Rack På Balkongen (65 Bilder): Metall, Träställ För Plantor, Stängda Modeller Med Dörrar

Innehållsförteckning:

Video: Rack På Balkongen (65 Bilder): Metall, Träställ För Plantor, Stängda Modeller Med Dörrar

Video: Rack På Balkongen (65 Bilder): Metall, Träställ För Plantor, Stängda Modeller Med Dörrar
Video: Balkong 10 Nordiska Trädgårdar 2018 En Hängande Oas 2024, April
Rack På Balkongen (65 Bilder): Metall, Träställ För Plantor, Stängda Modeller Med Dörrar
Rack På Balkongen (65 Bilder): Metall, Träställ För Plantor, Stängda Modeller Med Dörrar
Anonim

En balkong är ett funktionellt rum som kan användas för olika ändamål .… Det kan anläggas för arbete, trevlig tidsfördriv, dekorerad med blommor. Det finns ett stort antal alternativ, men för att ordna utrymmet ordentligt behöver du definitivt ett ställ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionstyper

Balkongställ finns i en mängd olika modeller. Alla kommer att kunna välja det alternativ som passar deras preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på konstruktionstyp kan ställen vara öppna eller stängda . Varje alternativ låter dig använda balkongen så bekvämt och praktiskt som möjligt. Du kan lägga en massa saker i dem som du inte använder, men inte vill slänga. Ett välbyggt ställ gör att du kan skapa renhet och ordning på balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna hyllor liknar en garderob i utseende, men de har inte väggar, utan inkluderar bara öppna hyllor . Det här alternativet kan ha flera nivåer. Valet beror på dina personliga önskemål. Vanligtvis är ett öppet rack installerat nära en vägg, och är också fäst på metallfästen. Öppna modeller är idealiska för att placera blommor. Detta kommer att dekorera balkongen och skapa bekväma förutsättningar för avkoppling. Plantor kan också odlas på öppna hyllor.

Stängda modeller kan vara inline . De installeras vanligtvis längs balkongens sidovägg. Inbyggda modeller har alltid en höjd från golv till tak. Stängda hyllor döljer saker från nyfikna ögon. De kan lagra saker som du bara använder på vintern eller sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Modeller

Idag säljs ett brett utbud av vackra hyllor. De kan vara gjorda av olika material och ha olika storlekar, så du kan välja det perfekta alternativet för varje balkong.

Bild
Bild

Ett stängt ställ kan ha skjutbara eller gångjärnsdörrar . Många gillar rullgardiner istället för en dörr.

Låga modeller som inte överstiger höjden på balkongpartitionen är idealiska för en öppen balkong, så de kommer inte att synas från gatan … De kan användas inte bara för att förvara saker, utan också som ett skåp. Det räcker att täcka stället med en duk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodeller är utformade för att placeras i ett av balkongens hörn . De kan vara antingen öppna eller stängda. De skiljer sig åt i rymd och tar samtidigt inte mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Mycket ofta används rack för balkongen som ett bekvämt stativ för plantor eller blommor som dekorerar interiören. Vanligtvis används fristående hyllor för växter, medan du själv bestämmer hur många nivåer du behöver.

Bild
Bild

Hyllorna kan hängas på olika sätt, de behöver inte placeras ovanpå varandra. Den "spridda" eller diagonala varianten ser intressant och ovanlig ut. Således kan du skapa en riktig blomsterträdgård på din balkong. Vissa hyllor kan vara smala och andra breda. Flerfärgade krukor gör att du kan skapa fantastiska kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För odling av plantor kan du använda ställningar med hyllor med en vikbar eller avtagbar struktur. Du kan bara lägga hyllorna under växtsäsongen och sedan ta bort dem för att göra balkongen mer rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett däckställ kommer definitivt att vara till nytta för en bilägare. Det låter dig enkelt ordna däcken, samt intelligent organisera utrymmet på balkongen. Varje bilentusiast har minst ett par vinter- och sommardäck, så metallstället är perfekt för förvaring av däck på balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Hyllor kan tillverkas av olika material. Vanligtvis beror deras val på möblets syfte, liksom på inredningen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallstället är en hållbar och praktisk produkt … Det är bättre än trämodeller. Metallkroppen klarar tunga belastningar, liksom stora föremål. Detta alternativ kan innehålla trähyllor. Vanligtvis tillverkas ett metallställ utan dörrar. Det används ofta som ställ för blomkrukor, blommor eller andra dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träalternativ ser mycket mer attraktiva ut än metall . Men de kan inte konkurrera med metallmodeller när det gäller prestanda. Träställningar är billigare och kräver inga speciella färdigheter vid montering och installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkonghyllor av plast presenteras vanligtvis i form av hyllor . Det är utformat för att lagra böcker, blommor, kläder eller en mängd små föremål. De är lämpliga för förvaring av konserver och sylt, för odling av plantor eller för att ordna verktyg för hemmabruk. Racks av plast för hushållsbruk innehåller inte rygg- och sidoväggar och har också starka fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Det är mycket viktigt att placera stället korrekt på balkongen så att det inte stör den fria rörligheten, inte tar mycket plats och också passar in i rummets inredning. Det bör inte fungera som ett hinder för dagsljusets inträngning. När du väljer skåpets dimensioner bör du ta hänsyn till storleken på balkongen, eftersom du vill röra dig fritt runt balkongen utan att kringgå hinder . Om det finns värmare på balkongen, bör ett träställ placeras längre bort.

Bild
Bild

Den öppna balkongen har inte en fast vägg, det är dess funktion, som bör beaktas när du ställer racket . Den mest hållbara ytan är en betongvägg i ett hus eller tegel. Det är hon som ska användas som bärande stöd när man fäster stativet.

Om balkongen är inglasad och dess ändvägg är döv kan du sätta ett stativ bredvid den. Det kommer att uppta änddelen helt, vilket frigör passagen. Med detta arrangemang kommer inte hyllorna att störa inställningen till fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en tom vägg kan du sätta hörnhyllor. Om balkongen är tillräckligt rymlig kan du använda olika storlekar och former när du väljer hyllor. En stor balkong låter dig skapa flera hyllor och placera dem i olika hörn av rummet.

Bild
Bild

Till exempel kan förvaringsställ placeras i hörnet av en balkong, och öppna blomsterhyllor är idealiska där det är mycket dagsljus.

Hur gör man det själv?

Rackets design är ganska enkel, så om du vill kan du själv göra ett bra alternativ. Fördelen är att du kan göra en modell beroende på balkongens storlek. Och naturligtvis kommer detta alternativ att kosta dig mycket mindre än att köpa en färdig hylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar göra en hylla själv bör du allvarligt närma dig materialvalet och dess placering på balkongen. Dess design måste vara hållbar. Hyllorna ska präglas av rymlighet, så de ska vara tillräckligt breda. Dess en egenskap är stabilitet. Lasten ska beräknas korrekt, då kommer inte skåpet att vackla. Du kan dessutom fästa racket på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att använda trä är det värt att behandla trähyllorna med speciella medel innan du använder dem för att ge dem fuktbeständighet . Efter hyllan är det värt att slipa och sedan bara arbeta med torrt material.

Bild
Bild

För en trämodell är både fyrkantiga och rektangulära brädor lämpliga, men deras bredd bör vara minst 2,5 centimeter. Om du planerar att inte överbelasta stället kan även plywood användas för hyllorna. För arbete måste du förbereda metallhörn, spikar och skruvar. Du kan först göra en ritning med önskade dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämodellframställningsprocess:

  • Det är nödvändigt att ta en träram och montera den i slutet av balkongen. Ramen bör innehålla vertikala plankor som är samma höjd som själva balkongen, och även innehålla två horisontella hyllor - på golv och tak. Hyllornas bredd beror direkt på avståndet mellan de vertikala brädorna.
  • För att fixa virket måste du borra ett hål på det, sedan göra ett märke på väggen och sedan borra det.
  • Balken måste placeras så att hålet på den och hålet i väggen sammanfaller och sedan fixa den med självgängande skruvar.
  • Metallhörn används för att fästa ställen. Hyllorna måste installeras på specialskenor som ligger mellan två vertikala stolpar.
  • Den färdiga strukturen bör kontrolleras med avseende på styrka före användning.
  • Därefter måste du ta ut alla hyllor och täcka stället med linolja. När träet är torrt bör det fortfarande målas med lack för att ge det en glans.
  • Om du vill ha ett ställ med dörrar måste de vara gångjärniga till sidoskenorna. För dörrar används ofta plywood, som är samma storlek som produktens ram. För att hålla dörrarna säkert stängda är det värt att installera en spärr eller magnet.

Rekommenderad: