Kontorsställ: För Förvaring Av Dokument, Papper Och Mappar På Kontoret, öppna Och Stängda Träställ Med Hyllor Och Celler

Innehållsförteckning:

Kontorsställ: För Förvaring Av Dokument, Papper Och Mappar På Kontoret, öppna Och Stängda Träställ Med Hyllor Och Celler
Kontorsställ: För Förvaring Av Dokument, Papper Och Mappar På Kontoret, öppna Och Stängda Träställ Med Hyllor Och Celler
Anonim

Alla moderna kontor är utrustade med hyllor för aktuell dokumentation och arkiv. Först och främst bör ett kontorsställ vara rymligt, men kompakt och bekvämt. Därför måste du täcka alla nyanser när du väljer det. Rätt storlek, konfiguration och placering av stället hjälper dig att hantera din arbetsyta klokt.

Bild
Bild

Särdrag

Trots att de flesta åtgärder och operationer nu sker i elektronisk form, information bearbetas och arkiveras av speciella professionella program, är det fortfarande omöjligt att helt undvika användning av pappersmedia. Det är nödvändigt att på något sätt systematisera kontrakt, ett kortindex, bokföring och annan dokumentation som arkiveras och samlas in.

För att undvika förvirring grupperas dokument och läggs på specialiserade hyllor. Detta gör att du snabbt kan hitta det nödvändiga papperet.

Den moderna möbelmarknaden erbjuder ett stort urval av olika hyllenheter . De skiljer sig åt i storlek, tillverkningsmaterial och design. De mest populära är kontorsställ i metall och motsvarigheter i trä. Efterfrågan på plastprodukter är minimal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa krav ställs för hyllelementen, som inte bara gäller färg- och designlösningar . Hyllor i inredningen kan betraktas som element i rumszonering, eftersom denna typ av möbler, om det behövs, fungerar som en skiljevägg mellan specifika grupper av anställda eller sektorer, vilket avgränsar ett enda utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllsystemens funktionalitet bedöms av:

  • kapacitet;
  • möjligheten att använda moduler;
  • antalet celler;
  • beräknad belastning;
  • mått;
  • installationsmetod (stationär eller mobil);
  • tillgänglighet (en / tvåvägs).
Bild
Bild

Utnämning

För kontor är hyllställ som är avsedda för lätt last och små eller stora föremål (lådor, dokument, etc.) lämpliga. Vanligtvis installeras hyllenheter inom gångavstånd från arbetsplatser. Precis som alla moderna möbler kan ett pappersförvaringsställ göras i olika färger, olika design, material, funktionalitet och andra egenskaper. Hyllutrymme används på olika sätt enligt idéerna i en viss organisation . Oftast placerar de kontorsutrustning, böcker, tilldelar plats för mappar, dokumentation och små kontorsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer ett rack för dokument på ett kontor bör man ta hänsyn till hur många papper som måste placeras där, och därav följer beräkningen av antalet hyllor och rackets bärighet . Det beror på denna parameter om hyllorna tål all nödvändig dokumentation, om de inte kommer att förlora sin form under vikt. Baserat på ovanstående väljs också materialet från vilket möblerna är gjorda.

Bild
Bild

Visningar

Idag är det mest praktiska kontorsställ med hyllor av trä eller metall. De är praktiska att använda i lokalerna för kontor i olika riktningar: arkiv, bokföring, kontor för anställda och ledning. Designen förutsätter tillfällig och långsiktig lagring av dokument, skrymmande lådor eller små föremål . Cellerna i stället kan placeras symmetriskt och ha samma storlek eller skilja sig åt i deras parametrar.

Det är lönsamt att köpa kontorsställ med celler på beställning - då är det möjligt att få den mest praktiska individuella designen som passar kontoret för alla krav.

Till exempel kan du beställa arkivskåp med öppna och stängda hyllor, utformade för att lagra dokument för allmän och begränsad åtkomst. Stängda lådor är utrustade med lås om så önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis görs sådana möbler stationära. Men det kan enkelt ändras och flyttas utifrån behoven hos företagets anställda. Det är lämpligt att köpa ett ställ med möjlighet att flytta det när anställda använder samma dokumentation i ett trångt rum . Till exempel råder det en ständig platsbrist på HR -avdelningar och arkiv. Därför är mobilstrukturer här inte bara viktiga, utan också nödvändiga.

Men mobila ställ är dyrare än stationära på grund av deras komplicerade design. De är utrustade med specialskenor eller hjul installerade istället för ben. Följaktligen sätts de i rörelse på olika sätt: med hjälp av en elektromekanisk mekanism eller genom manuell åtgärd. Det finns faktiskt många alternativ för rackkonfigurationer, och de sparar verkligen en imponerande mängd utrymme.

Bild
Bild

I små rum, förutom mobila, är det bekvämt att installera stationära hyllor . Dessa strukturer stöder också mycket tung dokumentation och kan vara antingen raka eller vinklade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

Betraktade strukturer utan vägg på baksidan används ofta för att dela utrymmet. Detta är ett bekvämt alternativ för stora kontor där arbetsplatszonering krävs . Men öppna hyllor gynnas också på platser där det är få kvadratmeter per anställd. Sådana möbler främjar fri luftcirkulation i rummet.

Bild
Bild

Stängd

Om en stor mängd dokumentation lagras på kontoret är det bättre att organisera lagringen i slutna rack. Således kommer det att vara möjligt att undvika synligt röran i arbetsområdet. Valet av kombinerade modeller blir optimalt . Viktiga dokument kommer att synas, och resten kommer att döljas säkert tills det behövs.

Bild
Bild

Material (redigera)

För närvarande är ett brett urval av mönster för lagring av kontorsdokument öppet för köpare. Tillverkare använder järn, naturligt trä, spånskiva, plast och andra råvaror som material . Och även rack skapas med ett annat antal hyllor och lådor. Därför bör det första steget i valet av ett ställ vara en tydlig förståelse för hur många hyllor som krävs för att lösa uppgiften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De starkaste, utan tvekan, metallställen, som säljs i färdiga versioner eller tillverkas på beställning med önskat antal celler . Från dag till dag kommer racket på kontoret att fyllas på med fler och fler papper, vilket innebär att det är viktigt att ta hand om kapaciteten, med hänsyn tagen till den framtida dokumentationsvolymen.

Metallen gör ett utmärkt jobb, eftersom den tål maximal vikt och visar motståndskraft mot deformation och aktiv användning. Dessutom blir en sådan möbel definitivt inte våt och kommer inte att torka ut med tiden.

Samtidigt monteras och demonteras metallstrukturen enkelt. Det är ganska lätt och mobil. Varje anställd kan ändra platsen och riktningen på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detsamma kan inte sägas om spånskivkonstruktionen. Vanligtvis fästs metallkonstruktionselement på varandra utan ansträngning och låssmedverktyg . Förvaringssystem är utrustade med speciella krokar för enkel installation. Om det behövs kan lagringssystemet utökas genom att ytterligare köpa rack. Du bör dock inte räkna med den ursprungliga designen av metallalternativ. Men det är just deras lakonism som oftast passar inredningen på de flesta kontor.

Bild
Bild

Om du väljer ett rack tillverkat av spånskiva blir det lätt att utrusta ett kontor i önskad stil och riktning . Men det är värt att komma ihåg att tillförlitligheten och styrkan hos ett sådant material är sämre än metallens. De innebär en kortare livslängd, de kan misslyckas mycket snabbare, vilket kommer att medföra oförutsedda kostnader. Om du planerar att lagra lätta föremål som utmärkelser, mappar, fotoramar, statyetter, diplom på sina hyllor kan du välja en ram gjord av spånskiva eller MDF med sinnesro. Dessutom är träliknande hyllor perfekt kombinerade med andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dokumentlagringssystem av massivt trä ser presentabla och eleganta ut . Men för de underbara visuella egenskaperna hos träprodukter måste du betala mycket. Det rekommenderas vid köpet att fråga säljaren hur du kan skydda träytor om de inte behandlas med fuktresistenta föreningar.

Bild
Bild

När du väljer en design från ett eller annat material är det rimligt att inte bara ta hänsyn till produktens egenskaper utan också användarens behov.

Bekvämligheten med kontorsutrustning är en avgörande faktor. Utan att ta hänsyn till användarnas behov kommer arbetsflödet inte att effektiviseras utan blir en verklig utmaning.

Trähyllor är lämpliga för att organisera förvaring av inte mindre metall, men det finns vissa nyanser . En träkonstruktion kan deformeras: svälla, böja, delaminera med en kraftig temperaturförändring eller hög luftfuktighet. Och på plasthyllor kommer det inte att vara möjligt att ordna många papper, eftersom hyllorna säkert kommer att böjas. Lätt plast används ofta för att placera en liten mängd papper, till exempel under ett arkivskåp eller personliga filer med anställda, portföljer och så vidare.

Bild
Bild

Det tar mycket tid att hitta de lämpligaste möblerna, så många företag föredrar att beställa dem direkt från tillverkaren enligt deras parametrar. Förutom det specifika materialet måste du tänka noga på placeringen av hyllorna . Förmodligen kommer några av dem att behöva förstärkas ytterligare. Baserat på vilket syfte som bestäms för stället kommer det att vara möjligt att gissa hur länge det kommer att hålla. Du kommer förmodligen att behöva tänka på specifika material.

Bild
Bild

När det var möjligt att bestämma denna kolumn är det dags att tänka på rackets funktionalitet, dess yttre estetik och de uppgifter som den måste lösa. Beroende på strukturens funktionalitet bestäms garantitiden för dess service . Många företags erfarenhet visar att antalet och variationen av kontorsdokument ständigt utvecklas, så det rekommenderas att köpa rack med ett stort antal hyllor, lådor och specialavdelare.

Bild
Bild

Dimensioner

Här beror allt på vad exakt och i vilken mängd som kommer att lagras i cellerna. Det är ingen mening att köpa ett helställ som kommer att stå halvtomt på tomgång . Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att stora modeller kan vara väldigt långa. Det är nödvändigt att köpa en liten trappstege till kontoret, som gör att du snabbt kan få och vika de nödvändiga dokumenten. Även om det är högst upp lagras vanligtvis ett sällan använt arkiv.

Den optimala storleken på strukturen anses vara en höjd på upp till 2 meter med ett djup som inte överstiger 40 cm. Sådana parametrar i stället gör det mest bekvämt att använda.

Bredden på strukturen väljs beroende på dess plats. När du väljer ställ för installation på ett kontor måste du ta hänsyn till olika faktorer: syfte, antal anställda som kommer att driva dem, golvyta . Om det behövs utvecklas rack enligt ett individuellt projekt i enlighet med alla krav. Du kan behöva en låg version av hyllorna, eftersom kontoren är olika och varje företag har sina specifika arbetsuppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Tillverkare tillverkar stativ av alla typer av material och kommer med originaldesign för nya strukturer. Att välja en modell med hänsyn till personliga preferenser kommer inte att vara svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontorsstället kombinerar framgångsrikt en designmetod och vardaglig praktik . De många hyllorna rymmer en mängd olika saker. Dessutom tuffar denna typ av möbler inte upp utrymmet, till skillnad från stora skåp eller omfattande byråer. Racket ska vara estetiskt tilltalande och passa bra in i kontoret. Ibland fungerar en garderob med öppna hyllor som en slags avdelare som delar rummet, vilket ser snyggt och icke-standardiserat ut. I detta fall är en öppen eller kombinerad design lämplig.

I avsaknad av en bakvägg måste du ta hand om rackets estetik, samt tänka på hur bekvämt det är att förvara saker eller papper där. Det är vackert och praktiskt att använda hylltillbehör på öppna hyllor. Med tanke på utformningen av stället och rummet kan det vara olika lådor, behållare av plast, rotting, plastavdelare för papper. Alla dessa prylar kommer att förenkla arbetet med dokumentationen avsevärt. Dessutom behövs sortering för att upprätthålla ordningen i dokumenten, så att varje papper är på sin plats.

Bild
Bild

Plastbehållare gör hyllorna lätta och bekväma, vilket ger den en modern stil . Sådana enheter är ganska billiga, så köpet kommer inte att påverka företagets budget i hög grad.

Bild
Bild

En intressant lösning är asymmetriska vita blodkroppar . Ja, det här är inte alltid praktiskt, eftersom du inte använder de flesta till fullo, men interiören med en sådan design gynnar bara. De lagrar inga tunga saker på grund av risken för deformation. Syftet med dekorativa strukturer och ovanliga celler är att dekorera ett rum.

Bild
Bild

För närvarande är de mest efterfrågade metallkontorsställen . Dessa är de mest tillförlitliga, praktiska och i allmänhet högkvalitativa system som tål hög belastning. Sådana möbler passar perfekt in i affärsinredningar, designade i minimalistisk design. Traditionellt är metallhyllor målade i diskreta färger, så systemet kan installeras i alla rum. Men att välja en design för att sortera dokument i det önskade färgschemat kommer inte att vara svårt. När du väljer en snygg hylla för ditt kontor måste du komma ihåg att den först och främst måste vara funktionell och pålitlig.

Rekommenderad: