Loggia Design (125 Foton): Modern Inredning Av Loggior 3 Och 6 Meter, Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Loggia Design (125 Foton): Modern Inredning Av Loggior 3 Och 6 Meter, Idéer

Video: Loggia Design (125 Foton): Modern Inredning Av Loggior 3 Och 6 Meter, Idéer
Video: Köksinredning - Petra & Sanna Stylar Hem 2024, April
Loggia Design (125 Foton): Modern Inredning Av Loggior 3 Och 6 Meter, Idéer
Loggia Design (125 Foton): Modern Inredning Av Loggior 3 Och 6 Meter, Idéer
Anonim

För bara några år sedan användes en balkong eller loggia uteslutande för sitt funktionella ändamål. Idag ställs mycket allvarligare krav på deras design och dekoration. Kompetent genomtänkt design och välgjorda reparationer gör dessa lokaler till fullvärdiga levande delar av en lägenhet eller ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Balkongen och loggian är arkitektoniska strukturer som är mycket lika i sitt syfte. Det finns dock en skillnad mellan dem och ganska betydande. Dessa är till exempel strukturella skillnader: balkongen tas ut ur fasaden och begränsas av endast en vägg från ingångens sida. Loggia är ett infällt element, begränsat till tre eller två sidor.

Båda strukturerna används för hushållsbehov och andra behov. Dessa är källor till frisk luft och naturligt ljus för en lägenhet, en plats där du kan odla blommor, lagra saker, torka kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

En modern balkong är en inhägnad stödbenkonstruktion, där en armerad betongplatta används som stöd. Loggia ur denna synvinkel är mycket mer tillförlitlig, eftersom den är beroende av byggnadens bärande strukturer.

Bild
Bild

Enligt ett antal designfunktioner, storlek, utseende och andra egenskaper är balkonger och loggior indelade i flera grupper

Balkonger kan ledas, fästas, fästas (beroende på typ av infästning på byggnadens fasad)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den franska balkongen, mycket populär de senaste åren, tillhör denna kategori ganska villkorat. Dess design ger ingen separat plattform eller bas. Faktum är att detta är ett vackert räcke som sticker ut något bortom fasaden. Terrassen ingår också i denna grupp, men den är placerad längs hela husväggen. Oftast finns det i förortsbyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loggia kan vara avlägsen eller representera en genomsnittlig version. Dess storlek och placering har en direkt inverkan på mängden värmeöverföring från det intilliggande rummet. Dess isolering spelar en nyckelroll i bildandet av optimala förutsättningar för att bo i en lägenhet eller ett privat hus.

Oavsett var den ligger (i en panel eller tegelhus, i en lägenhet eller en stuga), är dess design utvecklad enligt följande schema:

  1. Ombyggnad av lokaler.
  2. Glasrutor.
  3. Elektrifiering.
  4. Uppvärmning.
  5. Avslutande arbete.

Hur man utrustar en loggia, se videon nedan för mer information

Det första steget är direkt relaterat till hur exakt det är planerat att använda utrymmet .… Oavsett om det blir ett litet kontor eller en liten idrottshall, en lekplats eller en matplats, ett växthus eller en syverkstad.

Valet av det funktionella värdet på balkonger och loggior beror direkt på deras storlek och utseende . Ett hörn (eller panoramautsikt) loggia ger ett bra flöde av solljus in i rummet. Sådana alternativ används ofta som uterum, växthus, rekreations- och relaxavdelningar när det gäller en produktionsbyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Loggia kan vara öppen eller stängd . Det första alternativet är inte särskilt vanligt idag. Invånare i bullriga städer föredrar att skydda sina hem från stekande hetta, vindstötar, kraftiga regn, buller, damm, smuts, insekter bakom ett tunt lager av transparent glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

Men inte alla människor försöker isolera sig från omvärlden; många väljer fortfarande öppna källor för luft och ljus. Det är så skönt att gå ut i det öppna rummet tidigt på morgonen och känna de första solstrålarna eller ett friskt andetag på huden! Att välja denna typ av loggia, glöm inte dess brister.

Driften av en öppen loggia räddar den inte från effekterna av alla möjliga yttre faktorer: kyla, nederbörd, fåglar, insekter. Dessutom absorberas regn och snö gradvis i betongen och fryser under vintern. Processen för förstörelse av betong och korrosion av metallarmering börjar gradvis.

Bild
Bild

Allt detta leder till gradvis förstörelse av strukturen och kränkningen av strukturens allmänna utseende. För att förhindra dessa problem måste en öppen loggia behandlas med vattentätningsmaterial. De kommer att ge öppna ytor med högsta möjliga vattenbeständighet.

Huvudlistan över arbeten relaterade till förbättringen av en öppen loggia är ungefär följande:

  1. Förarbeten (installation av betongbeläggning och golvutjämning).
  2. Enheten för delning (expansion) sömmar.
  3. Vattentätning av alla ytor.
  4. Avslutande arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge den öppna loggian ett mer elegant och modernt utseende används olika typer av dekorativa staket och galler - till exempel smidesjärn.

Smidd staket är tillverkat av starka, hållbara metaller och deras legeringar (koppar, stål, brons, gjutjärn). Det är inte bara en pålitlig sköld mot många negativa yttre påverkan, det är också en unik dekoration av fasaden.

Det är ingen hemlighet att lättare material, praktiska och billiga, idag används för att dekorera balkonger. Mot deras bakgrund ser smidda räcken, inredning och gitter särskilt ädla, sofistikerade och raffinerade ut.

Bild
Bild

Stängd

En sluten loggia innebär användning av glasrutor. Att installera ett ömtåligt, transparent staket ger omedelbart många fördelar och möjligheter att använda ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt för loggiens storlek

Valet av en stilistisk lösning, alternativ för plats för möbler, användningen av vissa efterbehandlingsmaterial beror direkt på rummets dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liten och nätt

Ägare av loggior av blygsam storlek är svårast att bestämma om designen. Naturligtvis begränsar ett miniatyrrum avsevärt möjligheterna att använda det, men detta hindrar inte att det förvandlas till en arbetsplats, ett barnhörna eller en plats att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild

För design av en öppen loggia rekommenderas att använda högkvalitativa efterbehandlingsmaterial med goda prestandaegenskaper. Dessa är dekorativt gips, konststen, tegel, plast, trä, glas.

En inglasad loggia av ens minsta storlek (högst 3 - 4 kvm) ger redan mycket fler möjligheter. När du väljer en lämplig stilistisk lösning för inredning, bör du vara uppmärksam på riktningar som inte kräver en stor mängd möbler och dekorativa element: minimalism, hi-tech, modern, japansk stil och loft . Dessa riktningar tillåter inte bara att dekorera ett litet utrymme vackert och modernt, utan också att visuellt utöka sina gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller möbler som kan placeras är det vanligtvis ett kompakt soffbord, en liten soffa eller ett par stolar. För ett litet rum rekommenderas olika alternativ för transformatorer - till exempel en stol -säng. Hängande hyllor hjälper dig att ordna de nödvändiga små sakerna eller ordna blomkrukor. Varje användbar centimeter yta kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer för inredning av ett litet rum:

  1. När du glasar en loggia kan du göra en liten borttagning av den utanför fasaden. Detta hjälper till att öka rummet med cirka 30 cm. Om det här alternativet är tekniskt omöjligt, kan du visuellt utöka utrymmet - till exempel genom att använda efterbehandlingsmaterial i ljusa, pastellfärger.
  2. Det är lämpligt att välja hopfällbara möbler. En skrymmande säng kan helt ersättas av en liten hängmatta.
  3. En massiv garderob kommer perfekt att ersätta en öppen hylla; gångjärnshyllor på olika nivåer är också lämpliga.
  4. Efterbehandlingsmaterialet bör inte väsentligt "äta upp" ett redan litet utrymme. Lätta plastpaneler är perfekta för rumsdekoration. De är praktiska, lätta och prisvärda. Alternativt kan du använda dekorativt gips, tapeter, träpaneler, textilier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Medelstorlek

Loggia 5-6 kvm. m ger redan mycket fler möjligheter. Dess område låter dig använda en mängd olika möbler och inredning för att spela upp interiören på ett nytt sätt. En liten soffa, skrivbord eller soffbord, barstolar, öppna hyllor, hängande hyllor, golvställningar gör att du kan göra en medelstor loggia till ett arbetsområde, ett relaxrum, en matplats, en lekplats eller en plats för sportträning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stor

Glada ägare av rymliga loggior med en yta på 7, 8, 9, 10 kvm. m och behöver inte längre begränsa din fantasiflyg när du utvecklar en design. Varje variant av stilistisk riktning och funktionellt syfte är lämplig för ett stort rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här kan du använda en mängd olika finish, inklusive massiva och tunga (porslinstengods, sten, keramiska plattor). Fönstrenas stora yta ökar intensiteten av naturligt ljus. Med sin brist kan du alltid använda ljuskronor, lampor eller lampor.

För dekoration kan du välja de mest vågade färgkombinationerna utan att tänka på att ljusa eller mörka toner visuellt reducerar området. Den rymliga loggian låter dig använda ett stort antal möbler. Detta gör interiören ännu mer bekväm för att spendera tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasrutor

Enligt utföringsmetoden kan inglasningen vara "kall" och "varm".

Den första metoden är den mest enkla och kostnadseffektiva. Det låter dig stänga utrymmet från yttre påverkan och något öka temperaturen inuti loggian. För detta alternativ används lätta aluminium- eller träramar med ett enda glas.

Fördelarna med denna typ inkluderar:

  • enkelhet och enkel installation;
  • låg kostnad;
  • en liten förändring av utseendet på byggnadens fasad (i vissa fall är detta en grundläggande punkt);
  • hög ljusgenomsläpplighet;
  • attraktivt utseende.

Bland nackdelarna med metoden:

  • låg inomhustemperatur under vintersäsongen;
  • oförmåga att installera myggnät i vissa fall.
  • Detta alternativ är optimalt om loggian används för att torka och lagra saker.
Bild
Bild
Bild
Bild

" Varm" version av inglasning innebär en uppsättning arbeten för att isolera loggiens inre och yttre ytor . Med detta alternativ kan den isolerade loggian också användas som bostadsyta (året om). Om projektet möjliggör anslutning av loggia till bostadens bostadsdel, blir listan över verk ännu större: förstärkning av skiljeväggar, väggar, installation av "tunga" dubbelglasfönster, installation av ett "varmt" golv.

Fördelar med det "varma" alternativet:

  • bekväma förhållanden även under den kallaste årstiden;
  • utmärkt ljudisolering;
  • attraktivt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med denna metod, förutom den högre kostnaden (jämfört med det första alternativet) och den stora vikten av de isolerade ramarna.

För inglasning kan ramar av plast, aluminium och trä väljas. Glas kan härdas, målas, pansras, reflekteras eller lamineras. Genom att välja en specifik typ kan du styra mängden ljus eller brus som kommer in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att överlåta glasprocessen till specialister. Detta är inte bara en mycket ansvarsfull, utan också en farlig del av jobbet.

Plast

Det mest populära glasalternativet för idag. Sådana ramar har många fördelar jämfört med sina motsvarigheter:

  • praktiskt i vården;
  • hög värme- och ljudisolering;
  • hög tillförlitlighet;
  • attraktivt utseende;
  • överkomlig kostnad.
Bild
Bild

Men när du väljer sådana ramar, glöm inte att de har en ganska stor vikt, och när de är stängda är de helt förseglade.

Träramar

Ett traditionellt använt alternativ för inglasning. Dess fördelar:

  • miljövänlighet;
  • lättviktig;
  • bra värmeisolering;
  • utmärkta dekorativa egenskaper.

Minus:

  • högt pris;
  • med tiden torkar virket och täcks av sprickor;
  • behovet av regelbunden vård.
Bild
Bild

Aluminiumramar

Ett utmärkt alternativ för de första alternativen, om de av någon anledning inte kan användas. Lätt, stark, pålitlig metall har många fördelar. Bland dem:

  • lättviktig;
  • budgetkostnad;
  • brett utbud av färger;
  • höga korrosionsskyddande egenskaper;
  • brandsäkerhet.

Minus:

  • används huvudsakligen för kallglas;
  • låg ljudisolering.
Bild
Bild

Ramlösa glas

Ett originellt sätt att vackert dekorera din loggia. Skärmarna är endast fästa på de övre och nedre skenorna. Resultatet är en jämn, transparent, hel del beläggning. Denna loggia ser väldigt original ut. Tack vare minimalt med strukturelement släpper det in mycket mer ljus och är perfekt för strukturer i olika former och storlekar.

Detta alternativ är dock endast lämpligt för "kall" typ av glasrutor, det ger inte närvaro av myggnät och är inte särskilt praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Panoramic (franska)

Det kännetecknas av det faktum att alla sidor av loggian är transparenta - från golv till tak. Denna typ av inglasning kan vara både "kall" och "varm", liksom ramlös. Det senare alternativet används ofta i kontorsbyggnader. En sådan loggia ser väldigt vacker och ovanlig ut, det är alltid mycket ljus i rummet . Den senare fördelen kan lätt bli en nackdel, särskilt på sommaren - det blir för varmt i rummet.

Nackdelar: höga kostnader, svårigheter i vården, rummet öppet för nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade alternativ, deras legalisering

Att fästa en loggia i ett angränsande rum är ett bra sätt att utöka ditt bostadsutrymme. Det kan göras på två sätt - delvis (demontera dörrarna) eller helt. I det här fallet kommer ombyggnad att krävas, vars tillstånd först måste inhämtas från berörda myndigheter (BTI, bostäder och kommunala tjänster). Denna process är lång, men nödvändig.

Att kombinera en loggia med ett bostadsutrymme kräver dess preliminära isolering . Plast- eller träfönster med energibesparande dubbelglasfönster håller en behaglig temperatur inne i rummet och skyddar det på ett tillförlitligt sätt mot yttre manifestationer. Tonad film, rullgardiner eller persienner kan hjälpa till att reglera solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa obligatoriska steg är installationen av ett "varmt golv" (eller installation av oljeradiatorer).

Loggia + kök

Ett av de mest praktiska alternativen för att kombinera. I det här fallet krävs inte demontering av fönsterbrädan, vilket helt kommer att ersätta köksbänken eller bli en bardisk. Kompetent placerade strålkastare hjälper till att effektivt markera områdena ovanför bordet, bänken, bänkskivan. Som möbler kan du överväga alternativet med fällbara eller hopfällbara stolar. De tar inte mycket plats och kommer bekvämt att ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Ett utmärkt alternativ för dem som föredrar friluftsliv. Även under den hetaste sommaren ger en sådan sovplats mer komfort än en vanlig soffa. När vi tänker på rummets design rekommenderas det att välja kompakta möbler så att du kan placera ett litet bord och en nattlampa bredvid. Dekorerad i dämpade toner och en mjuk fleecy matta gör interiören ännu mer mysig och inbjudande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växthus

Plast- eller träpaneler är perfekta för inredning av en vinterträdgård. En neutral ton kommer underbart att betona skönheten i lockigt och frodigt grönska, ljusa färger. Persienner eller rullgardiner kan hjälpa dig att justera ljusintensiteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp

En speciell plats i lägenheten som kräver tillräcklig integritet och bekväma förhållanden . En rymlig, ljus loggia är idealisk för detta ändamål. Ett datorbord, en stol, nödvändig kontorsutrustning, en hylla eller ett sängbord för dokument - ett minikabinett kan enkelt skapas även i en liten loggia. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt konstgjord belysning, för ibland måste du spendera mycket tid på arbetsplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hall + loggia

Loggian, i kombination med vardagsrummet, kommer att vara ett bra ställe för att ta emot gäster . Ett rymligt rum gör att du kan placera den nödvändiga mängden möbler (soffa, stolar, bord, till och med en öppen spis) för att skapa bekväma förhållanden för en trevlig tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Loggian kommer att bidra till att avsevärt utöka området för barnrummet, särskilt under ankomsten av gäster och barnfester. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt isoleringen av loggian och dess säkerhet (uteslut förekomsten av vassa hörn och farliga föremål, installera klämmor på fönstren).

Bild
Bild
Bild
Bild

Gym

Även ett smalt och litet rum kan vara en bra plats för hemträning. En gymmatta eller träningsmaskin passar här, sportutrustning kan placeras i ett öppet rack eller på hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

  • Provence . Riktningen innebär användning av naturmaterial (trä, keramik, natursten, textilier), pastellfärger (mynta, lila, rosa, sandfärger), eleganta möbler (till exempel korg) och mycket växtlighet.
  • Japansk stil . Interiören bibehålls i kontrasterande färger (röd-svart, ljus och mörkbrun), kompletterad med stiliserade skärmar, skiljeväggar och lyktor. Ett bra komplement till inredningen skulle vara en stor japansk fläkt på väggen eller bambu persienner på fönstren.
  • Land . Korg- eller trämöbler, ljusa gardiner med stora prydnader, krukväxter, dekorativa tallrikar på väggarna, mångfärgade mattor för fötter - stämningen ska vara hemtrevlig, mysig och inbjudande att vila.
  • Medelhavsstil innebär användning av blå och vita toner i dekoration, dekoration med användning av "marina" element i prydnaden, korgmöbler, exotiska växter - till exempel palm eller mandarinträd.
  • Högteknologisk . Ett minimum av inredning, möbler och andra inredningsartiklar. Bara det mest nödvändiga och nödvändiga. Ljuskronor och vägglampor kommer att ersätta LED -lampor. Färgerna som används är stål, svart och vitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingstyper

För dekoration av väggar, tak och golv används idag material av olika egenskaper, pris, sammansättning. Bland de mest populära:

  • gipsvägg;
  • MDF;
  • plastpaneler;
  • trä;
  • Kork;
  • dekorativ sten;
  • plåster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Materialet bör väljas utifrån dess praktiska egenskaper. Till exempel bör en loggia som ligger på solsidan inte dekoreras med ljusa plastpaneler, en kork eller foder är bäst.

Varje material har sina egna fördelar och nackdelar jämfört med analoger:

  • Plast hjälper till att visuellt utöka utrymmet (tack vare den släta ytan). Materialet är mycket lätt, tillräckligt hållbart, kräver ingen särskild omsorg och finns i ett stort antal färger.
  • Trä är ett naturmaterial som alltid ser bra ut. Har höga värme- och ljudisoleringsegenskaper, utmärkta dekorativa egenskaper.
  • Gipsvägg döljer perfekt små sprickor, gropar och ojämnheter på ytan. Den kan användas som bas för applicering av färg, dekorativt gips och tapetsering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

Det moderna överflödet av efterbehandlingsmaterial gör att du kan skapa loggior som är unika i sin skönhet, design och exklusiva i sitt slag.

Ett slående exempel på detta är användningen av målat glas i designen . Glasmålningar är en ganska dyr typ av glas, eftersom tillverkningsprocessen kräver en viss tid och arbete. Oftast används detta dekoralternativ i privata hem. Målat glas kommer att vara en utmärkt bakgrund för ett hem växthus eller en spektakulär skiljelinje mellan loggia och vardagsrum.

Oftast används blommönster, vingårdar, geometriska mönster, bilder av sagor eller mytiska karaktärer och marina teman som prydnad. Denna dekoration ser väldigt imponerande och dyr ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på vackra mönster

Moderna idéer och manifesterad fantasi gör det möjligt att designa även en liten loggia med stor smak. Träfärger, vackra blomkrukor på väggarna, ljusa färger och originella möbler hjälper till att skapa ett mysigt hörn för avkoppling.

Bild
Bild

Ett datorbord, en stol och en hylla för dokument - allt detta är perfekt för att göra arbetsprojekt i tystnad och komfort. En rymlig, ljus loggia bidrar bara till detta: isolering från omgivande buller och en utmärkt källa till naturligt ljus tillhandahålls.

Rekommenderad: