkant. För att göra detta måste du trä en tråd genom alla naglar med en orm. I slutet, fixa tråden i ändpunkten med en knut.
Bild
Bild

I slutet av varje mästarklass hörs tips för nybörjare

  • Tjockt papper eller kartong föredras för skiss.
  • Små detaljer i bilden i en panel gjord av trådar kommer att se löjliga ut.
  • För att skapa volym målas skissen över för att matcha trådarnas färg och finns kvar på basen.
  • Det viktigaste är att vara lugn, ta sig tid och noggrant följa tråden.

Rekommenderad: