Stängda Ställningar: Med Hyllor Och Dörrar, Med Rullgardiner För Hemmet, Metallförvaringsställ Med Persienner Eller Gardiner

Innehållsförteckning:

Video: Stängda Ställningar: Med Hyllor Och Dörrar, Med Rullgardiner För Hemmet, Metallförvaringsställ Med Persienner Eller Gardiner

Video: Stängda Ställningar: Med Hyllor Och Dörrar, Med Rullgardiner För Hemmet, Metallförvaringsställ Med Persienner Eller Gardiner
Video: DÖRRAR OCH FÖNSTER 4 HANTVERKARENS FAVORITER 2 SMART EL GARDIN 2024, April
Stängda Ställningar: Med Hyllor Och Dörrar, Med Rullgardiner För Hemmet, Metallförvaringsställ Med Persienner Eller Gardiner
Stängda Ställningar: Med Hyllor Och Dörrar, Med Rullgardiner För Hemmet, Metallförvaringsställ Med Persienner Eller Gardiner
Anonim

Stängda hyllor har blivit mycket populära bland dem som är vana vid att lagra sina tillhörigheter korrekt. De används för olika ändamål, till exempel förvaring av böcker. Så de är skyddade från damm och fukt, men den stängda modellen har en nackdel - den är inte lämplig för ett litet hus eller en lägenhet och ser för skrymmande ut. Men det finns en väg ut: du kan välja en modell med spegeldörrar och en liten storlek. Allt kommer att diskuteras mer detaljerat i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stängda hyllalternativ inkluderar båda modellerna med tomma dörrar och glas. Huvuddragen är att saker i en sådan struktur är inhägnade från rummet, gömda bakom dörrar . För tillverkning av slutna modeller används olika material: metall, spånskiva, trä. De skiljer sig också i form, vilket gör att du kan välja det rack som bäst passar in i rummets koncept.

Till exempel, ett transformerande rack gör att du kan lagra ett stort antal föremål i ett litet rum eller vardagsrum . I allmänhet är stället en struktur med många hyllor av samma eller olika storlekar.

Designen ger en bra överblick och ger snabb åtkomst till saker. Även med små dimensioner är det rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendet på sådana möbler och dess funktionalitet är mycket olika, vilket öppnar för ett brett urval för konsumenten. Den stängda modellen är lika lämplig för både sovrummet och barnkammaren.

Notera! Racket, som innehåller en spegel, förstorar utrymmet visuellt. Spegelmodeller kräver dock mer noggrant underhåll. Men den här designen ser bra ut!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En sluten ställning är gjord i en mängd olika utföranden: med dörrar, med glas, med gardiner. Konsumenten behöver bara välja vad som passar inuti rummet.

Klassisk design är ett ställ med glasdörrar, det ser ganska presentabelt ut och är perfekt för ett kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rullgardinsmodeller (eller med persienner) används i försäljningsområden i butiker eller i lager. Nyligen har det blivit populärt att stänga ställningar med rullgardiner. I varje garage är det nödvändigt att förvara saker någonstans - trä är inte lämpliga för garagelokaler, eftersom trä är rädd för fukt och nederbörd. Därför placeras ett metallställ eller med metalldörrar i garaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner är förknippade med fönsterinredning , och det här är logiskt, eftersom vi är vana vid att använda dem specifikt för Windows. Gardiner kan dock ersätta hylldörrar. Tunga, ljusa eller massiva gardiner, vars färg matchar väggarnas färg, ser intressant ut med hyllorna. Vi brukade stänga garderoben med tyg - ett så lyckat trick kom till oss från de skandinaviska länderna. Viktigast av allt, gardinerna ser attraktiva ut och du kan gömma allt du behöver bakom dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar ett kombinerat rack används två alternativ . Den första typen är en modell stängd med blinda dörrar, och några med glas, och i den andra modellen är en del av hyllorna stängda med dörrar, och den andra är öppen. Således kan du snabbt komma åt innehållet i stället. Den kombinerade modellen är en bra lösning för dem som är vana vid funktionella och vackra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor kan tillverkas av olika material

Hyllor i glas - en klassiker som visar den makalösa smaken hos husets ägare. Det är perfekt för vardagsrummet - du kan lagra souvenirer, böcker eller fotografier i denna design. Produkten är ofta tillverkad av trä eller metall eftersom den utsätts för stress. Om du vill lägga till lätthet i rummet är ett ställ med glaslådor och dörrar perfekt. Glas passar perfekt till alla beslag och passar in i en mängd olika interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturmaterial har ett attraktivt utseende och fungerar länge, vilket för många är en prioritet när man väljer möbler. Möbler för en plantskola är ofta gjorda av trä, inklusive ett ställ med dörrar. Träet är ofarligt för hälsan och ser väldigt presentabelt ut. De enda nackdelarna kan hänföras till den höga kostnaden, men om racket köps länge kan bättre material för möbler inte hittas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hylla av plast , utbredd i växthus, men kan också användas på andra ställen. En plastprodukt är inte för låg eller väldigt låg, av olika former och färger. Plastmodeller för hemmet skapas i form av alternerande hyllor på vilka du kan placera böcker, blommor och olika småsaker. Det som är bra med plast är att den är lätt att rengöra och tål alla temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Inledningsvis är ett ställ nödvändigt så att alla saker är ordnade i ordning, och därefter börjar vikten av dess utseende redan. Sådana möbler är perfekta för alla lägenheter: i köket, till exempel, kan ett ställ ersätta hängande skåp, i ett vardagsrum - en "vägg", och på ett kontor, barnkammare eller hall kan en sluten hylla låta dig lagra ett stort antal saker, vilket gör interiören snygg och komplett.

För en inredning gjord i klassisk stil, väljs som regel ett ställ från ett populärt material vid tillverkning av möbler - trä.

I den här modellen stängs några av hyllorna med dörrar. Sådana möbler ser alltid lämpliga ut och betonar statusen för husets ägare . Asymmetrisk design med glashyllor blir mer och mer populärt i moderna interiörer i hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på stället ska harmoniskt passa in i inredningen . Om det är tillverkat i skandinavisk stil, där vitt dominerar, är det rimligt att välja en sluten produkt av samma färg. Men det finns ett annat alternativ - hyllan kan bli en accent "plats", som fungerar som en kontrast i den allmänna inställningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som referens: ett vitt rack, som går samman med en vit vägg, skapar effekten av att "sväva" i rymden, men om du lägger det mot en kontrasterande ljus vägg - blå eller lila, kommer det att se väldigt bra ut.

Färgen på möblerna beror på dess syfte . För en klassisk inredning är diskreta toner lämpliga: bruna eller wenge, för ett kontor - för att matcha bordet, och modeller av ljusa färger passar bäst för en plantskola.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bakgrundsbelysta stället ser väldigt intressant ut - detta kan göras med dina egna händer. För detta används LED -remsor som skiljer sig åt i färg och effekt. En bakgrundsbelyst produkt gör det möjligt för husets ägare att hitta rätt inuti på kort tid, utan att skapa en krasch om det finns en rädsla för att väcka hushållet. Bakgrundsbelyst ställning ser också intressant ut och dekorerar i allmänhet rummet.

Bild
Bild

Ansökningar

På grund av designens mångsidighet används ställen överallt där lagring av olika saker och last krävs. På de flesta privata och offentliga anläggningar är prefabricerade ställningar mycket efterfrågade, eftersom de hjälper till att organisera utrymmet kompetent och ger tillgång till nödvändiga föremål.

Modeller som placeras hemma är mer kompakta i storlek . Ofta placeras de i ett garage, garderob eller källare och används för att lagra olika utrustningar. Arkivmodeller (även kallade kontorsmodeller) används för att lagra dokument och andra papper.

Hyllor i butikerna är också utbredda - olika varor läggs på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra typer av hyllor som används för produktionsändamål: till exempel framsida (används endast i rymliga rum), djup (mer kompakt än framsida). Ett av de vanligaste alternativen är ett hyllställ. Den är kompakt och idealisk för installation i privata hem, butiker och små lager.

Som referens: ofta köps ett ställ för förvaring av böcker . I det här fallet beaktas standardmåtten: hyllornas höjd är 30 cm, deras djup är 25 cm. För saker är måtten olika: avståndet mellan hyllorna bör inte vara mindre än 35 cm och djupet bör inte vara mindre än 40 cm. Det bästa alternativet är 60 cm, sådana modeller är rymliga och ger samtidigt snabb åtkomst till saker.

Rekommenderad: