Cantilever Rack (37 Bilder): Ensidig För Rör På Ett Lager Och Metall Dubbelsidig, Hemligheter För Tillverkning Av Rack För Rullad Metall

Innehållsförteckning:

Cantilever Rack (37 Bilder): Ensidig För Rör På Ett Lager Och Metall Dubbelsidig, Hemligheter För Tillverkning Av Rack För Rullad Metall
Cantilever Rack (37 Bilder): Ensidig För Rör På Ett Lager Och Metall Dubbelsidig, Hemligheter För Tillverkning Av Rack För Rullad Metall
Anonim

Med rätt organisation av lagret kan du lagra en enorm mängd produkter i ett relativt litet område, samtidigt som du enkelt och snabbt kan komma åt hela sortimentet. Idag är inte ett enda lager komplett utan storskaliga hyllor, som i varje fall måste anpassas till rummets parametrar och vässas för egenskaperna hos de lagrade varorna. Om du behöver lagra föremål av betydande längd, kommer det att vara särskilt användbart för konsollställ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Cantilever -rack skiljer sig radikalt från de flesta alternativa typerna av sådana konstruktioner ., eftersom de inte har de vanliga hyllorna och facken - istället används konsoler utan skiljeväggar för förvaring. Till en början var sådana möbler mest relevanta i ett industrilager, där långa strukturer lagrades - det är optimalt för lagring av formade rör och valsade metallprodukter, metall- och träbjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett ord är allt som är svårt att klämma in i en cell, och även på ett sådant sätt att effektivt använda utrymmet, objektivt lättare att placera på en konsol. Senare uppskattades ett liknande tillvägagångssätt inom andra industriområden, varefter den aktiva produktionen av cantilever -rack började i enlighet med kraven i GOST .… Sådana strukturer har blivit efterfrågade för lagring av överdimensionerade produkter - olika rullar och virke, spolar och spolar, lådor och mycket mer. Idag produceras till och med konsolhållare i en hemversion.

Det bör förstås att frånvaron av distanser påverkar konsolernas förmåga att motstå en betydande belastning negativt, därför måste ett sådant rack vanligtvis vara tillverkat av den mest pålitliga och tjockaste metallen.

Ändå har moderna tillverkare redan lärt sig att sätta in stavar och stödplattor så att de inte stör bekväm förvaring av olika produkter - tack vare detta är konsoler bestående av prefabricerade element praktiskt taget obegränsade i antingen längd eller höjd.

Bild
Bild

Liksom andra typer av prefabricerade metallhyllor möjliggör fribärande strukturer snabb montering och demontering med få eller inga ytterligare verktyg . Om det behövs kan höjden på det vertikala utrymmet mellan konsolerna snabbt ändras. Tack vare detta kommer den ändlösa hyllan att rymma lasten som bara inte passade i storlek.

Bild
Bild

Ansökningar

Trots utseendet på olika typer av cantilever -rack används de än idag mest intensivt exakt där de ursprungligen uppfanns - i lager för att lagra rörprodukter och valsade produkter. Designens särdrag är sådan att racket tål en enorm vikt - upp till 15 ton för varje rack och upp till 2 ton för en konsol . Naturligtvis kan du lösa alla storskaliga uppgifter för lagring av olika produkter, och industriföretag använder detta aktivt.

Bild
Bild

Nyligen mer och mer intensiv användning av cantilever metallhyllor i stormarknader - frånvaron av iögonfallande hoppare gör att du kan skapa en estetisk design av handelspaviljongen och ger konsumenten möjlighet att ta en titt på hela sortimentet med en blick.

Med tanke på den mycket höga lastnings- och lossningshastigheten för sådana ställ i försäljningsområdet är det viktigt att behålla det ursprungliga attraktiva utseendet på strukturen.

Detta problem har dock redan lösts - ytor som utsätts för repor och nötning är täckta med pulverfärg eller emalj av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen blir hushållskonsolhållare mer och mer populära, även om kraven på dem när det gäller skala och bärkapacitet naturligtvis är något lägre .… En sådan lösning kan faktiskt användas för en mängd olika behov - hemhantverkare lagrar överdimensionerade nycklar av olika ledningar och kablar på konsoler, hemmafruar kan bekvämt placera köksredskap och bakplåtar där, och någon är intresserad av ett sådant möbeltillbehör för förvaring av böcker. I vilket fall som helst ställs de högsta kraven på hemmöbler när det gäller estetik - ställen måste målas.

I jakten på konsumenternas efterfrågan släpper tillverkarna ut kit för montering av hemmakonsolhyllor som uppfyller kraven för en viss inredningsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Från ovanstående kan till och med en person som först blev bekant med begreppet cantilever rack få en klar uppfattning om vad det är. Men i huvudet på en vanlig person uppträdde förmodligen bara en specifik bild, medan sådana mönster är av olika slag och kan ha olika mönster, vässade för praktiska behov. Från det mest uppenbara - förekomsten av hjul eller deras frånvaro: modeller på hjulbas håller fortfarande på att bli populära, men i vissa fall kan de effektivisera lagret och placera ännu fler varor i ett begränsat område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan olika material vara involverade i produktionen . - stål, galvaniserade och andra konsoler stöter på. Naturligtvis skiljer sig storlekarna också åt. Vi kommer dock att överväga de största grupperna av cantilever -hyllor, som kan kännetecknas av specifika egenskaper som omedelbart fångar ögat.

Bild
Bild

Dubbelsidig och ensidig

Varje cantilever rack har nödvändigtvis något som en bakvägg, men den viktigaste skillnaden mellan modellerna är om konsolerna ligger intill den på ena sidan eller båda . Till exempel finns ofta ett dubbelsidigt julgransställ i samma stormarknader - varornas vikt är relativt liten, dess jämna fördelning på båda sidor gör att strukturen kan balanseras, vilket ger den rätt stabilitet.

Bild
Bild

Ensidiga fribärare är mer typiska för lagerlokaler, de ligger ofta längs väggarna. Vid första anblicken är de inte särskilt stabila på grund av den troliga lutningen mot lasten, men bara deras ensidighet är lösningen på detta problem - de är ofta fästa på väggen. Tack vare detta är det inte längre nödvändigt att se till att belastningen på båda sidor är jämn - det räcker med att inte överbelasta konsolerna utöver deras kapacitet.

Bild
Bild

Med eller utan däck

I de flesta människors förståelse är ett ställ en uppsättning hyllor eller celler med en ganska påtaglig botten som inte låter innehållet falla ner. Men i praktiken behövs hyllor bara om de lagrade föremålen är relativt små - som varor alla i samma stormarknad, som finns i ett stort antal enheter i ett litet område. Cantilever -rack är dock konstruerade för långa produkter av stora storlekar, därför behövs inte en hylla i form av golv för en sådan produkt - valsade produkter eller rör kan placeras direkt på rekvisita.

Det är uppenbart att detta tillvägagångssätt minskar avsevärt kostnaden för möbler, eftersom mindre material går åt till produktionen, och även om det inte finns någon "botten" är det lättare att plocka upp produkterna underifrån.

Faktum är att närvaron av golv vid konsolhyllan redan är en hyllning till moderna trender, när sådana möbler började användas för någon överdimensionerad last, inte nödvändigtvis lång . Om lagringen är universell är det lätt att anta att enskilda lagrade saker helt enkelt inte når från en distans till en annan - då kan de helt enkelt inte läggas utan golv. Dessutom, genom att uppta två intilliggande stag, kommer en sådan belastning att störa upptagandet av en intilliggande "cell", eftersom en av dess stöd kommer att vara upptagen. Med ett ord, i många fall är golv, även om det gör racket dyrare, fortfarande nödvändigt.

Bild
Bild

Helstycke och hopfällbar

Moderna hyllor tillverkas i de flesta fall hopfällbar … Detta är ganska bekvämt, för om det behövs kan strukturen läggas till sektioner eller omvänt för att ta bort onödiga, som fortfarande inte är upptagna, men stör passagen. Om sektionen dessutom är skadad, vilket fortfarande är möjligt, om än osannolikt, kan det alltid bytas ut utan onödiga problem.

Om det är nödvändigt att transportera en hopfällbar struktur kan problemet också lösas mycket enkelt - i demonterad form får du en uppsättning relativt små delar som kan transporteras med en vanlig lastbils ansträngningar. Återigen, om det behövs kan konsolerna flyttas högre eller lägre, vilket gör sektionerna större eller mindre och anpassar sig till parametrarna för egenskapen som lagras på lagret just nu.

Bild
Bild

Som ett undantag tillverkas dock även konsolhållare i ett stycke . Fördelen med detta tillvägagångssätt är bara en, men det är mycket viktigt: i komplexa strukturer är sömmarna och fästelementen alltid den svagaste punkten. Till skillnad från en hopfällbar rack, utesluter en solid praktiskt taget möjligheten till en kollaps av konsolen, såvida du inte överbelastar den helt radikalt, och även då är det mer troligt att hela strukturen kollapsar och inte hyllan bryts av. Samtidigt är det endast lämpligt att använda hyllor i ett stycke om de lagrade produkterna alltid har standardstorlekar och parametrarna för konsolerna matchas just för dem.

Samtidigt talar vi inte längre om bekväm flytt eller omformatering av ett sådant rackkomplex.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Inte ens de högsta fribärningshyllorna kan betraktas som ett bra val om det inte uppfyller den nya ägarens behov. Med tanke på detta uppenbara faktum är det rimligt att uppmärksamma de grundläggande parametrarna som påverkar valet av en viss modell. Detta gäller särskilt om du är en privat konsument och inte beställer ett hyllkomplex, men vill köpa ett färdigt monteringssats.

Mått på möbelstrukturen . Du har förmodligen redan tilldelat en viss del av ditt eget bostadsutrymme för framtida plats för lagring av olika saker, men det är knappast jämförbart i storlek med storleken på ett produktionslager. Det är viktigt att köpet i längd, bredd och höjd passar in i parametrarna för det utrymme som tilldelats det, samtidigt som det säkerställer normal åtkomst till alla konsoler och inte stör den normala transiteringspassagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsolkapacitet . Hemma är det osannolikt att du lagrar långa produkter, men det är fortfarande värt att överväga hur du väljer den mest praktiska, utrymmesmässiga modellen. Om du till exempel lagrar många däck i ditt garage är det opraktiskt att välja ett ställ med konsoler vars bredd är 2,75 däcksdiametrar - det tredje passar fortfarande inte, men strukturen tar förgäves. I allmänhet finns det en regel enligt vilken produkter av samma typ ska lagras i konsoler vars dimensioner är lika med en bit av en sådan sak eller är multiplar av ett jämnt (utan fraktioner) antal bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialskydd mot yttre påverkan … Uppenbarligen, ju starkare produkten är, desto mer pålitlig och hållbar blir den, men i vissa fall är det ingen idé att betala för mycket, och i andra är överdrivna besparingar orimliga. Till exempel, för installation i ett kök eller i andra rum med möjlig hög luftfuktighet, såväl som utomhus, är det lämpligt att välja stativ av förkromade delar som pålitligt motstår korrosion. Alternativt kan emalj- eller pulverfärg av god kvalitet användas.

Om hög luftfuktighet inte förväntas, och den estetiska sidan av frågan inte alls intresserar dig, kan du spara på design och välja en omålad modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och säkerhet . En så enkel sak som ett cantilever -rack är i princip svårt att passa in i inredningen, men du kan ändå försöka göra det, åtminstone genom att välja en modell på ett sådant sätt att den matchar hemmets färgschema. Samtidigt är det viktigt för bostäder, särskilt barn med barn, att välja mönster utan skarpa hörn. Dessutom skadar inte närvaron av en liten lutning av golvet mot stödet - detta hjälper till att förhindra att innehållet av misstag välter på grund av barns upptåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Som det passar nästan alla moderna industriprodukter har varje produkt en bruksanvisning, och konsolhållare är inget undantag.

Detta dokument är intressant för den nya ägaren, inte bara genom att lista de viktiga tekniska parametrarna, inklusive den maximala motståndsbelastningen, utan också genom att beskriva produktens monteringsmetod.

Tänk inte att du kommer att räkna ut det i alla fall och ansluta alla delar med bultar utan problem - alla misstag kan leda till opålitlig fastsättning av konsolerna på ramen, och en kollaps kan leda till enorma förluster och till och med skador på människors hälsa

Bild
Bild

Konsolerna kan placeras i förhållande till den vertikala basen både strikt i rät vinkel, det vill säga horisontellt eller i vinkel. Lutningen utförs vanligtvis mot stödet, så att samma rör vid lastning av stället under inga omständigheter rullar mot gången utan tillstånd. Konsoler kan fästas med avtagbara och icke-löstagbara metoder-det här är vad vi redan har pratat om ovan angående hopfällbara och endelade strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För produktens ökade styrka är det meningsfullt att välja anslutningsmetoden i ett stycke, men det tillåter inte att ändra konsolernas konfiguration, därför används den relativt sällan . Den löstagbara anslutningen av konsolen till huvudramen kan implementeras på olika sätt - fästelementen utförs bultar, pluggar eller krokar … De senare gör det möjligt att montera och demontera strukturen så enkelt och snabbt som möjligt, men det är de som har minsta planerade belastning. För att inte slösa den långvariga vikten på massiva golv görs det senare perforerat - tack vare detta blir det lättare.

Rekommenderad: